monte kristoyu okudum okumayan varsa çok şey kaçırmıştır o kadarını söyleyeyim tanıdık isimlerde var bizdenda bahsettiği yerler var osmanlıdan yani mutlaka okuyun
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Victor Hugo- Bir İdam Mahkumunun Son Günü
Yazar, kahraman bakış açısıyla yazdığı romanda,idam cezasının üzerine gidiyor. Kahramanın cezasının kesileceği gün hissettiklerini uzunca ve çok çarpıcı biçimde anlatmış. Asırlar önce, idam cezasının yanlışlığını yansıtması bakımından, günümüzde de ders çıkarabileceğimiz bir kitap. Kesinlikle tavsiye ederim.'' Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla acıklanabilecek milliyetçi bir davranıs degildir.Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen bir hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmisti. ''
Kazım Koyuncu
Yorum
-
Sonunda bitirdim kitabı...
Şah & Sultan - İskender Pala
Sevginin ve aşkın ne olduğunu arayan bir kitap...
Şah İsmail ve Sultan Selim'in yazdığı harika şiirler..
İki Türk yiğidin iktidar hırsı...
Sünnilik ve Kızılbaşlılık..
Çaldıran meydanında kaybolup giden binlerce müslüman..
İki hükümdarın yanındaki iki öz kardeş..
Bunların arasında kendine yer bulan aşk..
5 kişinin ortak aşkı Taçlı Sultan..Onu kim daha çok sevmiş, o kimi daha çok sevmiş..
Ve yürekleri yakan aşk acıları..
Son zamanlarda okuduğum en iyi kitaptı.Mario Alberto Kempes - El Matador
Yorum
-
Bu kitap hakkında yorumlarınızı bekliyorum...İlk olarak axelman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Murat Menteş -Dublörün Dilemması
Şah & Sultan sonrasında Okay Tiryakioğlu'nun Yavuz adlı kitabını okumanı öneririm. Birbirini tamamlayan puzzle gibiİlk olarak Gökhan KAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSonunda bitirdim kitabı...
5 kişinin ortak aşkı Taçlı Sultan..Onu kim daha çok sevmiş, o kimi daha çok sevmiş..
Son zamanlarda okuduğum en iyi kitaptı.
Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
**Latocan**
Yorum
-
Okudum Fatih Yavuz kitabını ama yorum yapmamıştım burda..İlk olarak Fatih Ersoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleŞah & Sultan sonrasında Okay Tiryakioğlu'nun Yavuz adlı kitabını okumanı öneririm. Birbirini tamamlayan puzzle gibi
Mario Alberto Kempes - El Matador
Yorum
-
Çok güzel anlatmışsın Gökhan, listeye alıyım bu kitabı da.İlk olarak Gökhan KAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSonunda bitirdim kitabı...
Son zamanlarda okuduğum en iyi kitaptı.
Bab-ı Esrar kitabı hoşuma gitti diye Ahmet Ümitin İstanbul Hatırasına başladım dün.
Biraz yavaş ilerliyor gibi.Özkan SÜMER
Yorum
-
Bende yeni başladım İstanbul Hatırasına..Bitince Fatih'in önerdiği kitabı okumayı düşünüyorum. Bab-ı Esrarda olabilir..İlk olarak adem6167 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleÇok güzel anlatmışsın Gökhan, listeye alıyım bu kitabı da.
Bab-ı Esrar kitabı hoşuma gitti diye Ahmet Ümitin İstanbul Hatırasına başladım dün.
Biraz yavaş ilerliyor gibi.Mario Alberto Kempes - El Matador
Yorum
-
Murat Menteş'i şiddetle tavsiye ederim.Özellikle yazarın dili kullanımı, karakterlerin hepsi birbirinden orjinal.Hikaye çok eğlenceli.Sadece mesela baş kahramanın ismini vereyim gerisini siz okuyarak anlayın:Nuh Tufan!!!İlk olarak Fatih Ersoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBu kitap hakkında yorumlarınızı bekliyorum...

Yorum
-

Klasik bir polisiye roman... Anlatım sade ve akıcı lakin işleyiş Beyoğlu Rapsodisi adlı kitabıyla aynı gibi... Bu yüzden hayatınızda sadece 1 adet Ahmet Ümit kitabına yer vermeniz yeterli olacaktır....
Kısa vakitte temin edeceğim. Teşekkürler...İlk olarak axelman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleMurat Menteş'i şiddetle tavsiye ederim.Özellikle yazarın dili kullanımı, karakterlerin hepsi birbirinden orjinal.Hikaye çok eğlenceli.Sadece mesela baş kahramanın ismini vereyim gerisini siz okuyarak anlayın:Nuh Tufan!!!Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
**Latocan**
Yorum
-

Cemil Meriç // Bu Ülke
Muhakkak okunulası mükemmel bir eser...
İçerik bakımından sadece kendi dönemini akşetmemiş yazar, adeta günümüz yaşam şekli ve düşünce yoksunluğunu da gözler önüne sermiş. İdeolojik çekişmeler, kalıplaşmış düşünce kirlilikleri, yaşamsal komedyalar ve aforizmalar... Aradığınız herşeyi bu kitapta bulmak mümkün
Tavsiye ediyorum efendim..Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
**Latocan**
Yorum
-
insan ilişkilerinde 4*4 lük iletişim-- oğuz saygı....kendi karakter renginize göre bir takım çıkarımlar yapabilirsiniz belki böylece karşınızdaki insanla olan iletisim problemlerini en az indirgeyebilirsiniz.ben okudum baz ıçıkarımlar yaptım bakalım ne olacak bir gelişme kaydedebilecekmiyim merakla bekliyorum.
Yorum
-
Türk romanının önemli isimlerinden Peyami SAFA'nın fikir eserleri hak ettiği ilgiyi görmüyor. Daha önce de paylaştığım Türk İnkılabına Bakışlar kitabının ardından "Komünizm - Sosyalizm - Marksizm" adlı eserini (Ötüken Yayınları) okudum.
Sloganlar ve kalıplaşmış ezberlerin çok ötesinde kavramları bir Türk milliyetçisinin gözüyle sadelikle inceleyen SAFA'nın tespitleri bence değerlendirilmeli. Cumhuriyet dönemimizin kıymetli sosyologlarından Peyami SAFA'nın Nazım Hikmet'le olan tartışmaları da bu kitapta mevcuttur. Ayrıca şunu belirtmeliyim, bu kitap, yazarın çeşitli gazete ve dergilerdeki makalelerden oluşuyor.
Eserden öğrendiğim/edindiğim en önemli bilgi (veya bakış açısı) sosyalizmin komünizmden, komünizmin marksizmden ayrıldığı noktaların çok da az olmadığıydı.
*
Bu hafta sonu ise ünlü tarihçi İsmail Hami DANİŞMEND'in "TÜRKLER: Batı Kaynaklarına Göre Eski Türk Karakteri ve Ahlakı" adlı kitabını okudum (Timaş).
Geçen hafta Flaman meclis başkanı küstahın, ünlü düşünür Voltaire'in sözlerinden derlenen bir soruyu kasten Türklerle ilişkilendirmesini merak ettim. Acaba yabancılar bizi nasıl görmüş diye araştırırken, DANİŞMEND'in bu eserini buldum. Ve açıkçası tatmin oldum.
Tarihin ilk zamanlarından Tanzimat dönemine kadar Avrupalıların, Arapların, Rusların Türk milletini nasıl gördükleri, neyle övdükleri, neyle yerdiklerini bu kitapta bulabilirsiniz.
Batılı kaynaklarda Türk devletlerinde polisiye olayların olmadığı, dilencilere rastlanmadığı, Türklerin karakterinin yüksek olduğu yer almış.
Detaylarını merak edenlere iki çalışmayı da tavsiye ederim.En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 06.12.2010, 12:57.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
kısa bir süewligine gittigim trabzonda siirlerini cok merak ettigim gündogdu sanımer in "karayelin sürüleri" adlı siir kitabını anneannemin evinde dolapları karıstırırken buldum ve kendisiyle tanısma fırsatı buldum....1987 yılında yayımlanmıs kitabı içime cekerek sarıla sarıla okudum....bundan sonra sıkı bir gündogdu sanımer takipcisi olacagım....
ve bir kitap daha buldum evde....j.j.rousso; toplum sözlesmesi....o da cok eski bir kitap....rousso basyapıtım diyor kitabın önsözünde okuyorum suan ve derin bir kitap....ıslak imza....
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum