renkdaşlar bir arkadaşımla iddiaya girdim.Yıllar yıllar önce pegasus bize göğüs reklam sponsorluğu vermişmiydi?? ben bir iki maçta olsa kullandık diye anımsıyorum, o ise yokk diyor..
Forma da önemli tabiki de ama benim için antreman ürünleri daha önemli zira günlük hayatta giymeye daha uygun oluyor son iki senedir satılmıyor bile polyester molyester alıyorduk onun da iki üç sene giyim ömrü oluyordu
yönrtimden isteğim antreman ürünlerini tekrar satışa koysunlar
yıllar önce puma zamanından polo yaka bir tişört almıştım sanırım hayatımda aldığım en kaliteli giyim eşyası hem çok şık hem çok sağlam artık öyle şeyler yapmıyorlar hep polyester
En son Yavuz Hasan tarafından düzenlendi; 10.04.2016, 17:57.
...olay sonzuza dek yaşamak değil,esas olay hayatla barışık olmak...
Bir de benim dedigim gibi yapar misiniz? En güzeli bence sizin yaptiginiz degil cünkü bire bir Aston Villa'nin sönük mavisini kopyalamissiniz.
1. kopya oldugu icin tatmin degilim, 2. kopya bile olmamis olsa, o sönük maviyi parlak bordonun yanina yakistiramiyorum.
Bir de benim dedigim gibi yapar misiniz? En güzeli bence sizin yaptiginiz degil cünkü bire bir Aston Villa'nin sönük mavisini kopyalamissiniz.
1. kopya oldugu icin tatmin degilim, 2. kopya bile olmamis olsa, o sönük maviyi parlak bordonun yanina yakistiramiyorum.
Bunun yerine:
Bunu kullanabilir misiniz?
Bir de öyle bir görsek formayi zahmet olmazsa. Zahmet olacaksa, .psd dosyasini gönderebilir misiniz? Kendim bakarim.
doğru renklerimiz bence en üstteki basket takımı formalarımızda olanı, sizce?
doğru renklerimiz bence en üstteki basket takımı formalarımızda olanı, sizce?
Tabii "dogrusu sudur" demek biraz zor cünkü markalamis veya belirlenmis bir sey yok ortada. Zaten sorunumuz da bu.
Tüzükte sadece "acik mavi ve kapali bordo" ibaresi geciyor.
Ben herhalde 2007'den beri BMN'de renklerin dogru olmadigini her sene formalar ciktiginda dile getiriyorum. Bir kere bir cok insan kirmiziyi bordo saniyor (idi). Ne kadar dil döksende (kapali) kirmizi yerine bordo kullanilmasinin gerektigini insanlar anlayamadi. Nasil olduysa simdilerde mürdüme calan bordo kullaniliyor ve insallah artik kirmiziya geri dönmeyiz. AFS abi de zaten anlatmisti, kurucularimiz renkleri belirlediginde, mürdüme calan bordoyu düsündüklerini söylemisti.
Neyse, gelelim sizin sorunuza. Basket takiminin bordosu fena degil, en azindan kirmizi kullanmiyorlar. Simdi bordo meselesi tartismaya acik. O bordonun bir cok tonlamasi var ve hangisinin dogru oldugunu tartisabiliriz. Bence, göz zevkime göre, basketbol takiminin kullandigi bordo biraz fazla parlak ve pembeye yönelen bir tonu var.
Ikincisi, tüzügümüzde "kapali bordo" ibaresi geciyor. Yani o bordo o kadar parlak olmamasi lazim ve daha kapali olmasi lazim. The_storm_boy'un sectigi bordo mükemmel sayilir bu konuda. Hem cok parlak degil (ama yine de canli), hem de kapali (yani daha fazla karanlik).
Simdi ikisini bir karsilastiralim ve ne demek istedigim belki daha iyi anlasilir.
Sol tarafda basketbol takiminin bordosu, sagda ise arkadasimizin sectigi ton.
Simdi "kapali - acik" ikilemesini göz önünde bulundurursak, yani mavinin acik olmasi gerektigi, bordonun da kapali, uyum saglanmasi icin bordonun muhakkak kapali olmasi gerekiyor. Eger basketbol takiminin cok parlak bordosunu secerseniz, ortada bir zitlik olusuyor. Bu durumda hem mavi hem de bordo parlak oluyor ve gözü yoruyor. O yüzden biri doyurucu (kapali olan), biri de parlatici (acik olan) olmasi lazim.
Maviye gelirsek.
Tüzüge göre acik mavi olmasi gerekiyor. Ama acik mavi o kadar "acik" bir terim ki. Turkuaz rengi de acik bir mavi, veya buz mavisi'de acik mavi. Yani hangi mavi?
Bir kere önümüzde Aston Villa örnegi var. Bence onlarin kullandigi sönük acik maviyi biz katiyen kullanmamaliyiz. Kendi markalasmamizi yaratmaliyiz. Ayrica civil civil Karadeniz sehrine o sönük mavi yakismiyor (the_storm_boy'un kullandigi mavi). Britanya'ya uygun, cünkü onlarin adasi zaten durmadan bulutlarla kapli oldugu icin, ic karartici bir mavi kullanmalari onlarin tabiatina daha yakin. Biz ise Karadeniz'deyiz. Yesilin, böcegin icindeyiz, yani civil civil bir yer. Yani birinci durum bu.
Ikinci durum ise yukarida anlatmaya calistigim "kapali-acik" durumu. Bordo biraz daha "agir", biraz daha kapali olacak. Mavi ise tersine parlak ve acik. Yani mavi parlamasi gerekiyor, iki rengin uyumu icin.
Bu yüzden ben o yukaridaki maviyi öneriyorum.
Basketbol takimin kullandigi mavi "baby blue" diye adlandirilan Türkcesi "süt mavisi" olan bir tonda. Bence süt mavisi tonlari bize uygun degil, yani Karadeniz aklima gelince o mavi tonu aklima gelmiyor acikcasi.
Ama Hummel iyi is cikarmis. Onlar bordoyu parlak olan ve maviyi "doyurucu" olarak kullanmislar. Yani mavi biraz sönük, bordo ise parlak olani olmus. Uygunluk bakimindan iyi ama genel anlamda Trabzonspor renkleri bence öyle olmamalidir. Bordo kapali ve sönük (yine de canli) olmasi lazim ve mavi piril piril pirildayan bir parlak acik mavi. Napoli'nin kullandigi tonun bir benzeri olmasi lazim.
En uygun durum bence bu sekilde. Benim düsüncelerim bunlar.
En son cerasus tarafından düzenlendi; 11.04.2016, 15:13.
Yorum