Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bilgisayar - Donanım (Haberleş - Yardımlaş)

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Koca BMN'de bi laptop öneren çıkmadı..

Lenovo Y50 kullanan var mı bari ?

Yorum

• İlk olarak Tolga tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Troubleshoot manyağı da bir makine. Elektrik akımını fazla yediği vakit deliriyor.

Asus birkaç donanımın da sürümünü kaldırmış. Güncelleyemiyorum.

Çok fazla referans üstüne aldım, 2200 tl verdiydim o zaman.

Şimdi bende olumsuz referanslık ediyorum ...

sana marka model vermem ımkansız okadar vaktım yok lakın bana secenek sunarsan seceneklerın ıcınden tercıh etmenı saglayabılırım sana ınceden ıp ucu vereyım ama

performans ıstıyorsan kesınlıkle toshıba dogru modelı secersen tabi...

fiyat performans ıstıyorsan lenovo

performans cok onemlı degıl fıyat onemlı dıyorsan dell tavsıye ederım

bunun dısındakı markalara cok egılım gostermenı tavsıye etmem asus ıle ılgılı yorumlara gelınce katılmıyorum kesınlıkle cunkı her bılgısyarın modullerı hemen hemen bırbırının aynısıdır bılgısayar teknolojısındede aynı arabalardakı sekment sıstemı vardır bır bilgisayarda 8 gb ram yazıyor olması o bılgısayardan 8 gb lık verım labıldıgın anlamı cıkmaz burada ıcındekı parcalarım mhz hızları marka modellerıde cok onemlıdır
      Turkıyede adalet 12 yasında kız cocugudur, O nun da kendı Rızası vardır.... Turk mahkemeleri..

"Adaletın Temelı Mulktur"

Yorum

• İlk olarak Sefa tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Koca BMN'de bi laptop öneren çıkmadı..

Lenovo Y50 kullanan var mı bari ?
        suan calıstıgım sırkette b590 modelını kullanıyorum cokda memnunum oyun oynamaya vaktım olmasada bırkac denemede basarı sagladım
        Turkıyede adalet 12 yasında kız cocugudur, O nun da kendı Rızası vardır.... Turk mahkemeleri..

Yorum

• Beyler bilen bilir ben Grafik Tasarımcıyım benim kullandığım Adobe Programlarını uçarak çalıştırıacak ve yeni nesil oyunları hiç akılmadan müthiş oynayacak bir Masaüstü toplamak istiyorumda tavsiyeleriniz var mı ? Bu işden anlayan kardeşlerim abilerim varsa tavsiye bekliyorum..
          -JOSE ERNESTO SOSA-

Yorum

• Benim laptop toucpad fare takılıyor Defalarca açıp kapattıktan sonra düzenliyor basit bir yolunu bilen var mi

Yorum

• İlk olarak demir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              suan calıstıgım sırkette b590 modelını kullanıyorum cokda memnunum oyun oynamaya vaktım olmasada bırkac denemede basarı sagladım
              Lenovo Y50'yi 1 hafta içerisinde alacağım büyük ihtimalle..

Aklımdaki rakibi Asus N550JK idi ama ekran kartı sebebiyle Lenovo'ya karar verdim..

Toshiba için söyleyeceklerim kesinlikle isim makinesi. Farklı modellerini kullandım adı başka bir şey olsa kimse 5 kuruş vermez..
              İlk olarak Aydın Danış tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Beyler bilen bilir ben Grafik Tasarımcıyım benim kullandığım Adobe Programlarını uçarak çalıştırıacak ve yeni nesil oyunları hiç akılmadan müthiş oynayacak bir Masaüstü toplamak istiyorumda tavsiyeleriniz var mı ? Bu işden anlayan kardeşlerim abilerim varsa tavsiye bekliyorum..
              Beklentilerimiz aşağı yukarı aynı.. Ben de Adobe Premiere ve After Effect kullanıyorum.

Oyun beklentim olmasa Apple'dan başkasına bakmam. Adobe programları için başkasına bakılmaz zaten..

Ama oyun sevdam yüzünden Lenovo Y50 düşünüyorum siz de bir bakın isterseniz..

Yorum

• İlk olarak Sefa tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Beklentilerimiz aşağı yukarı aynı.. Ben de Adobe Premiere ve After Effect kullanıyorum.

Oyun beklentim olmasa Apple'dan başkasına bakmam. Adobe programları için başkasına bakılmaz zaten..

Ama oyun sevdam yüzünden Lenovo Y50 düşünüyorum siz de bir bakın isterseniz..
                Tamamen haklısın bende Asus var çıldırdım yahu Oyun oynama bende bir hobi başka türlü kafa dağıtamıyorum yoksa bende Apple alıcam ama işte..

Yok artık diz üstü alma gibi bir düşüncem yok çocuğum olucak şimdi inşallah, 3+1 eve taşınıcam ozaman kendime bir bölüm yapıcam kitaplarımın cv'min ve pcmin olduğu bölüm oraya şöyle güzel bir masaüstü kondurmayı düşünüyorum hem rahat rahat parça alıp yükseltebilirim de ilerleyen zamanlarda..ayrıca Logitech G27 direksiyonumda var onada güzel bir konum olur diye düşündüm.. Ciddi sıkıldım dizüstünden.. 3500 liira şu dizüstüne vereceğime feci uçan kaçan bir masaüstü toplanır daha iyi bence.. yanında da 32 inç monitör yemede yanında yat
                -JOSE ERNESTO SOSA-

Yorum

• CSpNotify nedir?

Bilgisayarim aniden agirlasti. Takilarak calisiyor. Muzik dinlerken dura dura caliyor. Kapatirken CSpNotify diye bir pencere acildi.

Tekrar actim, normalde acildigi sureden cok daha uzun surdu.

Virus taramasi yaptim, sorun gorunmedi.Nasil duzeltebilirim?
                  Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Nerde bizim bilişim devlerimiz Hani ulan bir toplama Pc tavsiye edecek yokmu vay arkadaş ne hallere kaldık
                    -JOSE ERNESTO SOSA-

Yorum

• İlk olarak Aydın Danış tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Nerde bizim bilişim devlerimiz Hani ulan bir toplama Pc tavsiye edecek yokmu vay arkadaş ne hallere kaldık
                      Su siteler isine yarayabilir. Benchmark degerleri var bu sitelerde. En önemli iki bilesen her zaman ekran karti ve islemcidir. Bu ikisini sectikten sonra gerisini de bu ik parcaya göre ayarlarsin.

Ekran kartlari

Notebooklar için üretilmiş grafik kartlarını kısa bir açıklaması ile bulabilirsiniz. Ek olarak farklı benchmark testlerinide (şu an da 3Dmark) italik olarak grafik kartı adının altında görebilirisinz. Dahası, eski kartları gri ile işaretliyebilirsiniz.

Islemciler:

Ayrica pc toplayabilecegin bircok site mevcut.
                      Ben sunu buldum mesela:

PC Toplama Sihirbazı ile uyumlu parçalardan oluşan oyun bilgisayarı, render bilgisayarı, 3d modelleme bilgisayarı toplayabilirsiniz.

Ben hizlica 4000 TL'ye söyle canavar gibi bir oyun bilgisayari topladim. Sonucta pc toplamak tamamen göreceli bir sey. Beklentilerin, bütcen ve önceliklerin nedir bunlari bilmek gerek önce.

İŞLEMCİ:
                      INTEL i7 4790 3.6 GHz, Socket 1150, 8MB, 22nm, 84W
                      786,60 TL + KDV
                      Sepete Ekle
                      ANAKART:
                      ASUS H97M-PLUS S+V+GL+SATA3+USB3.0 Anakart
                      304,32 TL + KDV
                      Sepete Ekle
                      BELLEK - RAM:
                      KINGSTON 16 GB DDR3 1600 MHZ CL10 HyperX Fury Black (HX316C10FBK2/16)
                      371,38 TL + KDV
                      Sepete Ekle
                      HARD DISK:
                      SEAGATE 1 TB HDD SATA III 64 MB 7200 rpm ST1000DM003
                      157,32 TL + KDV
                      Sepete Ekle
                      EKRAN KARTI:
                      GIGABYTE GTX 960 OC, 2GB, GDDR5, 128 bit Ekran Kartı (GV-N960WF2OC-2GD)
                      667,96 TL + KDV
                      Sepete Ekle
                      KASA:
                      COOLER MASTER RC-K350-KWA600 600W Pencereli Kasa
                      278,53 TL + KDV
                      Sepete Ekle
                      KLAVYE / MOUSE:
                      LOGITECH G103 GAMING KLAVYE 920-005205
                      74,79 TL + KDV
                      Sepete Ekle
                      OPTİK SÜRÜCÜ:
                      SAMSUNG 24X DVD-RW Double Layer Siyah SATA
                      49,00 TL + KDV
                      Sepete Ekle
                      PSU:
                      COOLER MASTER RS700-ASABL3-EU GX LITE 700W Güç Kaynağı
                      255,32 TL + KDV
                      Sepete Ekle
                      İŞLEMCİ SOĞUTUCU:
                      THERMALTAKE NIC C4 1366/1156/1155/775 ve AM3/AM2/AM2 uyumlu CPU Soğutucusu
                      167,64 TL + KDV
                      Sepete Ekle
                      SSD:
                      KINGSTON V300 240GB 2.5'' SATA III 480/535 Ssd Disk (SV300S37A/240G)
                      273,37 TL + KDV
                      Sepete Ekle

TOPLAM :
                      3.386,23 TL
                      KDV (%18) :
                      609,52
                      NAKİT / HAVALE (TL) : 3.995,75 TL
                      "Hoy, mañana y siempre con el Barça en el corazon"
                      "Bütün kış işedikleri denizlere/Yazın yüzmeye gidenlere yuh...
                      Sana da yuh, bana da yuh..."

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        CSpNotify nedir?

Bilgisayarim aniden agirlasti. Takilarak calisiyor. Muzik dinlerken dura dura caliyor. Kapatirken CSpNotify diye bir pencere acildi.

Windows'un "speech recognition" (konusma taramasi) özelliginin servisi oluyor bu.
                        Tabi bu servis de olabilir veya kendini bu servis gibi gösteren virüs de olabilir.
                        Servisi devre disi birakmak icin sunlari yapman gerekir:

Bende Türkce Windows olmadigi icin tam olarak anlatamiycam. Fakat Denetim Masasi'nda Dil ve Klavye secenekleri gibi bir ayar olmasi gerek. Oraya girip "Detaylar" kismina girdigin zaman konusma taramasini kaldir'i isaretleyebilirsin.

To uninstall Speech Recognition entirely, double-click the Regional and Language Options in the Control Panel, then "Details \ Text Services", then "Installed Services" and delete Speech Recognition.
                        "Hoy, mañana y siempre con el Barça en el corazon"
                        "Bütün kış işedikleri denizlere/Yazın yüzmeye gidenlere yuh...
                        Sana da yuh, bana da yuh..."

Yorum

• Notebooklarda Samsung Ve Lenova Piyasanin en iyilerine sahipmis

Sony den uzak d urun ben aldim o hatayi yapdim siz yapmayin
                          Gitme demek cok da Zor olmamali

Yorum

• toplama bilgisayar almayı dusunen arkadaslara ufak tavsıyeler..

1- işlemcınız intel ise Nvida, amd ise ati ekran kartlarını tercıh edın
                            2- kullandıgınız ram kapasiteleri mhz hızları kullandıgınız anakarta uygun bellek boytlarıda kendısının katları seklınde olmasına ozen gosterın ornegın 2+1= 3 gblık bir ram seklı yerıne (2+2) (4+4) (12+12) seklınde taktırın
                            3- ekran kartnızın bellegı ozellıkle tasarım yada oyun oynayanalar ıcın cok onemlıdır bir ekran kartında 2gb yazıyor olması 2gb lık ekran kartı oldugunu gostermez ozellıkle ucuz ekran kartlarının hemen hemen hepsı calısma performansını ram yada ıslemcıden alır buda blgısayarın kapasıtesını azaltan unsurlardandır
                            4- kullanacagınız hdd lerde Rpm ve cash bellek ozellıklerıne dıkkat edın bu ıkı ozellıgı ne kadar yuksekse verı akısı okadar hızlı gerceklesecektır
                            5- bu kadar ıyı ozellıklerde dunyanın parasını verıp makıne toplayıp 12 dolara kasa almayın kasanın yapısı topladıgı statık performansı etkıler bıraz kalıtelı power supply ıle ıyı bır kASA tercıh edın
                            6- bılgısayar performansını en cok etkıleyen seyşerden bırısıde ısı sevıyesıdır dogru anakartı kullanırsanız eger ınternette gordugunuz abartılı sogutma sıstemelerıne kesınlıkle ıhtıyacınız yok en agır donanım yapısında dahi 2 fan perfarmans almak ıcın yeterlı olacaktır
                            7- son olarakda ısletım sıstemıne dıkkat edın bukadar ıyı ozellıklerde son teknolojı bılgısayar alacam dıyıp ıcınde xp kullanmaya calısmayın mıcrosoft yazılım destegını eskı ısletım sıstemlerınden cektıgı ıcın donanım yazılımları (driverler) huc br fırma tarafından guncellenmıyor buda performansınızı azaltacaktır dogal olarak guncel ısletım sıstemlerını tercıh etmenızı tavsıye ederım

daha oncede soylemıstım yıne soyleyeyım benım bir liste cıkarma sansım yok cunkı okadar vaktım yok ama cıkardıgınız ozellıklere bakarak tavsıyede bıuluna bılırım sadece tesekkur edıyorum hepınıze

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              CSpNotify nedir?

bilgisayarın agırlastıgında ctrl+alt+del tuslarına basıp uygulama yonetıcısıne gir ve en cok bellek kullanan program hangısı bır bak ona gore bır karar verelım

Yorum

• İlk olarak demir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                bilgisayarın agırlastıgında ctrl+alt+del tuslarına basıp uygulama yonetıcısıne gir ve en cok bellek kullanan program hangısı bır bak ona gore bır karar verelım
                                Teşekkür ederim.

Sırasıyla;

chrome.exe
                                chrome.exe
                                chrome.exe
                                ekrn.exe
                                chrome.exe
                                explorer.exe
                                svchost.exe
                                QLBCTRL.exe
                                CCC.exe
                                OctoshapeClient.exe
                                Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X