Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Pazarlık - Vahdettin Engin

Sultan II. Abdulhamid Han'ın dünya üzerinde dağılmış şekilde bulunan Yahudiler'in "vaad edilmiş topraklar" olarak gördüğü Filistin için verdiği mücadeleyi anlatan bir kitap. Kaynaklardan yararlanarak anlatılmış. Çok bir serüven havası beklemeden sadece bilgilenmek ve olayın tarihsel gelişimini ve gerçeklerini öğrenmek adına okunması gereken bir kitap. Özellikle Theodore Herzl'ın hatıralarını anlattığı kısım hayli ilgi çekici.
    Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
    Ayağa KALK!

Yorum

• İlk olarak Yiğit Gayretli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Pazarlık - Vahdettin Engin

Sultan II. Abdulhamid Han'ın dünya üzerinde dağılmış şekilde bulunan Yahudiler'in "vaad edilmiş topraklar" olarak gördüğü Filistin için verdiği mücadeleyi anlatan bir kitap. Kaynaklardan yararlanarak anlatılmış. Çok bir serüven havası beklemeden sadece bilgilenmek ve olayın tarihsel gelişimini ve gerçeklerini öğrenmek adına okunması gereken bir kitap. Özellikle Theodore Herzl'ın hatıralarını anlattığı kısım hayli ilgi çekici.
      + rep.....
      Özkan SÜMER

Yorum

• AHMET ÜMİT-KAVİM çok beğendim tavsiye ediyorum. güzel bir polisiye romanı
        .....................................

Yorum

• Nefes Nefese - Ayşe Kulin

2. Dünya Savaşında Avrupa'da yaşayan (Fransa) ve Hitlerin pençesine düşen Türk asıllı olan veya olmayan pek çok Musevi’yi kurtarmayı başarmış Türk diplomatlarının hikayeleri üzerine yazılmış bir roman.

Ayşe Kulin'in okuduğum 2. kitabı ve yazarın romanlarındaki karakterlerin hem fiziksel hem ruhsal tasvirlerini okuyucuya müthiş bir şekile aktarmasına bayılıyorum. Türkiye'ye trenle döndükleri bölümlerde kendimi sanki o an oradaymışım gibi hissetmiştim.

Kitapta ayrıca ülkemizin 2.Dünya savaşına katılmamak için gösterdiği çaba, Nazilerin toplama kamplarında insanlara uyguladıkları işkenceler ve ailelerinin tüm karşı çıkmalarına rağmen bir yahudi ile bir müslüman gencin aşk hikayesini bulucaksınız.
          En son Mert67 tarafından düzenlendi; 03.03.2012, 22:27.
          ''...En neşeli, en hüzünlü, en duyarlı, en vurdumduymaz, en hızlı, en ağır, en çabuk, en acelesiz yanımızdır Trabzonspor. Bu sene olmadı bir dahaki sene kesin şampiyonuz. Ben göremem ama...''
          Kazım Koyuncu

Yorum

• Bu Vatan Böyle Kurtuldu - Erol Mütercimler.

Uzun sayılabilecek bir aradan sonra bir kitabı daha bitirdim.

Kitap Kurtuluş Savaşının hazırlanış sürecinde pek bilmediğimiz noktalara ışık tutuyor...

-Atatürk'ün işgal altındaki İstanbul'daki faaliyetleri.....

-Anadolu'ya geçme sürecinde itilaf devletlerinin engelleme çabaları.....

- Karadenizde kayıklarla hurda gemilerle yapılan cephane yardımları.....

- Samsun'un Yunan gemilerince bombalandığı gibi şimdiye kadar duymadığımız ayrıntılar....

- Trabzon ve İenbolu Limanının Kurtuluş Savaşı süresince nasıl işlevsel kullanıldığı gibi bir çok nokta var....

Ayrıca ordunun sayısal gücü rakip devletlerin güçlüleriyle kıyaslayarak o günkü durumu daha iyi görebilmemeizi sağlıyor....

Kitabı okurken en önemli eksiklik olarak yorumun fazla yapılmayışını gördüm. Kitapta bir çok alıntı var ama onun dışında yazarın görüşlerine o dvirle ilgili düşüncelerine çok az başvurulmuş...

Buda kitaba bir ders kitabı havası vermiş.....

Onun dışında okuyabileceğiniz hoşlanabileceğiniz bir eser...
            Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Sevgili Kitap Dostlarım....

Okuduğunuz kitaplarla ilgili düşüncelerinizi bir kaç satırlada olsa bizimle paylaşırsanız çok iyi olur....

.
              Bence bi kitap hakkında duyulan yorumlar kitabı okurkenki beklentiyi etkiler.
              Belki önyargı oluşturur. Konu ve dil kullanımı , anlaşılabilirlik düzeyi gibi şeyleri yorumlarım ama içerik hakkında özellikle araştırma konularında sessiz kalmak iyidir gibime geliyor. Okuyucuyu etki ve baskı altında tutmamak adına
              Bizi yakan ataş "közden ötesi"

Yorum

• İlk olarak EMiRHAN61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Bence bi kitap hakkında duyulan yorumlar kitabı okurkenki beklentiyi etkiler.
                Belki önyargı oluşturur. Konu ve dil kullanımı , anlaşılabilirlik düzeyi gibi şeyleri yorumlarım ama içerik hakkında özellikle araştırma konularında sessiz kalmak iyidir gibime geliyor. Okuyucuyu etki ve baskı altında tutmamak adına
                Haklısın Emirhan..... Zaten yorumlarımda genellikle çok detaya inmemeye çalışıyorum.....

zaten yorumlarımız naçizane tavsiyeler. Kitap eleştiris yapabilecek konuma ve olgunluğa erişemedik henüz..

yalnız birde şu varki etki ve bası derken olumlu anlamda okuma isteği uyandırabilmekte önemlidir diye düşünüyorum....

sevgilerimle....

Not: Bu arada malum 18 mart Çanakkale Deniz Zaferi.... Onunla ilgili bir kitaba başladım onu bitireceğim inşallah zafer tarihine kadar.....
                Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• En son okuduğum kitap Kar Kokusu. Ahmet Ümit'in son kitapları ne kadar iyiyse ilk kitapları da o kadar kötü . Tavsiye etmem.

Elif Şafak'ın İskender kitabını aldım korsancıdan bilerek ve isteyerek. 18. sayfadan başlıyor, onu okuyacağım. İlk 17 sayfayı biryerlerden bulmam lazım tabi öncelikle.
                  Özkan SÜMER

Yorum

• Panik - Jeff Abbott

-Eger gerilim ve aksiyon romanlarını seviyorsanız tavsiye debilirim.
                    -Sürükleyici bir kitap, alırsanız pişman olup bırakacağınızı sanmıyorum.
                    -Kitabın kurgusunu beğendim ama nedense mutlu sonla biten ne film ne de kitap beni mutlu ediyor.
                    ''...En neşeli, en hüzünlü, en duyarlı, en vurdumduymaz, en hızlı, en ağır, en çabuk, en acelesiz yanımızdır Trabzonspor. Bu sene olmadı bir dahaki sene kesin şampiyonuz. Ben göremem ama...''
                    Kazım Koyuncu

Yorum

• Malesef ben epey zamandır tek sayfa çevirebilmiş değilim. Ne zaman niyet edip kapak kaldırsam yapılacak bir iş çıkarmayı başarıyorlar şirkette

Şöyle , derin konsantrasyon gerektirmeden okunacak kafa dağıtabilecek bir kitap önerisi olan ?

Yorum

• Bu başlığın yeni farkına vardım. Harikasınız gerçekten. Ben BMN'yi şike davasına sıkışmış Trabzonspor'un futbol A takımı ve bazen de basketbol maçlarından ibaret görmüşüm meğerse. Edebi kitap okumayı bırakalı uzun zaman olmasına rağmen bende farklı izler bırakan kitaplarla ilgili bir şeyler yazmak istiyorum.

Jack London'ın, Jack London'ın olduğunu hiç tahmin edemeyeceğiniz eski basım, zor bulunan bir kitabı vardı. 12 Eylül'den önce basılan, kopyalarını ancak sahaflarda bulabileceğiniz bir kitaptı elime ulaştığında. Hayatında kitap okumamış öğrencilerime ilk önerdiğim kitaplardan biridir. Bu kitap o kadar tuttu ki öğrencilerim arasında, kitapçılar depodan kopyalarını toplamaya başladılar ve artık kitap da bulunur oldu.

Konusundan biraz bahsedeceğim, ama heyecanını sizden almayacağım merak etmeyin.

Kitabın adı "Cinayet Şirketi". Dünyanın en zeki bilimadamlarından oluşan bir grup biraraya gelip bir cinayet şirketi kurar. Ama bu öyle sıradan bir suç örgütü değildir, sipariş üzerine cinayet işlerler. Ancak kendi etik kuralları vardır. Öncelikle öldürülecek kişinin ölümü hak edip etmediğini araştırır, aralarında bir karara varırlar. Eğer kişinin ölmesi gerektiğine ikna olmuşlarsa işi kabul ederler. İşi belli bir sürede gerçekleştiremezlerse parayı iade etmek gibi de bir ahlak anlayışları vardır. Bu şirketin elinden hiçbir şey kurtulmaz ve hiçbir üyesi de yakalanamamıştır. Kimse kim olduklarını bilmez.

Bir gün biri bu şirkete bir cinayet siparişi vermek ister. Bir gazeteye ilan vererek ulaşılır bu şirkete. O genç de bu şekilde şirkete ulaşır ve birisinin öldürülmesini istediğini söyler. Cinayet şirketinin kurallarından haberdardır, önce onları ikna etmesi gerektiğini bilir. Öldürülmesini istediğ kişi cinayet şirketinin başıdır. İşte kitabın en can alıcı kısmı da burası. Bu gençle cinayet şirketinin başındaki dahi arasında öldürülmeyi hak edip etmediği üzerine geçen konuşma nefis bir felsefi tartışma. Sadece bu argümantasyon için bu kitap okunur. Sonuçta (kitabın sonu değil tabi) cinayet şirketinin başındaki adam genci haklı bulur ve işi kabul eder. Şirketin diğer elemanlarına durumu anlatır ve ondan sonra da bütün kitap boyunca dünyanın en zeki bilimadamlarının elinden kaçmaya çalışır.

Uzun uzun yazdığıma bakmayın, kitabın belki de 10 sayfasını yazmışımdır. Umarım kitabı bulabilirsiniz.

Yorum

• Bir başka kitap daha önereyim. Geçmiş sayfaları tam olarak okumadığım için paylaşıldı mı bilmiyorum. Tekrar olduysa şimdiden özür dilerim.

George Orwell'ın "Hayvan Çiftliği" adlı kitabı. George Orwell aslında "Big Brother is watchig you" (Türkiye'de BBG adıyla yapılan program) projesinin fikir babasıdır. Ünlü ütopik romanı 1984'te bütün ülkenin her yerde kameralarla izlendiği ütopik bir yönetim şeklini öykülediği müthiş romanı başyapıt kabul edilir. Ama ben size öncelikle "Hayvan Çiftliği"ni önereceğim.

Kısacık, içi resimlerle dolu 8 yaş çocuklarına yazılmış bir masal kitabı gibi olduğuna aldanmayın. Boğaziçi Üniversitesi'nde politikaya giriş derslerinde önerilen kitaplardan biridir. Bu kitap hakkında fazla bir şey söyleyip tadını szden almak istemiyorum. Ama hocaların politika derslerinde önermelerine neden olan şeyden kısaca bahsedeyim. Hayvan çiftiliğini ele geçiren hayvanların kurdukları sistem, önceki sistem ve bu sistemde aldıkları roller dünyadaki siyasi rejimlere birer anoloji olarak veriliyor aslında. Hangi hayvanların hangi rejimlerde hangi kimliklere büründüğünü görmek sizi hem gülümsetecek hem de bugün için biraz demode de olsa (sosyalizm SSCB'nin yıkılmasıyla son buldu dünyada) nefis bir siyasi eleştiri okuyacaksınız.

Sanıyorum Can yayınlarından çıkmıştı kitap.

Yorum

• İlk olarak melekcilingir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Bu başlığın yeni farkına vardım. Harikasınız gerçekten. Ben BMN'yi şike davasına sıkışmış Trabzonspor'un futbol A takımı ve bazen de basketbol maçlarından ibaret görmüşüm meğerse. Edebi kitap okumayı bırakalı uzun zaman olmasına rağmen bende farklı izler bırakan kitaplarla ilgili bir şeyler yazmak istiyorum.

Jack London'ın, Jack London'ın olduğunu hiç tahmin edemeyeceğiniz eski basım, zor bulunan bir kitabı vardı. 12 Eylül'den önce basılan, kopyalarını ancak sahaflarda bulabileceğiniz bir kitaptı elime ulaştığında. Hayatında kitap okumamış öğrencilerime ilk önerdiğim kitaplardan biridir. Bu kitap o kadar tuttu ki öğrencilerim arasında, kitapçılar depodan kopyalarını toplamaya başladılar ve artık kitap da bulunur oldu.

Konusundan biraz bahsedeceğim, ama heyecanını sizden almayacağım merak etmeyin.

Kitabın adı "Cinayet Şirketi". Dünyanın en zeki bilimadamlarından oluşan bir grup biraraya gelip bir cinayet şirketi kurar. Ama bu öyle sıradan bir suç örgütü değildir, sipariş üzerine cinayet işlerler. Ancak kendi etik kuralları vardır. Öncelikle öldürülecek kişinin ölümü hak edip etmediğini araştırır, aralarında bir karara varırlar. Eğer kişinin ölmesi gerektiğine ikna olmuşlarsa işi kabul ederler. İşi belli bir sürede gerçekleştiremezlerse parayı iade etmek gibi de bir ahlak anlayışları vardır. Bu şirketin elinden hiçbir şey kurtulmaz ve hiçbir üyesi de yakalanamamıştır. Kimse kim olduklarını bilmez.

Bir gün biri bu şirkete bir cinayet siparişi vermek ister. Bir gazeteye ilan vererek ulaşılır bu şirkete. O genç de bu şekilde şirkete ulaşır ve birisinin öldürülmesini istediğini söyler. Cinayet şirketinin kurallarından haberdardır, önce onları ikna etmesi gerektiğini bilir. Öldürülmesini istediğ kişi cinayet şirketinin başıdır. İşte kitabın en can alıcı kısmı da burası. Bu gençle cinayet şirketinin başındaki dahi arasında öldürülmeyi hak edip etmediği üzerine geçen konuşma nefis bir felsefi tartışma. Sadece bu argümantasyon için bu kitap okunur. Sonuçta (kitabın sonu değil tabi) cinayet şirketinin başındaki adam genci haklı bulur ve işi kabul eder. Şirketin diğer elemanlarına durumu anlatır ve ondan sonra da bütün kitap boyunca dünyanın en zeki bilimadamlarının elinden kaçmaya çalışır.

Uzun uzun yazdığıma bakmayın, kitabın belki de 10 sayfasını yazmışımdır. Umarım kitabı bulabilirsiniz.

Bende merak uyandırdı

Yorum

• İlk olarak EMiRHAN61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Bende merak uyandırdı
                              Yıllar önce bütün kitaplarımı verdim ve kütüphanemi dağıttım. Elimde kalmış olabilir mi diye bir baktım ama yokmuş. İkinci el kitapçılardan bulabilirsiniz belki.

Yorum

• Kitabı buldum.

Bu aralar gösteri peygamberini okuyorum.

Chuck Palachniuk'tan , aslında bir yazarım kitaplarını bitirmeden başka kitaba geçmezdim ama çok ilgimi çekti.

Paylaşım için teşekkürler.
                                Hes Trabzonspor'a Kazım'a ve Trabzonspor'un ifade ettiği tüm değerlere küfürdür
                                Trabzonspor Hes yapma kendi kalene gol atma!!!

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim