İlk olarak Selim55 tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
İzlediğiniz Sinema Filmleri Hakkındaki Yorumlarınız
Daraltma
X
-
Orjinalliğe önem verdiğimden değil,çoğu filmin Türkçe ismini bilmediğim için yazamıyorum.İlk olarak TheDayAfter61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleThe Crow
Abi izlemedim o filmi ama sen diyorsan öyledir.Birde orjinalliğe önem veriyoruz ama filmin yanına eğer Türkçe ismi varsa onuda ekleyelim lütfen.Bu konuda olmasa bile basketbolla ilgili Samul L. Jackson'ın Koç Carter onuda tavsiye ederim,filmde mesaj olarak zencilerin okuması gerektiğini vurguluyorlar.
Zaten bu filmin Türkçe ismi yok
Ama televizyonda "ateşten kalbe,akıldan dumana" gibi saçma bir isimle çevrilmişti.Aslında bu bir terim ama "lock,stock and a smoking barrel" şeklinde ve "takım,taklavat hepsi birden" gibi bir anlama geliyor ve silahlar için kullanılıyor,ama filmin adında "a" yerine "two"kullanılarak sanki deyim daha da güçlendirilmek istenmiş gibi,anlatamıyorum tam olarak...
Edit:Pardon,"Remember The Titans" için yazmışsın sonradan farkettim...Türkçesini hatırlamıyorum ama sanırım "Titanlar" idi.Denzel Washington başrolde.Zaten Coach Carter için bu filmin basketbol versiyonu deniliyor...
Edit 2: "Unutulmaz Titanlar" imiş filmin Türkçe adı.En son TheCrow tarafından düzenlendi; 24.11.2008, 21:00.Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...
Yorum
-
Gösterime girdiği sırada askerde olduğumdan yakalayamadım ama Türk Sineması'nın bu sıralar en önemli ustalarından biri haline gelen Derviş Zaim'in "Cenneti Beklerken" isimli filmini yakın zamanda cd'de izledim ve çok beğendim. Fazla para harcamadan görsel efekt nasıl kullanılır, tarihi içerikli bir film Osmanlı'nın en çarpıcı sanatlarından tezhip ve minyatürle nasıl birleştirilir, sonra bu sanatlar sinemaya aktarılırken nasıl hareketli hale getirilir.... Derviş Zaim en az film kadar sinema dersi de veriyor.BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?
Yorum
-
bazı ses sanatçıları,şarkıcılar,rock müzisyenleri için şöyle bir söz söylenir bazen :
"bu adam ne söylese dinlenir." , "hangi albümü yapsa mutlaka güzel yapar." vs.
çağan ırmak da benim gözümde son zamanlarda böyle bir hüviyete büründü desem yeridir.
bildiğim iki filmi (babam ve oğlum,ıssız adam) ile bende ikide iki yapmış bir yönetmen.
filmleri gerçekten izleyiciyi saran ve duygusal hikayeler içeren eserler.
bir yazar -adını anımsayamıyorum- için söylenmiş şöyle bir laf vardı : "*****'in romanında duvarda asılı bir tüfekten bahsedilmiş ise o tüfek mutlaka kullanılır."yani ilk anda görüldüğünde önemsiz bir ayrıntı gibi duran bir olgu filmin/eserin sonunda izleyicinin veya okuyucunun dikkatini ciddi anlamda çeken bir olayın içinde yer alıyor.çağan ırmak'ın,özellikle son filminde bunu çok da duygusal bir şekilde gördüm.
ve en hoşuma giden şey ise o kadar duygusallık arasına bir inci tanesi gibi serpiştirilmiş espriler,komik durumlar.hiç sırıtmayan ve yapmacık durmayan bu komik durumlar ve sözler filmin doğallığına doğallık katıyor.
lafın kısası çağan ırmak'ın filmlerine gitmenizi,o filmleri izlemenizi size öneririm
Yorum
-
Christopher Nolan nereye gitse Christian Bale'i de götürür oldu zaten.İlk olarak Murat Dinç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBenim en merak ettiğim film Terminatör 4...Christian Bale acaba nasıl bir iş çıkaracak..Eğer bu proje Christopher Nolan'ın ellerinde olsaydı orataya bir şahaser çıkacağından eminim..Ah ah...
Batman Begins, Prestige, Batman - The Dark Knight.
Yapışık oyuncu yönetmen ikilisi.
A Revolution without dancing is a Revolution not worth having.
Yorum
-
Ben bu filmleri bekliyorum...İlk olarak ÖmerFarukYılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBu listeyi arkadaşımdan aldım..
2009'da bizi bekleyen filmlerin listesi
The A-Team ( A Takımı )
Transformers 2
Eragon 2 :
Ghost Rider 2
G-Force : ( Nicolas Cage )
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
Street Fighter: The Legend of Chun-Li
Spider-Man 4
Jurassic Park IV
Amazon
Atlantis
Yorum
-
Dün akşam Gemide'yi izledim...Erkan Can'ın oyunculuğuna beğendim..
Her ne kadar Barda'da olduğu kadar bizi şok etkisi altına almasada, güzel bir senaryo koymuşlar ortaya...Konusuyla bence o devirde devrim olmuştur sinemamızda galiba...Çünkü 98'e, Gemide'ye kadar ben bu şekilde bir film hatırlamıyorum...
Bence biraz daha flashback'le çok daha güzel olurdu film...
Erkan Can'ı merak edenlere tavsiye ederim...
EĞİTİM ŞART!!!
Yorum
-
Gemide,sadece o muhteşem replikleri için izlenir.
Heat : ( Al Pacino )
Valkyrie :
Terminator 4
Spider-Man 4 :
Transformers 2
Heat nasıl olacak bir bilgisi olan var mı?
Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
Yorum
-
Heat filmi yeniden mi çekiliyor?İlk olarak smart61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleGemide,sadece o muhteşem replikleri için izlenir.
Heat : ( Al Pacino )
Valkyrie :
Terminator 4
Spider-Man 4 :
Transformers 2
Heat nasıl olacak bir bilgisi olan var mı?A Revolution without dancing is a Revolution not worth having.
Yorum
-
Issız adam
daha önce yorumu yapıldımı bilmiyorum ama gerçekten güzel bir film konusu çok hoş aslında tam bir aşk filmi sadece +18 bölümlerin biraz fazla olduğunu düşünüyorum.. sonu gerçekten iyi bitmiyor aşk acısı çekenlere tavsiye etmem çünkü çok ağlarlar ama sevgilisiyle vs gidenler sevgilisine daha sıkı sarılırlar.. tavsiye ederim
Issız Adam"Kocaeli bizi ilk maçta 1-0 yendi. 'Hamsinin kafasını ezdik' başlığı attılar. Gazeteleri soyunma odasına astım. 20 dakikada skor 5-0 oldu. Bizde öyle bir güç vardı o zamanlar."Ali Kemal Denizci
Yorum
-
ömerim flashback kısmını lalelide bir azizeyi izleyince yaşayacaksınİlk olarak ÖmerFarukYılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleDün akşam Gemide'yi izledim...Erkan Can'ın oyunculuğuna beğendim..
Her ne kadar Barda'da olduğu kadar bizi şok etkisi altına almasada, güzel bir senaryo koymuşlar ortaya...Konusuyla bence o devirde devrim olmuştur sinemamızda galiba...Çünkü 98'e, Gemide'ye kadar ben bu şekilde bir film hatırlamıyorum...
Bence biraz daha flashback'le çok daha güzel olurdu film...
Erkan Can'ı merak edenlere tavsiye ederim...
.
laledide bir azize de aynı film. ancak bu sefer aynı olayları kızı elinden kaçırdıkları kişilerin gözünden izleyeceksin. her şey rayına oturacak. o yüzden ikili olarak izlemen gerekiyor.Delikanlı kız arkadaşına "Sana olan aşkım 4 kardeşiminki gibi olacak.Bedenen ölse de onu ruhen hep yaşatacaklar" diyordu.
Yorum
-
Onlarca hayranı olduğum film var.Ancak hiç birisi The Prestige kadar üzerinde saatlerce kafa patlatıp, internetten araştırmalar yapmamı sağlayamadı bugüne kadar
.
Hakikaten kelimelerin kifayetsiz kaldığı, ben izledim ve tam anlamıyla bütün olayları çözdüm arkadaş diyebilecek birini tanımıyorum bu filmle alakalı.
Leziz ötesi, harika.Delikanlı kız arkadaşına "Sana olan aşkım 4 kardeşiminki gibi olacak.Bedenen ölse de onu ruhen hep yaşatacaklar" diyordu.
Yorum
-
The Prestige çok güzel olduğu kadar karışık bir film..Sırrı arıyorsunuz ama bulamayacaksınız çünkü siz öğrenmek istemiyorsunuz kandırılmak istiyorsunuz sözü hala aklımdaİlk olarak Anıl Caner tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleOnlarca hayranı olduğum film var.Ancak hiç birisi The Prestige kadar üzerinde saatlerce kafa patlatıp, internetten araştırmalar yapmamı sağlayamadı bugüne kadar
.
Hakikaten kelimelerin kifayetsiz kaldığı, ben izledim ve tam anlamıyla bütün olayları çözdüm arkadaş diyebilecek birini tanımıyorum bu filmle alakalı.
Leziz ötesi, harika.
....Replikler süper....Müthiş bir sonu var...Scarlett biraz abartı olmuş ama
DRaZeN PeTRoViÇ....(3)ANDRea MeNeGHiN....(11)
Yorum
-
Prestige'de aslında arka planda Nikola Tesla'nın Edison'dan daha büyük bir dahi olduğu ancak tarihte hakettiği saygıyı bulamadığı da anlatılmaktadır.Bunun bence en önemli nedeni Edison'un Amerikan,Tesla'nın ise Sırp olması idi.Tesla hiç bir zaman Edison kadar desteklenip reklamı yapılmadı.Günümüzde Edison'u herkes tanır,ama Tesla'yı bazı Elektrik-Elektronik Mühendisleri bile sadece bir ölçü birimi zanneder.İlk olarak Anıl Caner tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleOnlarca hayranı olduğum film var.Ancak hiç birisi The Prestige kadar üzerinde saatlerce kafa patlatıp, internetten araştırmalar yapmamı sağlayamadı bugüne kadar
.
Leziz ötesi, harika.
Edison ile Tesla'nın ana fikir ayrılığı doğru akım/alternatif akım konularıydı.Edison gelecek doğru akımda derken,Tesla ise tam tersini savunmuştur.Bence bu konuda Tesla haklıdır.Edison,Tesla'nın alternatif akımı savunması,doğru akımın çok pahalıya malolması konusundaki açıklamaları ve çalışmalarını halka sunmasıyla zor durumda kalmış ve aralarında büyük bir savaş başlamıştır.Tesla,manyetik alan kullanarak çok az bir maliyetle bütün şehrin elektrik ihtiyacının karşılanabileceğini savunmaktaydı.Edison ise alternatif akımın çok tehlikeli olduğunu ve ölümlere yol açacağını söylemekteydi.Nitekim Tesla'nın manyetik bir alanda çektirdiği o meşhur fotoğrafı,Edison'un iddialarına bir yanıt niteliğindeydi.
Filmdeki transportasyon olayı ise tamamen kurgu,Tesla ışınlama konusunda belki çalışmalar yapmıştır ama böyle bir olay hiç gerçekleşmedi...
Not:"Ben bu filmi izledim ve tam anlamıyla bütün olayları çözdüm arkadaş" diyebilirim,aklına takılan yerler neresiyse yardımcı olmaya çalışırım...En son TheCrow tarafından düzenlendi; 26.11.2008, 21:40.Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...
Yorum
-
Son zamanlarda Zulfu Livaneli`nin kitabindan filmlestirilen Mutluluk filmini seyrettim.
Filmi anlatmayayim.
Izlemeyenlere tavsiye ederim."Hoy, mañana y siempre con el Barça en el corazon"
"Bütün kış işedikleri denizlere/Yazın yüzmeye gidenlere yuh...Sana da yuh, bana da yuh..."
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum