Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• CUMHURİYET-TURGUT ÖZAKMAN.

Mutlak okunması gerekiyor.
    Bugünleri anlamak için ecdadımızın çektiklerini, kimlerle nasıl uğraştıklarını görmek adına rahat okunan bir kitap, derya...
    Özellikle genç arkadaşlarıma şiddetle-hararetle tavsiye olunur...
    (Epeydir elimde ama zamansızlıktan bitiremiyordum, bitmek üzere...)

Faik senide tebrik ederim...
    En son OLCAY ÇAKIR tarafından düzenlendi; 28.06.2010, 10:41.

Yorum

• İlk olarak OLCAY ÇAKIR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      CUMHURİYET-TURGUT ÖZAKMAN.

Mutlak okunması gerekiyor.
      Bugünleri anlamak için ecdadımızın çektiklerini, kimlerle nasıl uğraştıklarını görmek adına rahat okunan bir kitap, derya...
      Özellikle genç arkadaşlarıma şiddetle-hararetle tavsiye olunur...
      (Epeydir elimde ama zamansızlıktan bitiremiyordum, bitmek üzere...)

Faik senide tebrik ederim...
      Abicim ondan önce Şu Çılgın Türkler ile Diriliş i de okursak seriyi hem kronolojik sıraya göre takip etmiş oluruz hemde dah zevkli olur diye düşünüyorum......

O ikisini okudum Cumhuriyette okuma listemde.......

Bu arada Hayırdır abi tebrik edilecek ne yaptım ki.....
      Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Faikim, Şu Çılgın Türkleri gözyaşları içinde bitirmeyen mi var

Diriliş ofiste masamda duruyor.. Zor ilerliyorum...Ama başlayınca biter derler...
        Ofiste zor oluyor...
        Ama epey yol katettim.
        Cumhuriyet evde... Biter kısa zaman bulursam....
        Arada başladığım birkaç kitap daha var hepsinin sayfaları işaretli duruyor

Kitap konusunu sürekli sıcak tutman ve teşviklerin için kocaman bir TEBRİK daha...

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Abicim ondan önce Şu Çılgın Türkler ile Diriliş i de okursak seriyi hem kronolojik sıraya göre takip etmiş oluruz hemde dah zevkli olur diye düşünüyorum......

O ikisini okudum Cumhuriyette okuma listemde.......

Bu arada Hayırdır abi tebrik edilecek ne yaptım ki.....
          Bende böyle yapıyorum. Bu ikisini okudum şimdi sıra Cumhuriyette. Ama önce elimdeki Abdülhamit'in Kurtlarla Dansı kitabını bitirmem lazım. Sonra da Moğollarla ilgili Metin Abinin önerdiği kitabı bulup okumam lazım. Sonra Cumhuriyet olabilir.
          Mario Alberto Kempes - El Matador

Yorum

• İlk olarak Gökhan KAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Bende böyle yapıyorum. Bu ikisini okudum şimdi sıra Cumhuriyette. Ama önce elimdeki Abdülhamit'in Kurtlarla Dansı kitabını bitirmem lazım. Sonra da Moğollarla ilgili Metin Abinin önerdiği kitabı bulup okumam lazım. Sonra Cumhuriyet olabilir.
            Yazmadan edemeyeceğim Gökhan..... Abdülhamit' in Kurtlarla Dansı isimli kitabın 2. side çıktı.. İlki hoşuna gittiyse onuda araya sıkıştırabilirsin.....
            Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Yazmadan edemeyeceğim Gökhan..... Abdülhamit' in Kurtlarla Dansı isimli kitabın 2. side çıktı.. İlki hoşuna gittiyse onuda araya sıkıştırabilirsin.....
              Evet abi 2. yide gördüm. Şuan 100 sayfa falan okudum iyi gidiyor. Kişiliğini iyice öğrendim Abdülhamid'in. 2. yide alıcam bu bitsin.

Ne çok okunacak kitap var. Bunlar bitecek İskender Pala kitapları var listemde. Moğollar var. Dolu valla..

Bu arada Olasılıksız ilk okuduğum kitaplardan biridir. Gayet güzel bir kitap.

Yorum

• Dün Nihad Sami BANARLI Hoca'nın "Türkçe'nin Sırları" 'nı sonunda bitirebildim.

Bugün -gündeme de paralel olarak- Prof. Dr. Ümt ÖZDAĞ'ın son çalışması " Türk Ordusu PKK’yı Nasıl Yendi, Türkiye PKK’ya Nasıl Teslim Oluyor"una başlayacağım.

İlgi duyan arkadaşlarımız faydalanırlar diye, 1 temmuz itibarıyle Trabzon'daki tatilime hazırladığım kitap listemi paylaşmak istiyorum.

Mehmed NİYAZİ - Doğunun Ölümsüz Çocuğu

(Rahmetli) Ord. Prof. Dr. R. Oğuz TÜRKKAN - Arayan Adam (1)

Prof. Dr. Nuri GÜRGÜR - Meselelerimiz ve Önceliklerimiz

Prof. Dr. Özcan YENİÇERİ - Türk Dünyası'na Stratejik Bakış

Necdet SEVİNÇ - İstiklalin Bedeli

Prof. Dr. Mustafa ERKAL - Etnik Tuzak / Kimlik ve Açılımlar
                Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Saygı Öztürk'ün ''Ölüm kuyuları'' adlı kitabını bir uçak yolculuğu süresince bitridim.Bu tip kitaplara merak duyanlara tavsiye ederim.

Şemdinli olaylarının iç yüzünü belgelerle resmi tanık-sanık ifadeleri ile anlatan harika bir kitap.

Gerçi okuduktan sonra Ülkem adına daha bir umutsuzluğa kapıldım ama ne yapalım elden birşey gelmiyor...

Yorum

• İlk olarak bigben tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Bugün -gündeme de paralel olarak- Prof. Dr. Ümt ÖZDAĞ'ın son çalışması " Türk Ordusu PKK’yı Nasıl Yendi, Türkiye PKK’ya Nasıl Teslim Oluyor"una başlayacağım.
                    Gayet iyi... Okudum...
                    “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
                    Malik bin Dinar

Yorum

• İlk olarak Kaya tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Gayet iyi... Okudum...
                      Dün gece bitti. Ümit Hoca'nın daha önceki çalışmalarından bölümler de var. Özellikle son 2-3 yıl içindeki gelişmelere de yer verilmesi hafızamı tazelememi sağladı.

Bu kitabı benzerlerinden ayıran uluslararsı literatüre yer vermiş olması ( yabancı kaynaklardaki PKK/terör algısı)...

Tavsiye ediyorum ilgilenen arkadaşlarımıza...
                      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

Dün Nihad Sami BANARLI Hoca'nın "Türkçe'nin Sırları" 'nı sonunda bitirebildim.
                        Listemin 2. sırasında şuan.Tez zamanda başlayacam inşallah.
                        Haksızlığın envâını gördük. Bu mu kanun? En gamlı sefâletlere düştük. Bu mu devlet? Devletse de, kanunsa da, artık yeter olsun; Artık yeter olsun bu denî zulm-ü cehâlet.
                        FIRTINAİHTİLALEFSANE
                        we the north

Yorum

• İlk olarak baki tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Listemin 2. sırasında şuan.Tez zamanda başlayacam inşallah.
                          Cumhuriyet'imizin ilk yıllarındaki "dilde tasfiye" hareketinin hatalarına göndermeler yapıyor Banarlı Hocamız. Bunun yerine yalın, saf, duru Türkçe'nin yani halkın sokakta konuştuğu dilin gerçek Türkçe olduğu iddiasında. Farsça,Arapça, Frenkçe, İngilizce diye dilimizden atılmaya çalışılan birçok kelimenin artık TÜRKLEŞTİĞİNİ vurguluyor.

Hatta bunun için çok güzel bir örnek var kitapta:

" Nasıl ki İstanbul Bizans'tan alınıp TÜRK yapıldıysa, asırlar aşmış büyük TÜRK Medeniyeti'nin diline diğer dillerden kelimeler katması doğladır."

Ayrıca büyük medeniyetler kurmuş Yunan, Arap ve Latin milletlerin dillerine de gönderme yapıyor.

Kitabın son bölümünde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün "Dil Devrimi"ne başladığında "Öz Türkçe" hedefinin olduğu, ancak zaman içerisinde bunun aydınlar ve halkın geniş kesiminde ters teptiğini belgeleriyle açıklıyor. Özellikle Ulus yazarı Falih Rıfkı Atay'ın makalelerinden alıntılarla bu konuyu detaylandırıyor.

Uzatıp kitabın büyüsünü kaçırmayayım. Ciddi bir çalışma. Okurken dilin akıcılığına hayran kalıyorsunuz.

Bol "kitap okumalı" günler...
                          En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 03.07.2010, 12:04.

Yorum

• Abdülhamit'in Kurtlarını bir türlü bitiremedim yahu. Zaman bulamıyorum bir türlü.
                            En son Gökhan KAN tarafından düzenlendi; 03.07.2010, 16:12.

Yorum

Bol "kitap okumalı" günler...
                              Teşekkür ettim.
                              Haksızlığın envâını gördük. Bu mu kanun? En gamlı sefâletlere düştük. Bu mu devlet? Devletse de, kanunsa da, artık yeter olsun; Artık yeter olsun bu denî zulm-ü cehâlet.
                              FIRTINAİHTİLALEFSANE
                              we the north

Yorum

• Yine Ahmet Altan'a özgü bir uslup ile yazılmış olan farklı bir kitap.. Beğeniyle okuyacaksınız...

İlk kitabındaki siyasi fikirler, düşünce farklılıkları ve kitlesel yönetim içeriğinin ötesinde daha çok 2. Dünya savaşının konu edildiği yine temelde siyaset ve ideolojik yaklaşımların yer aldığı bir baş yapıt... Tavsiye edilir..
                                Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
                                **Latocan**

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim