İlk olarak 6şafak aydın1 tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Ünal Karaman
Daraltma
X
-
sportif drektör hocayı rahatsız edip altını oyamayacak, hırsları olmayan, akil adam diyebileceğimiz biri olmalı ki işini tam yapabilsin.. yoksa bizdeki gibi ugulamalarda, örneğin; aykut- daum, ünal- bross ilişkisinde olduğu gibi sürekli bir tedirginlik ve altını oyma durumu oluşuyor.. bence trabzonspor için ideal s. direktör şenol güneştir. tabi emekli oldum açıklamasından sonra..Attan inip eşeğe bindik!
okay gudubetinin bizde oynadığı sürede bir tane bile kupa kazanamamışız!!! toplam 6 senede sıfır kupa!
Yorum
-
İlk olarak Serdar Atasoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBenfica'da Rui Costa
Lisbonda Costinha
Partizanda Krstajic
Madridde Zidane
Abd'de bir klüpte Cantona
Dortmunda Zorc ...
Böyle liste uzar gider .
Gerçekten neyi eleştirdiğinizin farkında mısınız ?sakin olun...
Yorum
-
İlk olarak Serdar Atasoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAdam henüz 1 saat önce başkan ve yöneticiler transfer işlerine kesinlikle dahil olmayacak dedi .
İsimlere bir garezim yok, keşke dediğiniz gibi olsa bayram ederiz ama gerçekleri de görmek lazım. Sonuçta Hacıosmanoğlu daha önce de bu kulüpte yöneticilik yapmış bir kişi, o zamandan bu zamana yöneticilik anlayışı değişmedi ya?yattara tribününde maç izlemiş çocuk
Yorum
-
Sportif direktör, yönetim ile teknik kadro/futbolcular arasındaki linkdir .
Dünyanın çoğu önemli klübünde bu görevi , görev yaptığı camiayı çok iyi tanıyan eski futbolcular yürütür . Bunun nedeni camialarının beklentilerini çok iyi idrak etmiş , yaşanabilecek zaafları suistimallere karşı hazırlıklı olabilmesi içindir . Futbolcu gözü ile bakış da önemli etkendir .
Teknik direktör (genel menajer) takım üzerindeki tasarrufunu , transfer listesini , kontratını uzatılması istediği futbolcular gibi kadro tasarımını sportif direktör ile istişare eder . Sportif direktör, yönetimin futbolla ilgili beyanlarında da medya yüzüdür .
Türk futbolunda hoca transfer ve kadro tasarımı işlerini futbol şube sorumlusu diye yönetim listesi içinde belirlenen kimisi inşaatçı kimisi turizmci , kimisi galerici olan bu adamlarla yapar . Hatta başkanda bu ekibe doğrudan müdahil olur . Futbolun içinden (saha içi anlamında) gelmeyen kişiler, aslında klübün en hayati kararlarına dahil olur . Zamanla bunun geri planında istenmeyen suistimaller , komisyonlar ekstra aracılar türer . En iyi niyetle yapılananında dahi , verimsiz kaynak kullanımı israf olan maddi kaynak problemi ortaya çıkar .En son Serdar A tarafından düzenlendi; 28.05.2013, 02:00.
Yorum
-
İlk olarak atomantcum tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleEkşisözlükte şu tarz bir açıklama yapmış birisi. Benim de Türkiye'de gördüğüm kadarıyla bu mevki aynen bu şekilde kullanılıyor:
"çok önemli bir görev gibi telaffuz edilse de türkiye'de, 'aga hocayı kovduktan sonra sportif direktör x'i göreve getiririz' mantığıyla yaklaşılan görev.
büyük kulüpler için -türkiye'de- eski futbolcuların tecrübe kazanması için teknik direktörlerin üstünde, onlara verilmiş görevdir.
kulübün önemli bir futbolcusu yardımcı antrenör yapılmaz, sportif direktör yapılır. bu nedenle yardımcı antrenörlüğün 2000'li yıllardaki adı da diyebiliriz."Trabzon bir sevda,
Trabzonspor bir destan...
Yorum
-
Sportif direktör çok yanlış anlaşılmış. Yönetim ile futbolcu arasındaki link genel menajerdir. Sportif direktör mali harcamalardan da futbolcu maaşlarından da kimin gidip kimin gelmesi gerektiğinden de t. Direktörün kim olması gerektiğinden de transferden de sorumludur birinci derece.
Yorum
-
İlk olarak Serdar Atasoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSportif direktör, yönetim ile teknik kadro/futbolcular arasındaki linkdir .
Dünyanın çoğu önemli klübünde bu görevi , görev yaptığı camiayı çok iyi tanıyan eski futbolcular yürütür . Bunun nedeni camialarının beklentilerini çok iyi idrak etmiş , yaşanabilecek zaafları suistimallere karşı hazırlıklı olabilmesi içindir . Futbolcu gözü ile bakış da önemli etkendir .
Teknik direktör (genel menajer) takım üzerindeki tasarrufunu , transfer listesini , kontratını uzatılması istediği futbolcular gibi kadro tasarımını sportif direktör ile istişare eder .
Türk futbolunda hoca transfer ve kadro tasarımı işlerini futbol şube sorumlusu diye yönetim listesi içinde belirlenen kimisi inşaatçı kimisi turizmci , kimisi galerici olan bu adamlarla transfer operasyonu yapar . Hatta başkanda bu ekibe doğrudan müdahil olur . Futbolun içinden gelmeyen birisi , aslında klübün en hayati kararlarına dahil olur . Zamanla bunun geri planında istenmeyen suistimaller , komisyonlar ekstra aracılar türer . En iyi niyetle yapılananında dahi , verimsiz kaynak kullanımı israf olan maddi kaynak problemi ortaya çıkar .
Neyse artık olan oldu, hayırlı olsun diyelim tabi ki inşallah Trabzonu iyi yerlere taşıyan bir ekibin parçası olur ve öyle kalır.yattara tribününde maç izlemiş çocuk
Yorum
-
İlk olarak atomantcum tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleEkşisözlükte şu tarz bir açıklama yapmış birisi. Benim de Türkiye'de gördüğüm kadarıyla bu mevki aynen bu şekilde kullanılıyor:
"çok önemli bir görev gibi telaffuz edilse de türkiye'de, 'aga hocayı kovduktan sonra sportif direktör x'i göreve getiririz' mantığıyla yaklaşılan görev.
büyük kulüpler için -türkiye'de- eski futbolcuların tecrübe kazanması için teknik direktörlerin üstünde, onlara verilmiş görevdir.
kulübün önemli bir futbolcusu yardımcı antrenör yapılmaz, sportif direktör yapılır. bu nedenle yardımcı antrenörlüğün 2000'li yıllardaki adı da diyebiliriz."
Yorum
-
Acayip değişim içindeyiz.
Ya tam dibi boylıycaz.
Ya da çok yukarı gidiceğiz.
Fatih ne kadar yapabilir bu işi.
Aslında ne yapacağını da tam anlamak mümkün değil ya.
Bunca yıldır futbol takip ederim.
Sportif Direktör ne oluyor anlamıyorum.
Antrenöre futbolcu filan sunmak mı işi
Yoksa futbolcular ile yönetim arası köprü mü
Tam anlamam ya.
Neyse
Hayırlısı Olsun.ölümüne trabzon !
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum