İlk olarak David_LuiZ4 tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
İnce paslar atabilen bir ön libero olmak zorunda değil her takımda, her ön liberoda böyle meziyetler olmaz. Sen Redondo'nun yereli ayarında bir teknik arıyorsun, hangi takımın liberosu bu şekilde? Torreira bile topla öyle muazzam işler yapmıyor. 2 senedir bence ligin en fark yaratan futbolcusu ama tabelaya doğrudan etkisi yok. Berat sahada iyi konumlanabilen bir oyuncu, süre buldukça üstüne koyacağına eminim. Formsuz olduğu dönemlerde saçma sapan oyundan kopuşları vardı, geçiş oyununda baya aksıyordu ve pozisyon hataları yapıyordu fakat her insanda olduğu gibi onda da hatalar olabilir. Bazı oyuncular merkezde tek oynamak ister, bazıları da 2'li oynayınca rahatlar. Örneğin İsmail Yüksek gayet potansiyelli, iyi bir fiziği olan oyuncu. İnce işleri var mı? Yok. Fakat Fred ile çok etkin bir dönem geçirdi ve özgüveniyle artık sınıf değiştirdi. Berat bu değişimi Mendy ile yaşayabilir. İyi bir ikili olacaklarını düşünüyorum. Nenad Baka'yı 8'e yazdığı zamanlardan beri söylüyorum bu takım Mendy-Berat-Ömür denemeli diye. Nitekim en iyi opsiyonumuz bu.
Ben Berat dünya çapında üst düzey bir futbolcudur demiyorum. PSG deki Ugarte'nin lokal hali gibi bir oyuncu Berat. Bu lig için her maçta yeterli olacaktır. Gönül ister ki böyle futbolcuları getirebilelim fakat Dünya'da hiçbir meslekte bu meslek gibi özgüven sahibi paydaşlar yok. Yani öyle üst düzey bir potansiyel varsa sana gelmiyor. 2. şans ülkesisin.
Berat'ın topu öne taşımada bir sıkıntı yaşadığını düşünüyorsun, bu senin düşüncen. Ben Berat'ın bizim yarı sahada kitlenip kalmasını sadece ona bağlamıyorum, bu 11 kişilik bir oyun. Ayrıca oradaki oyuncudan atletik ve çalımlı bir oyun beklemiyorum. Topu iyi saklayabilsin, oyunu açabilsin, tandemle ve beklerle uyumlu pozisyon ve pas alışverişi yapabilsin ve maç içinde nadir de olsa fırsat paslarını görebilsin bana yeter.
He nolur bütçen iyidir. Git bak Redondo'nun oğlu Juniors'ta oynuyor ve dehşet bir potansiyeli var. Kıy paraya getir. Önüne Mendy'yi 8'e yaz, bir tane de kalçasını kullanabilen, bilekleri seri ve top tekniği yüksek bir 10. Bunlar düşünülmesi zor şeyler değil.
Tekrar tekrar tekrar söylüyorum. Elindekini en iyi şekilde kullanmayı öğrenmezsen bu ülkede, iyisini aldığında da yazık edersin. Al bak Bardhi'ye bizim lig için ortalamanın üstü bir oyuncu, Trezeguet kötü mü? Bizim oyunumuza asla uymuyor, Bozok gözüken kadar kötü bir forvet mi? Asla değil fakat biz oynadığımız sisteme uygun oyuncular almadık, dert sadece bu. Adamları futbola küstürdük çünkü onlar başka oyunların futbolcusu. Bu takımda iş yapamazlar, en başından belliydi.
Velhasıl kelam futbol binbir türlü fikir üretebildiğin bir oyun ve ben Tottenham'da Bissouma-Sarr ikilisini izlerken kimsenin bunlar inceci değil dediğini sanmıyorum. Bu bir takım oyunu, çözümün yoksa zaaflara saldırı malesef hep abalıya oluyor.
Yorum