Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
ERDAL SARIZEYBEK - İHANETİ GÖRDÜM
Erdal Sarızeybek'in "İhaneti Gördüm" kitabını okudum ve çok beğendim.Sizlere de şiddetle tavsiye ederim.Türkiye'de terörün gerçeklerini anlatan çok güzel bir kitap.
Kitabın arka kapağı:
Türk yakın tarihini anlamak için o dönemi yaşayanların anılarını objektif bir şekilde yazmaları gerekir. Askerler, siyasiler, üst düzey bürokratlar başından geçenleri genç kuşaklara aktarırsa gelecekteki yaşanması muhtemel sorunların önüne geçebilir.
Ülkemizde başından geçenleri objektif bir şekilde anlatan ve yazanlardan biri de emekli albay Erdal Sarızeybek'tir. Bir önceki kitabı Ya Gazi Paşa duyarsa ile tüm şimşekleri üzerine çeken ve yazılamayanları yazan Sarızeybek bu kez ihaneti sorguluyor.
PKK terör örgütünün 1980'lerden günümüze kadar sarmaşık gibi nasıl boy attığını ve ona bilmeden de olsa yardım eden siyasi, askeri tüm yetkilileri mercek altına alıyor. Turgut Özal'dan Tayyip Erdoğan'a askeri bürokrasiden diğer yetkililere bu sürece dahil olmuş herkes Sarızeybek'in kaleminden nasibini alıyor.
En son evrents tarafından düzenlendi; 20.07.2010, 18:39.
Yorum
-
Kitap okumaya çok ara verdim
Yorum
-
Son olarak Prof Dr. Ümit Özdağ' ın Türk Sorunu isimli eseri ile İskender Pala ' nın İki Dirhem Bir Çekirdek isimli kitaplarını bitirdim......
Türk Sorunu : Kürt sorunu , Doğu sorunu gibi sorunlar ortaya atılırken ihmal edilen bizi millet yapan olgunun sosyal patlamaya dönüşme tehlikesini anlatıyor... Milliyetçilikle Atatürk Milliyetçiliğinin farkı ekseninde halkımızda gitgide yükselen tansiyonu irdeliyor.. Son zamnalarda İnegöl ve Dörtyol olaylarının öncesi ve muhtemel sonrasını görmek isterseniz okumanızı tavsiye ederim.
İki Dirhem Bir Çekirdek : Üstad İskerder Pala 'dan deyimler ve anlamalrıyla ilgili çok güzel bir eeser. Kültürümüzün yaşatılması için geçmişle gelecek arasında köprü kurmak için çırpınan üstaddan yine güzel bir eser daha.... Çok güzel deyimler ve hikayelerini benim gibi bir günde okuyacaksınız....
Son okuduğum iki kitapla birlikte 2010 yılında okuduğum kitap sayısı 21 oldu... Bu rakam okumayaı hedeflediğim 50 kitabın çok gerisinde bir rakam.... Askerlik hizmeti için aranızdan belli bir süre ayrı kalacağımdan okuma sözümü yerine getirebilirmiyim bilmiyorum. İn şallah askerliktede kitap okuyabilmek için bol bol vaktim olur ve aralarda ve bitiminde sizinle paylaşırım....
Saygılarımla ve sevgilerimle....Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana
Yorum
-
DEMİRKIRAT
Türkiye Cumhuriyeti'nin çok partili siyasi rejime geçme çalışmaları, 1950-60 arası Demokrat Parti dönemi ve 60 Darbesi...
Ne yalan söyleyeyim, çalışmalarına ön yargılı olduğum Mehmet Ali Birand ve Can Dündar'ın bu eserinden çok faydalandım...
Günümüzde herkesin demokrasi havarisi kesildiğini düşünürsek, bu kavramı allayıp pullayıp "bana iyi olana evet, kötüyse vurun başını" mantığını demokrasi diye yutturmak, 50 sene önce de benzer tartışmaların yaşandığını görmek ne derece yerimizde saydığımızın bir ifadesi...
Yine din-asker odaklı tartışmalar. Biri siyah diyorsa diğer beyaz demiş... Bugün de farklı değil kanımca.
Uzatmayayım, kitabı tavsiye ederim.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
CUMHURİYET'İ ANLAMAK- Prof. Dr. Naci BOSTANCI ( Timaş'dan çıkmış)...
Ağırlıklı olarak devletimizin kurucu felsefesi ve bu felsefenin ekonomik temellerini inceleyen bir çalışma olmuş.
Karma ekonomi modeli, devletçilik, İzmir İktisat Kongresi ve 1929 Dünya Ekonomik Buhranı'nın yeni kurulmuş ülkemize etkileri bu eserin dikkatimi çeken noktalarıydı.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
AMERİKA ÇÖKERKEN / Yeni Kutuplaşma - Prof. Dr. Osman Metin ÖZTÜRK
20. yüzyılda seyreden Soğuk Savaş, dünyanın siyasi iki kanada ayrılması, Sovyetlerin yıkılmasıyla ortaya çıkan yeni düzen...
Adına Yeni Dünya Düzeni denilen 21. asıra dair gelişmeleri Türkiye odaklı bakış açısıyla değerlendiriyor hocamız.
Benzer eserleri S. Huntington'dan, Fukuyama'dan okumuştuk. O kitaplarda yazılanlar zamanla eyleme dönüştü, belli ülkelerin okyanus ötesi siyasetlerine temel oldu.
Peki Türk Dünyası bu düzenin neresinde? BOP'a (veya Genişletilmiş haline) Türkiye ve Türk Dünyası gözüyle bakan bir eser... Bence okunması gerek... Hatta okurken not alınması gereken çok bölüm var.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
Geber Anne
Sezgin Kaymaz
İletişim Yayınları / Çağdaş Türkçe Edebiyat Dizisi
Mutlu bir aile, İsmailoğlu ailesi: Otoriter anne Melek Hanım, baba Şükran Bey, oğulları Tufan ve Tayfun, köpekleri Sarı... 'Annesinin sarı prensi' Tayfun, onyedisine basacağı gün eve biraz erken döner. Fakat bu sesler, annesinin yatak odasından gelen bu sesler.. Kapı aralığından görünen yabancı erkek. bacağı... Yoksa?.. Tanrım Tayfun'un doğumgünü, Melek Hanım'ın intihar günü olur.. Aradan yıllar geçer, yetiştirme yurdu müdürü İhsan Beyit, meslekdaşı ve 'abisi' Hasan Çokar'a bir çocuk gönderir. Mecburiyet olmasa, kimsenin yanından ayırmak istemeyeceği bir çocuktur bu. O sarı saçlar, o yüz, o konuşma, o karizma.. Bir sicil vardır çocukta, 'tövbe estağfurullah, Mevlüt gibi Sonra? Sonrası karmaşık, komik, heyecanlı; hem 'kelalaka' hem fazlasıyla alakalı.. Üstelik, uyarı levhası hediyeli: Zaman'la fazal oynama.. Sezgin Kaymaz, ilk romanı Uzunharmanlar'da Bir Davetsiz Misafir'le başlattığı 'fantastik eğlence'yi Geber Anne'de başarıyla sürdürüyor.
Okurken Elinizden Bırakamayacağınız Bir KitapBiz Trabzonsporluluğu Sizden Öğrenecek Değiliz...
Yorum
-
DURUŞMALAR - Necdet SEVİNÇ
Bu kadar mı güzel kullanılır Türkçe!
Böylesine geniş hayal gücü...
Ve ona eşlik eden derin tarih bilgisi...
Oğuz Han, Bilge Kağan, Atilla, Alparslan Gazi, Timur... Hepsi bir arada...
H. Nihal ATSIZ'ın RUH ADAM'ını okumayanlara, bu eser garip gelebilir.
Uzatmayayım, HARİKA bir kitap.
Necdet SEVİNÇ usta hakkında...
Daha önce Acının Tadı'ndaki hikayelerine, Osmanlı'nın Yükselişi ve Çöküşü'ndeki tarih analiz etme metoduna hayran kalmıştım. Bir dönem TERCÜMAN'daki yazılarıyla kendisini daha da yakından takip edebilme fırsatı bulmuştum. Hayatını Türk'e hizmetle geçirmiş büyük üstada saygılarımla, Duruşmalar'ı hepinize tavsiye ederim.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
Leyla - Alexandra Cavelius
Sırpların Bosna halkına yaptığı vahsetten payını alan bir genç kız. Savaş sırasında inanılmaz işkenceler, tecavüzler geçiren bu kızın travmalarla dolu hayatını anlatan bir kitap. Savaşın karanlık yüzü açığa çıkarılmış. Kısacası insanlığın en büyük ayıplığını yaşamış bir genç kızın yaşamı ve kaderi anlatılmış. Okurken Sırplardan tekrar nefret edeceksiniz.
Mario Alberto Kempes - El Matador
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

....Bir çırpıda okudum.....Geçmişten günümüze Türk futbolunda ve Trabzonsporumuzda hiçbir şey değişmemiş..Yaklaşımlar,mantaliteler,yöneticilerin acemilikleri v.s.....Tavsiye ederim...
Yorum