Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Erdal Öz
    GÜlÜnÜn Soldugu AkŞam

bu kitapda 80 yıllarda darbe oldugu zaman ölen 3 devrimci gencin ölmeden önceki cezaevindeki günlerini anlatıyo bunlar deniz gezmiş, yusuf aslan ve hüseyin inan
    Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti. "KAZIM KOYUNCU"
    Ben ONUR demekten yoruldum o kurtarmaktan yorulmadı "ONUR RECEP KIVRAK"

Yorum

• Cemil Meriç_Bu Ülke

tam anlamıyla fikir adamı olarak adlandıracağım Cemil Meriç'in şahane eseri.
      özellikle Bu ülkeye bakarken Tanzimat Devri sonrası aydınını, köylüsünü anlatırken bizi bize dosdoğru anlatmakta.

işin öbür tarafında onlardan bahsederken karışımın ayarını da iyi tutturarak batı'ya okkalı delillerle cevaplar sunmakta.

evet Bu Ülke adlı kitap Bu Ülke'nin dramını ve ağlayan fikir dünyasına okkalı dalışlar yapmakta.

"Babıali Kodamanlarının Gergedanlaşan Enselerinde Cehaletin Şahane Tuğrasını Okumuyor musunuz?"

Cemil Meriç

Yorum

• dan brown melekler ve şeytanlar
        pek tavsiye etmiyorum bağımlılık yapıyor.
        davinci, ihanet noktası kurguları oldukca iii macera arayanlara birebir
        bir solukta okunacak kitaplar.
        yalnız üç kitapta birbirinin aynısı ve bence en iyisi malekler ve şeytanlar
        Muhabir : Hocam hiç bir şey yok içersin de !!! (Vuvuzela için)

Şenol GÜNEŞ : Olmaz mı... Bağımsızlık var, özgürlük var...Onun için çalıyorlar orada...

Yorum

• "Mustafa Balbay- Yürü(t) Ya Kulum" u okudum 1-2 ay oldu,Demireller vakası, zamanında yapılan hayali ihracatlar ve bankaların nasıl boşaltıldığını anlatıyodu.

Yorum

• Yılmaz Okumuş- Laz kapital
            kitaptan küçük bir alıntı yapıyorum ,bu alıntı kitabın içeriği hakkında fikir veriyor.

Emperyalizum Karşusinda İlk Yariyi Yenuk Kapattuk!
            Bizum Sementa Recep vardur, iyi uşaktur. Geçenlerde yekten dedi ki, “Laz Marks emice, sen böyle konişiyisun ama kimsenun daha iyi bir dünya münya ipleduği yok. Nasil olacak bu işler?” Uşağum dedum, mütareke basini gibi konişma, bu sana gösterilen gerçek. Bir de, gerçek olan gerçek var. Körfez Savaşı’ndaki petrole bulanmış karabatağı bile “Saddam yapti” diye yutturdilar size uşağum.
            Tamam, kabul etmek lazım, Emperyalizum karşusinda ilk yarıyı yenuk kapattuk.
            Şimdi soyunma odasında yaralarumuzi sarayiruz.
            Oysa maça, Emperyalizum’i kendi sahasina hapsederek başlamiştuk. Vilademir’un attuği
            golle 1-0 öne geçtuk. Derken Mustafa Kemal ilk anti emperyalist kontratakta muhteşem bir
            golle farki ikiye çikardi. Emperyalizum, Çinli’nun attuği golle dağilmişti. Kademe anlayişi
            kalmamişti, elini kolini sallayan Emperyalizum’un ceza sahasina gireyidi. Cezayirli Ben Bella
            4., Vietnamli Ho da 5. goli atmişidi. Efendum hızlı geçeceğum, ilk yarinun sonlarina doğri
            sikor 9 - 0 olmişidi. Ama ne oldiysa ondan sonra oldi. Emperyalizum birden 8
            yabanciyla oynamaya başladi. Değil 9 kusurli hareket, 99 kusurli hareketi birden yapmaya başladi. Ne FİFA’yi ne de UEFA’yi dinleyidi. Uşaklarun suratina taban girmek mi istersun, yerde yatana kramponiyla basmak mi?.. Her türlü pisluk bunlarda. Maçun hakemine bakayiruz, müdahale etsun diye. Orali bile değil. “Ben bir şey görmedum” deyi. Sanırum Cem Papila’nun dedesiydi.
            Neyse, ilk yariyi 17 – 9 yenuk kapaduk ve sürünerek soyinma odasina girduk. Herçes yerlerde, inleyen inleyene. Bazilarumuz, “2. yariya çikmayalum, bu Emperyalizum bizi kovaya çevirecek”, “Büyüklüğünü kabul edup secdeye varalum, elini öpelum. Belki bize aciyup birkaç gol eksuk atar, belki bizi aralarina alurlar” deyi. Ula bu kadar büyütmeyun cözünüzde da!.. Bunlarun bilduği tek şey silah sanayidur. Kuçucuk bir Katrina Kasırgasıyla eli ayağina dolandi. Bütün askerlerini dünyayi işgal etmek içun dört bir yana gönderduği içun, yaralilari kurtaracak helikopter bile bulamadi.
            Unutmayun, “Emperyalizum uçmaz, medyadaki müritleri uçurur”
            Şimdi ikinci yariya çikacağuz. Ara tiransferde kadroya Çavez’i ve Maradona’yi da kattuk. Kadromuz fena değildur, yürekten oynarsak bunlarla başa çikabiluruz. Ula biraz Çanakkale’yi, Settülbahir’i hatırlayun ula. İstersenuz sahaya Bandırma adlı bir vapurla çikun.
            Baktum bizum Sementa Recep’un yüzi güleyi, “Ne cüzel anlattun Laz Marks emice…” dedi.
            Eşşeğun önde gideni, maç kurgusuyla anlatmasaydum dinlemezdun ama.
            Tüm Dünya halklarıyla Lazlar kardeştur. (1962 / Vakfıkebir)
            TERKETMEDI SEVDAN BENI

Yorum

• inci sokağı - trevanian(mirac ben dedum saa 2 gün sürmez die)

sahane bi kitap. jack london'ın uçurum insanları na ve sefillere benziyor. ama trevanianın muhteşem tarzıyla birleşince dierleri yalan.. hikaye mutlu sonla bitmiyo ayrıca
              Hadi eyvallah..

Yorum

• yitik oğlan yitik kız - Peter Staraub
                Tazar oaln Tim Underhill'in ağabeyin eşinin intiharı arkasındanda yeğeninin garip şekilde kaybolmasını araştırıyor.
                Kitap fena değil.Gerilim tarzı okumayı svenlere tavsiye ederim.
                “Nerelerin aktığını tek tek bildiriniz...” “Efendim, musluklar hariç her yan akıyor!"Artık sadece musluklar akacak...
                Sizler var ya .....

Yorum

• İhsan Öksüz'ün ''Güneş Doğudan Yükselir'' adlı kitabını okudum. Şenol Güneş'in hayatı anlatılıyor. İçerisinde ilginizi çekecek bircok anı var.
                  tavsiye ederim
                  ODTÜ'lü bir hocanın Trabzonspor atkısıyla dolaşan Trabzonsporlular hakkındaki yorumu;
                  "Hocam onlar Trabzonsporlu. Onların sevgisi, derdi bir başka. TRABZONSPOR onlar için bir var olma nedeni. TRABZONSPOR'a küsemez, kızamaz ondan utanamazlar çünkü o zaman şehirlerine küsmüş, şehirlerinden utanmış olurlar''

Yorum

• eylül-mehmet rauf
                    en son okuduğum kitap.
                    ''...En neşeli, en hüzünlü, en duyarlı, en vurdumduymaz, en hızlı, en ağır, en çabuk, en acelesiz yanımızdır Trabzonspor. Bu sene olmadı bir dahaki sene kesin şampiyonuz. Ben göremem ama...''
                    Kazım Koyuncu

Yorum

• Yorum

İlk olarak oskayb tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Emperyalizum Karşusinda İlk Yariyi Yenuk Kapattuk!
                      Bizum Sementa Recep vardur, iyi uşaktur. Geçenlerde yekten dedi ki, “Laz Marks emice, sen böyle konişiyisun ama kimsenun daha iyi bir dünya münya ipleduği yok. Nasil olacak bu işler?” Uşağum dedum, mütareke basini gibi konişma, bu sana gösterilen gerçek. Bir de, gerçek olan gerçek var. Körfez Savaşı’ndaki petrole bulanmış karabatağı bile “Saddam yapti” diye yutturdilar size uşağum.
                      Tamam, kabul etmek lazım, Emperyalizum karşusinda ilk yarıyı yenuk kapattuk.
                      Şimdi soyunma odasında yaralarumuzi sarayiruz.
                      Oysa maça, Emperyalizum’i kendi sahasina hapsederek başlamiştuk. Vilademir’un attuği
                      golle 1-0 öne geçtuk. Derken Mustafa Kemal ilk anti emperyalist kontratakta muhteşem bir
                      golle farki ikiye çikardi. Emperyalizum, Çinli’nun attuği golle dağilmişti. Kademe anlayişi
                      kalmamişti, elini kolini sallayan Emperyalizum’un ceza sahasina gireyidi. Cezayirli Ben Bella
                      4., Vietnamli Ho da 5. goli atmişidi. Efendum hızlı geçeceğum, ilk yarinun sonlarina doğri
                      sikor 9 - 0 olmişidi. Ama ne oldiysa ondan sonra oldi. Emperyalizum birden 8
                      yabanciyla oynamaya başladi. Değil 9 kusurli hareket, 99 kusurli hareketi birden yapmaya başladi. Ne FİFA’yi ne de UEFA’yi dinleyidi. Uşaklarun suratina taban girmek mi istersun, yerde yatana kramponiyla basmak mi?.. Her türlü pisluk bunlarda. Maçun hakemine bakayiruz, müdahale etsun diye. Orali bile değil. “Ben bir şey görmedum” deyi. Sanırum Cem Papila’nun dedesiydi.
                      Neyse, ilk yariyi 17 – 9 yenuk kapaduk ve sürünerek soyinma odasina girduk. Herçes yerlerde, inleyen inleyene. Bazilarumuz, “2. yariya çikmayalum, bu Emperyalizum bizi kovaya çevirecek”, “Büyüklüğünü kabul edup secdeye varalum, elini öpelum. Belki bize aciyup birkaç gol eksuk atar, belki bizi aralarina alurlar” deyi. Ula bu kadar büyütmeyun cözünüzde da!.. Bunlarun bilduği tek şey silah sanayidur. Kuçucuk bir Katrina Kasırgasıyla eli ayağina dolandi. Bütün askerlerini dünyayi işgal etmek içun dört bir yana gönderduği içun, yaralilari kurtaracak helikopter bile bulamadi.
                      Unutmayun, “Emperyalizum uçmaz, medyadaki müritleri uçurur”
                      Şimdi ikinci yariya çikacağuz. Ara tiransferde kadroya Çavez’i ve Maradona’yi da kattuk. Kadromuz fena değildur, yürekten oynarsak bunlarla başa çikabiluruz. Ula biraz Çanakkale’yi, Settülbahir’i hatırlayun ula. İstersenuz sahaya Bandırma adlı bir vapurla çikun.
                      Baktum bizum Sementa Recep’un yüzi güleyi, “Ne cüzel anlattun Laz Marks emice…” dedi.
                      Eşşeğun önde gideni, maç kurgusuyla anlatmasaydum dinlemezdun ama.
                      Tüm Dünya halklarıyla Lazlar kardeştur. (1962 / Vakfıkebir)
                      Gerçekten çok güzel bir hikayeymiş
                      "dere coştu bir kere"

Yorum

• İlk olarak ANJINSAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Kavalalı Mehmed Ali Paşa Son Firavun (Le Dernier Pharaon)
                        Yayınevi : Doğan Kitapçılık
                        Yazarı : Gilbert SINOUE
                        Bu kitabı ben de okumuştum. Şiddetle tavsiye ederim.

Hatta okumak isteyenler, BMN-ID numaralarıyla beraber kütüphanemize başvurabilirler.
                        "dere coştu bir kere"

Yorum

• Yazar: Hüseyin Mümtaz
                          Kitap: Karadeniz'in Kitabı; Pontus Masalı
                          Yayınevi: Toplumsal Dönüşüm Yayınları

Öncelikle kitabın arka kapağındaki yazıyı buraya aktarmak istiyorum...

"Yunanistan'ın Trabzon'a konsolosluk açmak istemesinin en önemli nedeni, yöre üzerindeki Pontusçuluk hareketlerine yardımcı olmaktır. Yunanistan Başkonsolosu'nun sık sık yapmış olduğu Doğu Karadeniz gezisinin temelinde de bu Pontusçuluk düşüncesi yatmaktadır.

Yunan işadamlarını, "çevreciler" adı altında bir gemi ile Trabzon Limanı'na demir attıran yine bu düşüncedir. Yunanistan'dan yörenin muhtelif yerlerine, turizm adı altında yapılan tur organizasyonları, bu konudaki bazı misyoner çalışmalarına yardımcı olamk için düzenlenmiştir. Pontusçuluk faaliyetleri konusunda yöre insanımız daha dikkatli ve uyanık olmalıdır. Yöre insanı her zamanki duyarlılığını bu konuda da göstermelidir. Bu hassas ve önemli konuyla ilgili 156 Jandarma İmdat telefonuna ihbar yapılmasını bekliyoruz."

Tuğgeneral Baki Onurlubaş
                          Giresun Jandarma Bölge Komutanı

Evet arkadaşlar, kitabın arkasında yer alan yazı budur. Şu yazı, bu kitabın ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır.

Kitapta çok önemli konulardan bahsedilmektedir. Buraya bazı noktaları taşımak istersdim ama kitabı buraya aktarmam gerekecektir. Kısacası; Yunan yalanı, Pontus Masalı, Helen Yalanı, Türkiye'de yaşayan helen sempatizanlarının yalanlarını bir bir ispatlarla çürütüyor.

Bölgenin yerli halkı Milat'tan binlerce yıl önce Ortaasya'dan göç etmiş Turani ırka mensup insalardır. Yani Türk'lerdir...
                          En son Kaya tarafından düzenlendi; 31.10.2006, 23:53.
                          “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
                          Malik bin Dinar

Yorum

• Üçüncü ok diye bi kitap yazarın adını unuttum ama egzantrik bi kitaptı
                            karadenize gelen ilk türklerle ilgiliydi. herkese tavsiye ederim. başından kalkamadım. aralıksız 6-7 saat okuyarak bitirdim kitabı.
                            Beraber yürüyoz biz bu yollarda, Beraber ıslanıyoz yağan yağmurda,
                            Şimdi sıra geldi şampiyonluğa, Hayden Uşaklar bi gayret yav...

Yorum

• Metin AYDOĞAN-"Yeni Dünya Düzeni Kemalizm Ve Türkiye"

İlk cildi yeni bitirdim...Metin Hocam yine kendini aşmış...Diğer cildi sınavlardan sonra merakla okuyacağım...

"Metin Aydoğan'ın, 'Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye' başlıklı iki büyük ciltlik çalışması, ülkemizin 20. yy. boyunca yaşadığı çalkantılara, öyle değişik, o kadar alışılmadık -fakat doğru ve gerçek- açılardan öyle ışıklar tutuyor ki, 'tesbitleri' ve 'sonuçları' çok fazla alakaya layık. Zincirleme tartışmaları yapılmalı, kapsamlı eleştirilere açılmalı ve ortaklaşa okunup irdelenmelidir. Metin Aydoğan bu eseri ile, 12 Eylül 'parantezi'nden bu yana sona ermiş gibi görünen, bu ülkeyi ve tarihini anlama, yeryüzündeki gelişme süreci içindeki yerine koyma çabalarını, hem yeniden başlatıyor hem de enine boyuna yayarak sürdürüyor. Bu kitabı, okumadan olmaz..."
                              (Atilla İlhan, 8-10 Mayıs 2000,Cumhuriyet)

Atilla İlhan ın yazdığı bu paragraf kitabı son derece iyi açıklıyor galiba...

Yorum

• Metin Aydoğan harika Eren. Ben de şuan "Küreselleşme ve Siyasi Partiler" adlı kitabını okuyorum. Bu da serinin 1. kitabı. Kitap harika o yüzden sindiri sindire sanki bir ders kitabıymış gibi okuyorum.

Hatta bu kitabı okurken başka ktaplar okuduğum oluyor...

Bu adamın kitapları okulda okutulmalı...
                                “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
                                Malik bin Dinar

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim