Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• "HATIRLA!" Geçmişin geleceğindir // Alev ALATLI

Tek kelimeyle mükemmel bir kitap. Baştan sona ilgiyle okuyabileceğiniz, geçmişten günümüze şekillenen olay ve kavramları anlaşılır, sade bir dille ortaya koyan bir eser.

Kesinlikle okumalısınız dostlar...

"Yorumsuz" adlı kitabı hakkında bilgilerde yakında
    Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
    **Latocan**

Yorum

• İlk olarak Çetin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Arkadaşlar %70'i hiç kitap okumamış, 8 kişiye 1(bir) kitabın düştüğü bir toplum olarak üzerimize düşeni yapıyor muyuz acaba?

Bu konuda ne yapabiliriz?
      Özellikle çocuklara hem eğlenecekleri, hem de bilgilenebilecekleri, ilgilerini çekebilecek kitaplar hediye ederbiliriz.
      Mesela;

“Kaka: “İsmi Lazım Değil”in Doğal Tarihi".

D&R 'da dolanırken keşfettim. Hemen oracıkta okuyuverdim. Açıkçası yazılanlardan çok renkli, eğlenceli resimleri dikkatimi çekti. Konusu malum, doğal bir süreç espirili şekilde ve detaylarıyla,çeşitleriyle anlatılıyor.
      Basit bir dille anlatılanlar yine basit resimlerle desteklenmiş. (Basitten kastım kolay anlaşılabilir. )
      Çocuların da severek okuyacağını düşünüyorum.

TSira- Şükran
      "Ne mutlu "insanım" diyene. Ne mutlu "Türk'üm" diyene. Ne mutlu "bordooo" sesine "maviiii" diyerek karşılık verene."

Yorum

• Elimde kitapda kalmadı hemen kitap almalıyım. Biraz dolanayım şu başlığı okuyacak kitap bulurum.
        Mario Alberto Kempes - El Matador

Yorum

• Kur'an Günlüğü 1 /Münib Engin Noyan

Yıllar önce bir kitap fuarından kendisine imzalatarak almış olduğum bir kitap. Rafları karıştırırken okuma şimdiye nasip oldu. Kur'an ı okumaktan çok onu nasıl okumalı, anlamalı yorumlamalı konularının üzerinde durmuş. Anlatım muhabbet şeklinde olunca akıcı bir kitap ortaya çıkmış. Kısa sürede okunabilecek bir kitap.
          En son agahozlu tarafından düzenlendi; 11.10.2010, 01:50.
          "Dünyada bir yerdeyim ben"

Yorum

• Beğeniyle okuyacağınız denemelerden oluşan farklı bir kitap. Özellikle Shakespeare'nin belleği adlı bölüm mükemmeldi..
            Tavsiye edilir
            Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
            **Latocan**

Yorum

• Yeni kitaplarım Ahmet Ümit - Îstanbul Hatırası

Faik abiye selam,

Îskender Pala - Şah & Sultan

Yorum

• Kitabı okudum. Çok etkilendiğimi söylemeliyim. Bugüne kadar böyle hayret verici olayları yazan başka bir kitap okumadım. Her insanın bu kitabı okuması gerekir bence. Bu kitap 1700'lü yılların son yarısında yani 3.Selimden itibaren temelleri atılan ve daha sonra çeşitli mutasyonlara uğrayarak bugünkü halini alan derin devletin iç yüzünü ve bugüne kadarki karıştığı pek çok hadiseyi ortaya çıkarıyor. Size tavsiyem bu kitabı en kısa sürede okuyun. Tarihimizde gün ışığına çıkmamış olayları okuyunca tüyleriniz ürperecek. Kimi zaman kızacak, kimi zaman ise duygulanıp ağlayacaksınız. Benim kitapla ilgili görüşlerim böyle. Kitapla ilgili daha ayrıntılı bilgi aşağıda bulabilirsiniz.

Yorum

• Sosyal psikolojinin zirvesi Porf. Dr. Mümtaz TURHAN Hoca^dan klasik bir başucu eseri: Kültür Değişmeleri

Yeni baskısı Çamlıca'dan...

Kültür Değişmeleri & Sosyal Psikoloji Bakımından Bir Tetkik - ÇAMLICA YAYINLARI -Prof. Dr. Mümtaz Turhan - Kitap yazarın muhtelif zamanlarda

Toplumun gelişmesi meselesini kendine dert edinmiş bir aydının geniş ufkunu izlemek büyük keyif.

Bir de bu kitabın devamı-eklemesi-eleştirisi gibi düşünebileceğimiz farklı bir çalışma daha var: Mümtaz Hoca'nın öğrencisi Prof. Dr. Erol GÜNGÖR'den, Kültür Değişmesi ve Milliyetçilik.

İlgilenen arkadaşlarımıza, bu kitapları analiz etmelerini tavsiye ederim.
                  Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• ................

Yorum

• Değerli Trabzonsporlular,

29. İstanbul Kitap Fuarı (çoğunluğun bildiği adıyla Tüyap) 30 Ekim'de açılıyor.

Detaylı bilgi için: http://www.istanbulkitapfuari.com/

*

@ Çetin

Önceki sayfalarda kitap okuma sıklığının artırılmasını tartışmıştık. Bu hafta, okunacaklar listemdeki kitapları tedarik etmek için birkaç yayınevini ziyaret ettim.

Tertemiz, pırıl pırıl kitapları inanılmaz indirimle satın aldım (%50'yi aşan bir oranda). İsteyen olursa yayın evlerini paylaşırım.

Sigara kullanan arkadaşlarımın sevmediği bir karşılaştırma, belki tepki gösterenler çıkacaktır. Şöyle ki;

- Günde ortalama bir paket sigara tüketen kişinin harcaması ortalama 3-5 TL (yanılmıyorsam).

- Yukarıdaki bahsettiğim yayınevlerinde, ciddi-ağır-referans olarak kullanılan kitapların fiyatı ortalama 7,5 TL (okuma hızınıza göre günlük maliyet değişecektir).

(Bu karşılaştırma; akciğerlerine sigarayla her nefeste zarar veren arkadaşlarımın, "kitap pahalı" haykırışlarından yola çıkılarak yapılmıştır.)
                      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• O yayın evleri içerisinde Ankara var mı =)
                        " Hayatının anlamı senin bakış açında gizlidir. "

Yorum

• Belki başka kitapçılar vardır, fakat bunların biri İstiklal Caddesi diğeri Sultanahmet'te.
                          En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 14.10.2010, 16:54.

Yorum

• Neyse genelde Ankara'da ki kampanyaları takip ediyorum onlara devam . =)

Bu arada Katre-i Matem kitabını okumayanlara önerebilirim .

Gerçekten 18.Yüzyıl Osmanlı'sına güzel bir şekilde ayna olmuş Lale Devrini çok iyi anlatmış . İçerisinde aşktan kardeşliğe dostluğa komplolara kadar her şey bulunabilir .
                            " Hayatının anlamı senin bakış açında gizlidir. "

Yorum

• Okuma oranı düşük olan Türkiye'de birde kitap fiyatları gerçekten pahalı. Gerçi düşük olsa kim ne kadar okur bilmiyorum. Yalanım yok korsam kitaplarım var. Olmasa cidden söylüyorum bazı kitapları okuyamazdım.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Sosyal psikolojinin zirvesi Porf. Dr. Mümtaz TURHAN Hoca^dan klasik bir başucu eseri: Kültür Değişmeleri

Yeni baskısı Çamlıca'dan...

Kültür Değişmeleri & Sosyal Psikoloji Bakımından Bir Tetkik - ÇAMLICA YAYINLARI -Prof. Dr. Mümtaz Turhan - Kitap yazarın muhtelif zamanlarda

Toplumun gelişmesi meselesini kendine dert edinmiş bir aydının geniş ufkunu izlemek büyük keyif.

Bir de bu kitabın devamı-eklemesi-eleştirisi gibi düşünebileceğimiz farklı bir çalışma daha var: Mümtaz Hoca'nın öğrencisi Prof. Dr. Erol GÜNGÖR'den, Kültür Değişmesi ve Milliyetçilik.

İlgilenen arkadaşlarımıza, bu kitapları analiz etmelerini tavsiye ederim.
                                Bu kitapların tamamlayıcısı niteliğinde bir eser. Az önce bitirdim.

Prof. Dr. Erol GÜNGÖR Hoca - Türk Kültürü ve Milliyetçilik

Milli kültür, halk, millet hayatında din, eğitim, Türkiye - Ortadoğu ilişkileri ve Dündar Taşer konularındaki denemelerden oluşan eser, Ziya Gökalp sonrası doldurulamayan boşluğa çare olabilecek nitelikte. Bu kitabı okuyunca, her ölüm gibi Erol Hoca'nınki de erken olmuş diye bir kez daha üzüldüm.

Sosyolojiye meraklı arkadaşlara tavsiye ederim.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim