Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Transfer Dosyası - 16 -

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Abdullah Avcı - Ertuğrul Doğan ikilisinin bulunduğu bir yerde ot bile bitmez. Bu toksik ikiliden kurtulmadan transfere 1 kuruş bile harcamamalıyız. İsterlerse Haaland'ı getirsinler, bu ikilinin bulunduğu ortamda çürür adam.

Öyle berbat bir futbol oynuyoruz ki futbolcuların performansları diplerde dolanıyor ve hiç bir futbolcumuza talip çıkmıyor. Belli ki antrenmanlar da lay lay lom geçiyor. Bunların çoğu milli adamlar ama çoğuna talip bile çıkmıyor. Talip çıkmamasına rağmen hepsi de arkasına bakmadan kaçmanın peşinde çünkü zararın neresinden dönerlerse kârdır.

Gittikleri yerde toparlanabilecekler mi o da soru işareti. Abdullah Avcı'nın elinden gelen futbolcu uzun süre kendine gelemiyor. Cornelius ve Djaniny fena futbolcular değillerdi, gittikleri yerlerde dökülüyorlar. Gomez zaten yarı bitik olarak gelmişti. Avcı komple bitirdi adamı. Artık Cadiz'de yedekten bile almıyorlar maça. Abdullah Avcı'nın elinden geçip de performansını yükselten bir tane bile oyuncumuz var mı? Ben hatırlamıyorum. Belki Siopis bir şeyler yapıyordur ama onun da iyi oynadığını zannetmiyorum.

Yorum

• İlk olarak Doğukan Uçan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Yazık ya! Şu tabloya rağmen hâlâ James Rodriguez isteyen falan var. Trabzonspor batık diye diye dilimizde tüy bitti. Acaba ne zaman idrak edecek bizim taraftarlar. Gelirimiz şu üç kulübün yarısı kadar bile değişen zararımızı hepsinden fazla.
      İnsan kaImanın tek yoIu, insanIık dışı bu sisteme karşı savaşmaktır.
      Karl Marx
      анархія-мама

Yorum

• Mevcut ekonomik koşullarından her gün şikayet edip bonservisli oyuncu peşinden koşmak tam bugünkü Trabzonspor felsefesine yakışan iştir: Şikayet et ve yanlışı sürdür!

"Ama hocam imza parası..."

İmza parası denilen absürtlük, genius yöneticilerin yıllık ücretin bir kısımını yedirdiği bölüm. Verme o kadar yıllık ücret. Bakasetas'a yapılan yeni teklifin basına yansıyan versiyonlarını görünce dudağınız uçuklamadı mı? Öyleyse batmaya mahkumsunuz!

Çözüm?

Sosa'ya ve Novak'a uygulanan yöntemdir çözüm. Kararlı, planlı malî disiplindir.

Yalı Çocuklarına özenen, Zorlu'daki ofisinden Boğaz manzarası seyreden çakma yayla çocukları gibi sorumsuz harcamalar Trabzonspor'u kısa sürede nereye getirdi, görüyorsunuz.

Yapmak zor, yıkmak kolay. Avcı, boş mukaveleye attığı imzayla, yıllık sekiz haneliyi garantiler. Sonra "Değişmiyor ne yapsam" der gider. Kalırsın habu Oğuz'un acı gerçekleriyle.

Gel, akılla hareket et. Çakallara uyma.

Dünya'da hiç mi boşa çıkacak, serbest on tane oyuncu yok? Aramasını bilen, bulur.

Trabzonspor, açık veriyor. Sürekli harcayıp, gelir elde etmeden hangi matematikle (ceya doğaüstü mucizeyle) gidişatı tersine çevirebilirsin?

Bizim bilmediğimiz, görmediğimiz, aklımızın ermediği hangi sırra sahipler?

Bonservissiz,
        Düşük ücretli,
        Kısa vadede başarıyı elde edecek performansı verecek,
        Ve akabinde satılabilecek (Veya maaş yükü oluşturmayacak) oyuncular alınmalı.

Yetmez!

Yükde hafif, pahada ağır ne varsa değere dönüştürülmeli.

Bozok
        Ömür
        Bakasetas
        Trezeguet...

Hatta Uğurcan... Keşke Onuachu ve Pepe'ye teklif gelse şu bir ayda. Zaten gelecek sezon bizimle olmayacaklar. Weghorst'u hatırlayın... Sorloth'u hatırlayın ve hangi stratejilerden geldiğimizi düşünüp bugüne ağlayın.

Trabzonspor oyuncu satınca küçülmez, korkmayın. Kulübü komple Arap zenginler gelip alsa diye rüya görenler, "Ömür giderse Trabzonspor biter" diye üzülüyordu. Uğurcan, Bakasetas, Nwakaeme... Hepsi iyi oyuncular da, sen bunları niye zamanında değere dönüştürmedin? "Ömür'ü satmamak en büyük pimanlığım" diyen başkan şimdi gemileriyle oynuyor. Erdal Hoş "Bu ülkede transfer rekorunu Uğurcan kıracak" dediğinde "Uğurcan hiçbir yere gidemez" diyenler şimdi çöp diyor. Ee, onlar da çöp öğütme makinası oluyor bu durumda.

Akıl! Sadece akıl... O yoksa sürünüp durun.
        En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 20.01.2024, 09:13.
        Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Mevcut ekonomik koşullarından her gün şikayet edip bonservisli oyuncu peşinden koşmak tam bugünkü Trabzonspor felsefesine yakışan iştir: Şikayet et ve yanlışı sürdür!

"Ama hocam imza parası..."

İmza parası denilen absürtlük, genius yöneticilerin yıllık ücretin bir kısımını yedirdiği bölüm. Verme o kadar yıllık ücret. Bakasetas'a yapılan yeni teklifin basına yansıyan versiyonlarını görünce dudağınız uçuklamadı mı? Öyleyse batmaya mahkumsunuz!

Çözüm?

Sosa'ya ve Novak'a uygulanan yöntemdir çözüm. Kararlı, planlı malî disiplindir.

Yalı Çocuklarına özenen, Zorlu'daki ofisinden Boğaz manzarası seyreden çakma yayla çocukları gibi sorumsuz harcamalar Trabzonspor'u kısa sürede nereye getirdi, görüyorsunuz.

Yapmak zor, yıkmak kolay. Avcı, boş mukaveleye attığı imzayla, yıllık sekiz haneliyi garantiler. Sonra "Değişmiyor ne yapsam" der gider. Kalırsın habu Oğuz'un acı gerçekleriyle.

Gel, akılla hareket et. Çakallara uyma.

Dünya'da hiç mi boşa çıkacak, serbest on tane oyuncu yok? Aramasını bilen, bulur.

Trabzonspor, açık veriyor. Sürekli harcayıp, gelir elde etmeden hangi matematikle (ceya doğaüstü mucizeyle) gidişatı tersine çevirebilirsin?

Bizim bilmediğimiz, görmediğimiz, aklımızın ermediği hangi sırra sahipler?

Bonservissiz,
          Düşük ücretli,
          Kısa vadede başarıyı elde edecek performansı verecek,
          Ve akabinde satılabilecek (Veya maaş yükü oluşturmayacak) oyuncular alınmalı.

Yetmez!

Yükde hafif, pahada ağır ne varsa değere dönüştürülmeli.

Bozok
          Ömür
          Bakasetas
          Trezeguet...

Hatta Uğurcan... Keşke Onuachu ve Pepe'ye teklif gelse şu bir ayda. Zaten gelecek sezon bizimle olmayacaklar. Weghorst'u hatırlayın... Sorloth'u hatırlayın ve hangi stratejilerden geldiğimizi düşünüp bugüne ağlayın.

Trabzonspor oyuncu satınca küçülmez, korkmayın. Kulübü komple Arap zenginler gelip alsa diye rüya görenler, "Ömür giderse Trabzonspor biter" diye üzülüyordu. Uğurcan, Bakasetas, Nwakaeme... Hepsi iyi oyuncular da, sen bunları niye zamanında değere dönüştürmedin? "Ömür'ü satmamak en büyük pimanlığım" diyen başkan şimdi gemileriyle oynuyor. Erdal Hoş "Bu ülkede transfer rekorunu Uğurcan kıracak" dediğinde "Uğurcan hiçbir yere gidemez" diyenler şimdi çöp diyor. Ee, onlar da çöp öğütme makinası oluyor bu durumda.

Akıl! Sadece akıl... O yoksa sürünüp durun.
          100% katiliyorum ama burda bile Trabzon harcamasa büyüyemez borc yapmadan borc kapatamaz diyenler dolu.Dogru Borc yapmadan borcu kapatamasin Bayern de Borc yapiyor bonservisleri trink cepten ödemiyor yapabilir.Sorun akilli borc yapmak ama akil yok sadece borc yapmak var.

Dün Hasan Tüncel dinledim karsisinda diyor ki Fontas Teklic vs aldin bunlari kulanmasin diyor o bunlar yetersiz yeni transfer lazim minvalinde birseyler geveliyor.Karsisinda diyor ki sen bunlara su kadar para verdin yabancidan ben verim bekliyorum yeni transferler sogum bunlari kulan diyor o yeni transfer diyor.

Yunus Emre Hasani anliyorum Istanbul meslektaslarina karsi aciz ezik duruma düsüyorlar.
          Istanbulu dzeko bilmem kimi taninmis topcu getiriyor sen Teklic vs topcu haberi yapiyorsun.
          Ha Istanbul aldiklari topcu cogu fos ama ismi büyük altinda eziliyor bizim sözde gazeteciler.
          Ondan sonra Sturridge Malouda vs gelsin ismi büyü ama verdin paraya degmez zarar.
          En son Ertan1982 tarafından düzenlendi; 20.01.2024, 09:39.
          çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar." Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Yorum

• Sene başı bütün futbolcular yollanıp tesisler baştan aşağı yıkanmalı ve sıfırdan kadro kurulmalı tabii bu kadroyu mümkünse Avcı hocam kurmasın

Yorum

• İlk olarak Ertan1982 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              100% katiliyorum ama burda bile Trabzon harcamasa büyüyemez borc yapmadan borc kapatamaz diyenler dolu.Dogru Borc yapmadan borcu kapatamasin Bayern de Borc yapiyor bonservisleri trink cepten ödemiyor yapabilir.Sorun akilli borc yapmak ama akil yok sadece borc yapmak var.

Dün Hasan Tüncel dinledim karsisinda diyor ki Fontas Teklic vs aldin bunlari kulanmasin diyor o bunlar yetersiz yeni transfer lazim minvalinde birseyler geveliyor.Karsisinda diyor ki sen bunlara su kadar para verdin yabancidan ben verim bekliyorum yeni transferler sogum bunlari kulan diyor o yeni transfer diyor.

Yunus Emre Hasani anliyorum Istanbul meslektaslarina karsi aciz ezik duruma düsüyorlar.
              Istanbulu dzeko bilmem kimi taninmis topcu getiriyor sen Teklic vs topcu haberi yapiyorsun.
              Ha Istanbul aldiklari topcu cogu fos ama ismi büyük altinda eziliyor bizim sözde gazeteciler.
              Ondan sonra Sturridge Malouda vs gelsin ismi büyü ama verdin paraya degmez zarar.
              Üstadım, borçlanmayı yeri geldiğinde ben de öneriyorum şirketlere.

Senin varlığın x% ile değerlenirken, y% ile borçlanırsın (y<x ise). Buna kim ne desin... Hele nakit de döndürüyorsan, KV yükümlüğü zamanında karşılıyorsan...

Yani başkanın deyimiyle "Yıllık gelirim, borcun faizinin yarısı" ise gemi su almış ve batıyordur.

Bizimki farklı. Bu borçluluk değil. Borç yapılır, karşılığında değerli arsan, arazin vardır. Yıllar önce burada Florya - Kemerburgaz olayını anlattım, geçen sene basına düştü. M. A. Yılmaz Tesisleri'nin kamulaştırmasıyla ilgili defalarca yazdım, Akyazı üst kullanım hakkının kulübe devrini yazdım... Hala bana Kartal anlatıyorlar. Yomra'da otel mi ne varmış, onu işleteceklermiş. Peki, ne diyeyim...

Finansal raporlarda sadece manşete çıkan iki üç kaleme bakıyor arkadaşlar. Açıklamaları da okusalar keşke...

Neyse, ben muhasebeci değilim. Şimdi uyanıp başlığa gelen arkadaşlar sıkılıp "Yahu burası transfer başlığı, sabah sabah içimizi kararttın." demesin diye iki oyuncu yazayım.

Kevin N'Doram

Bonservissiz, ön libero. Monaco çıkışlı. Metz'in zayıf kadrosunda elinden geleni yapıyor. Geçen yıl gidecekti, epey konuşuldu. Dinamik, fizikli, top çalan, uzun top atabilen, bizim ligdeki sertliğe uygun bir çocuk. Yaşı da fena değil.

Diğeri Benfica'daki Chiquinho. Giresun'a geldiğinde yarım sezonda iyi iş çıkarmıştı. Geçen yıl ŞL çeyrek finaline giden kadroda da şans buldu. Kafası havada, pası attıktan sonraki hamleyi yapan zeki orta sahaları seviyorum. Atletik çocuk. Öyle hımbıl bir tip değil.

James'le Kevin de Bruyne'nin yanında sönük kaldılar.
              En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 20.01.2024, 10:02.
              Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Simdi bir hesap yapalim Internette den baktim verilere 2023 Augustos verileri olmali :

Her galibiyete 2.3 Mio TL
                7 resmi Sampiyonluga 23,625 Mio TL
                Sampiyonluk Primi 40 Mio tl
                Mac günü gelirleri ( 2022 buldum veri olarak ) 150 Mio Tl. o da Sampiyon oldumuz sezon, full stat nerdeyse her mac.
                Enflasyon vs diyelim 200 mio yap bu sezon icin.
                Sponsorluk geliri burda sadece parapa büyük yeni sponsor var onu bu sezon 236 Mio + KDV olarak verecek
                Diger Sponsorluklar 120 Mio buldum 2023 icin yap 150 mio

Unutum birsey varsa yazarsiniz eklerim.

Hesap yapalim simdik.

Hadi 38 galibiyet aldin max alinmazda aldin diyelim
                38* 2,3 Mio = 87,4 Mio TL Max
                + 40 Mio Sampiyonluk primi
                + 23,625 Mio Sampiyonluk payi
                + 200 mio Mac günü hasilati
                + 236 Mio Papara Sponsor
                + 150 Mio diger Sponsorlar

Kaba bir hesap yapti sana :

737, 05 TL hadi düz 800 Mio TL yapalim

bunuda hadi eylül 2023 ortalamai kuru (28,5) ile euro ya cevirelim cünkü giderlerin cogu euro bizde.

800 Mio TL/28,5 TL/Euro = 28.07 Mio Euro gelirin var.

Buda en optimum gelirin tabi gercekte belki 22-23 Mio olacak.

Belki Milletin gözü acilir böyle kaba bir heasp görürse.

Ama sanmam.

Benden bu hesaplamalari daha iyi bilenler de vardir.Gecen sene Avrupa gelirleri icinde degil onlarda var daha bu sezon gelir olarak.
                Ama suda var 2-3 sene önce aldin topcularin taksitleri de gider olarak yazmadim onlari ne yapacagiz treze visca vs
                Primler vs de var.
                Fes edilen Kontratlar var
                Var oglu var

Kisaca götüne don almaya paran yok ama harca dur.

Ha isim Muhasebe degil It bastan yazmayi unutum.
                En son Ertan1982 tarafından düzenlendi; 20.01.2024, 10:28.
                çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar." Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Yorum

• Ömür Hull City muhabbeti umarım doğrudur. 3-5 ne kapsak kâr. Çocuk artık bu topraklarda psikolojik olarak tutunamaz. Gitsin belki kendine faydalı olur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

• Bu doğruysa yönetim kongreye mi gider camianın büyükleri duruma el mi koyar ne olur bilmem ama biz resmen iflasa doğru gidiyoruz. Agaoglu döneminde böyle değildi. Borcu kapatıyoruz derken ekonomi nasil bu hale geldi ? Umut Güneş e 2m euro, fernandez 13, Pepe 3.5 derken böyle oluyor birileri çıksın açıklama yapsın. Bu ne yaw ?
                    "Dağlardan yağmur gibi geçtiler, çayırlardan yel gibi estiler. Günler batıdan battı bile, tepelerin ardından gölgeler içine. Nasıl bu hale geldik?"

Yorum

• para eden futbolcuları teker teker satmazsak gidişat bursaspor vol 2 olacağı yönünde. şu mali tabloya bak olacak iş değil.
                      https://youtu.be/a8MJx39dfuI?si=p_VoeTY8ERg87inV

Yorum

• İlk olarak adiloş bebe tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Yazık ya! Şu tabloya rağmen hâlâ James Rodriguez isteyen falan var. Trabzonspor batık diye diye dilimizde tüy bitti. Acaba ne zaman idrak edecek bizim taraftarlar. Gelirimiz şu üç kulübün yarısı kadar bile değişen zararımızı hepsinden fazla.
                        Etmezler onlarin derdi trabzonspor degil ezikliklerini trabzonspor uzerinden gidermek egolarini tatmin etmek.suraya uye oldugumdan beri yazip duruyorum sadece pepeye 15 mac oynayacak diye verilen yillik 3,5 milyon avro alt yapiya adam gibi
                        profesyonel bir ekiple ayrilsa her sene 1 oyuncu bile ciksa yeter de artar ama yok kendi kiclarini kurtarmak icin yoneticiler taraftar yapisini bildiklerinden nabiza gore serbeti veriyorlar .bu popilist yaklasimlarla trabzonsporun borcunun kapanmasina imkan yoktur resmi olarak borca batik bir klubuz ve bu saatden sonra sadece delik buyur borc artar sonumuz satilmissehir yada bursaspor gibi coktan olmustu bu klubun ismi trabzonspor olmasaydi..
                        En son gurur6134 tarafından düzenlendi; 20.01.2024, 11:51.
                        1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
                        2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
                        3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.

Yorum

• İlk olarak gurur6134 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Etmezler onlarin derdi trabzonspor degil ezikliklerini trabzonspor uzerinden gidermek egolarini tatmin etmek.suraya uye oldugumdan beri yazip duruyorum sadece pepeye 15 mac oynayacak diye verilen yillik 3,5 milyon avro alt yapiya adam gibi
                          profesyonel bir ekiple ayrilsa her sene 1 oyuncu bile ciksa yeter de artar ama yok kendi kiclarini kurtarmak icin yoneticiler taraftar yapisini bildiklerinden nabiza gore serbeti veriyorlar .bu popilist yaklasimlarla trabzonsporun borcunun kapanmasina imkan yoktur resmi olarak borca batik bir klubuz ve bu saatden sonra sadece delik buyur borc artar sonumuz satilmissehir yada bursaspor gibi coktan olmustu bu klubun ismi trabzonspor olmasaydi..
                          Pepeyd bu sözlesmeye veren art niyetlidir...burda defalarca yanlis transfer oldugunu savunduk...avrupda onun sartlarini kabul edecek enayi bulamadi biz haric
                          Sevinelim diye sevmedik.....

Yorum

• Transfer Dosyası - 16 -

İnşallah eskisi gibi döner. Bu sene 10-12 maçta tam güçte oynayabilirse müthiş. Orsicin dönüşüyle piyasası da varken Trezegeyi okutmak lazım. Para eden adamları ileride zarar etmemek için bi şekil göndermesi lazım kulübün. Küçülmek lazım. Küçülmek derken o eski dönemlere dönmek değil scouiting ile iyi futbolcuları iyi fiyatlara almak lazım. Bu kulüp artık Denswill gibi ahrazlara 2 milyon maaş veremez. Pepe Mepe bunlarla işimiz olmamalı. Mendy, Diomande, Zaydou, ismi geçen o iki bek. Bu şekilde ilerlemek lazım. Takımda 1.5-2M arası maaş alan sadece 2-3 topçu olmalı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
                            En son Halil Alemdar tarafından düzenlendi; 20.01.2024, 12:48.

Yorum

• Hull City Ömür hadi inşallah.
                              2010-2011 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR!

O SENE BU SENE! ŞAMPİYON TRABZONSPOR!

Yorum

• İlk olarak Barista tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Abdullah Avcı - Ertuğrul Doğan ikilisinin bulunduğu bir yerde ot bile bitmez. Bu toksik ikiliden kurtulmadan transfere 1 kuruş bile harcamamalıyız. İsterlerse Haaland'ı getirsinler, bu ikilinin bulunduğu ortamda çürür adam.

Öyle berbat bir futbol oynuyoruz ki futbolcuların performansları diplerde dolanıyor ve hiç bir futbolcumuza talip çıkmıyor. Belli ki antrenmanlar da lay lay lom geçiyor. Bunların çoğu milli adamlar ama çoğuna talip bile çıkmıyor. Talip çıkmamasına rağmen hepsi de arkasına bakmadan kaçmanın peşinde çünkü zararın neresinden dönerlerse kârdır.

Gittikleri yerde toparlanabilecekler mi o da soru işareti. Abdullah Avcı'nın elinden gelen futbolcu uzun süre kendine gelemiyor. Cornelius ve Djaniny fena futbolcular değillerdi, gittikleri yerlerde dökülüyorlar. Gomez zaten yarı bitik olarak gelmişti. Avcı komple bitirdi adamı. Artık Cadiz'de yedekten bile almıyorlar maça. Abdullah Avcı'nın elinden geçip de performansını yükselten bir tane bile oyuncumuz var mı? Ben hatırlamıyorum. Belki Siopis bir şeyler yapıyordur ama onun da iyi oynadığını zannetmiyorum.
                                ) Avcı , futbolculara, idmanlarda ve idman öncesi ve sonrasında, yoğun şekilde hakaret ediyor. Mesela ; bir keresinde Gomez'e , seni topçu yapanın ..... diye başlayan sinkaflı küfürler savuruyordu. Bir keresinde de Cornelius'a dedi ki, Sen Danimarka'lılara hiç benzemiyorsun, soyunu bir araştır sen falan.

Kendilerini belene kampında zanneden ve futbolcu olduklarına bin pişman olan bu ve benzeri topçular , mesleklerine olan inançlarını kaybettiler, o kadar derin etki yarattı ki, gittikleri takımlarda bile Abdullah Avcı'nın onlara yaptığı sözlü ve fiziki şiddet etkisinden kurtulamadılar ve rüyalarında sürekli hakarete uğradıkları kabuslar görüyorlardı. Siopis , nispeten bundan daha az etkilenmiş olacak ki onun ruh sağlığı konusunda sağlıklı bir verimiz yok

Avcı hakkında, Dava açmayı düşünenlere de Egemen Korkmaz vasitasıyla tehtid mesajları gittiği idda ediliyor.

Abdüş'ün nerede olunduğunun bilinmemesinin arkasında , onun Avcı'nın adamları tarafından kaçırıldığı şeklinde dedikodular da dolaşıyor
                                Yan pas yaparak kazanacağımıza, dikine oynayalım ama kaybedelim diyenler kazandı, Bayramınız kutlu olsun

Yorum

Yükleniyor...
                                X