Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Bir sürü kitap okuyup hiç bu başlığa uğramıyorum. Bu da benim ayıbım olsun...
    And you'll never walk alone!

You'll never walk alone...

Yorum

• Matematik Yaramazdır - Ahmet Doğan

"Matematik ne işe yarar?"
      Bu kitabın yazarının en çok sinirlendiği soru bu. Ama matematik öğretmeni olarak en fazla karşılaştığı soru da, aynı zamanda. Peki kusur, yüzlerce formülle karşı karşıya kalıp bunalan öğrenci de mi? Matematik bilgisinin ve yönteminin kendisine açacağı ufukları kavrayamayan (ya da yaşayamayan) öğrencilerin, ister istemez bu formüller yığınının gelecekte ne işlerine yarayacağını sorgulaması doğal değil mi? O halde bütün "mesele", matematiğin nasıl öğretileceği, sevdirileceği ve nasıl korkulur olmaktan çıkarılacağında...
      Ahmet Doğan, bu "meseleyi", 40 yıllık öğretmenlik yaşamı boyunca kendisine dert edenlerden. Bu kitabı üretmesinin nedeni de bu: Matematiği "öcü" olmaktan çıkarmak. Akıl yürütmenin güzelliği, estetiği, keyfi ile öğrencileri tanıştırmak.Bu nedenle, matematik öğretimi alanındaki deneyimlerini örneklerle bezeyerek sayfalara aktardığı bu kitabının başlığında da, en sık maruz kaldığı soruya yanıt veriyor. Her iki anlamıyla da:"Matematik ‘yaramaz’dır!"
      Kitap Yurdu

En son Deniz Telci tarafından düzenlendi; 26.07.2017, 21:56.
      Yar o gözlerin kanlı yaş döksün
      Bu dünyada ben yandım sende yanasın.

Yorum

• İlk olarak Deniz Telci tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Matematik Yaramazdır - Ahmet Doğan

"Matematik ne işe yarar?"
        Bu kitabın yazarının en çok sinirlendiği soru bu. Ama matematik öğretmeni olarak en fazla karşılaştığı soru da, aynı zamanda. Peki kusur, yüzlerce formülle karşı karşıya kalıp bunalan öğrenci de mi? Matematik bilgisinin ve yönteminin kendisine açacağı ufukları kavrayamayan (ya da yaşayamayan) öğrencilerin, ister istemez bu formüller yığınının gelecekte ne işlerine yarayacağını sorgulaması doğal değil mi? O halde bütün "mesele", matematiğin nasıl öğretileceği, sevdirileceği ve nasıl korkulur olmaktan çıkarılacağında...
        Ahmet Doğan, bu "meseleyi", 40 yıllık öğretmenlik yaşamı boyunca kendisine dert edenlerden. Bu kitabı üretmesinin nedeni de bu: Matematiği "öcü" olmaktan çıkarmak. Akıl yürütmenin güzelliği, estetiği, keyfi ile öğrencileri tanıştırmak.Bu nedenle, matematik öğretimi alanındaki deneyimlerini örneklerle bezeyerek sayfalara aktardığı bu kitabının başlığında da, en sık maruz kaldığı soruya yanıt veriyor. Her iki anlamıyla da:"Matematik ‘yaramaz’dır!"
        Kitap Yurdu

Bu kitaptan hoşlandı iseniz.....

Tübitak Yayınlarından çıkan Sinan Sertöz'ün Matematiğin Aydınlık Dünyası isimli eserinizde öneririm size....

Çok ucuzdur bir kitaptır ama fiyatına göre değerlendirmeyin

Bir çırpıda okuyup çok hoşlanacaksınız.
        Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• DARENDE'DEN SİBİRYA'YA

Bu kitabı okuyan ve/veya kitaba sahip olan var mı? Acil lazım...

Ya da şu:

Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: Snowden.jpg 
Görüntülenme: 1 
Boyut: 109.5 KB 
Kimlik: 11210893
          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Teşekkür ederim, Faik-ağabey.
            Kitabı hangi siteden alacağımı da yazarsanız sevinirim
            Kitap yurdundan baktığımızda ''Satış var. Temin edilmemektedir.'' diyor da.
            İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Bu kitaptan hoşlandı iseniz.....

Tübitak Yayınlarından çıkan Sinan Sertöz'ün Matematiğin Aydınlık Dünyası isimli eserinizde öneririm size....

Çok ucuzdur bir kitaptır ama fiyatına göre değerlendirmeyin

Bir çırpıda okuyup çok hoşlanacaksınız.

Yorum

• [MENTION=32715]Deniz Telci[/MENTION]

Hazır konu Matematik iken ben de bir kitap paylaşayım ;

Ioan James - Büyük Matematikçiler

18., 19. ve 20. yüzyılda yetişmiş 60 kadar matematikçinin hayatı anlatılıyor kitapta.
              En son Faruk BERBER tarafından düzenlendi; 29.07.2017, 21:55.
              BordoMavi.Net - Erzurum - Ankara - Çanakkale - Trabzon

Yorum

• İlk olarak Murathan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                http://www.star.com.tr/yazar/boyle-s...-yazi-1231206/

Arslan Tekinin de bahsettiği yazıyı ben atmış olayım )
                yazıda görmüştüm, kitapçıda dolaşırken rastladım ve aldım.
                etkileyici bir kitap. hatta baya iyi bir kitap

İsim: 4.jpg 
Boyut: 21.9 KB 
Kimlik: 11210909

Yorum

• Normalde İlber Ortaylı vs. tarih araştırma kitaplarını okurdum.Şimdi ise Türk ve Dünya klasiklerini hikayeleri romanlarını okumak istiyorum.Bu çerçevede;

Nar Ağacı-Nazan Bekiroğlu
                  Ateşten Gömlek-H.Edip Adıvar
                  Satranç-Stefan Zweig'ı okudum.

Almanca Öğretmenimiz lisede önermişti.Stefan Zweigin hikayesi çok sürükleyici,tahlilleri çok etkileyiciydi
                  Bordo Mavi bayrağım kanatlansın sonsuza.
                  Genç, yaşlı, erkek, kadın; verdik omuz omuza.

Yorum

• İlber Ortaylı'dan kitap önerileri ;

Bu ay çoğumuz yaz tatiline gidiyoruz. Tatil günlerinde okumanız için size bazı kitaplar takdim etmekten zevk duyarım.
                    BordoMavi.Net - Erzurum - Ankara - Çanakkale - Trabzon

Yorum

• Ahmet Haldun Terzioğlu - Enver Paşa'nin Romanı

Yeni çıktı. 760 sayfa ve ortalardayim. Yazar son dönemde oldukça popüler. Aynı zamanda hemşehrimiz... Genç Osman'la ilgili çalışmasını gecen yıl okuyup beğenmiştim. Enver Paşa kitabı da güzel.

Kitabın adinda geçen "... Romanı" ifadesi beklentimi düşürdü nedense. Akademik düzeyde bir çalışma ummazken o derece titizlikle hazirlandigini gördüm şu aşamaya kadar.

İlk olarak Murathan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      yazıda görmüştüm, kitapçıda dolaşırken rastladım ve aldım.
                      etkileyici bir kitap. hatta baya iyi bir kitap
                      [ATTACH=CONFIG]13825[/ATTACH]
                      İyi tercih...
                      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Bu baslik güzel başlık. Kitap tavsiyesi aliyorum burdan
                        Arastirma tarih severlere Sümerleri kesinlikle oneririm. Kitap tavsiyeside veririm

Yorum

• Güzergahın Gizemi - KENT KİTAP - Selçuk Alkan - Boğaza tüp geçit projelerinin mana aleminden verilen bir işaretle güzergâhının gösterildiğini

Boğaza tüp geçit projelerinin mana aleminden verilen bir işaretle güzergahının gösterildiğini biliyor muydunuz?

Ve bu güzergahın, bir aşk güzergahı olduğunu?

Ve bu güzergah için, padişahların bile İstanbul Boğaz'ına tüp geçit yapma çabalarını? ...

Ya Piri Reis'in sırlarını merak ediyor musunuz?

Peki, İstanbul'un yer altında neler var, hangi gizli tüneller ve bunlar nereye çıkıyor?

Merak ediyorsanız, romanımız, sorularınıza cevap olabilir...

Aşk, polisiye, tarih, tasavvuf ve tabii ki İstanbul bu romanda…

Not : Bana bir kampanyadan hediye olarak geldi ama fena da değil bence .
                          En son Deniz Telci tarafından düzenlendi; 14.08.2017, 00:31.

Yorum

• Duvarcı Ustası Don Gesualdo- Giovanni Verga

İşçi edebiyatının güzel bir örneği olan bu kitap sosyal sınıflar arasındaki mücadeleyi ele alır. Soylu sınıfın, aristokrasi ve burjuvaziden kendisini kurtarma çabasıdır. Ayrıca 1848 devrimi de kitapta yer alır.
                            TRABZONSPOR
                            iyi ki varsın Eren Bülbül...
                            İyi ki varsın Arslan Kulaksız...

Yorum

• Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: 155-327-6-1457104083.jpg 
Boyut: 59.2 KB 
Kimlik: 11211116

Jön Türklük ve Kemalizm Kıskacında İttihadçılık - İsmail Küçükkılınç
                              kitap, kafamdaki ittihatçılık algısını değiştirdi diyebilirim.
                              mustafa çalıkın trtye katıldığı programı izlediğimde bu değişim başlamıştı aslında.
                              En son Murathan tarafından düzenlendi; 20.08.2017, 04:36.

Yorum

• İlk olarak Murathan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                [ATTACH=CONFIG]14191[/ATTACH]

Jön Türklük ve Kemalizm Kıskacında İttihadçılık - İsmail Küçükkılınç
                                kitap, kafamdaki ittihatçılık algısını değiştirdi diyebilirim.
                                mustafa çalıkın trtye katıldığı programı izlediğimde bu değişim başlamıştı aslında.
                                Şunu okudun mu dostum?

İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                [ATTACH]11900[/ATTACH]

Bayrak, Kalpak, Revolver: "İttihat ve Terakki Cemiyeti"

Ermeni Meselesi'ne dair yaptığı çalışmayla ve 21. Yüzyıl Dergisi'nden tanıdığım genç araştırmacı arkadaşımız Hakan Boz bu defa İttihat ve Terakki Cemiyeti için kolları sıvadı. Kendisinin editörlüğünde hazırlanan kitap on altı makaleden oluşuyor. Bunlardan biri Turan Dergisi'nden hocam Erol Cihangir'e ait (Enver Paşa'nın Trablusgarp Savaşı). Feroz Ahmad'in ön söz yazdığı bu çalışmayı incelemenizi önerir, desteklerinizi beklerim.

http://www.dr.com.tr/Kitap/Bayrak-Ka...=0000000726543
                                Zor günlerde tebessüm ve azim kaynağı oluyor.

İsim: WhatsApp Image 2017-01-20 at 07.01.37.jpg 
Boyut: 69.3 KB 
Kimlik: 11209651

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim