Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Transfer Dosyası - 16 -

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Ayrıca lütfen işin rengi daha çok değişmeden, Berat için görüşmelere başlayın. Yeterince emare verdi çocuk özgüvenini kazanmış ve o kadar baskıya rağmen gayet iyi oynuyor.
    "Doğru bir azınlık, yanlış bir çoğunluktan fazladır."
    Özkan Sümer

Yorum

• Devre arasında larseni göndermek hata olur. Sene sonuna kadar beklesin. Zararı yok. Eren 90 dadikayı çıkaramıyor. Bi maç 90 dk oynasa diğer maç zorlanıyor. Larsen alternatif, dursun. Mendi-berat iyi ikili oldular. Alternatifleri el neny olmalı. Sözleşmesi bitiyor. Devre arası değerlendirilmeli. Ayrıca 8 numaranın yanı sıra bize sağlam bir sol açık şart. Bu kadar transfer yapılır mı bilmem ama acil olanlar bunlar. Sene sonu ise forvete ve 10 numaraya odaklanmalıyız. Viscaya da bir alternatif şart sene sonu. Takviyeleri kesinlikle ön bölgeye yapmalıyız
      En son serdaracıl tarafından düzenlendi; 06.11.2023, 12:23.

Yorum

• Geçiş oyunu oynadığımız maçlarda mesela fener maçında Berat sırıtmaz ama içerde bol set hücumu yapacağımız maçlarda Berat'a çok küfredersiniz benden sizi uyarması..Rakip basarken Berat top dağıtarak defans dörtlüsünü rahatlatıyor zaten en iyi yaptığı iş bu fakat iş kapanmış otobüs çekmiş rakiplere geldiğinde yaratıcı olmadığı için 3.bölgeye servis özelliği olmadığı için mecburi yan paslarını izlemek zorunda kalıyoruz..Bence Liverpool'un eskisi Milner ayarında bir topçu maçına ve rakibine göre veya o anlık taktik anlayışa göre sahaya sürülmeli..O yüzden devre arası öne doğru oynayan dribling özelliği olan Gedson tarzında bir adamı bulup Mendy'i bi 5 10 metre geride savunma önünde oynatmalıyız..

Skor üreten kanat oyuncusu pahalıdır..Bulamazsın..Bulup getirdiğin zaman tuzlu olur onu da aldığın zaman buradaki muhasebeciler erto istifa diye gevezelik yapıp ertonun ve avcının insicamını bozacaklar çünkü sayıları az değil..O açıdan Trezege Visca Pepe üçlüsü kanatları idare ettirir bu sene yani Trezege kalmalı..

Bakasetas'ın aklı sahada değil takımı durduk yere gerip sinerjisini kaybettiriyor derhal gönderilmeli..Umut Bozok kadroda boşuna yer işgal ediyor Enis kâfi..

Eren'e alternatif değil tam tersine Eren'i kesecek bir bek almalıyız..

Stoperlerin yine diyorum set hücumunda oyuna önde basma adına katkısı yok en az 1 stoper almalıyız tecrübeli olmalı bu stoper oyunu rakip alana yıktığın zaman ekstra işler yapacak bir stoper bulmamız lazım..

Yine de devre arasında hiç transfer de yapmasalar eleştirmem..Erto'ya sonsuz desteğim var..Erto bugün istifa etse yerine bir çulsuz daha gelecek..Sonra da ver elini kaybolan seneler..
        Before Elvis There was Nothing

John Lennon

Yorum

• İlk olarak David_LuiZ4 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Geçiş oyunu oynadığımız maçlarda mesela fener maçında Berat sırıtmaz ama içerde bol set hücumu yapacağımız maçlarda Berat'a çok küfredersiniz benden sizi uyarması..Rakip basarken Berat top dağıtarak defans dörtlüsünü rahatlatıyor zaten en iyi yaptığı iş bu fakat iş kapanmış otobüs çekmiş rakiplere geldiğinde yaratıcı olmadığı için 3.bölgeye servis özelliği olmadığı için mecburi yan paslarını izlemek zorunda kalıyoruz..Bence Liverpool'un eskisi Milner ayarında bir topçu maçına ve rakibine göre veya o anlık taktik anlayışa göre sahaya sürülmeli..O yüzden devre arası öne doğru oynayan dribling özelliği olan Gedson tarzında bir adamı bulup Mendy'i bi 5 10 metre geride savunma önünde oynatmalıyız..

Skor üreten kanat oyuncusu pahalıdır..Bulamazsın..Bulup getirdiğin zaman tuzlu olur onu da aldığın zaman buradaki muhasebeciler erto istifa diye gevezelik yapıp ertonun ve avcının insicamını bozacaklar çünkü sayıları az değil..O açıdan Trezege Visca Pepe üçlüsü kanatları idare ettirir bu sene yani Trezege kalmalı..

Bakasetas'ın aklı sahada değil takımı durduk yere gerip sinerjisini kaybettiriyor derhal gönderilmeli..Umut Bozok kadroda boşuna yer işgal ediyor Enis kâfi..

Stoperlerin yine diyorum set hücumunda oyuna önde basma adına katkısı yok en az 1 stoper almalıyız tecrübeli olmalı bu stoper oyunu rakip alana yıktığın zaman ekstra işler yapacak bir stoper bulmamız lazım..

Yine de devre arasında hiç transfer de yapmasalar eleştirmem..Erto'ya sonsuz desteğim var..Erto bugün istifa etse yerine bir çulsuz daha gelecek..Sonra da ver elini kaybolan seneler..
          İçerde yaslanan rakibe karşı Berat yine oynar. Beklentini doğru ayarlarsan Berat gayet iyi iş yapıyor. Uzunu temiz oynuyor, geriyi iyi süpürüyor, bek açığını kapatıyor eğer 2 tane 10 ile oynamıyorsan kafayı kırıp. Maçtan maça oyunda Mendy'nin rolünü değiştirebiliriz, Mendy'de temiz kısa pas var çünkü. Bizim problemimiz %100 burada demek saçma bir bakış açısı. Kurguyu Bardhi ve Ömür gibi bir kenarı içe yapıştıran oyun oynarsan 6 numarada dar alanda yaratıcılık sırıtır. Ki siopis'in deli dana gibi koşmaları ve kanser eden yanlış pas tercihleri bu yüzden bizim oyunumuzu baltalıyordu. 10 numaranın alanını geniş tutup kenarları çizgiye yaslarsan Berat bu takımda istenen işi sürekli yapar çünkü uzunu iyi oynuyor çocuk.

Eren'in yerine birinin alınmasına karşıyım. Ya Eren'i almayacaktın ve 25-30 yaş arası yedek bir sol bek alacaktın ya da Eren'i aldıysan ısrar edeceksin. 2-3 yıl Eren ve Mehmetcan oynasın, tandemi iyi kurgularsak bu çocuklar sırıtmaz. Stoper değişimi bize en düşük maliyetle toparlanmayı getirir. Eren'in geçen sene bariz bir özgüven eksiği vardı, bu sene üstünden atıyor onu. Kumaşı gayet iyi, ondan iyisini alabilecek de bir bütçe yok bu takımda. Sol bek arıyoruz diye pazara çıkarlarsa menajerler bunlara bir Larsen daha kapatır. Baskıdan ötürü dandik bir bek getirirler, Eren yeter. Problem o değil.

Bu takımın problemi hücum planlarının kısırlığı. Bu yüzden Nwakaeme gelse her şey değişecek inancı var. Spontane ürettiği işlerle bile psikolojik baskı unsuru oluyordu Tony.

Abdullah hoca hücum antrenörü olarak birini bulursa, 1-2 takviyeyle bu takım toparlar. En kötü yarış içinde olur.
          En son bilginsem tarafından düzenlendi; 06.11.2023, 13:26.
          Özkan Sümer

Yorum

• İlk olarak bilginsem tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            İçerde yaslanan rakibe karşı Berat yine oynar. Beklentini doğru ayarlarsan Berat gayet iyi iş yapıyor. Uzunu temiz oynuyor, geriyi iyi süpürüyor, bek açığını kapatıyor eğer 2 tane 10 ile oynamıyorsan kafayı kırıp. Maçtan maça oyunda Mendy'nin rolünü değiştirebiliriz, Mendy'de temiz kısa pas var çünkü. Bizim problemimiz %100 burada demek saçma bir bakış açısı. Kurguyu Bardhi ve Ömür gibi bir kenarı içe yapıştıran oyun oynarsan 6 numarada dar alanda yaratıcılık sırıtır. Ki siopis'in deli dana gibi koşmaları ve kanser eden yanlış pas tercihleri bu yüzden bizim oyunumuzu baltalıyordu. 10 numaranın alanını geniş tutup kenarları çizgiye yaslarsan Berat bu takımda istenen işi sürekli yapar çünkü uzunu iyi oynuyor çocuk.

Eren'in yerine birinin alınmasına karşıyım. Ya Eren'i almayacaktın ve 25-30 yaş arası yedek bir sol bek alacaktın ya da Eren'i aldıysan ısrar edeceksin. 2-3 yıl Eren ve Mehmetcan oynasın, tandemi iyi kurgularsak bu çocuklar sırıtmaz. Stoper değişimi bize en düşük maliyetle toparlanmayı getirir. Eren'in geçen sene bariz bir özgüven eksiği vardı, bu sene üstünden atıyor onu. Kumaşı gayet iyi, ondan iyisini alabilecek de bir bütçe yok bu takımda. Sol bek arıyoruz diye pazara çıkarlarsa menajerler bunlara bir Larsen daha kapatır. Baskıdan ötürü dandik bir bek getirirler, Eren yeter. Problem o değil.

Bu takımın problemi hücum planlarının kısırlığı. Bu yüzden Nwakaeme gelse her şey değişecek inancı var. Spontane ürettiği işlerle bile psikolojik baskı unsuru oluyordu Tony.

Abdullah hoca hücum antrenörü olarak birini bulursa, 1-2 takviyeyle bu takım toparlar. En kötü yarış içinde olur.
            Doğru diyorsun aslında beklentini nasıl ayarlarsan ona göre analizde bulunursun..Yani yazdığın yorumda Berat gibi ortalama bir topçuyu her türlü parlatıyorsun her iki hücum çeşidinde de geçişte de sette de işe yarar diyorsun ama bu adamla ilgili artı özellik olarak yazdığın tek done "uzun top" oynayabilmesi..Ya izlediğin oyuncular arasında repartuarında uzun top oynayan oyuncu sayısı kıt ya da iyi bir defans önü ya da play maker oyuncusunun ne yapması gerektiğini bilmiyorsun hele hele modern futbolda..Bana geniş çaplı bir Berat analizi yapar mısın benim göremediğim ne var mesela Berat'ta..?

Berat oynadığı mevki itibariyle top tekniği iyi ona bir şey demiyorum o bölgede oynayabilecek topu dağıtabilecek geçiş oyununda topu savunma önünden soğukkanlı bir şekilde uzaklaştıracak uzaklaştırırken de minumum pas hatası yapacak tarzda bir top tekniğine sahip..Fakat aynı teknik kapasite set hücumunda eksik kaliyor..Çünkü Berat ne topla dribling yapabilecek ne
            topla reverse yapıp rakibi aldatabilecek ne dikine derin paslarla rakip ceza sahasında takım arkadaşını gol pozisyonuna hazırlayabilecek bir tip değil..Set hücumu yaptığımızda Berat ne yapar hücum ribaundu kapar atağı tazelettirir topu sağa sola servis eder ya da kanatlara açar ancak bunu 2 ve 1. Bölgemizde yapabilir rakibin 1. Bölgesine yani savunmasının üzerine toplu topsuz koşu yapmaz pas atmaz...Mendy mesela bunları kısmen de olsa yapabilir o adamda o oyun zekası var tekniğinin yanında..

Biz diyoruz ki Berat kalsın pragmatik olarak maçtan maça rakibin taktiğine göre 11'de yer bulabilir faydanılabilinir bulsun da..Fakat bize Gedson gibi bir adam kesinlikle lazım..Gedson'da ne var?

Dribling var..
            Dikine derine pas var..
            Uzun top var..
            Çalım var..
            Kapanmış rakibin 1 ve 2. bölgesi arasına yani blok arasına ince kısa paslar var..
            Şut var..
            Atletizm var..

Bu adam 8 numara..Yarım forvet yarım 10 numara ama safkan 8 numara...

Böyle bir adamın Mendy'nin oyun zekası ve ameleliği yani senin ifadenle "süpürücülüğüyle" birleşmesi ortasahamıza çağ atlatır...

Yazdıklarım gayet net açık olmasına rağmen takımdaki temel problemi Berat ve mevkisi olarak gördüğümü nereden çıkardın?

Bizim burada yazı yazmamızın amacı mükemmel bir Trabzonspor takımı yaratmamıza inşa etmemize katkıda bulunmaktır o mükemmellikte oyuncuların takıma kazandırılmasıdır..Vasat bir adamı beğeniyorsan beğenirsin ama beğenmeyene de sırf cevap vermek için cevap vermezsin..

John Lennon

Yorum

Doğru diyorsun aslında beklentini nasıl ayarlarsan ona göre analizde bulunursun..Yani yazdığın yorumda Berat gibi ortalama bir topçuyu her türlü parlatıyorsun her iki hücum çeşidinde de geçişte de sette de işe yarar diyorsun ama bu adamla ilgili artı özellik olarak yazdığın tek done "uzun top" oynayabilmesi..Ya izlediğin oyuncular arasında repartuarında uzun top oynayan oyuncu sayısı kıt ya da iyi bir defans önü ya da play maker oyuncusunun ne yapması gerektiğini bilmiyorsun hele hele modern futbolda..Bana geniş çaplı bir Berat analizi yapar mısın benim göremediğim ne var mesela Berat'ta..?

Berat oynadığı mevki itibariyle top tekniği iyi ona bir şey demiyorum o bölgede oynayabilecek topu dağıtabilecek geçiş oyununda topu savunma önünden soğukkanlı bir şekilde uzaklaştıracak uzaklaştırırken de minumum pas hatası yapacak tarzda bir top tekniğine sahip..Fakat aynı teknik kapasite set hücumunda eksik kaliyor..Çünkü Berat ne topla dribling yapabilecek ne
              topla reverse yapıp rakibi aldatabilecek ne dikine derin paslarla rakip ceza sahasında takım arkadaşını gol pozisyonuna hazırlayabilecek bir tip değil..Set hücumu yaptığımızda Berat ne yapar hücum ribaundu kapar atağı tazelettirir topu sağa sola servis eder ya da kanatlara açar ancak bunu 2 ve 1. Bölgemizde yapabilir rakibin 1. Bölgesine yani savunmasının üzerine toplu topsuz koşu yapmaz pas atmaz...Mendy mesela bunları kısmen de olsa yapabilir o adamda o oyun zekası var tekniğinin yanında..

Biz diyoruz ki Berat kalsın pragmatik olarak maçtan maça rakibin taktiğine göre 11'de yer bulabilir faydanılabilinir bulsun da..Fakat bize Gedson gibi bir adam kesinlikle lazım..Gedson'da ne var?

Dribling var..
              Dikine derine pas var..
              Uzun top var..
              Çalım var..
              Kapanmış rakibin 1 ve 2. bölgesi arasına yani blok arasına ince kısa paslar var..
              Şut var..
              Atletizm var..

Bu adam 8 numara..Yarım forvet yarım 10 numara ama safkan 8 numara...

Böyle bir adamın Mendy'nin oyun zekası ve ameleliği yani senin ifadenle "süpürücülüğüyle" birleşmesi ortasahamıza çağ atlatır...

Yazdıklarım gayet net açık olmasına rağmen takımdaki temel problemi Berat ve mevkisi olarak gördüğümü nereden çıkardın?

Bizim burada yazı yazmamızın amacı mükemmel bir Trabzonspor takımı yaratmamıza inşa etmemize katkıda bulunmaktır o mükemmellikte oyuncuların takıma kazandırılmasıdır..Vasat bir adamı beğeniyorsan beğenirsin ama beğenmeyene de sırf cevap vermek için cevap vermezsin..
              Sen niye kendi yorumunu merkeze aldın ki sohbet ediyoruz. Ben onu ima ettiğini düşünmedim, genel kanı var burada 8 lazım 8 lazım en büyük problem o gibisinden.

Ben diyorum ki yok oyundan beklentini değiştirirsen gayet net işleyen bir kadro olur. Örnek verecek olursak şikecilerin Sevilla'yı elediği sezonda Selçuk Şahin adlı kazma. Senin fikrine göre orada 4-3-3 oynanamaması gerekiyor. Berat bu adamı top diye oynar örneğin, Maldonado'yu da top diye oynar. Taktik düzgün olursa çözülmeyecek bir problem yok diye düşünüyorum. Ayrıca as kadroda %100 olmasına gerek yok. Orta 3 lüyü düşünecek olursak farklı tercihler yapabileceğimiz şekilde Berat bu kadroda kesinlikle bulunmalı.

Yine playmaker oyuncu vs bir ton tantanaya girmişsin bak hayatımda binlerce maç izlemişimdir, fikrine saplanıp başka yorumları hep böyle değersiz görme derdine düşüyorsun. Bunları yapmazsan bir değer katmaya faydamız olur ikimizin de.

Gedson bu takıma alacağım son tipte oyuncu olur sana o kadar diyim. Sen dinamik bir oyun üzerine fikir yürütüyorsun fakat o oyun riskler oyunu ve genelde geçişler üzerine kurulu. Gedson'u Bjelica için alırsın ama Apo hoca o oyunu aramaz, onun tarzı farklı. Hocaya daha net ve orta sahada ağırlık merkezi olacak, oyunun ritmini belirleyecek adam gerekiyor. Gedson bir 2. adam, orada hocanın ihtiyacı olan oyuncu oyun aklı olmalı. Tabi bu dediğim gibi kenarda bir tane içe dönük oyuncu arıyorsan olan senaryo.

Benim fikrime göre

Mendy-Berat-Ömür
              Orsic-Pepe
              Pivot(kimse kim, ortalama bir Pivot olsun geri kalanın çok büyük bir önemi yok)

Çok iyi işler bu taktik. Eğer ki tandeme bir tane tecrübeli ve rakibin baskısını kıracak kadar top tekniği yüksek sağ stoper bulursan.

Ama diyorsan ki ben asimetrik oynayacağım. Bir kenarım içe dönük olacak bazen 4-4-2 bazen 4-2-3-1 olacağım ve kenarda Ömür veya Bardhi kullanacağım. O zaman geçen seneki gibi bir ağırlık merkezi gerekiyor. Oyunun ritmini tüm takıma ezberletecek oyuncu. Adını koy işte Thiago gibi.
              Özkan Sümer

Yorum

• İlk olarak bilginsem tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Sen niye kendi yorumunu merkeze aldın ki sohbet ediyoruz. Ben onu ima ettiğini düşünmedim, genel kanı var burada 8 lazım 8 lazım en büyük problem o gibisinden.

Ben diyorum ki yok oyundan beklentini değiştirirsen gayet net işleyen bir kadro olur. Örnek verecek olursak şikecilerin Sevilla'yı elediği sezonda Selçuk Şahin adlı kazma. Senin fikrine göre orada 4-3-3 oynanamaması gerekiyor. Berat bu adamı top diye oynar örneğin, Maldonado'yu da top diye oynar. Taktik düzgün olursa çözülmeyecek bir problem yok diye düşünüyorum. Ayrıca as kadroda %100 olmasına gerek yok. Orta 3 lüyü düşünecek olursak farklı tercihler yapabileceğimiz şekilde Berat bu kadroda kesinlikle bulunmalı.

Yine playmaker oyuncu vs bir ton tantanaya girmişsin bak hayatımda binlerce maç izlemişimdir, fikrine saplanıp başka yorumları hep böyle değersiz görme derdine düşüyorsun. Bunları yapmazsan bir değer katmaya faydamız olur ikimizin de.

Gedson bu takıma alacağım son tipte oyuncu olur sana o kadar diyim. Sen dinamik bir oyun üzerine fikir yürütüyorsun fakat o oyun riskler oyunu ve genelde geçişler üzerine kurulu. Gedson'u Bjelica için alırsın ama Apo hoca o oyunu aramaz, onun tarzı farklı. Hocaya daha net ve orta sahada ağırlık merkezi olacak, oyunun ritmini belirleyecek adam gerekiyor. Gedson bir 2. adam, orada hocanın ihtiyacı olan oyuncu oyun aklı olmalı. Tabi bu dediğim gibi kenarda bir tane içe dönük oyuncu arıyorsan olan senaryo.

Benim fikrime göre

Mendy-Berat-Ömür
                Orsic-Pepe
                Pivot(kimse kim, ortalama bir Pivot olsun geri kalanın çok büyük bir önemi yok)

Çok iyi işler bu taktik. Eğer ki tandeme bir tane tecrübeli ve rakibin baskısını kıracak kadar top tekniği yüksek sağ stoper bulursan.

Ama diyorsan ki ben asimetrik oynayacağım. Bir kenarım içe dönük olacak bazen 4-4-2 bazen 4-2-3-1 olacağım ve kenarda Ömür veya Bardhi kullanacağım. O zaman geçen seneki gibi bir ağırlık merkezi gerekiyor. Oyunun ritmini tüm takıma ezberletecek oyuncu. Adını koy işte Thiago gibi.
                Bak kardeşim stadyumdan ilk seyrettiğim ilk maç Ts-Barça maçı..86 dünya kupasını hayal meyal hatırlamakla birlikte 90 Italya'yı 94 Amerika'yı Trt'den 98 Fransa'yı bizzat Fransa'da yerinden ve sonrasındakı bütün Avrupa Şampiyonalarını ve Dünya Kupası organizasyonlarını bizzat organizasyonu yapan ülkelerde canlı seyrettim..Bunun yanında defalarca ŞL premier lig Serie A La liga vs gibi lig organizasyonlarında da 30 senedir maç izlerim tv den değil stadyumdan..Tvden de izlediğim çok maç var..Yani hem dönemsel olarak hem yaş olarak hem de izlenen maç sayısı ve futbolcu adedi bakımından forumdaki üyeleri bırak bir Türk olarak maç izleme deneyimi had safhada olan ülkedeki 15 20 kişiden biriyimdir diyebilirim..Bunları kendimi methetmek için yazmıyorum yazma sebebim senin her şeyi kesin bir dille iddia etmen veya aynı şekilde kesin bir dille reddiye etmenden kaynaklanıyor..O kadar mac izlemiş bir herif olarak bırak da playmaker önlibero 6 ve 8 numara gibi pozisyonlarda biz de fikir beyan edelim..O kadar hakkımız olsun yani..

Net bir dille anlatayım sana dünyada onbinlerce Berat'ın mevkisinde oynayan adam izledim tecrübeme dayanarak söylüyorum Berat vasat bir ortasaha topçusudur...

Bunu bizim lig için iddia etmiyorum tabi ŞL ve UEL gibi organizasyonlarda Berat tel tel dökülür..Bir kere bu adamda atletizm yok yani gidici gelici iki yarı ortasaha arasındaki 40 metreyi parselleyecek bir tip değil..Bak Mendy bunu yapabilir ama Berat'tan olmaz..Trabzonsporlu futbolcuları ben türk ligi çatısında değerlendirmiyorum Şl ve Uefa için baz alıyorum oyuncuları değerlendirirken..Çünkü bu tarz bir kritik yaptığımda aradaki derin fark net ortaya çıkıyor..Bu tarz kritik yapmamın sebebi oyuncularımızın maddi değerinin artması takım oyunumuzun kalitesinin yükselmesidir..

Zaten en baştan beri Berat'tan pragmatik olarak faydanılması gerektiğini de yazdım..

Yorumuma itiraz edebilirsin tekrar yazıyorum sorun itirazında değil ..Sorun itiraz ederken Berat ile ilgili teknik analiz olarak doyurucu analiz yazmaman..Selçuk ve Maldonado kazmalarını argümanını destekler mahiyette örneklendireceğine Berat'ın topu öne doğru taşıyamama hücuma katılamama set hücumunda işe yaramama gibi iddialarıma mantıklı doyurucu analizle cevap vermen gerekir..Şu ana dek yazdıklarında bu adamın oyunun hücum yönünde bi artısı olduğuna dair bir bilgi kırıntısı göremedim..

Evet top dağıtıyor uzun top oynuyor da bunu sahanın hangi bölgesinde yapıyor..Dribling var mı bu adamda atletizm var mı Bloklar arasına ince ara pası denemeleri var mı..Daha soracağım soru çok da kısa keselim..

Bakın bu takım Sipois ile şampiyon oldu Berat ile olmaz da demiyorum ama şampiyonluk hedefinde hocanın elinin daha da rahatlaması için takımın daha fazla golcü bir takım olması için Gedson tipi adam lazım...İki tane defansif adamı önlibero olarak ancak rakibin senden her açıdan üstün olduğu büyük maçlarda kullanabilirsin veya turnuva maçlarında kitlemek için sahaya serpiştirebilirsin 2014 dünya kupasında Sabella çift önliberoyla ki biri Biglia diğeri Mascherano ikilisiyle finale getirdi Arjantin'i..Heriflerde savunma oynamak tabuydu bu tabuyu yıktı Sabella ve Almanlara uzatmada kaybetti neticede..

John Lennon

Yorum

• 8 numara gerçek bir orta saha ve trezege'nin yerine daha hızlı ayakları olan bir kanat ciddi ihtiyaç

Ayrıca yolcu listesinde ilk sırada bardi olacak
                  En son Sacit tarafından düzenlendi; 06.11.2023, 17:32.

Yorum

• İlk olarak Courage tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Umut olan hangisi acaba ?

Kourbelis'i ise birkaç maç Mendy ile izlemek isterdim doğrusu, panathinaikos'un kaptanı olarak geldi adam çabuk harcadılar.
                    Hocam Kourbelis durağan bir isim.Ekstrası yok.Trabzonspor seviyesinde değil.Oynadığı hiçbir maçta ortasahada bu adam takım için önemlidir dedirtemedi.

Yorum

• İlk olarak faysal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Treze,fernandes.Bakesetas,umut bozok devre arası gitmeliler .
                      Trezeguet,Visca ve Pepe dışında orjini kanat olan oyuncumuz yok.Pepenin ise 1 yıllık sözleşmesi var sadece.

Fountas forvet arkası.Teklic kanat.Bardhi ve Ömür 8-10.

Dolayısıyla Trezeguetin takımdan ayrılması söz konusu olmaz.Ayrıca kendisine bir teklif gelmeyeceği de açık.Araplar artık üst seviye oyuncular alıyor.

Yorum

Geçiş oyunu oynadığımız maçlarda mesela fener maçında Berat sırıtmaz ama içerde bol set hücumu yapacağımız maçlarda Berat'a çok küfredersiniz benden sizi uyarması..Rakip basarken Berat top dağıtarak defans dörtlüsünü rahatlatıyor zaten en iyi yaptığı iş bu fakat iş kapanmış otobüs çekmiş rakiplere geldiğinde yaratıcı olmadığı için 3.bölgeye servis özelliği olmadığı için mecburi yan paslarını izlemek zorunda kalıyoruz..Bence Liverpool'un eskisi Milner ayarında bir topçu maçına ve rakibine göre veya o anlık taktik anlayışa göre sahaya sürülmeli..O yüzden devre arası öne doğru oynayan dribling özelliği olan Gedson tarzında bir adamı bulup Mendy'i bi 5 10 metre geride savunma önünde oynatmalıyız..

Kapanan takımlara karşı kilidi çözme anlamında bahsettiğiniz sıkıntıyı yaşıyoruz.Bu nedenle hedefimiz Bernardo Silva,Phil Foden,David Silva vb. bir 10 numara bulmak olmalı.Top kontrolü iyi seviyede,dribbling yapabilen,oyun zekası yüksek,yerden ve havadan kısa ve uzun etkili paslar atabilen üst seviye bir 10 numara Trabzonspora çağ atlatır.

Sezon sonuna kadar Mendy-Berat ikilisi merkezi götürür bir şekilde.Kanattan içeriye koşu yapan Visca ve Pepe ile uzun mesafede atılan toplara hareketlenen Onuachuya iyi paslar atabilecek üst düzey bir 10 numara takıma büyük katkı sağlar.

Sezon sonu gerekirse yine iyi bir 8 peşine düşebiliriz.

Bakasetasın oyun stilimize bir katkısı yok.Sezon sonunu beklemeden gidebilir.Ömür ise ilk 11 düzeyinde değil,bu yüzden rotasyonda kullanılmalı.
                        En son Onur Erçetin tarafından düzenlendi; 06.11.2023, 18:36.

Yorum

• İlk olarak Onur Erçetin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Hocam Avcı bol pas,düşük tempo ve garantici bir oyun oynatıyor.Gedson atletik ve yetenekli bir isim ama bence hedefimiz daha farklı olmalı.

Kapanan takımlara karşı kilidi çözme anlamında bahsettiğiniz sıkıntıyı yaşıyoruz.Bu nedenle hedefimiz Bernardo Silva,Phil Foden,David Silva vb. bir 10 numara bulmak olmalı.Top kontrolü iyi seviyede,dribbling yapabilen,oyun zekası yüksek,yerden ve havadan kısa ve uzun etkili paslar atabilen üst seviye bir 10 numara Trabzonspora çağ atlatır.

Sezon sonuna kadar Mendy-Berat ikilisi merkezi götürür bir şekilde.Kanattan içeriye koşu yapan Visca ve Pepe ile uzun mesafede atılan toplara hareketlenen Onuachuya iyi paslar atabilecek üst düzey bir 10 numara takıma büyük katkı sağlar.

Sezon sonu gerekirse yine iyi bir 8 peşine düşebiliriz.

Bakasetasın oyun stilimize bir katkısı yok.Sezon sonunu beklemeden gidebilir.Ömür ise ilk 11 düzeyinde değil,bu yüzden rotasyonda kullanılmalı.
                          Onur kardeşim takımda gördüğüm bir diğer eksiklik Onuachu'nun etinden budundan yarım yamalak faydalandığımızdır..Bu adamı çok fazla geriye koşturuyoruz temposu bunu kaldırmaz..Mümkün mertebe oyunu rakip sahada oynamalıyız orta sayımız Q7-Babel kanatları dönemindeki sayı kadar olmalı..Ceza sahası içinde daha çok top sokmalıyız..Yani ceza sahasının Shaq'ı bizde bu adamı besleyeceksin ligde bu herifi durduracak stoper tanımıyorum..

Bu adamı ayrıca Uğurcan'la da besleyebilirsin..Kaleden gelen veya stoperlerden gelen uzun topu indirecek i dirir indirmez topu yere düşürür düşürmez Viscası Pepesi Trezegesi 10 numarası yani diğer oyuncular kendisine yakın oynamalı yanaşmalı ki normalde top kaybına yol açan uzun topu kapıp ters atakla rakibi önde yakalayıp fişi çekelim..Servis adamı olarak kullanabiliriz Onuachu'yu..

10 no konusunda yazdıklarıda hemfikiriz ayrıca Baka gitmeli..

John Lennon

Yorum

Onur kardeşim takımda gördüğüm bir diğer eksiklik Onuachu'nun etinden budundan yarım yamalak faydalandığımızdır..Bu adamı çok fazla geriye koşturuyoruz temposu bunu kaldırmaz..Mümkün mertebe oyunu rakip sahada oynamalıyız orta sayımız Q7-Babel kanatları dönemindeki sayı kadar olmalı..Ceza sahası içinde daha çok top sokmalıyız..Yani ceza sahasının Shaq'ı bizde bu adamı besleyeceksin ligde bu herifi durduracak stoper tanımıyorum..

Bu adamı ayrıca Uğurcan'la da besleyebilirsin..Kaleden gelen veya stoperlerden gelen uzun topu indirecek i dirir indirmez topu yere düşürür düşürmez Viscası Pepesi Trezegesi 10 numarası yani diğer oyuncular kendisine yakın oynamalı yanaşmalı ki normalde top kaybına yol açan uzun topu kapıp ters atakla rakibi önde yakalayıp fişi çekelim..Servis adamı olarak kullanabiliriz Onuachu'yu..

10 no konusunda yazdıklarıda hemfikiriz ayrıca Baka gitmeli..
                            Dün Ilgaz Çınar'ın yorumuna denk geldim. Cornelius haricinde Avcı geçmişte (İBB / Başakşehir) Onuachu tarzı santraforlarla oynadı. Bunları da kanat beklerden ziyade açıklarla besledi. Visca bu oyuna alışık ama Trezeguet daha farklı bir kanat oyuncusu.

Bu arada maç başına orta sayısına göre ligde sondan ikinciyiz.

Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: Screenshot_20231106-190235_Chrome.jpg 
Görüntülenme: 1 
Boyut: 75.9 KB 
Kimlik: 11217665
                            En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 06.11.2023, 19:04.
                            Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Dün Ilgaz Çınar'ın yorumuna denk geldim. Cornelius haricinde Avcı geçmişte (İBB / Başakşehir) Onuachu tarzı santraforlarla oynadı. Bunları da kanat beklerden ziyade açıklarla besledi. Visca bu oyuna alışık ama Trezeguet daha farklı bir kanat oyuncusu.

Bu arada maç başına orta sayısına göre ligde sondan ikinciyiz.

[ATTACH]22208[/ATTACH]
                              O oyunculardan biri Herve Tum diğeri Adebayor..Aslında Cornelius da benzer tipte bi adamdı..

Orta konusunda ligin en zayıf takımlarından biriyiz bu konuyu istatistiksel veriyle önümüze koyup dikkati çekmen fevkalade..

Üstelik basketbol tabiriyle pivotu bulmuşken orta kesmemek futbola ihanettir..

Sen bilirsin Oğuz yani pota altında Shaq gibi bir adamın olacak Yao Ming gibi bir adamın olacak ama onlara servis yapacak bir Kobe olmayacak..10 numara şart yani Kobe gibisinden..

Hocanın elimizde böyle bir santrfor varken yatıp kalkıp sabah akşam orta çalıştırması lazım..

John Lennon

Yorum

• Avcı Mehmet Batdal ile de çok fazla oynadı bu tarz forvetleri seviyor zaten Onuachu'ya göre bi oyun planı kurmalı

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim