Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Transfer Dosyası

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak ekremdogan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    İkisinin de asıl mevkileri orta sahanın ortasıdır. Yaya Toure kuvvetli olduğu için Drogba'yı çıkıp "döve döve" marke etmiştir. Doğrudur...
    Çok değil 3-4 yıl öncesine gidersek Iniesta'nın şimdikinden çok daha defansif oynadığını, 2004 yılında ise Xavi'nin Van Bommel'le beraber orta ikilide defansif olarak oynadığını görürüz.
    Karşılaştırma yapmaya gelirsek(ki neden yapmayalım); Monaco'da ve şu anda ülkesinin milli takımında, Yaya Toure çok daha ofansif oynadı/oynuyor. Iniesta gibi. Ama dediğiniz gibi futbollarında birazcık nüans farkı var. Olaya mecaz katarsak ikisini de uzman oldukları alanlar çok da farklı olmayan birer doktor olarak düşünebiliriz. Mesela Iniesta nöroloji uzmanıdır, yaptığı ameliyatlarda daha dikkatli olmalıdır; Yaya Toure ise genel cerrahtır, önündeki dosyaya göre hastaya prosedürü uygular.

Ama aralarındaki kalite farkından dolayı farklı miktarda maaş alırlar.
    yaya toure'yi en iyi 4. orta saha oyuncusu göstermeniz tamamen yorumdan ibaret ve katılmıyorum...diğer yazdıklarınız ise doğrudur...
    poetricus

Yorum

Söze "bence" diye başlıyorum.
      Mesele, top saklamaktan ziyade, ayağındaki topu olumlu kullanmaktır. TSL'de Geçen sezon en yüksek pas istatistiğiyle (hedefi bulan pas/atılan pas) oynayan oyuncu o çelimsiz, güçsüz dediğiniz Colman'dı. Öte yandan, aynı takımda fiziksel özellikleri ondan kat be kat üstün olup, aldığı topları olumlu kullanamadığı için eleştirilen Hüseyin Çimşir ne kadar "güç"lü ise de sezon sonunda kontratı uzatılmadığı için takımdan ayrıldı.

Asıl demek istediğim şey, fiziğin bir futbolcuyu değendirirken daha geri planda olması. Yani bir futbolcu sahip olduğu "teknik" özellikleri geliştiremez ama bir önceki mesajınızda verdiğiniz örnekte olduğu gibi(Mesut Özil örneği) çalışmayla yeterli kuvvet elde edilebilir.
      Eğer Hüseyin pas-isabet oranı değerlendirmesi yapılarak gönderildiyse büyük bir hata yapılmıştır.Daha düşük verilerle oynayan oyuncular olduğunu düşünüyorum takımda.İstatistikler nerde yazıyorsa bakmak isterim.
      Teknikte pekala geliştirilebilir bir özellik böyle bir sonuca nasıl vardınız merak ettim?
      Teknik kapasite olarak çok çok üstünde olduğumuz Sivas neden geçen sezon bizden daha başarılıydı?

Yorum

• Bir bekin ofansif yetenekleri her zaman takıma katma değer katar . Hatta 4-4-2 oynayabilmek için en az 1 kanadınızda böyle bir bek olması şart .

Abidal oldukça üst düzey ve bir bekten beklenen hemen her özelliğe sahip . Lyon'da oynadığı futboluda biliyoruz . Abidal çizgiden ceza sahasına orta atamaz diyemeyiz . Ancak onun en büyük özelliği , daha doğrusu benzerlerinden daha iyi olmasını sağlayan niteliği stoper bek olması ya da Barca'nın tasarrufunu bu yönde kullanması . Onun daha geride kalması Alves'in orta saha kanadı gibi oynayabilmesini sağlıyor hatta santrafor arkasında 3 kısa ile oynayabilmeye de fayda sağlıyor .

Peki Guardiola rakibin sağını kilitleyeceği maçlarda ne yapıyor ? Sezon başında Interden Maxwell transfer edildi . Yavaş yavaş adaptasyon sürecini tamamlıyor . Kimbilir , belki gelecek sezon da yer değişecekler .

Yani bu biraz ihtiyaçları programlama meselesi . Sezon boyunca oynayacağınız formasyonları sahaya en doğru yansıtabilecek kadro donanımına sahip olmak gerek . Elimizde aynı kanat için iki üst düzey bek tutmak zor olacağından bir tane olsun ama bir kanat savunmacısından beklenen tüm ihtiyaçlara asgari düzeyde de olsa cevap versin diyoruz .

İşin bir de takım arkadaşları boyutu var . Örneğin önünde Yattara oynayan bir kanat futbolcusunun öncelikleri farklıdır . Çok ileri çıkıp sert-kavisli ortalar yapabiliyor olması onun bu yeteneğini her maçta göstermesini sağlamaz . O futbolcunun öncelikleri bir anda Yattara'nın yerine iki kişilik savunma yapmak olur .

Yorum

Fizik, güç ve kuvvet, kondisyondan farklı şeyler değildir efendim.
          Bakınız, kondisyon kelimesi dilimize "condition" dan geçmiştir. Tam manası şart, koşuldur. Futbolda "physical(fiziksel) condition" olarak kullanılır. Yani futbol oynamak için ilk şarttır(condition) 90 dk. yı 34 maç boyunca çıkarmak.
          Ah şu ingilizce bilmek ne güzel değil mi?Yeri geldi mi yapıştırırsın oraya iki tane anlamıyla birlikte iki ingilizce kelime,söylemek istediğin her şey açıklanmış olur!

Anlatmaya çalıştığınız, futbolda olması gereken özelliğin ingilizce karşılığı olan kelime "stamina"dır.Benim anlatmak isteğim özelliğin ingilizce karşılığı "strength" eğer anlatmak isteğimiz şeyleri karşı tarafa daha net anlatabilirsek daha sağlıklı bir ortamda tartışabiliriz.

Ayrıca yazımda "fizik güç veya kuvvet" olarak tanımladığım kısımda yeterince açık fizik kondisyonun ingilizce alıntısını yapmanıza gerek yok.
          En son İsa tarafından düzenlendi; 20.12.2009, 12:30.

Yorum

• İsabetli orta demişken ; geçen sezon 34 maç toplamında 170 isabetli orta yapmışız . Bu da maç başına 5 isabetli top yapıyor .

Geçen sezon hayal kırıklığı yaratan gs ve fb ise ancak 150-153 isabet kaydedebilmişler . Şampiyon bjk 200'e yaklaşan orta ile bu alanda istatistik lideri.

Yorum

• İlk olarak İsa tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Eğer Hüseyin pas-isabet oranı değerlendirmesi yapılarak gönderildiyse büyük bir hata yapılmıştır.Daha düşük verilerle oynayan oyuncular olduğunu düşünüyorum takımda.İstatistikler nerde yazıyorsa bakmak isterim.
              Teknikte pekala geliştirilebilir bir özellik böyle bir sonuca nasıl vardınız merak ettim?
              Teknik kapasite olarak çok çok üstünde olduğumuz Sivas neden geçen sezon bizden daha başarılıydı?
              Top tekniğinin 22-23 yaşından sonra geliştirilebilen bir şey olmadığını burada tartışmayacağım.

Ayrıca demeniz üzerine Tsl 2008-2009 almanağını karıştırdım, kusura bakmayın birinci Colman değilmiş, R.Carlos gibi duruyor. Herkese bakamayacağım. Eğer isterseniz özelden mesaj atın size ulaştırabilirim.
              İlk olarak İsa tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Ah şu ingilizce bilmek ne güzel değil mi?Yeri geldi mi yapıştırırsın oraya iki tane anlamıyla birlikte iki ingilizce kelime,söylemek istediğin her şey açıklanmış olur.

Anlatmaya çalıştığınız, futbolda olması gereken özelliğin ingilizce karşılığı olan kelime "stamina"dır.Benim anlatmak isteğim özelliğin ingilizce karşılığı "strength" eğer anlatmak isteğimiz şeyleri karşı tarafa daha net anlatabilirsek daha sağlıklı bir ortamda tartışabiliriz.
              Stamina ve strength kelimeleri birbirlerine anlam olarak çok yakın kelimeler. Hatta elimdeki thesaurus'a(eş anlamlılar sözlüğü) baktım, stamina kelimesinin karşılığı olarak "strength of physical constitution" açıklamasını veriyor.

Bu kelimeler futbolun fiziksel şartlarının altında değerlendirmeye girer. Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi futbol oynamak için gerekli olan şey kondisyondur. Geri kalan fiziki gereksinimler bir alt kategoridedir.
              Yahsi Bati 51:28

Yorum

• İlk olarak farabi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                İsabetli orta demişken ; geçen sezon 34 maç toplamında 170 isabetli orta yapmışız . Bu da maç başına 5 isabetli top yapıyor .

Geçen sezon hayal kırıklığı yaratan gs ve fb ise ancak 150-153 isabet kaydedebilmişler . Şampiyon bjk 200'e yaklaşan orta ile bu alanda istatistik lideri.
                Yanılmıyorsam Yattara'da geçen sene en çok orta açan ve en isabetli orta açan oyuncu idi ligde. Geçen sene onun en kötü senesi olmasına rağmen hemde.

Yorum

• İlk olarak Muhammed tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Yanılmıyorsam Yattara'da geçen sene en çok orta açan ve en isabetli orta açan oyuncu idi ligde. Geçen sene onun en kötü senesi olmasına rağmen hemde.
                  Doğrudur . Yattara bastonla bile sahaya çıksa bu konuda ligin en yetenekli futbolcusu , daha iyisi de bir süre uğramaz . Ancak onunda takımını aksatan bazı eksiklikleri var , hep konuşuyoruz .

Peki bu atılan ortalar ne oluyor ?

Geçen sezon attığımız 52 golün 41 'ini ayakla , 8'ini ise kafa ile atmışız .

Buna karşılık bjk takımı 42 gol ayakla 15 gol ise kafa ile kaydetmiş .

Sadece ofansif açıdan bakarsak ; ne dersiniz kaçan şampiyonluğun sırrı bu aradaki 7 gol farkta olabilir mi ?

Yorum

Top tekniğinin 22-23 yaşından sonra geliştirilebilen bir şey olmadığını burada tartışmayacağım.

Ayrıca demeniz üzerine Tsl 2008-2009 almanağını karıştırdım, kusura bakmayın birinci Colman değilmiş, R.Carlos gibi duruyor. Herkese bakamayacağım. Eğer isterseniz özelden mesaj atın size ulaştırabilirim.

Stamina ve strength kelimeleri birbirlerine anlam olarak çok yakın kelimeler. Hatta elimdeki thesaurus'a(eş anlamlılar sözlüğü) baktım, stamina kelimesinin karşılığı olarak "strength of physical constitution" açıklamasını veriyor.

Bu kelimeler futbolun fiziksel şartlarının altında değerlendirmeye girer. Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi futbol oynamak için gerekli olan şey kondisyondur. Geri kalan fiziki gereksinimler bir alt kategoridedir.
                    Kondisyon takım içerisinde bir futbolcunun bireysel olarak ayrılacağı bir özellik değildir.Çok kısa sürede bir futbolcuya, bir takıma 90 dakika oynayabileceği kondisyonu kazandırabilirsiniz.Mevcut takımımızın, Colman'ın yada Alanzinho'nun kondisyon konusunda sıkıntısı olduğunu yazmadım.
                    Fiziksel güç ve teknik bireysel olarak futbolcularda değerlendirilebilecek özelliklerdir.Ve özelliklerin geliştirilebilmesi uzun süreli bir çalışma sonucunda geliştirilebilir.
                    Elbette bir takımın kondisyon olarak yeterli seviyede olması gerekir.Bu en öncelikli gerekliliktir.Ancak bu takım olarak değerlendirilecek bir özelliktir.Ben oyuncuların bireysel anlamdaki eksikliklerinden ve bunun takıma olan etkisinden bahsediyorum.

Yorum

• İlk olarak 4EVERTS tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Hiç dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama Eskişehirspor'daki Koray Arslan'ı beğeniyorum ben. Her maç belli bir performansla oynuyor ve o performansın altına düşmüyor. Bana göre en iyi Türk sağbeklerden.

Kimse cevap vermedi ?

Hiç izleyen olmadı mı ?
                      teκ κardeş dгogнeda uпiтed

Yorum

• İlk olarak İsa tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Kondisyon takım içerisinde bir futbolcunun bireysel olarak ayrılacağı bir özellik değildir.Çok kısa sürede bir futbolcuya, bir takıma 90 dakika oynayabileceği kondisyonu kazandırabilirsiniz.Mevcut takımımızın, Colman'ın yada Alanzinho'nun kondisyon konusunda sıkıntısı olduğunu yazmadım.
                        Fiziksel güç ve teknik bireysel olarak futbolcularda değerlendirilebilecek özelliklerdir.Ve özelliklerin geliştirilebilmesi uzun süreli bir çalışma sonucunda geliştirilebilir.
                        Elbette bir takımın kondisyon olarak yeterli seviyede olması gerekir.Bu en öncelikli gerekliliktir.Ancak bu takım olarak değerlendirilecek bir özelliktir.Ben oyuncuların bireysel anlamdaki eksikliklerinden ve bunun takıma olan etkisinden bahsediyorum.
                        Belki de futboldan aldığımız ya da görmek istediğimiz şeyler farklıdır. Ben Fransa liginden ziyade İngiltere ligini seyreden birisiyim. Arsenal'in genç, dinamik, teknik orta sahası, Chelsea'nin o güçlü oyunculardan kurulu orta sahasından daha iyidir. Benim için fizik 2. hatta 3. plandadır. Bu konuda bence ikimiz de sabaha kadar tartışsak bir sonuca varamayız. Konu "transfer dosyası". Bence daha fazla off-topic olmayalım.
                        Yahsi Bati 51:28

Yorum

• Bir bekin ofansif yeterlilikleri sadece orta yapma kabiliyetiyle ölçülmüyor.Anlatmak istediğim buydu.Ancak sürekli göz ardı edilen şey ofansif bek alacağız yada bulacağız diye bir bek oyuncusundan beklenen en önemli görevleri göz ardı etmemizdir.Bek oyuncusunda aranması gereken en öncelikli özellik defasnif yeterliliği ve topu az çok olumlu kullanabilmesidir.Bunlara sahipse artı yönlerine bakılabilir.Yada daha artı özelliklere sahip bir bek aranabilir.Gökhan Gönül'ü ligin en kaliteli beki yapan özellik yaptığı ortalar yada asistleri değil ki, geçen sezon toplamda 2 asisti var yanılmıyorsam.

Yorum

• işte
                            Kim Chi Woo

işte

Dejan Damjanovic

Büyüklerine Saygı Göster ki,Küçüklerin de Sana Saygı Göstersin.
                            Bidiğin Halde Susmak,bilmediği Halde Konuşmak Kadar çirkindir. Hz.Ali(R.A.)

Yorum

• matrix alkmaardaki Ari ile ilgileniyormuyuz bilgi verirsen sevinirim..

Yorum

• İlk olarak b_kartal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                matrix alkmaardaki Ari ile ilgileniyormuyuz bilgi verirsen sevinirim..
                                onu önerdiler menejerler şu ab için bilgim yok
                                Büyüklerine Saygı Göster ki,Küçüklerin de Sana Saygı Göstersin.
                                Bidiğin Halde Susmak,bilmediği Halde Konuşmak Kadar çirkindir. Hz.Ali(R.A.)

Yorum

Çalışıyor...
                                X