Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Ynt: En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

İlk olarak Adem Akyüz' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Gayet iyi bir seçim. Çok zevk alacağına eminim
    Bu kitabını beğenirsem, Nazan Bekiroğlu'ndan devam

Yorum

• Tavsiye edeceğiniz roman var mı?
      Ufacık Bir MAÇKA Deresiyim Ama Doğrudan Denize Akarım...
      NORTHERNER
      RUHSUZ VE ONURSUZ TAKIM İSTEMİYORUM

Yorum

• İlk olarak Mehmet BAL tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Tavsiye edeceğiniz roman var mı?
        Cengiz Dağcı - Korkunç Yıllar

Emine Işınsu - Sancı

Sevinç Çokum - Karanlığa Direnen Yıldız

H. Nihal Atsız - Ruh Adam

Müfide Ferit Tek - Aydemir

Ahmet Hikmet Müftüoğlu - Çağlayanlar
        Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Ynt: En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Cengiz Dağcı - Korkunç Yıllar

Emine Işınsu - Sancı

Sevinç Çokum - Karanlığa Direnen Yıldız

H. Nihal Atsız - Ruh Adam

Müfide Ferit Tek - Aydemir

Ahmet Hikmet Müftüoğlu - Çağlayanlar
          Teşekkürler ☺
          Ufacık Bir MAÇKA Deresiyim Ama Doğrudan Denize Akarım...
          NORTHERNER
          RUHSUZ VE ONURSUZ TAKIM İSTEMİYORUM

Yorum

• İlk olarak Mehmet BAL tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Teşekkürler ☺
            Rica ederim. Keyifle okumanız dileğiyle...
            Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Emrah Serbes'in Deliduman'ını okudum.

Beklentim yüksek başlamışım sanırım, çok beklediğim vuruculukta değildi.
              Yine de Emrah Serbes klasiği, gerçek kişiler ve gerçek hayatlar görme hissi yaşatıyor.
              Kurgu absürd olaylarla; absürd gerçeklerin harmanı insana keyifli bir saçmasapanlık ülkesinde yaşması hissiyat veriyor.
              Markalara o kadar vurgu yapılmış ki neredeyse ürün yerleştirme var sanacaksınız.

Okumaktan pişman olmadığım ama çok derin de bir iz bırakmayan bir kitap oldu.

En son Halit M. MOLLASALİHOĞLU tarafından düzenlendi; 11.11.2014, 11:28.
              "Trabzonspor bir çember gibi,
              her noktasında başlayan ama asla bitmeyen..."
              - Dik oynahttps://twitter.com/HalitOF

Yorum

• Köy/İlçe tarihini anlatan kitapları okur musunuz? Veya elinizde o tür kitaplar var mı? Genelde kitapçılarda satılmayan, hatıra olarak kısıtlı sayıda basılan bu tarz çalışmalar arıyorum.

Lise yıllarımda Şalpazarı/Ağasar (Çepni Türkler) üzerine hazırlanmış böyle bir eseri okumuştum. Dün de Elazığ'ın bir köyünün benzer çalışmasını (490 sayfa) bitirdim. Kültür araştırmalarında pek bir ciddiyet taşımayan dilden dile aktarılan ve günümüze gelen hikayelere çok inanmasam da yine de not alırım. Mesela o köyün adına dair aynı dönemden iki amcanın biri A dilinden diğeri B dilinden çıkarımlar yapıyor. İnançlar için biri başka diğeri başka söylüyor. Şüphesiz inandırıcılığı azaltıyor.

İlmi çalışmaların yanında bu tarz kaynaklara başvurmamın nedeni ise samimiyet.

Kitaplığında benzer çalışmalar olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

Yukarıda "ciddiyet" kavramına değinmiştim. Aslında sahada çalışan birçok araştırmacı bu kaynaklardan beslenir. Topladığı verileri belli bir akademik elekten geçirir (Aklıma ilk gelen Prof. Dr. Mehmet ERÖZ'ün çalışmalarıdır).

Verdiğim örneklerde bu süzgeçler yok. Samimiyetten kastım da buydu. Herkesin kendi doğruları var böyle kitaplarda...
                En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 17.11.2014, 14:28.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Köy/İlçe tarihini anlatan kitapları okur musunuz? Veya elinizde o tür kitaplar var mı? Genelde kitapçılarda satılmayan, hatıra olarak kısıtlı sayıda basılan bu tarz çalışmalar arıyorum.

Lise yıllarımda Şalpazarı/Ağasar (Çepni Türkler) üzerine hazırlanmış böyle bir eseri okumuştum. Dün de Elazığ'ın bir köyünün benzer çalışmasını (490 sayfa) bitirdim. Kültür araştırmalarında pek bir ciddiyet taşımayan dilden dile aktarılan ve günümüze gelen hikayelere çok inanmasam da yine de not alırım. Mesela o köyün adına dair aynı dönemden iki amcanın biri A dilinden diğeri B dilinden çıkarımlar yapıyor. İnançlar için biri başka diğeri başka söylüyor. Şüphesiz inandırıcılığı azaltıyor.

İlmi çalışmaların yanında bu tarz kaynaklara başvurmamın nedeni ise samimiyet.

Kitaplığında benzer çalışmalar olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.
                  Of İlçesi savaşları ve tarihiyle ilgili 70 yıllık bir kitap buldum Trabzon İl Halk Kütüphanesinde. Normalde kimseye vermiyorlar bu tip eserleri ama kamu personeli olduğumdan rica minnet aldım fotokopi çektirmek için. çok ilginç bilgilere rastladım.

kitabın kendisi hala oradadır. fotokopiside bendedir.....
                  Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Of İlçesi savaşları ve tarihiyle ilgili 70 yıllık bir kitap buldum Trabzon İl Halk Kütüphanesinde. Normalde kimseye vermiyorlar bu tip eserleri ama kamu personeli olduğumdan rica minnet aldım fotokopi çektirmek için. çok ilginç bilgilere rastladım.

kitabın kendisi hala oradadır. fotokopiside bendedir.....
                    Teşekkür ederim, not aldım.

Acaba yazarı kimdir?

Yorum

Teşekkür ederim, not aldım.

Acaba yazarı kimdir?
                      yazarını unuttum. pek tanınmış bir isim değildi. akşama bakarım yarın söylerim...

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        yazarını unuttum. pek tanınmış bir isim değildi. akşama bakarım yarın söylerim...
                        Zahmet olmasın... Sağolun.

Yorum

• ömer seyfettinin bir kitabını okumuştum en son ilkokul 5. sınıfta ama adını unuttum

Yorum

Zahmet olmasın... Sağolun.
                            estağfurullah ne zahmeti....

kitapla ilgili hiç bir şey zahmet vermez bana.....

Yorum

• Osmanlı İmparatorluğunun Yükselişi ve Çöküşü - Lord Kinross

Bu Dinciler O Müslümanara Benzemiyor - Soner Yalçın

Eskici ve Oğulları - Orhan Kemal

Kulleteyn - Turan Dursun

Şeytan'ın Fısıldadıkları - Emre Yılmaz

Yukarıdaki listeyi sipariş verdim, okuduğum zaman fikirlerimi yazarım
                              BordoMavi.Net - Erzurum - Ankara - Çanakkale - Trabzon

Yorum

• İhsan Oktay Anar.. Türk edebiyatının zirvelerindendir..
                                Ben Trabzonspor kaptanıyım . Başka bir kaptanın ardından sahaya cıkmam.
                                (Dozer) Cemil Usta
                                Trabzonspor amatör ruhtur... Trabzonlu değil Trabzonsporlu olabilecek topçular istiyorum..

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim