Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Emirhan Makul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Bir sorum olacak.

Orijinal veya korsan kitapların, temiz ve itina ile saklanması halinde, yazılarının solma veya deforme olma ihtimalleri nedir ?

Yani özellikle orijinal ve korsan arasında bir fark var mı ? Bir kitabı uzun yıllar saklayabilir miyiz ? En azından yaşça büyük olan birileri varsa tecrübesi var mı bu konuda sakladıkları kitaplar veya bir yerde görmüşlerdir.
    Kitaplığımdaki en eski basım, 1948 yılı, Hilmi Ziya ÜLKEN'den "Millet ve Tarih Şuuru".

Yazı çok net. Sadece sayfa kenarları biraz kızarmış. Cildin bir bölümü döküldü.
    En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 17.10.2014, 23:44.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

Bir sorum olacak.

Orijinal veya korsan kitapların, temiz ve itina ile saklanması halinde, yazılarının solma veya deforme olma ihtimalleri nedir ?

Yani özellikle orijinal ve korsan arasında bir fark var mı ? Bir kitabı uzun yıllar saklayabilir miyiz ? En azından yaşça büyük olan birileri varsa tecrübesi var mı bu konuda sakladıkları kitaplar veya bir yerde görmüşlerdir.

Ben askerde kütüphaneye bakıyordum.Çok eski kitaplar vardı.Yazılarında hiçbir silinme söz konusu değildi fakat sayfalarında sararma olmuştu.Bir de garip kokuları vardı
      Dallas Mavericks
      .............................................................. 41-Dirk Nowitzki

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Kitaplığımdaki en eski basım, 1948 yılı, Hilmi Ziya ÜLKEN'den "Millet ve Tarih Şuuru".

Yazı çok net. Sadece sayfa kenarları biraz kızarmış. Ciltin bir bölümü döküldü.
        İlk olarak Emre ÖZTÜRK tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Ben askerde kütüphaneye bakıyordum.Çok eski kitaplar vardı.Yazılarında hiçbir silinme söz konusu değildi fakat sayfalarında sararma olmuştu.Bir de garip kokuları vardı
        Teşekkür ederim. Vardığım kanı şu korsan kitapların yazısı kağıdı her şeyi kısa süre içinde deforme olabiliyor orijinal kitap almak gerekiyor, çoğu kişi böyle söyledi.
        Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Fyodur Mihailoviç Dostoyevski'nin Budala adlı romanını şu an itibari ile bitirdim. Klasiklere söylenecek bir şey yok fakat kendisine "yeni gogol" iltifatı yerinde sanırım, hayal gücü muhteşem, rus yazarlar farklı bir çerçeveden bakmışlar dünyaya insanlara gerçekten garibime gidiyor.

Yarın itibariyle Nazan Bekiroğlu'nun La sonsuzluk hecesi adlı kitabına başlayacağım. Kitap okuma stilim şu anda bir yabancı roman ardından nazan bekiroğlu ve sunay akın sonra yine yabancı roman, almadan duramıyorum artık hemşeriliği bir kenara bırakalım, gerçekten aynı memleketliyiz diye gurur duyduğum iki isim göğsümü gere gere söylerim, çok farklı insanlar, çok farklı bakış açıları var her zaman ki klasik sözler olacak belki ama başka bir ülkede doğmuş olsalar çok yüce yerlere gelebilirlerdi. Benim için yüce bir yerdeler. Nazan Bekiroğlu ve Sunay Akın'ın şu bu kitabı değil tüm kitapları kitaplığımda olacak ve beynimde olacak inşallah.

Yorum

Fyodur Mihailoviç Dostoyevski'nin Budala adlı romanını şu an itibari ile bitirdim. Klasiklere söylenecek bir şey yok fakat kendisine "yeni gogol" iltifatı yerinde sanırım, hayal gücü muhteşem, rus yazarlar farklı bir çerçeveden bakmışlar dünyaya insanlara gerçekten garibime gidiyor.

Yarın itibariyle Nazan Bekiroğlu'nun La sonsuzluk hecesi adlı kitabına başlayacağım. Kitap okuma stilim şu anda bir yabancı roman ardından nazan bekiroğlu ve sunay akın sonra yine yabancı roman, almadan duramıyorum artık hemşeriliği bir kenara bırakalım, gerçekten aynı memleketliyiz diye gurur duyduğum iki isim göğsümü gere gere söylerim, çok farklı insanlar, çok farklı bakış açıları var her zaman ki klasik sözler olacak belki ama başka bir ülkede doğmuş olsalar çok yüce yerlere gelebilirlerdi. Benim için yüce bir yerdeler. Nazan Bekiroğlu ve Sunay Akın'ın şu bu kitabı değil tüm kitapları kitaplığımda olacak ve beynimde olacak inşallah.
            Nazan Bekiroğlu henüz okumadım,yakın vadede başlayacağım okumaya ama Emirim Sunay Akın konusunda sana şiddetle katılıyorum...

İnanılmaz bir adam,inanılmaz bir anlatım.....

Okurken bir tebesümle okuyorsun kitaplarını ve merak uyandırıyor.

Çok ilginç bir adam....
            Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• Nazan Bekiroğlu- La sonsuzluk hecesi'ni bitirdim. Çok etkileyici bir kitap, ne anlattığını dahi yazmayayım okuyacaklar görsün. Şimdi Sunay Akın'ın Kule Canbaz'ına başladım. Bitirip yeni yazdığım listeyi temin edeceğim inşallah. Sebahattin Ali olaylarına giriyorum bir okuyup anlayalım adamı, bir kaç rus edebiyatından belirlediklerim var onları da alıp yola devam edeceğiz hayırlısıyla

Yorum

Nazan Bekiroğlu- La sonsuzluk hecesi'ni bitirdim. Çok etkileyici bir kitap, ne anlattığını dahi yazmayayım okuyacaklar görsün. Şimdi Sunay Akın'ın Kule Canbaz'ına başladım. Bitirip yeni yazdığım listeyi temin edeceğim inşallah. Sebahattin Ali olaylarına giriyorum bir okuyup anlayalım adamı, bir kaç rus edebiyatından belirlediklerim var onları da alıp yola devam edeceğiz hayırlısıyla
                Sabahattin Ali'yi okuyunca,şimdiye kadar neden bu adamnı romanlarını okumadım diye kendine çok kızacaksın..

Roman serisini oku,sonra konuşalım.

1)Kürk Mantolu Madonna
                2)İçimizdeki Şeytan
                3)Kuyucaklı Yusuf

Başlıca romanları bunlar.Diğerleri mektup,kısa öyküler,denemeler...

Ama bu 3 roman benim hayata bakışımı değiştirmiştir.
                O kadar büyük konuşuyorum....

Bir duygu bu kadar mı yansıtılır yazıya?

İnsan okurken,bu kadar mı o acıyı yaşayan adamın yerinde olmak ister?

Enteresan bir tarz ve anlatım...

Hayranım Sabahattin Ali'ye.....
                Arafilboylu

Yorum

• İlk olarak ilker tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Sabahattin Ali'yi okuyunca,şimdiye kadar neden bu adamnı romanlarını okumadım diye kendine çok kızacaksın..

Roman serisini oku,sonra konuşalım.

1)Kürk Mantolu Madonna
                  2)İçimizdeki Şeytan
                  3)Kuyucaklı Yusuf

Başlıca romanları bunlar.Diğerleri mektup,kısa öyküler,denemeler...

Ama bu 3 roman benim hayata bakışımı değiştirmiştir.
                  O kadar büyük konuşuyorum....

Bir duygu bu kadar mı yansıtılır yazıya?

İnsan okurken,bu kadar mı o acıyı yaşayan adamın yerinde olmak ister?

Enteresan bir tarz ve anlatım...

Hayranım Sabahattin Ali'ye.....
                  Atsız Bey'in, S. Ali için yazdıklarını okudun mu İlker?
                  Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Yakın Tarih yada Osmanlı Tarihi okumayı daha faydalı görüyorum en azından birşeyler öğreniyoruz..
                    Roman okumayı boş görüyorum ben açıkcası.. Tarihi yada Siyasi kitaplar daha yararlı kanımca..

En son yakın Tarihden MİT diye bir kitap okumuşdum kimsenin kabul etmediği çeşitli gerçekler gün yüzüne çıkıyor..
                    Osmanlı Tarihindende Muhteşem Süleymanı okudum Erhan Afyoncu şu tarihin arka odasındaki hoca onların kitapları daha derine iniyor ve temiz bilgiler içeriyor zaten onların tavsiye ettikleri kitapları almaya özen gösteriyorum gerçek bilgiler içeriyor..
                    -JOSE ERNESTO SOSA-

Yorum

Atsız Bey'in, S. Ali için yazdıklarını okudun mu İlker?
                      Tam detaylı bilmemeklle birlikte,Nihal Atsız'ın,Sabahattin Ali'nin İçimizdeki Şeytan adlı romanını kendisine yönelik hakaret edildiği gerekçesiyle mahkemeye verdiğini ve de mahkemeyi kaybettiğini biliyorum.

Ayrıca o zamanki Orhun dergisinde,Atsız, dönemin başbakanına Ali'yi hedef alan bir mektup yazar...

Bu gibi kaba bilgiler dışında detaylı bilgiye vakıf değilim.

Önereceğin bir yazı veya kitap varsa severek okurum....
                      Arafilboylu

Yorum

• Manastır diye bir kitabın ortalarındayım...

polisiye

gayet sürükleyici

Trabzon bir aşk hikayesi değildir.
                        Trabzon Aşktır gerisi hikayedir.

Yorum

Bu yıl dünya iktisatçılarının ilgisini çeken bir çalışma yayınlandı. Henüz Türkçe'ye çevrilmedi diye biliyorum (Fransızca ve İngilizce baskıları var).

"21. Yüzyılda Kapital" - Prof. Dr. Thomas PIKETTY

br/What are the grand dynamics that drive the accumulation and distribution of capital? Questions about the long-term evolution of inequality, the concentration of wealth, and the prospects for economic growth lie at the heart of political economy. But satisfactory answers have been hard to find for lack of adequate data and clear guiding theories. In Capital in the Twenty-First Century, Thomas Piketty analyzes a unique collection of data from twenty countries, ranging as far back as the eighteenth century, to uncover key economic and social patterns. His findings will transform debate and set the agenda for the next generation of thought about wealth and inequality. Piketty shows that modern economic growth and the diffusion of knowledge have allowed us to avoid inequalities on the apocalyptic scale predicted by Karl Marx. But we have not modified the deep structures of capital and inequality as much as we thought in the optimistic decades following World War II. The main driver of inequality-the tendency of returns on capital to exceed the rate of economic growth-today threatens to generate extreme inequalities that stir discontent and undermine democratic values. But economic trends are not acts of God. Political action has curbed dangerous inequalities in the past, Piketty says, and may do so again. A work of extraordinary ambition, originality, and rigor, Capital in the Twenty-First Century reorients our understanding of economic history and confronts us with sobering lessons for today.br/br/br/br/bSayfa Sayısı: /b640br/br/bBaskı Yılı: /b2014br/br/br/bDili: /bİngilizcebr/bYayınevi: /bHarvard University Press

Günümüzde kapitalizme getirilmiş en sağlam eleştiri olduğu yönünde yorumlar var. Servet-nüfus-paylaşım ilişkisi üzerinde ciddi tespitleri var.

Tamamını okuyamadım. Bitirince daha detaylı yazarım. Ancak teorik ekonomi çalışan arkadaşlara tavsiye ederim. Sadece bu dönemde değil belli ki gelecek zamanlarda da tartışılacak bir eser bu.
                          Türkçe'si İş Bankası Yayınları'ndan çıktı: http://www.idefix.com/kitap/yirmi-bi...YGQB8BVO4IW9PB

Yorum

• Ynt: En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Nazan Bekiroğlu'nun Nar Ağacı kitabını aldım, bakalım nasıl..
                            Gerçi kötü olma ihtimali yok

Yorum

• Ynt: En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

İlk olarak Öznur61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Nazan Bekiroğlu'nun Nar Ağacı kitabını aldım, bakalım nasıl..
                              Gerçi kötü olma ihtimali yok
                              Gayet iyi bir seçim. Çok zevk alacağına eminim
                              www.x.com/zykmda

Yorum

• Necati Göksel in
                                Hayat askıda -Gece Gündüz -kayıp Yolcu
                                Kitaplarını okudum
                                Ufacık Bir MAÇKA Deresiyim Ama Doğrudan Denize Akarım...
                                NORTHERNER
                                RUHSUZ VE ONURSUZ TAKIM İSTEMİYORUM

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim