Ümit Meriç "Türkiye Kanatlarınızın Altında" sosyoloji okumalarında önerebileceğim bir kitap.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Yavuz Bulent Bakiler - Leylegin Kanadinda (Yakin Plan Yayinlari)
Bakiler, en sevdigim yazar ve sairlerimizden biridir. Turkistan Turkistan ve Uskup'ten Kosova'da gezi hatiralarini topladigi kitaplari cok sayida okuyucuya ulasmisti. Bu sefer KKTC ve Avrupa seferine cikiyor yazar.
Secim ve gundem yogunlugundan siyrilmak icin iyi geldi.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
Bu aralar Doğan Cüceloğlu'nun kitaplarını okuyorum. Yazdığı kişisel gelişim kitaplarıyla Türk insanının düşünce ve psikolojisini inceliyor.
Kitaplarıda fazlasıyla sürükleyici.
Ben ilk İletişim Donanımları kitabını okudum. Sonrasında Gerçek Özgürlük ve Bir Kadın Bir Ses kitaplarını okudum.
Tavsiye ederim...
Yorum
-
Namik Kemal - "Yavuz Sultan Selim" (Otuken Yayinlari)
Namik Kemal'in bu esrinden ve Otuken'in onu yeniden bastigindan tesadufen haberim oldu. Ve hemen edindim. Ve hemen okudum. Yazi dili zaman zaman zorlasa da (sadelestirilmis hali bile) buyuk keyif aldim. Turk Tarihi'nin en genis bolumu elbette Osmanli Donemi. Yavuz ise Genc Osman ve Gok Sultan'la birlikte icraatlerini merakla ogrenmek istedigim padisahlarin basinda gelir. Sadece sekiz yilda neleri basarmis, insan sasirmadan edemiyor. Boyle buyuk bir komutani, gunumuzde kopru adi tartismalarina meze etmek gercekten kimseye yakismiyor.
Tahta ciktiktan sonra Aksakallilara yaptigi konusmada Hind ve Turan'a sefer yapacagini soylemis.
Ve kesinlikle adinin aksine cok duygusal bir ademoglu imis. Bunu yazdigi siirlerinden biliyordum fakat Sehzade Korkud'un vefati sonrasi hislerini ogrenince tam kanaat getirdim.
Sehzade Korkud da tarihimizin az bilinen onemli sahsiyetlerinden. Onun hakkinda yazilmis eserleri arastiracagim ilk firsatta.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
Orhan Pamuk - Kafamda Bir Tuhaflık
Uzun bir süre etkisinden çıkamadım. Çok akıcı bir dili var, hikayesi de sizi içine alıyor.
İstanbul'a göç etmiş bir baba-oğulun hikayesi ile başlıyor. Zamanında İstanbul'da gelişen emlak hareketliliğine de dikkat çekmekte. Herkese tavsiye ederim.
Yorum
-
Geçmiş sayfalarda Sabahattin Ali'nin kitaplarını tavsiye etmiştim.Ne bulursan oku Ali'den,pişman olmazsın.İlk olarak Soner Albayrak tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSabahattin Ali-İçimizdeki Şeytan
Bu kitabı okuyan var mı? Varsa kitap hakkında ne düşünüyor? Tavsiye eder misiniz?
Özellikle Kürk Mantolu Madonna,İçimizdeki Şeytan ve Kuyucaklı Yusuf...Arafilboylu
Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...
Yorum
-
Bu yaz biraz kafa dinginliği sağlamak açısından romanlara verdim kendimi.
Sabahattin Ali"kürk mantolu Madonna" mutlaka olunmalı.
Yine "Uçurtma avcısı" kitabı mutlaka olunmalı dostluk arkadaşlık üzerine.
"Yağmur sonrası" Sarah jio"nun kitabı,II.Dünya savaşının en yoğun olduğu sıralarda bora bora adasına arkadaşıyla birlikte orduya hemşire olarak katılan bir kadın ve gizemli bir cinayet ve aşkı konu alan bir kitap.
Yorum
-
Seni ölüme de götürse doğruluktan sakın ayrılma.
Hz. Ömer.
Yorum
-
Nekahet doneminde eskisi kadar fazla okuyamadim. Agirlikli olarak e-kitaplari, kolaylik acisindan tercih ettim. Basili kitaplardan okuduklarim:
Dr. Suleyman YASAR - Hikayesi Biten Ekonomi
Lisans yillarindan hocamdir Dr. Yasar. AB ve secmeli Makro Ekonomi Yonetimi derslerinde kendileriyle epey sert tartismalarim olmustu. Tesadufen ogrendigim bu calismasi son donem ekonomi kararlarini sorguluyor.
Yilmaz OZTUNA - Kisa Osmanli Tarihi
Yilmaz Oztuna'nin diger bircok calismasina asinaydim. Bu guncel bir derleme, bir nev-i Osmanli Tarihi ozeti.
Prof. Dr. Tuncer BAYKARA - Turk Inkilap Tarihi ve Ataturk Ilkeleri
Tuncer Hoca'nin cesitli vakif ve derneklerdeki soylesilerine denk gelmistim. Bu calismasiyla okuma firsatim oldu. Prof. Dr. Ali Ihsan Gencer ve Sabahattin Ozel'in Turk Inkilap Tarihi kadar detayli degil ancak ondan daha orjinal (Tarih uzmani olmadan boyle hukum vermem belki dogru degil.).
Prof. Dr. Huseyin Namik ORKUN - Attila ve Ogullari
HNO'nun daha once iki calismasini incelemistim (Yeryuzunde Turkler, Turk Sozunun Asli). Kaynakcasi yogunlukla Macar ve Rus Turkologlar. Attila konusunda asil merak ettigim kitap Peyami Safa'nin Otuken'den cikan kitabi.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
Meşhur "Faiz Lobisi" deyiminin mücidi.Hökümetle arası açılınca gözü açılanlardanİlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleNekahet doneminde eskisi kadar fazla okuyamadim. Agirlikli olarak e-kitaplari, kolaylik acisindan tercih ettim. Basili kitaplardan okuduklarim:
Dr. Suleyman YASAR - Hikayesi Biten Ekonomi
Lisans yillarindan hocamdir Dr. Yasar. AB ve secmeli Makro Ekonomi Yonetimi derslerinde kendileriyle epey sert tartismalarim olmustu. Tesadufen ogrendigim bu calismasi son donem ekonomi kararlarini sorguluyor.
(
Yorum
-
Aynen oyle Agah.İlk olarak axelman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleMeşhur "Faiz Lobisi" deyiminin mücidi.Hökümetle arası açılınca gözü açılanlardan
(
http://www.idefix.com/kitap/faiz-lob...RSUL0LH18YCT24
Yazilarinda kendine sordugu sorulari cevaplamasina hayranim. "Niye anlattik bunlari? Sundan anlattik..."
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
Lee strobel'ın Nietzsche'nin "Tanrı öldü" sözüne karşılık ismini verdiği kitaptır. Kitapta Tanrı'nın varlığına dair tezlerin olduğu ve akıcı üslubuyla herkesin okuyup anlayabileceği bir kitaptır.
Önceden ateist olan yazar Lee Strobel'in aslında gençliğinde ateizme kanmış olduğunu, bu kanmada bilimin onu nasıl yanlış yönlendirdiğini yine bilime dayanarak anlatılıyor. Kitap, genelde farklı alanlanlardan bilim adamları ile yapılan söyleşilerle geçiyor.
Zamanında dini reddetmiş birisi tarafından yazılmış olması kitabın samimiyetine ayrı bir hava katıyor ve dini, metafizik olmayan ve objektif bir yaklaşımla irdeleme imkanı sağlıyor.En son signal tarafından düzenlendi; 26.10.2015, 11:44.Seni ölüme de götürse doğruluktan sakın ayrılma.
Hz. Ömer.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum