Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Transfer Dosyası - 16 -

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak David_LuiZ4 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Bak kardeşim stadyumdan ilk seyrettiğim ilk maç Ts-Barça maçı..86 dünya kupasını hayal meyal hatırlamakla birlikte 90 Italya'yı 94 Amerika'yı Trt'den 98 Fransa'yı bizzat Fransa'da yerinden ve sonrasındakı bütün Avrupa Şampiyonalarını ve Dünya Kupası organizasyonlarını bizzat organizasyonu yapan ülkelerde canlı seyrettim..Bunun yanında defalarca ŞL premier lig Serie A La liga vs gibi lig organizasyonlarında da 30 senedir maç izlerim tv den değil stadyumdan..Tvden de izlediğim çok maç var..Yani hem dönemsel olarak hem yaş olarak hem de izlenen maç sayısı ve futbolcu adedi bakımından forumdaki üyeleri bırak bir Türk olarak maç izleme deneyimi had safhada olan ülkedeki 15 20 kişiden biriyimdir diyebilirim..Bunları kendimi methetmek için yazmıyorum yazma sebebim senin her şeyi kesin bir dille iddia etmen veya aynı şekilde kesin bir dille reddiye etmenden kaynaklanıyor..O kadar mac izlemiş bir herif olarak bırak da playmaker önlibero 6 ve 8 numara gibi pozisyonlarda biz de fikir beyan edelim..O kadar hakkımız olsun yani..

Net bir dille anlatayım sana dünyada onbinlerce Berat'ın mevkisinde oynayan adam izledim tecrübeme dayanarak söylüyorum Berat vasat bir ortasaha topçusudur...

Bunu bizim lig için iddia etmiyorum tabi ŞL ve UEL gibi organizasyonlarda Berat tel tel dökülür..Bir kere bu adamda atletizm yok yani gidici gelici iki yarı ortasaha arasındaki 40 metreyi parselleyecek bir tip değil..Bak Mendy bunu yapabilir ama Berat'tan olmaz..Trabzonsporlu futbolcuları ben türk ligi çatısında değerlendirmiyorum Şl ve Uefa için baz alıyorum oyuncuları değerlendirirken..Çünkü bu tarz bir kritik yaptığımda aradaki derin fark net ortaya çıkıyor..Bu tarz kritik yapmamın sebebi oyuncularımızın maddi değerinin artması takım oyunumuzun kalitesinin yükselmesidir..

Zaten en baştan beri Berat'tan pragmatik olarak faydanılması gerektiğini de yazdım..

Yorumuma itiraz edebilirsin tekrar yazıyorum sorun itirazında değil ..Sorun itiraz ederken Berat ile ilgili teknik analiz olarak doyurucu analiz yazmaman..Selçuk ve Maldonado kazmalarını argümanını destekler mahiyette örneklendireceğine Berat'ın topu öne doğru taşıyamama hücuma katılamama set hücumunda işe yaramama gibi iddialarıma mantıklı doyurucu analizle cevap vermen gerekir..Şu ana dek yazdıklarında bu adamın oyunun hücum yönünde bi artısı olduğuna dair bir bilgi kırıntısı göremedim..

Evet top dağıtıyor uzun top oynuyor da bunu sahanın hangi bölgesinde yapıyor..Dribling var mı bu adamda atletizm var mı Bloklar arasına ince ara pası denemeleri var mı..Daha soracağım soru çok da kısa keselim..

Bakın bu takım Sipois ile şampiyon oldu Berat ile olmaz da demiyorum ama şampiyonluk hedefinde hocanın elinin daha da rahatlaması için takımın daha fazla golcü bir takım olması için Gedson tipi adam lazım...İki tane defansif adamı önlibero olarak ancak rakibin senden her açıdan üstün olduğu büyük maçlarda kullanabilirsin veya turnuva maçlarında kitlemek için sahaya serpiştirebilirsin 2014 dünya kupasında Sabella çift önliberoyla ki biri Biglia diğeri Mascherano ikilisiyle finale getirdi Arjantin'i..Heriflerde savunma oynamak tabuydu bu tabuyu yıktı Sabella ve Almanlara uzatmada kaybetti neticede..
    İşte benim sana yıldan beri söyleyip söyleyip bir türlü kabullendiremediğim olay şu ki sen ideal senaryolar konuşuyorsun. Dünya üzerindende 11 tane futbolcu seçecek olsam ben de inan bu kadrodaki Uğurcan dışında 1 tane adamı seçmem, o da kontenjan dolayısıyla.

İnce paslar atabilen bir ön libero olmak zorunda değil her takımda, her ön liberoda böyle meziyetler olmaz. Sen Redondo'nun yereli ayarında bir teknik arıyorsun, hangi takımın liberosu bu şekilde? Torreira bile topla öyle muazzam işler yapmıyor. 2 senedir bence ligin en fark yaratan futbolcusu ama tabelaya doğrudan etkisi yok. Berat sahada iyi konumlanabilen bir oyuncu, süre buldukça üstüne koyacağına eminim. Formsuz olduğu dönemlerde saçma sapan oyundan kopuşları vardı, geçiş oyununda baya aksıyordu ve pozisyon hataları yapıyordu fakat her insanda olduğu gibi onda da hatalar olabilir. Bazı oyuncular merkezde tek oynamak ister, bazıları da 2'li oynayınca rahatlar. Örneğin İsmail Yüksek gayet potansiyelli, iyi bir fiziği olan oyuncu. İnce işleri var mı? Yok. Fakat Fred ile çok etkin bir dönem geçirdi ve özgüveniyle artık sınıf değiştirdi. Berat bu değişimi Mendy ile yaşayabilir. İyi bir ikili olacaklarını düşünüyorum. Nenad Baka'yı 8'e yazdığı zamanlardan beri söylüyorum bu takım Mendy-Berat-Ömür denemeli diye. Nitekim en iyi opsiyonumuz bu.

Ben Berat dünya çapında üst düzey bir futbolcudur demiyorum. PSG deki Ugarte'nin lokal hali gibi bir oyuncu Berat. Bu lig için her maçta yeterli olacaktır. Gönül ister ki böyle futbolcuları getirebilelim fakat Dünya'da hiçbir meslekte bu meslek gibi özgüven sahibi paydaşlar yok. Yani öyle üst düzey bir potansiyel varsa sana gelmiyor. 2. şans ülkesisin.

Berat'ın topu öne taşımada bir sıkıntı yaşadığını düşünüyorsun, bu senin düşüncen. Ben Berat'ın bizim yarı sahada kitlenip kalmasını sadece ona bağlamıyorum, bu 11 kişilik bir oyun. Ayrıca oradaki oyuncudan atletik ve çalımlı bir oyun beklemiyorum. Topu iyi saklayabilsin, oyunu açabilsin, tandemle ve beklerle uyumlu pozisyon ve pas alışverişi yapabilsin ve maç içinde nadir de olsa fırsat paslarını görebilsin bana yeter.

He nolur bütçen iyidir. Git bak Redondo'nun oğlu Juniors'ta oynuyor ve dehşet bir potansiyeli var. Kıy paraya getir. Önüne Mendy'yi 8'e yaz, bir tane de kalçasını kullanabilen, bilekleri seri ve top tekniği yüksek bir 10. Bunlar düşünülmesi zor şeyler değil.

Tekrar tekrar tekrar söylüyorum. Elindekini en iyi şekilde kullanmayı öğrenmezsen bu ülkede, iyisini aldığında da yazık edersin. Al bak Bardhi'ye bizim lig için ortalamanın üstü bir oyuncu, Trezeguet kötü mü? Bizim oyunumuza asla uymuyor, Bozok gözüken kadar kötü bir forvet mi? Asla değil fakat biz oynadığımız sisteme uygun oyuncular almadık, dert sadece bu. Adamları futbola küstürdük çünkü onlar başka oyunların futbolcusu. Bu takımda iş yapamazlar, en başından belliydi.

Velhasıl kelam futbol binbir türlü fikir üretebildiğin bir oyun ve ben Tottenham'da Bissouma-Sarr ikilisini izlerken kimsenin bunlar inceci değil dediğini sanmıyorum. Bu bir takım oyunu, çözümün yoksa zaaflara saldırı malesef hep abalıya oluyor.
    "Doğru bir azınlık, yanlış bir çoğunluktan fazladır."
    Özkan Sümer

Yorum

• Benkovic
      Joaquin
      Larsen
      Kourbelis
      Bakasetas
      Bozok

Bu arkadaşlarla mutlaka vedalaşmamız lazım.

Yorum

• Ömürün önde harika presi ve savunmaya katkısı muazzam ama maç çözemiyor.Her ne olursa olsun orta alanda pas uzmanı teknik bir maestro olmak zorunda.

Mendyin yeri garanti olduğuna göre ya Beratın yerine ya da Ömürün yerine bahsettiğim tarzda bir adam koymak zorundasın.Aksi taktirde kapanan rakiplere karşı birşey yapma şansın kalmaz.
        En son Onur Erçetin tarafından düzenlendi; 06.11.2023, 21:55.

Yorum

Onur kardeşim takımda gördüğüm bir diğer eksiklik Onuachu'nun etinden budundan yarım yamalak faydalandığımızdır..Bu adamı çok fazla geriye koşturuyoruz temposu bunu kaldırmaz..Mümkün mertebe oyunu rakip sahada oynamalıyız orta sayımız Q7-Babel kanatları dönemindeki sayı kadar olmalı..Ceza sahası içinde daha çok top sokmalıyız..Yani ceza sahasının Shaq'ı bizde bu adamı besleyeceksin ligde bu herifi durduracak stoper tanımıyorum..

Bu adamı ayrıca Uğurcan'la da besleyebilirsin..Kaleden gelen veya stoperlerden gelen uzun topu indirecek i dirir indirmez topu yere düşürür düşürmez Viscası Pepesi Trezegesi 10 numarası yani diğer oyuncular kendisine yakın oynamalı yanaşmalı ki normalde top kaybına yol açan uzun topu kapıp ters atakla rakibi önde yakalayıp fişi çekelim..Servis adamı olarak kullanabiliriz Onuachu'yu..

10 no konusunda yazdıklarıda hemfikiriz ayrıca Baka gitmeli..
          Orta konusunda en iyi oyuncumuz Visca.Onun dışındakiler orta konusunda malaasef iyi değil.Eren,Mehmetcan,Trezeguet,Abdülkadir falan bunlar net ortalar kesebilen isimler değiller.Akan oyunda orta kalitemiz daha iyi olsa Onuachu çok daha fazla gol atar.

Elinde Onuachu varsa çok adamla cezasahasına gitmek mantıklı ama bunu muhtemelen daha çok iç sahada yapar Avcı.Deplasmanda daha çok uzun topları indirmede ve yerden gelen topları servis etmede kullanır.Fenerbahçe maçında olduğu gibi.

Beklerin oyuna katılımı ve orta kalitesi daha iyi olmalı.Orta alanda da pasör bir maestro mutlaka olmalı.Bu alanlarda seviye yükselirse hücum organizasyonları artar ve pozisyona girme şansımız yükselir.

Bosingwa/Pereira tarzı bir sağ bek ve Hamsik/Sosa modeli bir ortasaha Trabzonspora ciddi seviye atlatır.

Devre arasında bu tarz kaliteli adamlar bulmak zor tabi.Sözleşmesi bitecek adamlara bakmak lazım.Umarım rakiplerimiz puan kaybeder ve onlara yaklaşarak devre arasına gireriz.

Galatasaray ile 12 puan,Fenerbahçe ile 11 puan fark var aramızda.Ligde toplamda 38 maç var.11 maç oynandı,geriye 27 maç kaldı.Çok uzun bir maraton bizi bekliyor.Rakiplerimizin Avrupada maçları devam ediyor.Fenerbahçe gruptan net olarak çıkacak.Galatasaray ise en kötü 3.olup devam edebilecek durumda.Puan farkının azalacağını umuyorum.
          En son Onur Erçetin tarafından düzenlendi; 06.11.2023, 21:56.

Yorum

O oyunculardan biri Herve Tum diğeri Adebayor..Aslında Cornelius da benzer tipte bi adamdı..

Orta konusunda ligin en zayıf takımlarından biriyiz bu konuyu istatistiksel veriyle önümüze koyup dikkati çekmen fevkalade..

Üstelik basketbol tabiriyle pivotu bulmuşken orta kesmemek futbola ihanettir..

Sen bilirsin Oğuz yani pota altında Shaq gibi bir adamın olacak Yao Ming gibi bir adamın olacak ama onlara servis yapacak bir Kobe olmayacak..10 numara şart yani Kobe gibisinden..

Hocanın elimizde böyle bir santrfor varken yatıp kalkıp sabah akşam orta çalıştırması lazım..
            Rica ederim... Kanat ortası konusunda Avcı'nın Caner üzerinden beklere yaptığı eleştiri hafızalarımızda. Bununla birlikte Bjk'de aldırdığı bek Rebecho ise asist kralıydı (Gerçi oynatamadı).

Yine geçen yaza dönüyorum, elimde değil. Peres, Pereira'yı bir nebze unutturdu diyelim. Hocaya sorma şansım olsa, "Peki Larsen Peres'in muadili miydi?" derdim (Gomez - Cornelius gibi...).

Kısacası Onuachu'yu yüksek topla besleme konusu önemini her hafta gösteriyor. Hocanın ne karar vereceğini kestiremiyorum.

İlk olarak Arda' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Avcı Mehmet Batdal ile de çok fazla oynadı bu tarz forvetleri seviyor zaten Onuachu'ya göre bi oyun planı kurmalı
            (Sağlıklı kalırsa) Pepe ile Onuachu uyumu - ilişkisini merak ediyorum? Onuachu'nun kapladığı alan, stoperleri ceza sahasında üzerine çekmesiyle oluşan boşluğa Pepe'nin koşuları... Aboubakar'ın Larğn'e gizli asistlerini hatırlayalım. Aboubakar ön direğe koşunca Larin arkada boş kalıyordu. Pepe'nin goldeki koşusu yabana atılmamalı. Soru şu: Topu oraya kimle getireceğiz? Golden önce Ömür'ün ayağına dolandı top.
            En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 07.11.2023, 13:12.
            Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Rica ederim... Kanat ortası konusunda Avcı'nın Caner üzerinden beklere yaptığı eleştiri hafızalarımızda. Bununla birlikte Bjk'de aldırdığı bek Rebecho ise asist kralıydı (Gerçi oynatamadı).

Yine geçen yaza dönüyorum, elimde değil. Peres, Pereira'yı bir nebze unutturdu diyelim. Hocaya sorma şansım olsa, "Peki Larsen Peres'in muadili miydi?" derdim (Gomez - Cornelius gibi...).

Kısacası Onuachu'yu yüksek topla besleme konusu önemini her hafta gösteriyor. Hocanın ne karar vereceğini kestiremiyorum.

(Sağlıklı kalırsa) Pepe ile Onuachu uyumu - ilişkisini merak ediyorum? Onuachu'nun kapladığı aşan, stoperleri ceza sahasında üzerine çekmesiyle oluşan boşluğa Pepe'nin koşuları... Aboubakar'ın Larğn'e gizli asistlerini hatırlayalım. Aboubakar ön direğe koşunca Larin arkada boş kalıyordu. Pepe'nin goldeki koşusu yabana atılmamalı. Soru şu: Topu oraya kimle getireceğiz? Golden önce Ömür'ün ayağına dolandı top.
              3. Bölgede iş ciddiye binince Ömür hemen topu ayağından çıkarmaya çalışıyor sağa sola bakıp sorumluluktan kurtulmak istiyor.
              No one wins. One side just loses more slowly.

Yorum

• İlk olarak Onur Erçetin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Kapanan takımlara karşı kilidi çözme anlamında bahsettiğiniz sıkıntıyı yaşıyoruz.Bu nedenle hedefimiz Bernardo Silva,Phil Foden,David Silva vb. bir 10 numara bulmak olmalı.Top kontrolü iyi seviyede,dribbling yapabilen,oyun zekası yüksek,yerden ve havadan kısa ve uzun etkili paslar atabilen üst seviye bir 10 numara Trabzonspora çağ atlatır.

Sezon sonuna kadar Mendy-Berat ikilisi merkezi götürür bir şekilde.Kanattan içeriye koşu yapan Visca ve Pepe ile uzun mesafede atılan toplara hareketlenen Onuachuya iyi paslar atabilecek üst düzey bir 10 numara takıma büyük katkı sağlar.

Sezon sonu gerekirse yine iyi bir 8 peşine düşebiliriz.

Bakasetasın oyun stilimize bir katkısı yok.Sezon sonunu beklemeden gidebilir.Ömür ise ilk 11 düzeyinde değil,bu yüzden rotasyonda kullanılmalı.
                Bir tane eski bursasporlu Batallamız olsa akardık

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

• Ben anlamıyorum eminim ki büyük ligleri takip ediyorsunuzdur. Orta yapmıyoruz demek ne demek? Kim yapıyor artık orta bizden başka?

Dünya futbolunda major lig hocaları artık ceza sahasına kesme atılan rastgele topları kullanmıyor çünkü organizasyonu saçma sapan spontane bir hale getiriyor. Geçen sene Cornelius ve Nwakaeme ile oluşan ve kıramadığımız bu ezber yüzünden kalemize gelen ilk atakların gol olma oranı dünya çapında ses getirecek seviyedeydi.

Bu Caner Erkin denilen futbol katili arkadaşın bulduğunu ceza sahasına ay tarzında yaptığı ya tutarsa uzun toplar artık kullanılmıyor. Dolayısıyla Abdullah Avcı da kullanmaz. Genel olarak çalışılmış pozisyon almalar üzerinden havadan pas kullanılıyor, eğer kontra yapılıyorsa Orta açmak bir seçenek çünkü riski az oyuncuyla alıyorsun.

Biz bu ceza sahasına bombardıman gibi ortalarla oynarsak aklı başında takımlar bizi kontradan madara eder, 3-4 pasla yaya kadar gelirler. Bu yüzden aslında pivot varken en az orta yapıyor olmamız çok daha değerli. Çünkü aklımız başımızda, saçma sapan ilkel bir futbol aklımız yok.
                  En son bilginsem tarafından düzenlendi; 07.11.2023, 12:30.
                  "Doğru bir azınlık, yanlış bir çoğunluktan fazladır."
                  Özkan Sümer

Yorum

• Fountas hakkaten ne öyle yaa hani Serdar Gürler bile daha iyi bundan yazık gerçekten yazık, hem de yabancı pehh...
                    Başıboş sokak itleri toplanıyor...

Yorum

• ?
                      En son ardesenli61 tarafından düzenlendi; 07.11.2023, 21:28.

Yorum

• İlk olarak ardesenli61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

?
                        Hiç şaşırmadım.

Yazın burada ben dahil birkaç kişi olabilecek isim olarak konuşuyorduk kendisini. Bakalım, belki yeniden gündeme gelir.

Gerçi uçak bile gitmişken son anda kararını değiştirip Milan'a gitmesinden sonra ilgimiz olur mu, bilemedim
                        En son BatuhanB tarafından düzenlendi; 07.11.2023, 22:05.

Yorum

• Milan'a gitmiş de nolmuş enayi gibi bakar kenardan

Yorum

• Jovic bizim takımda iş yapabilecek bi santrfor değil bence

Yorum

• Bu Ali Akman vardı nereye düşmüş vay be
                              2010-2011 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR!

O SENE BU SENE! ŞAMPİYON TRABZONSPOR!

Yorum

• devre arası şu danimarkalı kalp hastası çocuğu almalıyız. onun dışında bir tane daha forvet lazım. enis destan la bu sene bitmez. bide 8 numara alınacakmış. banko 3 transfer bekliyorum.
                                https://youtu.be/a8MJx39dfuI?si=p_VoeTY8ERg87inV

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X