Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ünal Karaman

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Sturridge icin acaba 10 numara olur mu dedim pozitif dusunmeye calistim hatta abartip sag tarafta kanat forvet olsun dedim ama artik kesin olarak eminim, bu adam en ileri ucun oyuncusu, geriyle hic isi yok adamin mevkisi 9.

Sorloth veya Sturridge arasinda secim yapacak, eger tercihi Sorloth olacaksa da Sturridge devre arasi satilacak, gelen parayi artik Kanga, Mert Hakan kimi isterse ona gomebilir ama bu takim 2 forvetle oynayacak takim degil. Bu soyledigim Ekuban icin de gecerli.

-------------------mikel
    ----------parmak-------sosa
    -------yusuf----------------waka
    ----------------------????

Kalan 2 macta şunlarla idare edelim ama bakin israrla yaziyorum, 2 forvet olmuyor.

Bize tekrar Burak-Roda filmi izletme bunlari artik geride birakmis olmamiz lazim. Korkma birini yedek birak, gitmek isteyeni de devre arasi yolla.
    "Dağlardan yağmur gibi geçtiler, çayırlardan yel gibi estiler. Günler batıdan battı bile, tepelerin ardından gölgeler içine. Nasıl bu hale geldik?"

Yorum

• İlk olarak İ. SARAL tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Geçen sene aynı hatayı yaptı sonra düzeltti. Burak ve Hugo ikilisini ısrarla sahaya sürdü olmadi inat etti. Daha sonra 4-2-3-1 i oturttu başarı ve guzel futbol geldi. Bu sene de Sturridge ye yer bulmak için takımı çorbaya çevirdi yine, ne oynadığımız belli degil. Mikel ve Sturridge gibi hocanin taktiğine ve takima uymayan 2 adami alanlarda asıl suç ama kendisi de cesareti gosterip bu 2 elemandan acilen kurtulmalı.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
      Mikel ve Sturridge bu takıma katkı yapsın diye alındı yapıyorlar da ama bu katkıyı maksimize etmek ekip işi. Hoca zor maçlarda, deplasmanlarda vs takımı çok iyi motive edebiliyor, doğru oyunu oynatabiliyor ama Trabzonspor'a kim gelirse gelsin böyle maçları kaybediyor, bunun hikmeti nedir? Bugünkü maç 2 direkten dönen kalecinin penaltı çıkardığı vs bir maç olup berabere bitse eyvallah derdim ama bugün sahada olmayan bir Trabzonspor vardı ve bunun içinde hoca yönetim herkes var...
      Hürriyetimi kaybettim, cesaretimi asla kaybetmeyeceğim!

Yorum

• Biri Mustafa Yumlu'nun maç sonundaki Trabzonspor analizini paylaşsın şurada. Hocayı ve muhteşem oyunumuzu övmeye gelenler utanır belki. Ünal hocanın ve ekibinin şu analizi yapabildiğinden şüpheliyim. Haftaya yine aynı şey olsa yine aynı senaryoyu izleriz. Hiçbir şekilde ders çıkarmıyor. Bu camiaya tekrardan heyecan getirdiği için ikinci devrenin ilk maçına kadar sadece eleştireceğim. Ondan sonra bu başlığa değil diğer başlığa yazmaya başlayacağım.
        ( ゚д゚)

Yorum

• ben ünal hocadan fazla endişe etmişim maçtan önce ona üzülüyorum. hoca hiçbir sorun yokmuş gibi aynı takımı çıkarmış.

oyuncular antrenmansız diye mazeret söylüyor maçtan sonra. ona göre bir planla çık o zaman. öyle ki daha az yıpransınlar. mücadelenin en sıcak olduğu maç başına en gamsız takımla çıkıyoruz. oyunu kontrol edemediğimiz için yetenekle falan bir gol atıyoruz. sonrası çile resmen.

hoca acaba oyuncu değiştirsem mi , değiştirmesem mi, kimi oyundan alsam daha az eleştiri yerim diye düşünürken golü yiyoruz. sonra isim odaklı panik deşiklikler. orta saha hakimiyetini alayım diye bir düşünce yok. kazara bir gol atayım bu maç da geçsin diye düşünüyor ama olmuyor, yemiyor.

her maç aynı senaryo. maçlar yarım saat değil. 3 dakika da 3 pozisyon yersin bu takımla yine maçı verirsin. 90 dakikayı kurgulamadan olmaz.

Yorum

• kendi sahandasın

rakip denizli

herkes puan kaybetmiş

avantajı kullanamıyorsun

bu kadar oluyor işte Ünal Karamanla
            "Annuit cœptis"

Yorum

• tedavi için önce problem olduğunu kabul etmesi lazım ama eksikliklerimizi hep bahanelerle inkar edip duruyor. Savunma ve hücum setlerini elbette bir maçta oturtamaz, zaten yapabilseydi 2 yıl içinde yapardı ama hiç olmazsa dirençli oyuncularla oynayalım artık. Biz ne kadrolarla liderlik mücadeleri verdik tagihimiz boyunca zaten en iyi kendşsi bilir bizim asıl gücümüzün kaynağını.
              Serkan——-hüseyin—-campi——novak
              ———————-mikel————————
              ——onazi————————doğan———
              Eku—————sörlot————yusuf——

Yorum

• İlk olarak artvints tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                ben ünal hocadan fazla endişe etmişim maçtan önce ona üzülüyorum. hoca hiçbir sorun yokmuş gibi aynı takımı çıkarmış.

oyuncular antrenmansız diye mazeret söylüyor maçtan sonra. ona göre bir planla çık o zaman. öyle ki daha az yıpransınlar. mücadelenin en sıcak olduğu maç başına en gamsız takımla çıkıyoruz. oyunu kontrol edemediğimiz için yetenekle falan bir gol atıyoruz. sonrası çile resmen.

hoca acaba oyuncu değiştirsem mi , değiştirmesem mi, kimi oyundan alsam daha az eleştiri yerim diye düşünürken golü yiyoruz. sonra isim odaklı panik deşiklikler. orta saha hakimiyetini alayım diye bir düşünce yok. kazara bir gol atayım bu maç da geçsin diye düşünüyor ama olmuyor, yemiyor.

her maç aynı senaryo. maçlar yarım saat değil. 3 dakika da 3 pozisyon yersin bu takımla yine maçı verirsin. 90 dakikayı kurgulamadan olmaz.
                Abi genelde bu tip eleştirileri ben de yaparım ama bu sefer susuyorum çünkü yedekteki oyuncular bile bir tuhaf. Kamil bitik ve şuan sakat, Onazi soru işareti, Ekuban'ı gördük tek olumlu hareketi yok. Parmak'ın özgüveni kırıldı ve hafif bir küslüğü var sanki hocanın onu ayrı bir şekilde motive etmesi lazım. Doğan ne zaman oynasa beğenilmiyor al verci bir kardeşimiz öyle idarelik takılıyor sahada işin savunma kısmını iyi yapsa 11'e adını ilk sıradan yazarım ama yok yani adamın pozisyon bilgisi ve oyun takibi sıfır az biraz mentali olsa o agresifliğini kullanıp baya top keser ama maça beyniyle çıkmıyor oyun okuma sıfır.

Bu hocanın geçiş oyunu diye bahsettiği kapanıp hızlı kontraya çıkmak olayını yapmak için şöyle bir kadro lazım aslında ama büyük başları kesmek zor o zaman takım karışıyor.

Pereira---Hüseyin--Hosseini---Novak

---------Doğan----Onazi-----------

Behlül-------Parmak--------Avdijaj

--------------Sörloth----------------

Parmak'a hücumcu özelliklerini hatırlatsak ve skor katkısı beklesek, ikinci yarı son yarım saate Yusuf'u sokup hızlı kontra denesek ve Onazi yerine Mikel'i alıp ortasahaya takviye etsek maçları ancak böyle bitiririz. Belki Nwakaeme de alınabilir top tutması açısından 10 dakika falan. Ekuban'ın oynayacak hali yok onu hayatta oynatmam ama hoca ısrarla oyuna alıyor 1 kişi eksik kalıyoruz. Onazi konusunda emin değilim hareketli olduğu için oynayabilir topu taşırız en azından. Mikel de oynayabilir Doğan'la. Sosa'yı da oynatmam adam bitik.

Böyle bir şey denenebilirdi ama böyle bir yenilgi alsan bu sefer çok ağır eleştiriler gelir takım komple dağılır. Kimseyi de nazlayıp oynatamazsın sonra.

Yorum

• Uzun zamandır Ünal Hoca'yı destekliyordum ve savunuyordum. Ama bu maçta yaptıkları ve yapamadıkları gerçekten beni ekran başında çıldırtmaya yetti. Sabır sabır, biz sabır taşı mıyız kardeşim?

- Ligin defans ile ofans hattı arasında en büyük boşluğa sahip olan takımıyız. Hem de uzun zamandır.
                  - Her maç duran toplardan (özellikle korner) EN AZ 1 adet net kafa vurduruyoruz. Zaten çoğu maçta gol yiyoruz.
                  - Kaç penaltı kaçırdık? Bizim kadar penaltı kaçıran başka bir takım var mı? Penaltı atışı çalışarak geliştirilen bir şey midir yoksa tamamen şansa ve kişisel beceriye mi dayalıdır?
                  - Öne geçip de puan kaybettiğimiz kaçıncı maç sayamadım. Geçen sene BJK dep, FB dep. Bu senekiler zaten malum.
                  - Ligin en zayıf takımlarına karşı bile 10 dakika baskı kuramıyoruz. Hurra hücum, topu kaptır sonra debelen dur.
                  - Ligin en zayıf takımlarından baskı yiyoruz. Hatta alt ligden Altay bile bize baskı kurabiliyor.
                  - Stoperlerin yetersizliği geçen seneden beri malum. Toure gitti Ivanildo ve Campi geldi. 2 tane yabancı stoper geliyor ama hiçbir sorun çözülememiş.
                  - Ne kontra oynamayı becerebiliyoruz, ne oyunu soğutabiliyoruz, ne de sağlam bir savunma yapabiliyoruz.
                  - Hoca bazen öyle saçma değişiklikler yapıyor ki, kendisi de fark edip bunu telafi etmeye çalışıyor. Burası deneme tahtası mı? Bugün sağ açık Yusuf'u çıkarıp 10 dakika sonra sağ açıkta kimsenin olmadığını gördü ve Avdijaj'ı oyuna soktu mesela. Komedi.
                  - Stoperleri gol atmayan bir takımın şampiyon olduğunu hatırlıyor musunuz? Şampiyonluğa oynayan takımların stoperleri kritik maçlarda vurur kafayı alır maçı. Bizde en son stoperlerimizden biri ne zaman gol atmış bilen var mı?
                  - Takım ne oynadığını bilmiyor, bence artık Sosa da oynanan ve oynanmak istenen futboldan memnun değil. Zaten vücut dili (geçtiğimiz maçlarda Yusuf'a yaptığı el kollar vs. sadece bir örnek) de bunu belli ediyor. Ha keza Mikel de öyle. Bizim sistemimiz ne? Biz ne oynamak istiyoruz? Mikel maçtan sonra o golü nasıl yedik anlamadım, ceza sahasında bir forvet nasıl bu kadar boş bırakılır diye sitem etti.
                  - Şifo Mehmet'in bile bir taktiği var. Durdurur, oyunu kilitler ve seni vurur. Bizim taktiğimiz ne? Yüklen 10-15 dakika, (yüklenebilirsen) sonra bir oyuncun şapkadan tavşan çıkarsın. Olursa olur.
                  - Tamamen bireysel performansa dayalı bir taktikle oynuyoruz ve sene başından beri gerek sakatlıklar gerek kadro yetersizliği buna fazla ses edilmedi ama sen Altay'a karşı oyunu domine edemeyip, evinde gelir bu kadroyla 1-0'dan Denizli'ye yenilirsen, tüm defoların ortaya çıkar Ünal Hoca.
                  - Trabzonspor taraftarı sabırsız derler, bence son yıllarda hiç de sabırsız değiliz. Bu takım Ersun'a sabretti, 2 senedir Ünal Hoca'ya sabrediyor. Ama bazı doğruları görmek istiyoruz artık. Eksiklerde gram ilerleme yok, aksine iyi olduğumu yönler bile köreliyor.
                  - Sen bu saatten sonra Sturridge, Sosa, Mikel gibi oyuncuları oynarsınız paşam, hadi parçalarsınız aslanım diyerek motive edemezsin. Bugüne kadar gerçekten özveriyle mücadele eden topçulardan ben bugünden sonra aynı özveriyi görürsem gerçekten şaşırırım. O da hocanın başarısı olur. Göreceğiz bakalım.
                  KUPA DEĞİL ARMA SEVDALISIYIZ

Yorum

• İlk olarak TSemih61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Abi genelde bu tip eleştirileri ben de yaparım ama bu sefer susuyorum çünkü yedekteki oyuncular bile bir tuhaf. Kamil bitik ve şuan sakat, Onazi soru işareti, Ekuban'ı gördük tek olumlu hareketi yok. Parmak'ın özgüveni kırıldı ve hafif bir küslüğü var sanki hocanın onu ayrı bir şekilde motive etmesi lazım. Doğan ne zaman oynasa beğenilmiyor al verci bir kardeşimiz öyle idarelik takılıyor sahada işin savunma kısmını iyi yapsa 11'e adını ilk sıradan yazarım ama yok yani adamın pozisyon bilgisi ve oyun takibi sıfır az biraz mentali olsa o agresifliğini kullanıp baya top keser ama maça beyniyle çıkmıyor oyun okuma sıfır.

Bu hocanın geçiş oyunu diye bahsettiği kapanıp hızlı kontraya çıkmak olayını yapmak için şöyle bir kadro lazım aslında ama büyük başları kesmek zor o zaman takım karışıyor.

Pereira---Hüseyin--Hosseini---Novak

---------Doğan----Onazi-----------

Behlül-------Parmak--------Avdijaj

--------------Sörloth----------------

Parmak'a hücumcu özelliklerini hatırlatsak ve skor katkısı beklesek, ikinci yarı son yarım saate Yusuf'u sokup hızlı kontra denesek ve Onazi yerine Mikel'i alıp ortasahaya takviye etsek maçları ancak böyle bitiririz. Belki Nwakaeme de alınabilir top tutması açısından 10 dakika falan. Ekuban'ın oynayacak hali yok onu hayatta oynatmam ama hoca ısrarla oyuna alıyor 1 kişi eksik kalıyoruz. Onazi konusunda emin değilim hareketli olduğu için oynayabilir topu taşırız en azından. Mikel de oynayabilir Doğan'la. Sosa'yı da oynatmam adam bitik.

Böyle bir şey denenebilirdi ama böyle bir yenilgi alsan bu sefer çok ağır eleştiriler gelir takım komple dağılır. Kimseyi de nazlayıp oynatamazsın sonra.
                    ben maç öncesinde bekler sakatlıktan çıktı defansif olarak arıza çıkartırlar demiştim mesela. belki serkan'dan bir direnç noktası bulabilirdi. sezon ortasında benzer bir sorun yaşadık. hoca kamil'le çıkmıştı o sıkıntıdan. birşey denemesini beklerdim.

tabi ki büyük başları yanında oturturken vasat bir oyun oynamak daha çok eleştiri getirir. bunların yıldız olduğu takım kurtaracakları falan konuşulur ama fulbol oyunun ne olduğu belli. pas iletişimin bitmiş. golü attığın geriye yaslanıyorsun ve savunamıyorsun. topu alıp çıkamıyorsun.

pisi pisine 3 puan gidiyor. içerde rakibin kadar direnç koysan maç sana dönecek zaten. kurbanlık koyun gibi sürdü sahaya aynı sorunlu takımı. böyle bir yapının geleceği de yok zaten kazansan bile bir sonraki maç için dezavantaj yaratıyor.

Yorum

• Seni atağa çıkaran tek bir oyuncun var: Yusuf !

Ama sen ne yaptın hocam, 2 hata yapıp taraftardan tepki aldı diye oyundan çıkardın. Sahada tek olumlu hareket yapmayan oyuncular olmasına rağmen. Taraftarın etkisinde kaldın hocam ya da gücün garibim Yusuf'a yetti.

Senin sahada yaratıcı tek bir oyuncun var: Sturridge

Ama sen ne yaptın hocam, güçsüz diye oyundan çıkardın.

Olmuyor hocam. Bugünkü senaryo bu sezon en az 6-7 kez yaşandı. Hâlâ bir çözüm ortada.

Umarım bir an önce toparlarsın hocam.
                      www.x.com/zykmda

Yorum

Haahahha aynen hoca suçlu. Sahada 11 oyuncu da götünü kaldırmaktan aciz fiziksel olarak bitmiş oyuncular. 20 dakikalık kondisyonları olan topçularla neyin başarısını bekliyorsunuz awwwww Rakip sahaya yerleşmeyi geçtim gidebilmek bile yıllar alıyo bi tarafını kaldırıp koşan topçu sayısı 0.
                        Sahada götünü kaldırmaktan aciz olmayan tek oyuncuyu oyundan aldı hoca.
                        www.x.com/zykmda

Yorum

• İlk olarak artvints tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          ben maç öncesinde bekler sakatlıktan çıktı defansif olarak arıza çıkartırlar demiştim mesela. belki serkan'dan bir direnç noktası bulabilirdi. sezon ortasında benzer bir sorun yaşadık. hoca kamil'le çıkmıştı o sıkıntıdan. birşey denemesini beklerdim.

tabi ki büyük başları yanında oturturken vasat bir oyun oynamak daha çok eleştiri getirir. bunların yıldız olduğu takım kurtaracakları falan konuşulur ama fulbol oyunun ne olduğu belli. pas iletişimin bitmiş. golü attığın geriye yaslanıyorsun ve savunamıyorsun. topu alıp çıkamıyorsun.

pisi pisine 3 puan gidiyor. içerde rakibin kadar direnç koysan maç sana dönecek zaten. kurbanlık koyun gibi sürdü sahaya aynı sorunlu takımı. böyle bir yapının geleceği de yok zaten kazansan bile bir sonraki maç için dezavantaj yaratıyor.
                          Tüm problemlerin kaynak noktası belli, sezon başı kadro planlaması. Ne desek boş kalıyor işte biz bu ufak hesapları yapmamalıydık şuan.

Ama gerçekten Serkan'dan ortasahada yararlanabilirdik adam kafa topu bile alıyor. Rıza Ziya Erdal'ı attı ortasahaya bir sürü de pas hatası yaptı ama mücadelesiyle idare etti üstelik gol atıp asist yaptı. Orada biz de aynı şeyi Serkan ile deneyebilirdik. Bu kadroyla oynayacaksa ortasahaya bir tane hamal atmak iyi olabilirdi. Pereira ile önlü arkalı da oynayabilirdi. Ama dediğim gibi hoca cesaret edebilse zaten büyük başları kesip yukarıdaki kadronun benzerini çıkarır.

Yorum

• İlk olarak Adem Akyüz' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Sahada götünü kaldırmaktan aciz olmayan tek oyuncuyu oyundan aldı hoca.
                            Mikel mi? 2-1'den sonra yapacak bir şey yoktu risk alayım dedi Sosa'yı tuttu, bi orta yapar bi pas atar diye ama adamın hali kalmamıştı rakibe attı hepsini.

Belki Serkan hamlesi gelmeliydi GS maçını da öyle kurtarabilirdik. Madem takım ileri çıkamıyor biz de savunmaya adam alıp 1-0'a yatmalıydık ama gol yemeden bu değişiklikleri yapmıyor hoca işte. Skoru koruyor savunmacı alıyor takımı geriye çekiyor deniyor sonra da. Hocanın da halletmesi gereken şeyler var evet ama kadro o kadar kötü ki bu eleştiriler de acımasızlık gibi geliyor bana.

Bundan sonra baktık oyuncular koşmuyor anında 3 tane savunmacı alıyoruz. 1 tane yetmiyor çünkü gol yeme riski devam ediyor aynı şekilde. Doğan, Serkan ve Abdurrahim 3'ünü de ortasahaya koyuyoruz bassınlar oynatmasınlar rakibi geriye bir tek bu senaryo geliyor aklıma.
                            En son TSemih61 tarafından düzenlendi; 17.12.2019, 02:22.

Yorum

Mikel mi? 2-1'den sonra yapacak bir şey yoktu risk alayım dedi Sosa'yı tuttu, bi orta yapar bi pas atar diye ama adamın hali kalmamıştı rakibe attı hepsini.

Belki Serkan hamlesi gelmeliydi GS maçını da öyle kurtarabilirdik. Madem takım ileri çıkamıyor biz de savunmaya adam alıp 1-0'a yatmalıydık ama gol yemeden bu değişiklikleri yapmıyor hoca işte. Skoru koruyor savunmacı alıyor takımı geriye çekiyor deniyor sonra da. Hocanın da halletmesi gereken şeyler var evet ama kadro o kadar kötü ki bu eleştiriler de acımasızlık gibi geliyor bana.
                              Mikel değil, Yusuf'tan bahsediyorum. Hata yapsa da seni ileri taşıyan tek oyuncuydu.
                              www.x.com/zykmda

Yorum

Tüm problemlerin kaynak noktası belli, sezon başı kadro planlaması. Ne desek boş kalıyor işte biz bu ufak hesapları yapmamalıydık şuan.

Ama gerçekten Serkan'dan ortasahada yararlanabilirdik adam kafa topu bile alıyor. Rıza Ziya Erdal'ı attı ortasahaya bir sürü de pas hatası yaptı ama mücadelesiyle idare etti üstelik gol atıp asist yaptı. Orada biz de aynı şeyi Serkan ile deneyebilirdik. Bu kadroyla oynayacaksa ortasahaya bir tane hamal atmak iyi olabilirdi. Pereira ile önlü arkalı da oynayabilirdi. Ama dediğim gibi hoca cesaret edebilse zaten büyük başları kesip yukarıdaki kadronun benzerini çıkarır.
                                o kadro fazla olmuş ki fiziksel olarak zayıf ban göre. hepsini kesmesine gerek yok, birbirlerinin yerine oynatsa yeter. nwakeme sosa mikel sturridge'ten ikisi oynasın, ikisi sonradan bu oyuncuların yerine girsin. önce bir direnci sağlayalım sonra skora göre aksiyon alırız.

eğer rakipten baskı yiyorsam sturridge sosa nwakeme demem önce merkezi üçlerim, ortada koşmayan oyuncuyu çıkarırım. kenarda da top taşıyan beke baskı yapacak birebirde çalım atacak oyuncuları tutarım.

.................doğan
                                .....sosa(mikel)......parmak
                                ..sarı.................................ekuban
                                ...................sörloth

gibi birşeyle önce orta sahada direnç sağlayıp sonra hücum yapılabilirdi. dün bjk de aynı mallığı yaptı. rakip çıkamazken orta sahadan adam eksilttiler sonra da yenildiler. en azından avcı'nın oyun hakimiyetini aldığını gördük. üretemediği için forvet soktu. bizim maçta girdiğimiz haller çok acayip.
                                En son artvints tarafından düzenlendi; 17.12.2019, 02:33.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X