Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İzlediğiniz Sinema Filmleri Hakkındaki Yorumlarınız

Daraltma
X
  •  
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Tarantino'da bir ayak fetişizmi olsa gerek Taksici kadın yalın ayaktı. Birçok sahnede Uma Thurman'da yalın ayaktı. Birde bunların üstüne çantayı almaya giderken yapılan uzun ayak masajı muhabbetinide ekleyebiliriz

Yorum

• İlk olarak Ozan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Film boyunca korkutucu pek fazla bir şey olmayıp sadece yaratıkların çığlıklarıyla korkutmaya çalışıyorsa o film benim için sığdır.

Benim için korku filmi bir bütün olarak korkutmalı. Kurgusuyla, müziğiyle, sahneleriyle ve daha bilmediğim birçok haliyle.
      Anlamadım yine. Görütüyle mi korkutmasını istiyorsun ? Paranormal Activty psişik bir korku örneği. Bunun yanında yaşanmışlık hissi veren bir el kamerası çekimi var. Film yeni bir tekniğe sahip, bilindiği gibi blair cadısıyla başladı bu el kamerası ile yaşanmışlık hissi verilen çekimler.

Bu tekniği ve türü kendi içinde değerlendirmelisin. Korku sinemasının alt türü bunlar hep. Eğer kendi içinde değerlendirmezsen yazacakların sığ kalır. Beğenmeyebilirsin elbette. Bu psişik korkudan hoşlanmadığın anlamına gelir. Ama ciddi anlamda yorumlarsan (sadece bize değil kendine) o zaman değerlendirmeyi tür içinde tutmalısın. Yaratıklı, katilli vesaire korku filmlerinden ayırmalısın.
      En son OnurKul tarafından düzenlendi; 18.01.2010, 01:07.
      Tarihe Not: Trabzonspor 2010-2011 sezonunda sadece 2 kez yenildi ve ligin en az gol yiyen takımı oldu.

Yorum

• İlk olarak OnurKul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Anlamadım yine. Görütüyle mi korkutmasını istiyorsun ? Paranormal Activty psişik bir korku örneği. Bunun yanında yaşanmışlık hissi veren bir el kamerası çekimi var. Film yeni bir tekniğe sahip, bilindiği gibi blair cadısıyla başladı bu el kamerası ile yaşanmışlık hissi verilen çekimler.

Bu tekniği ve türü kendi içinde değerlendirmelisin. Korku sinemasının alt türü bunlar hep. Eğer kendi içinde değerlendirmezsen yazacakların sığ kalır. Beğenmeyebilirsin elbette. Bu psişik korkudan hoşlanmadığın anlamına gelir. Ama ciddi anlamda yorumlarsan (sadece bize değil kendine) o zaman değerlendirmeyi tür içinde tutmalısın. Yaratıklı, katilli vesaire korku filmlerinden ayırmalısın.
        Bir bütün olarak korkutmasını istiyorum ben Onur Abi. Sadece çığlıkla değil. Bu filmde son bölümdeki çığlıklı kısımda korkmuş bulundum. Bu da benim hoşuma gitmedi, beklediğimi alamadım yani. Film boyunca gerildiğim yerler oldu tabiki ama ben korkmaya gitmiştim. Başkaları zevk alabilir o ayrı. Kötü çekilmiş falan demedim çünkü. Ama dediğin gibi psişik bir korku filmi ayrı bir alt türe giriyorsa -ki benden daha iyi biliyorsun, sen bu işin okulunu bitirdin ben daha 1. sınıftayım- ben bu tarzı sevmemişim anlamına geliyor. Çünkü benim tanımıma göre bir bütün olabilmesi için (müzik,efektler,çekim teknikleri,sahneler vs.) psişik film değil de bilindik korku filmi tarzıyla çekilmesi gerekiyor. Bu tarzda müzik ve çekim açıları bildiğimiz filmler gibi değil çünkü.

Bu arada "REC." filmini izlemeyi düşünüyorum, o da bu tarzda çekilen bir film. İzleyen varsa yorumları alabilir miyim?

Yorum

• İlk olarak Mustafa Önder tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Güzel bir konuyu ancak bu kadar kötü çekebilirdin. Bu film de de onu gerçekleştirmişler. Ne devamlılık diye bir ölçü varmış görüntü yönetmeninde ne de senaristin de dramtuji diye bir olay. Çok çok kötü bir film zaten pek de rağbet görmedi.
          Kesinlikle katılıyorum.Çok kötü bir şekilde çekilmiş senaryo.Notum bu sebepten 4 oldu..Ayrıca film çok ağır ve ayrıntılı işlenmiş..Buda izleyiciyi soğutuyor filmin orta yerinde.

EĞİTİM ŞART!!!

Yorum

• İzlediğim en iyi film için çok fazla aday vardır, Yüzüklerin Efendisi-İki Kule, İyi-Kötü-Çirkin, Fight Club, Citizen Kane, 28 Days Later, ... liste uzar gider, kesin karar veremem belki , ama hiç sıkılmadan defalarca izleyebileceğim film bellidir : Tosun Paşa. Kaç defa izlediğimi bilmiyorum, şimdi olsun yine izlerim.
            Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              İzlediğim en iyi film için çok fazla aday vardır, Yüzüklerin Efendisi-İki Kule, İyi-Kötü-Çirkin, Fight Club, Citizen Kane, 28 Days Later, ... liste uzar gider, kesin karar veremem belki , ama hiç sıkılmadan defalarca izleyebileceğim film bellidir : Tosun Paşa. Kaç defa izlediğimi bilmiyorum, şimdi olsun yine izlerim.
              The Crow'u neden yazmadın abi? Kullanıcı adı olarak kullandığına göre oldukça beğeniyor olmalısın bu filmi.

Yorum

• Paranormal Activity, daha yeni izledim... Tam bu mu? Derken bir olay oldu yerimden zipladim . O sahne haric pek korkutamadi beni, etkilemedi de ama seyretmesi keyifliydi. Germe olayini cok iyi basardigini dusunuyorum zevkli bir 1.5 saat oldu benim icin.
                Saldırın Seferoğulları
                Bordo Mavi . Net

Yorum

• İlk olarak Muhammed tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  The Crow'u neden yazmadın abi? Kullanıcı adı olarak kullandığına göre oldukça beğeniyor olmalısın bu filmi.
                  Reklamı sevmem

Şaka bir yana haklısın Muhammed, bence en iyi filmlerden biridir, en büyük özelliği ise tamamen farklı, özgün bir film olmasıdır.

Yorum

• Bu arada The Crow'dan bahsetmişken, Alex Proyas'ın "Karanlık Şehir" (Dark City) filmi de çok güzeldir. Requiem for a Dream filminde Jennifer Connely'nin rıhtımdaki kırmızı elbiseli sahnesi de zaten bu filmden aynen alınmıştır.
                    En son TheCrow tarafından düzenlendi; 18.01.2010, 02:04.

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Reklamı sevmem

Şaka bir yana haklısın Muhammed, bence en iyi filmlerden biridir, en büyük özelliği ise tamamen farklı, özgün bir film olmasıdır.
                      Özgün bir film deyince Pulp Fiction'u unutma abi derim.

Herkese iyi geceler.

Yorum

• Pulp Fiction da özgünlüğüyle Sinema Tarihindeki yerini almıştır. Onun da eşi benzeri yoktur gerçekten.

Yorum

• İlk olarak ÖmerFarukYılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          İmdb'de ki sıralamama baktımda Ömer sorunca şöyle bir listemi yazayım dedim;

Fight Clup , Esaretin Bedeli , Nefes , Forrest Gump , Gemide , Hoşçakal Güzin , Snatch, The Big Lebowski , Pulp Fiction, İnto the Wild , Godfather Serisi , The Green Mile , The Man From Earth , The Pianist , The Prestige , The Truman Show , V for Vendetta , Schindler List , No Country for Old Men

Bunlar benden 9 alanlar
                          Titanic nerde

İlk olarak OnurKul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Film bittikten sonra boşa 1,5 saatim geçti demiştim. Bunu dememde final sahnesinin çok büyük etkisi var. -Bu film için 3 ayrı final sahnesi çekilmiş. Benim izlediğim en kötüsüydü herhalde-

Bu tür filmler arasında "Rec"i çok duydum fakat okuduğum yorumlar arasında olumsuz yorumları görünce kafamda soru işaretleri oluştu ve izlemekten vazgeçmiştim.
                          En son SDanışmaz tarafından düzenlendi; 18.01.2010, 03:46.
                          www.twitter.com/SDanismaz
                          Gugudali..
                          Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi

Yorum

• İlk olarak SDanışmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Bu tür filmler arasında "Rec"i çok duydum fakat okuduğum yorumlar arasında olumsuz yorumları görünce kafamda soru işaretleri oluştu ve izlemekten vazgeçmiştim.
                            İzlemek, izlememekten iyidir. Kötü bir filmden de çıkarılacak çok şey vardır

Herkesin kendine göre beğenisi vardır. Bence izle ve buraya yaz. Kötü olup olmadığını sen yorumla. Başkalarının beğenileri değil, senin için senin beğenilerinin önemi olmalı.
                            Tarihe Not: Trabzonspor 2010-2011 sezonunda sadece 2 kez yenildi ve ligin en az gol yiyen takımı oldu.

Yorum

• İlk olarak Ozan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Bir bütün olarak korkutmasını istiyorum ben Onur Abi. Sadece çığlıkla değil. Bu filmde son bölümdeki çığlıklı kısımda korkmuş bulundum. Bu da benim hoşuma gitmedi, beklediğimi alamadım yani. Film boyunca gerildiğim yerler oldu tabiki ama ben korkmaya gitmiştim. Başkaları zevk alabilir o ayrı. Kötü çekilmiş falan demedim çünkü. Ama dediğin gibi psişik bir korku filmi ayrı bir alt türe giriyorsa -ki benden daha iyi biliyorsun, sen bu işin okulunu bitirdin ben daha 1. sınıftayım- ben bu tarzı sevmemişim anlamına geliyor. Çünkü benim tanımıma göre bir bütün olabilmesi için (müzik,efektler,çekim teknikleri,sahneler vs.) psişik film değil de bilindik korku filmi tarzıyla çekilmesi gerekiyor. Bu tarzda müzik ve çekim açıları bildiğimiz filmler gibi değil çünkü.

Bu arada "REC." filmini izlemeyi düşünüyorum, o da bu tarzda çekilen bir film. İzleyen varsa yorumları alabilir miyim?
                              Bu filmin tekniği ayrı. Tür sabit. metafizik öğelerle korkutma. Yani psişik. Son dönemde benzeri teknikle çekilen filmler fazla. Canavar, rec vesaire... Teknik aynı ama tür farklı. Psişik türü sevmemiş olabilirsin. Ancak insanlar görmedikleri şeylerden daha çok korkar.

Sözüm sana değil Ozan, genele :

Bunları konuşa konuşa, birbirimize bir şeyler katarak filmleri daha iyi yorumlayabileceğiz. Böylelikle " dandik filmmiş sakın izlemeyin " " hayatımdaki en kötü film " " paranıza yazık olur gitmeyin " tarzı yorumlardan umarım kurtulacağız (!) Çünkü bir filmi izlemeden kötü olup olmadığını bilemeyiz.

REC filmine gelince. Teknik olarak Paranormal Activity ile aynı. Aktüel kamera ile yaşanmışlık hissi veriyor. Konusu güzel, oyunculuğu güzel bir film. Hikayeye giriş güzel. Bence dar bir alanda harikalar yaratıyor. Günümüz medyasına iki çift sözü var tabi ki Bir eleştirisi var ve alt metinleri iyi. Sabahın köründe aklıma gelenler bunlar

Yorum

• Konu korku filmlerinden devam ediyorken birkaç kelamda ben edeyim...

Korku filmi beğenisi kişilere göre çok değişken olur. Kimisi kan görmekten hoşlanırken kimisi zombileri sever. kimisi psikolojik olarak etkilenmek ister kimisi tadında gerilmek bu böyle uzar gider... Benim korku bazında tavsiyelerim ;

Halloween Serisi Michael Myers (filmin başından sonuna gerilmeyi sevenler için)
                                Final destination Son durak serisi (herşeyi kararında yaşamak isteyenler için)
                                Testere Serisi (Bulmacalara meraklı olup bunun yanında kanlı acılı ekstrasıda olsun diyenler için)
                                Korku Kapanı ve Tepenin Gözleri serisi (İnsandan bozma yaratıklı zombili vs. sevenler için)
                                Sadisticum ve Dismal (Ekranda kandan başka bişey olmasın işkence vahşet gırla gitsin diyenler için)

şimdilik aklıma gelenler bunlar. zaten son zamanlarda iyi korku filmleri çekilmeyen dünyada benim aklıma gelen iyiler bunlar.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X