Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ahmet Ali Ağaoğlu | 17. Başkan

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Karmam tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Burak'ın 1 yıllık alacağı diyorsun ya şimdi ben sana bir şey sormak istiyorum

Burak 32 maç 28 gol 4 asist
    Ekuban 29 maç 5 gol 2 asist

Şimdi hangisi daha pahalı?

Nwakaeme iyi topçu. Güzel bulmuşlar tebrik ederim, gelgelelim o adam da 30 yaşında ve telaffuz etmeyeceğiz dedikleri milyonlar ve eurolarla aldılar. Onun dışında aldıkları 4 adam da 2. lig topçusu. Nitekim 2'si geldiği gibi gitti.

Ben Burak'ın, Sosa'nın, Cardozo'nun aldığı paraya yanmam. Adamlar canavar gibi top oynuyorlar. Bak Burak Beşiktaş'a gitti adamlar bu adam 1 yıl önce gelseydi 2 şampiyonluğumuz daha vardı diyor - bunun parasal olarak ederine etiket takamazsın. Ben yanarım Toure, İbanez, Amiri, Suk tarzı transferlere harcanan paralara. Kucka bile o kadar maliyetli geldi, çok iyi maçları da oldu ama beklediğini alamadın, satacağım dedin tak diye sattın. Castillo maliyeti yüksek dendi tak diye sattın. Onazi maliyeti yüksek dendi bugün iste yarın satarsın. Bero kötü dendi anında sattın. Usta bir tane Yatabare, N'doye, Aykut Demir vs musallat etti mi başımıza? Nedir yani o zaman bu kadar?

Ağaoğlu da adam iyi oynayacaksa versin parayı alsın. Hata payı da olabilir. Ya koskoca Trabzonspor sırf ucuz diye futbolcu alır mı ya?

Bir laf vardır ya "Ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim" diye. Bu da biraz öyle. Ekuban Burak'tan maliyetli topçu. Yeni çocuğu bilmiyorum. Umarım kalitelidir.
    Burak bize katkı sağlamadı dersek insafsızlık etmiş oluruz ama Burak'a ödenen para çok daha efektif kullanılabilirdi. Daha Burak, Onur, Olcay ve Kucka'nın kendisine ödenecek alacakların taksitleri başlamadı. Sosa ve Kucka'nın bonservisleri de devam ediyor. Sosa ve Kucka'ya 10 milyon euro bonservis anlaşması yapıp, 1 kuruş bile ödemeyip bunu sonraki yönetime devretmek de bana hiçbir şekilde iyi niyetli gelmiyor. Keza Mas'ın bonservisini 1 yıl bekletip, üstüne adamı satıp parasını başka yere harcayarak kulübe ceza aldırmak da övünülecek bir şey değil.

Usta 50.yıl vaadi üzerine büyük kumar oynadı ki bunu görevi bırakma kararı aldığında zaten açık yüreklilikle dile getirdi. Görevde kalsaydı da aldırdığı maliyetli oyuncuları Ağaoğlu değil kendisi satacaktı. Ağaoğlu yönetiminin transfer politikasını çok doğru olduğununu da söyleyemeyiz ama hiç değilse Hacıosmanoğlu ve Usta dönemindeki gibi uçana kaçana 3-5 milyon bonservis, oyunculara da 2-3 milyon maaş verilmiyor...
    Trabzon bir sevda,
    Trabzonspor bir destan...

Yorum

• İlk olarak DeAgLeMaNyAq tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Burak bize katkı sağlamadı dersek insafsızlık etmiş oluruz ama Burak'a ödenen para çok daha efektif kullanılabilirdi. Daha Burak, Onur, Olcay ve Kucka'nın kendisine ödenecek alacakların taksitleri başlamadı. Sosa ve Kucka'nın bonservisleri de devam ediyor. Sosa ve Kucka'ya 10 milyon euro bonservis anlaşması yapıp, 1 kuruş bile ödemeyip bunu sonraki yönetime devretmek de bana hiçbir şekilde iyi niyetli gelmiyor. Keza Mas'ın bonservisini 1 yıl bekletip, üstüne adamı satıp parasını başka yere harcayarak kulübe ceza aldırmak da övünülecek bir şey değil.

Usta 50.yıl vaadi üzerine büyük kumar oynadı ki bunu görevi bırakma kararı aldığında zaten açık yüreklilikle dile getirdi. Görevde kalsaydı da aldırdığı maliyetli oyuncuları Ağaoğlu değil kendisi satacaktı. Ağaoğlu yönetiminin transfer politikasını çok doğru olduğununu da söyleyemeyiz ama hiç değilse Hacıosmanoğlu ve Usta dönemindeki gibi uçana kaçana 3-5 milyon bonservis, oyunculara da 2-3 milyon maaş verilmiyor...
      Ağaoğlu bu konuda çok beyin yıkadı. Bu borç mevzusuna Trabzonsporlular çok takılıyor.

Şubat ayında Beşiktaş 2.5 milyar TL (6 ay önce)
      Mart ayında Galatasaray 3.1 milyar TL (5 ay önce)
      Aralık ayında Fenerbahçe 3.5 milyar TL (9 ay önce)

Hatta referans olması için

Türk Hava Yolları 15 milyar dolar
      Türkiye'de enerji sektörünün 44 milyar dolar
      Türk Telekom 20 milyar TL

borç içinde, vs vs vs gider bu rastele 3 şirket/sektör saydım.

Demek istediğim büyük şirketlerin borçları olur. Bu ekonominin gereğidir.

Burada esas olan yıllık gelir gider dengesidir. Bunu sağladığın sürece bir problem yok. Ha sen ister Usta gibi bilmem kaç milyon euroluk sponsorluklar alırsın, cebinden para koyarsın, üstüne kendi şirketlerinden sponsorluk verirsin bunu öyle sağlarsın, ister Ağaoğlu gibi cebimden tek kuruş vermem der, sırf para harcamamak için 1461'den futbolcu çağırır, sonra da bunu marifetmiş gibi anlatır, hiçbir finansal yatırım veya anlaşma yapmaz, elindekileri satarsın. Nitekim borç da borç dendi, UEFA'yla anlaşmamız vardı, UEFA siz borç yaptınız diye ceza verdi mi? Yok. Yani ben bir adamın kişisel hiçbir fedakarlıkta bulunmamasının, kendi çıkarlarını bu kadar ön plana koymasının bu kadar beğenildiğini ve şakşaklandığını ilk kez Ağaoğlu'nda gördüm. Adam bankadan kredi çekip ödeme yapıyor diye kulüp sayfasından paylaşım yaptırıp övgü topluyor. Şaka gibi billahi.

Aynı şekilde ödemenin zamanında yapılma mevzusu. Arkadaş, bir ödemeyi zamanında yapmak marifet değildir, ekonomik olarak iş bilmezliktir. Özel sektörde çalıştıysan başına gelmiştir belki, patronlar elinden geldiği kadar parayı geç öder zira o paraya 3-5 gün faiz işletirler, yatırım yaparlar. Benzer şekilde "devretti" dediğin borcu sen zaten eleştiriyorsun. Yani hem 900 milyon lira borç var diye sürekli ağlayacaksın, hem de aynı borcu kalem kalem bir daha taraftara şikayet edeceksin. Yani bu 900 milyon lira+Sosa'nın bonservisi değil ki, zaten içinde Sosa'nın bonservisi o borcun. E Sosa'nın maliyeti dünya kadar, sat birader? Yok, satmam. Hem oynatırım hem şikayet ederim. Burak çok maliyetli, e sat? Yok, darphane daha basmadı. Bir kişi de çıkıp senin amacın ne diye sormuyor.

Yav adamın "Cebimden bir kuruş vermem" demesi bile o kadar şirinleştirildi ki hayret ediyorum. Yani bildiğin millet elini ayağını öpecek para vermiyor diye. Bu insan ilişkilerini bilinçli olarak yürüttüğüne inansam tebrik mektubu yazarım bu adama. Ciddi bir marifet yani. Zira cebimden kuruş vermem diyen adam kulübün başına geldiğinde ilk icraat olarak bağış kampanyası başlattı. Bir kişi de çıkıp demedi ki e sen başkan olarak kuruş vermiyosun da bizden niye istiyosun?

Benim teorim şu bu yönetimle ilgili. Hepsi eskiden görev yapmış adamlar. Bence içerde alacakları vardı, onları toplayabilmek için meydanı boş buldular, zaten 1 yıl dediler takımın başına geçtiler. 2-3 ay içinde sebep göstermeden istifa edenler de oldu malumunuz. Ağaoğlu o ilk kongrede aday olmayacağına dair çok güçlü sinyaller veriyordu. Sonra malatya maçı oynandı, bu günah keçisi olarak onurla burak'ı kullandı. Baktı müthiş destek alıyor, baktı kimse bunda suç bulmuyor herkes burak, onur ve usta'ya sövüyor, buna da aday olsun diye çok baskı yapıyor, dedi ki ben zaten kişisel bir harcama yapmıyorum, başarısız olursam da usta'yı suçlar istifayı basarım taraftar da her türlü arkamda durur, öbür türlü gidişimi açıklayamam, bir dönem daha kalayım.

Ha bu adam çok ciddi bir yapılanmaya gitseydi, altyapıya para yatırsaydı, uzun yıllar sonra faydasını göreceğimiz finansal anlaşmalar yapsaydı, 25 yaş üzeri herkesi gönderseydi, ülkenin dört bir yanına futbolcu izleme komiteleri gönderip izmir'den antalya'dan kırşehir'den, urfa'dan çocukları toplasaydı, Avrupa'dan gençleri yetiştirmek için ekipman ve uzmanlar getirseydi ben de derdim ki durun bu adam bir şey yapıyor. Bununla uzaktan yakından alakası yok ki. Aldığı adamlar 30 yaşında, genç diye çıkardığı a.parmak 25 yaşında, uğurcan desen zaten oynuyodu, abdüşle yusuf usta döneminde 15er milyon euro teklif alıyordu, sefa diye bir gencimiz vardı menajeri var diye torunları yaşındaki çocuğu taraftarın önünde çarmıha gerdiler. Burak'ın sözleşmesini üzerimizde inanılmaz bir yük diye anlatıyor Sosa'nın sözleşmesi daha da kötü gıkını çıkartmıyor. Campi 28 yaşında, Obi 32 yaşında, diğerleri 23-24 yaşında en önemli gelişim çağını tamamlamış oyuncular. konuşulan oyuncular sturridge 30 yaşında yılda 12 sakatlık geçiriyor, adebayor 35 yaşında. taraftar bunları istiyor. halbuki aynı taraftar bu transferleri yaptı diye diğer adama etmedikleri küfürü bırakmadı. e hani gençleşme, hani altyapı?

obi iyi oyuncu mesela, iş yapabilir fakat senin yapacağım, yapıyorum dediğin şeyle alakası ne? sen bunu yapmayacağım diye 1.5 yıldır prim yapıyorsun, bunu yapanlara her platformda demediğini bırakmıyorsun. hani milyonlar konuşulmayacaktı? hani tl'yle sözleşme? neyse, benden bu kadar. hayırlısı olsun.

Yorum

• burada ahmet agaoglu nu tek bir bireymis gibi bir yaklasim ile elestrilmis, tek bir kisi yada yonetim kurulunu bagimsiz bir irade gibi gormek esas konuyu iskaliyor, yani onceki baskanlarda ve bagimli oldugu yapidan bir durus sergileme sansi yok iken apayri bir konumda ve bagimsiz olarak olaylari ele almak cok yanli bir bakis acisi gibi gorunuyor....

sunu soylemek gerekir, a yada b yada c olaylarinda yaptigi tum hatalar, bagimli oldugu kisilerin kendisine cizdigi alan kadar, sike davasinda belirli bir yol izleyebilirdi zaten bundan sebep yol alinamiyor kimse konusmuyor;konusamiyor yada ne bilim borc konusunda yapilandirma konusunda bunlari kendisini tek bir birey kisi yada baskan olarak alip yorumlayamiyoruz, 30 senelik hatalar....mesela telekom borclari ile bir kiyas yada benzetme yapilmis ama bambaska olaylar icerik olarak....

tum bunlar icin bile kendisine yeterince elestiriyi yapmis oluyoruz, bu durumun kabulu benim sahsi gorusumce en buyuk kabahati, diger konularda ozellikle altyapi gibi kendisine gorece bir hareket alani saglanan yerlerde kisa donemli bir atilim yapmasi zor, ama bunun isaretlerini verebilridi en azindan bunu yapabilirdi, olmadigini gozlemliyoruz, bunu degerlendirecegiz....

ozellikle bagimli oldugu yerler ile enternasyonel bagimli olmak zorunda oldugu sistemleri ve finans iliskileri de apayri konular,bunlar da biribirine karisiyor, ha burda gereksiz soylemleri soz konusu olmustur, buralarda sirin gorunme derdine girmis olabilir ama bunu ben sahsi olarak elestirmiyorum artik, cunku yukarida saydigim bagimliligin yaninda cok kucuk bir mevzu bu benim acimdan bahse deger degil....

ozetle, kendisi zaten gecmisten suregelen idarenin farkli bir temsilcisi benim acimdan bu durumu yok sayarak elestirmek ve gecmis hatalari agaoglunun kisisel hatalari ile kapatmak dogru okumamizi saglamiyor hikayenin butununu...

umarim, yusuftan elde edilen para ile kulube geri donusumu olabilecek yatirimlar gerceklestirilir....

iyi forumlar....
        En son pazarkapılı tarafından düzenlendi; 06.08.2019, 07:14.
        ıslak imza....

Yorum

• Ben hep yönetime yüklendim, transferi Yusuf'un satışı üzerine kurguladılar diye, fakat Ağaoğlu'nun son açıklaması Yusuf'un bu satışı zorladığını gösteriyor. Yaptığı doğru değildi, kariyeri açısından da doğru değildi. Trabzonspor'da hiç bir şey başarmadan gitti Trabzonun çocuğu, maalesef el oldu, sözde temsil olmaz..Ben bu forumda Başkan Ağaoğlu'ndan özür diliyorum, üzülme Başkan, senin gibi bir Başkan'la inşallah bir yusuf gider bin yusuf gelir.

Yorum

• Icime kan damladi dediginde tüylerim diken diken oldu.

Yüz ifadesinde bu aciyi her Trabzonspor taraftari görebilir cünki o da bizden biri.
            Bir FIRTINA tuttu bizi...!

STSL | 2010-2011 | 7. Şampiyonluk

Yorum

• dün akşam başkanın açıklamalarını dinledim yüz ifadesi ve tavırları yusufu kendilerinin satmadığını kendisinin gitmek istediğini defalarca dile getirdi. zaten başkan akıllı adam yusufu niye böyle bir kadro varken yollasın.
              https://youtu.be/a8MJx39dfuI?si=p_VoeTY8ERg87inV

Yorum

• Yusuf'u kesinlikle satmak istemiyordu
                Başkanın iyi niyetli çalıştığını düşünüyorum.

Kaos ortamından uzak kulüp ne zamandır. Böyle devam ederiz inşallah
                ...Allah'm Niyet Ettik 9.Şampiyonluğa...

Onur Recep Kıvrak !
                Yer Bordo Gök Mavi Biz Çıkınca Sahaya

Yorum

• Syn. Ağaoğlu'nun yüz ifadesi moral bozdu adeta..

İlk olarak Enes Ünal Kaya tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Kaos ortamından uzak kulüp ne zamandır. Böyle devam ederiz inşallah
                  İnşallah.

(UEFA)

Yorum

• Şu sözleşmeyi yaptırdın ya Yusuf adlı eski futbolcumuza, sana helal olsun başkan...

Adamın İstanbul veya başka bir takıma gidişinin önünü de nispeten kesmiş oldun...

Gözümde çok büyümeye başladın, arkandayız...
                    Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• yusuf'un sözleşmesi gayet iyi olmuş tebrik ederim.

Ama kafama takılan bir konu var. Başkan yabancı sınırı istiyordu ve biz planlamamızı sınır olsa da olmasa da o yönde yapıyoruz diyordu.

Şuan istediği yabancı sınırlamasının tahmini 2 katı yabancı oyuncumuz var inşallah planlamayı iyi yapıyordur.

Yorum

• Başkanın asıl CAS davası ile ilgili adımlarını bekliyorum. Lobi şirketi ile anlaşma, bu davayı tekrar dünya gündemine sokma, atılacak hukuki adımlar konusunda bir yol haritası bekliyorum
                        Marka değerini sevdiğimin Türk futbolu....

Yorum

• başkan fransızlara güzel geçirmiş yanına da bedava edgar gibi defansı almış helal
                          https://youtu.be/a8MJx39dfuI?si=p_VoeTY8ERg87inV

Yorum

• Pozitif ve akıllı birisi.En çok sabır göstermemiz gereken başkanlardan.

Sonuna kadar arkasındayım.
                            • Forum Kurallarına aykırı her türlü durumu lütfen butonunu kullanarak yönetim ekibine raporlayınız.

Yorum

• teknik direktoruyle beraber sezon oncesi yapilan kadro planlansinda ciddi sorunlar yasayan idareci....oncelikle yapilan transferleri mikro ihtiyactan ziyade makro gorunumle birbirine baglayabiliyoruz, soyle ki takimin yuzde ellisinde su kadar genc oyuncu olsun yada yuzde yirmisi su yas kategorisinde olsun yada lokal mevki ihtiyaclarindan ziyade "tutarsa" gibi "gelecegmiz icin bu oyunculari aliyoruz" gibi gerceklikten kismen kopuk soylemleri goruyoruz, saha ici uygulamada zaten bu gorusle tamamen zit gorunuyor...

organizasyonlarda gerceklikten kopukluk sonucu milyarlaca borca battik, bir onceklilerin kopuklugu asiri pahali transfer ile basarinin!(bundan ne anlasiliyor bilmiyorum) gelecegi yonundeydi, mevcut yonetimin ise makro da (ki bu 2023 lozan antlasmasinin bitisi gibi birsey) belirleyip realitede yani gunluk pratikte bunlarin tam tersini yapmasi, akil alir gibi degil...savunmada iki genc oyuncu aliyorsunuz ikiside ortada yok, nerde kardesim bu adamlar?....

andusic diye bir adam aliyorsun, hazirlik macinda takimda yok, 40-45 dakika sure veriyorsun, nerede bu adam?, neden transfer edildi?hangi eksiklik icin sorunun cevabi ust perdede var ama uygulamada oyuncu ortada yok....

ayni hatalrin farkli versiyonu yasaniyor, forvet transfreinden sonra ayni bolgeye tekrar transfer dusunyorsun, ekonomik olarak kotu bir tablo cizmiyormuydunuz sayin baskan? bu comertlik nerden geliyor?...

sonuc olarak olacak olan belli gibi, lige baslayalim iyi gidersek ne ala, baktik takim kotu gidiyor genclere yatirim yapiyoruz hadi oynatalim bir kac tane diyerekten cizilmis bir plan goruyoruz, ustelik bu hikayenin yazari-yani baskan, simdiden yusuf yazicinin gidisiyle bu plansizliklarina ragmen hikayenin yarida kesildigini soyluyor...

yaptiklari bu plansizliga literaturde trabzonspor sendromu diyebiliriz....
                              En son pazarkapılı tarafından düzenlendi; 07.08.2019, 19:13.
                              ıslak imza....

Yorum

• Trabzonspor bir furbol kulübü.
                                Futbol sahada oynanıyor.
                                Sahada 11 futbolcu var ve Trabzonspor'u temsil ediyor.
                                Senin 6 oyuncunun yeri garanti.
                                Geri kalan 5 oyunculuk alan için bütün mesaini ortaya koyman lazım. Enerjini ona harcamalısın. Şayet bir izleme ekibin varsa onların 10 aylık işi bu 5 oyunculuk alandır.
                                Tatava yapmayacan esas icraat sahada.
                                Bilet yaparken taraftar sana isim verdi diye ti'ye alırsın ama taraftar kulüp sisteminin acziyetini gördüğünden içinden gelmiştir onu bilmezsin.
                                Camiye gidince hep nafile namaz kılarsan olmaz. Gidecen farzlarını bi kıl bakalım. Nafileyi sonra da kılarsın.
                                İnce Zeka -> Sadri Şener -> Yıldırım Demirören
                                İnce Zeka -> Ağaoğlu -> Alt Yapı Fetişizmi
                                Ertuğrul Doğan -> Avcı Fetişizmi

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X