Utanc Tablosu....
"Trabzon'un borcu 50 milyon YTL"
Trabzonspor'un borcunun 50 milyon YTL olduğunu açıklayan Mali Sayman Emin Kahraman, gelirler düşüldüğünde kasanın her yıl 20 milyon YTL açık verdiğini söyledi.
"AÇIĞI FUTBOLCU SATARAK KAPADIK"
Aralık ayında yapılacak genel kurulda başkan adaylığını düşünenleri de uyaran Emin Kahraman, "50 milyon YTL'lik borç yükünün altına girmeyi göze alamayacaklar, bu işe soyunmasın. Yola çıkacakların büyük gelir projeleri ve maddi gücü olması gerekiyor" dedi. Kulübün her yıl futbolcu ve teknik kadrosuna ortalama 30 milyon YTL ödediğini, diğer giderler olan vergi ve personel masraflarıyla bu rakamın 50 milyonu bulduğunu kaydeden Emin Kahraman, şöyle devam etti:
"Herkes (Borç 50 milyon YTL'mi) diye korkuyor, ama her yıl olan tablo zaten bu. Mali tabloyu sakladıkları gibi bir hava yaratılması anlamsız. Kimseden bir şey kaçırmıyoruz. Zaten Trabzonspor'un önceki gibi 2 değil, tek defteri var. Başkan adaylığını düşünen herkes, kulüpten son tabloyu isteyip alabilir. Gizlimiz, saklımız yok. Başkanlığı düşünenler. bunu göz önüne alarak aday olsun. Projesi ve gücü yoksa, bu işe girmesin. Biz 2 yılda futbolcu satışı ve benzin istasyonuyla bu işi döndürdük. Kongre sonrası için de yeni kalıcı gelirler için çalışmalar yapıyoruz."
"MACERA UÇURUMA SÜRÜKLER"
Bütçenin her yıl 20 milyon YTL açık verdiğini, bunu kapatamayacakların göreve geldikleri takdirde borcun 2-3 yılda 60 milyon YTL'yi bulacağını iddia eden Kahraman, şöyle devam etti:
"Bu da kulübün geleceği için çok vahim sonuçlar doğurur. Unutulmasın ki bu borcun yanında Trabzonspor hedefe oynayan bir takım. Birkaç yıldız alayım, derseniz o zaman daha büyük yatırımlara ihtiyacınız var. Başkanlığı düşünenler bunun hesabını da iyi yapsın."
Kulübün zorluklarla çıkarttığı liderlerini kısa sürede yok etme hastalığı olduğunu da vurgulayan Emin Kahraman, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Muhalefetler aslında iktidarın daha iyi işler yapmasını sağlamak için çalışır. Ama Trabzonspor'da eski yöneticiler, yıkmak için uğraşıyor. Bu anlayış Trabzonspor'un altına dinamit koymaktır. Bir yönetim gittiği zaman birlikte gidiyor. Artık bu düzen değişmeli. Bir ekipte çekirdek kadro bir sonraki yönetimle devam ederse, daha iyi olur. Çünkü gelenler, kulübün içini tanıyana kadar en az 1 yıl geçiyor. Ama eski yönetimden isimlerin katılımı, bu geçiş döneminde önemli katkılar sağlayacaktır."
Kaynak: DHA