İlk olarak artvints tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Söylemek istediğim şey bir futbol hikayesi olan oyuncuları elde tutamamak kötü bir futbol aklını göstermez. Sörlot'un, Yusuf'un hikayesi ayrı, Tekke'nin ayrıydı. Burak'ın bjk olayı malum bunun önünde durmak gidemezsin demek çok iyi bir futbol aklı olduğunu göstermiyor. Bu sebeple bizden kaçmadan anlaşarak yurt dışına giden oyuncuları ahlar vahlar ile değil mutlu bir şekilde izleyebiliyorum.
Ikisinin oyun tarzi arasinda daglar kadar fark var. Burak Yilmaz modern futbolu oynuyor. Tekke 90-2000lerin ust duzey santrafor tarziydi. Bizim ligde harika is yapardi, yapti, benzeri bir oyuncu gelse yine is yapar. Ama milli takimda ya da Lille'de ya da CL'de Burak'in yaptiklarini su anki futbolda Tekke tarzi bir santrafor yapamaz. Bu benim gorusum. Tekke'nin idmanlarda asiri tembel bir oyuncu oldugu da bilinen bir sey. O yuzden Bjk'ye 33 yasinda donen Tekke'yi hatirlayin bir de su an 36 yasinda Burak'in yaptigi kosulari, vuruslari izleyin. Tekke'nin Bjk'deki hali su Burak'in cektigi sutu cekse beli kirilir, Lyon macinda 85. dakikada attigi sprinti atmaya calissa bir bagi atar. Bu arada Tekke benim Burak'tan sonra izledigim en iyi santrafor. Bunlari boyle yazarken Tekke'yi sevmiyorum gibi bir anlam cikaranlar olacaktir. Tekke'yi insan olarak, Trabzonsporluluk olarak Burak'tan cok daha fazla severim. Burak'a cok karakterli bir oyuncu diyenle Emre Belozoglu ya da Arda Turan'a karakterli oyuncu diyen benim gozumde ayni kasadir. Ama Burak Yilmaz dunya capinda bir santrafordur. Yalan yok saat farkina ragmen uzaktan calistigim icin bir ekrana da maci aciyorum. Ne Yusuf ne Zeki daha cok Burak'i izlemek icin aciyorum. Yusuf da koronadan ortalik kavrulurken iki uc gunluk izinde yayla yayla gezip korona kaptigina yansin. Haftalardir kendini toplayamadi.
butonunu kullanarak yönetim ekibine raporlayınız.
Yorum