Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Ynt: En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Ahmet Ümit'in Bab-ı Esrar kitabı hakkında bir şeyler söyleyebilecek olan var mı? Nasıl bir kitaptır
    www.x.com/zykmda

Yorum

• İlk olarak A.Akyüz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Ahmet Ümit'in Bab-ı Esrar kitabı hakkında bir şeyler söyleyebilecek olan var mı? Nasıl bir kitaptır
      o kitabını okumadım ama aşağıdaki kitaplarını öneririm.

Bir Ses Böler Geceyi
      Kar Kokusu
      Patasana (bence en sağlam kitaplarından biri)
      Agatha'nın Anahtarı
      Şeytan Ayrıntıda Gizlidir
      İstanbul Hatırası (pek beğendiğimi söyleyemem)
      TRABZONSPOR
      iyi ki varsın Eren Bülbül...
      İyi ki varsın Arslan Kulaksız...

Yorum

• Ynt: En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

İlk olarak A.Akyüz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Kitabı bitirdim. Çok güzel ve sürükleyici bir roman. Mevlana ile Şems'in aşkı, mevlevilik, dervişlik gibi konular güzel bir hikayeyle çok iyi anlatılmış. Mevlevilik, dergah, semazenler vs. gibi konulara ilgisi olanlar için mutlaka okunması gereken bir roman
        www.x.com/zykmda

Yorum

• Araştırma, tarih, siyaset ağırlıklı okumalara ara verip Paulo COELHO'nun "Aldatmak" adlı kitabını okuyayım dedim. Simyacı'yı, Piedra Irmağının Kenarında Oturdum Ağladım'ı okumuştum. Aldatmak'ta o kitaplardaki tadı bulamadım. Eminim yine en çok satanlar arasına girecektir yine de.

Türk ve Dünya klasikleri, modern ve çağdaş edebiyat, roman, şiir, deneme ve öykü türünde 2500'ü aşkın kitap Can Yayınları'nda!

*

Kütüphaneme iki önemli kitap katıldı:

Üretken yazarlardan Dr. Arslan TEKİN'in beklenen çalışması Kariyer Yayınları'ndan çıktı: "Muhsin Başkan"

Aynı adla daha önce Dil Sanatçısı ve Söz Ustası Yavuz Bülent BAKİLER Bey'in bir çalışması olmuştu.

Uzun zamandır beklediğim bir diğer çalışma bugün satışa çıktı: Rahmetli Mehmet GÜL - Kürt Dosyası (Bilgeoğuz)

Hem rahmetli Mehmet Gül hem rahmeti Muhsin Yazıcıoğlu hem de Arslan Tekin'in bizde ayrı yeri vardır (Üçü de babamdan yaşça oldukça küçüktürler. Yozgat'ta, Ankara'da ve İstanbul'da aynı ortamlarda bulunmuşlar, birlikte fikir kavgası vermişler. Hukukları vardı, talebesiydiler. Muhsin ve Mehmet Beyler'e Allah rahmet eylesin, Arslan Bey'in selametini versin).
          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Araştırma, tarih, siyaset ağırlıklı okumalara ara verip Paulo COELHO'nun "Aldatmak" adlı kitabını okuyayım dedim. Simyacı'yı, Piedra Irmağının Kenarında Oturdum Ağladım'ı okumuştum. Aldatmak'ta o kitaplardaki tadı bulamadım. Eminim yine en çok satanlar arasına girecektir yine de.

Türk ve Dünya klasikleri, modern ve çağdaş edebiyat, roman, şiir, deneme ve öykü türünde 2500'ü aşkın kitap Can Yayınları'nda!

*

.
            demekki bu konuda yalnız değilim çok şükür.....

başka bir şeyde dikkatimi çekti...

Başlığında "aldatmak " olan hiç bir kitap bu güne kadar hoşuma gitmedi... Mesela Ahmet Altan'ın aynı adlı eseri gibi....
            Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              demekki bu konuda yalnız değilim çok şükür.....

başka bir şeyde dikkatimi çekti...

Başlığında "aldatmak " olan hiç bir kitap bu güne kadar hoşuma gitmedi... Mesela Ahmet Altan'ın aynı adlı eseri gibi....
              Aman aman, Çetin'inden Sanem'ine bütün Altanlar bana uzak olsun
              Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

Aman aman, Çetin'inden Sanem'ine bütün Altanlar bana uzak olsun
                Evet Çetin Altan'ıda çok övüyorlar ama ben pek sevmiyorum....

Zaten başkaları ismini övüyor diyede kimsenin kitabını okumam......

Örnek olarak Orhan Pamuk diyor insanlar ama ben Orhan Pamuk'un ilk kitabını 1993 te ortaokuldayken okumuştum. " Beyaz Kale'yi"
                En son Faik Yılmaz tarafından düzenlendi; 25.09.2014, 11:09.
                Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Evet Çetin Altan'ıda çok övüyorlar ama ben pek sevmiyorum....

Zaten başkaları ismini övüyor diyede kimsenin kitabını okumam......

Örnek olarak Orhan Pamuk diyor insanlar ama ben Orhan Pamuk'un ilk kitabını 1993 te ortaokuldayken okumuştum. " Beyaz Kale'yi"
                  Popülizm işte... D&R'ın en çok satanlar listesindeki kitapların korsanı anında basıma giriyor, sonra bütün pasajlarda bandrolsüz satılıyor abi. Düzen böyle.

Yorum

• Elif Şafak'ın Firarperest'ini okudum.
                    Okudum dediysem emeğe saygı için zorla okudum.
                    Bir daha bu yazarı okumayı düşünmüyorum.
                    Şimdi, Tanrılar Susamışlardı adlı kitabı okuyorum. Bakalım neler olacak...

Yorum

Kitabı okudum. Katalan, Bask ve Quebec örneklerini incelemelisiniz.

AB ülkelerinin "Azınlık" algısı, resmi dil dışındaki dillerle öğretimdeki yasaklayıcı uygulamaları ve dil birliğine verdikleri önemi yine bu kitapta okuyabilirsiniz.

Mesela Fransız Polinezyası'ndaki Sabrina Birk-Levy Davası'nın detaylarını öğrendim.

Faşist Franco'nun aslında liberal politikalarıyla Katalan ve Basklar'ın ayrılıkçı söylemlerinden vazgeçeceği düşünülmüş fakat zamanla tersi olmuş.

Belçika'nın siyasi durumunu biliyordum fakat dilin bu denli etkili olduğundan haberdar değildim.

Slovakya'da dil polisleri olduğunu duymuş muydunuz? Resmi dairelerde Slovakça'dan başka dillerde konuşanlara 5000 Euro ceza veriliyormuş.

Eğitim ile ilgili birçok detay var.

Kısacası, Türkiye'de önce eğitim dili ardından resmi dil olması istenen mahalli dillerin çok masum olmadığı kanısına bir kez daha varıyoruz. Özgürlük, demokrasi ve insan hakkı kılıfıyla süslenen bu zehir, nedense bize örnek gösterilen AB ülkelerinin uygulamasında öyle değil.
                      AB de ben slovakya disinda boyle bir uygulamaya sahit olmadim. 6 senedir macaristanda yasiyorum. devlet dairelerinde ingilizce konusup defalarca is gormuslugum var ve bana macarca konusmak zorundasinda denilmedi bir kez bile. sokaklarinda da yaydira yaydira arkadaslarla Turkce konusuyoruz yillardir daha bir kez ne polisinin ne de bir baskasindan bir tepki gormedim.

slovakya da buyuk bir macar nufusu var ve bu sekil uygulamalarin sebebi de bu,
                      yolda macarca konustugu icin darpedildigini soyleyen cok insanla tanistim.Slovakya kucuk bir ulke , Bratislava da guzel sehirdir ama irkciliga kurban gidip bir arka sokakta darp edilebilirsiniz. Bratislavada okuyan yabanci univesite ogrencilerinin darp edilmesi neredeyse olagan bir durum Bratislavada.

slovakya uygulamalari ile ABde ornek olabilecek bir model olmadigi gibi macar nufusuna yonelik yapmis oldugu uygulamalar nedeniyle tepki ceken bir ulke oldugunu belirtmek gerekir.

Yorum

• Uzun uzun zamandır buraya yazmadım.Geniş bir zamanımda son 2 ayda okuduğum kitapaları listeleyeceğim ama şu anda okumakta olduğum bir kitabı paylaşmak isterim...

Freud'un Kız Kardeşi
                        Yazar:Goce Smilevski

Mutlaka edinin,okuyun.

Çok enteresan ve de buram buram eski anı kokan bir eser...

Bu kitap, dünyaca ünlü psikanalist Sigmund Freud'un ve onun dört kız kardeşinin gerçekte de yaşanmış sarsıcı öykülerini anlatmaktadır. Freud, İkinci Dünya Savaşı döneminde Viyana'ya girmek üzere olan Hitler'in yaratacağı yıkımdan kurtarılmak için Londra'ya götürülür. Ona Londra'ya geçmesi için yardım eden kimseler, yanına almak istediği insanların isimlerini bir liste haline getirmesini isterler. Freud o listeyi hazırlar. Eşi ve çocukları dışında eşinin ailesi, doktoru, doktorunun ailesi, hizmetçileri, hatta küçük köpeği bile vardır listede. Ancak dört kız kardeşi yoktur.
                        Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• İlk olarak ESER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          AB de ben slovakya disinda boyle bir uygulamaya sahit olmadim. 6 senedir macaristanda yasiyorum. devlet dairelerinde ingilizce konusup defalarca is gormuslugum var ve bana macarca konusmak zorundasinda denilmedi bir kez bile. sokaklarinda da yaydira yaydira arkadaslarla Turkce konusuyoruz yillardir daha bir kez ne polisinin ne de bir baskasindan bir tepki gormedim.

slovakya da buyuk bir macar nufusu var ve bu sekil uygulamalarin sebebi de bu,
                          yolda macarca konustugu icin darpedildigini soyleyen cok insanla tanistim.Slovakya kucuk bir ulke , Bratislava da guzel sehirdir ama irkciliga kurban gidip bir arka sokakta darp edilebilirsiniz. Bratislavada okuyan yabanci univesite ogrencilerinin darp edilmesi neredeyse olagan bir durum Bratislavada.

slovakya uygulamalari ile ABde ornek olabilecek bir model olmadigi gibi macar nufusuna yonelik yapmis oldugu uygulamalar nedeniyle tepki ceken bir ulke oldugunu belirtmek gerekir.
                          Slovakya örneğinin detayları kitapta var, girmedim. Dil polisi örneği dikkat çekici olduğu için paylaştım.

Resmen AB üyesi bir ülke (küçük veya büyük) dilini koruma politikası işletirken, aday statüsündeki ülkenin önüne konulan program bunun tam tersi. Hukuki boyutta kabul edilemez. Üstelik Türkiye'deki son otuz yıllık bölücü gerçeklikle birlikte düşünüldüğünde hiç kabul edilemez.

Turist olmak veya yasal azınlık statüsü ise bambaşka.

Yorum

• Böyle buyurdu zerdüşt

Güzel bir kitap, felsefe ve felsefik yazarları sevenler için ideal. Tek bir şey söylemeliyim ki 1 defa da anlaşılmayacak bir kitap ve kesinlikle yavaş yavaş okunmalı. Birde hristiyanlığa ait genel kültür bilgisi olması insanın daha çok şey anlaması için.
                            Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Her temas bir iz bırakır - Emrah Serbes...Bildiğiniz Behzat Ç. işte.Böyle bir karakter için teşekkür etmek lazım kendisine.O dörtlü hatta Eda'yı da sayarsak beşli nerede olursa olsun izlerim, okurum, desteklerim.
                              Twitter: https://www.twitter.com/burakzihni61
                              Gazete: https://www.takvim.com.tr

Yorum

• Bir sorum olacak.

Orijinal veya korsan kitapların, temiz ve itina ile saklanması halinde, yazılarının solma veya deforme olma ihtimalleri nedir ?

Yani özellikle orijinal ve korsan arasında bir fark var mı ? Bir kitabı uzun yıllar saklayabilir miyiz ? En azından yaşça büyük olan birileri varsa tecrübesi var mı bu konuda sakladıkları kitaplar veya bir yerde görmüşlerdir.
                                Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim