Galatasaray'ın formaları iyi ya da kötü diye yorumda bulunamam ama formalar üzerinde ki ince işçilikler mükemmel olmuş..hele gs abmlemini taşıyan iki aslan figürü çok anlamlı olmuş bence..
Bizimkine de öyle bir şey yapsa Nike, kulüp o iki taşıyıcının arasına bile armayı yerleştiremez eminim.
Yıldızlara bak düştü düşecek. Ayrıca bizim parçalı formamıza geçen senenin aynısı diye veryansın edenler bakın gsnin forması da kaç yıldır parçalı.Tek bir fark yok.Bu mu profesyonellik.Adamlar istikrar yakalamaya çalışıyor.Bizim de acilen bir forma üzerinde karar kılıp onla istikrar sağlamamız lazım.
Bilen Yapar, Az Bilen Akıl Verir, Bilmeyen Eleştirir, Yapamayan Çamur Atar.
üç istanbullu da adidasla bu konuda iyi işler çıkartıyorlar.
tabiki zevkler ve renler tartışılmaz, formalar beğenilir beğenilmez ancak o takıma özel birşeyler üretmeleri bile yeterli.
inşallah bizde nike ile belli bir ilerleme kaydederiz.
Parçalı ve çubuklu formalarda Avrupa maçlarında ve lig maçlarında sırtta numaraların altında zemin kullanılması mecburi. Numaraların televizyondan ve trübünden görünmesi için isteniyor bu uygulama. Taraftara satılan formalarda bu uygulamaya dikkat edilmeyebilir.
MADDE 9 – FORMA SETLERİNİN RENKLERİ
(1) Kulüpler, formalarında, şortlarında ve çoraplarında en fazla 3 renk bulundurabilirler.
(2) Forma setlerinde kulübün tescilli renklerinin bulunması zorunlu değildir.
(3) Kulüpler, kullanacakları formaların ince veya kalın çubuklu olması halinde, formalar dikey veya yatay çubuklu olması halinde dahi, kulübün tescilli renklerinden birinin fon olarak kullanıldığı, 30x35 cm alan üzerinde açık veya aksi rengiyle numarası yazılmış bir forma giymek zorundadırlar.
MADDE 10 – NUMARALAR ve İSİMLER
(1) Futbolcuların formalarında ve şortlarının sol ön yüzünde aynı numaraların bulundurulması zorunludur. Numaralar, formalarda 25-27 cm, şortlarda 10-12 cm büyüklüğünde olacaktır.
(2) Numaralar, forma setlerinden farklı olacak biçimde tek renkte olmak zorundadırlar.
(3) En üst üç profesyonel ligde, formanın arkasında numaranın alt kısmında harflerin büyüklüğü 7,5 cm,yi geçmeyecek şekilde futbolcunun isminin yazılması zorunludur.
(4) En alt profesyonel ligde mücadele eden kulüpler, diledikleri takdirde diğer liglerdeki şartlara uymak koşuluyla isim uygulamasına başlayabilirler. PAF ligi bu uygulamanın dışındadır.
(4) Futbolcuların sırt numaralarının alt iç kısmında, boyutu en fazla 10 cm² olacak şekilde üretici logosu bulundurulabilir. Üretici logosu, numaraların dışına taşmayacak şekilde konumlandırılmalıdır.
Biz istiyoruz sadece, nasıl olur, nasıl olmaz ile ilgilenmiyoruz. Formalarını gördük artık şu İstanbul takımlarının formalarını alıntı yapıp görüntü kirliliği oluşturmayalım sayfalarda. ( armalarının da yapıştırma olduğu görülüyordur herhalde )
En son a f s tarafından düzenlendi; 27.07.2010, 21:15.
Aslan Formalari harika duruyor... Nike bence Adidas kadar güzel Forma yapamiyor... Zevk meselesi tabi... keske Adidasa gecsek... acaba nezamana kadar bizim anlasmamiz Nike ile?
Aslan Formalari harika duruyor... Nike bence Adidas kadar güzel Forma yapamiyor... Zevk meselesi tabi... keske Adidasa gecsek... acaba nezamana kadar bizim anlasmamiz Nike ile?
daha öncede yazmıştım.
adidasa geçersek fb-gs-bjk ye yapılanların yapılacağını mı zannediyorunuz
sivasta, kayseride adidas giyiyor hatırlatayım.
nike ile istikrarı yakalayalım.
bir türlü bizde bu seviyelere çıkarız.
Israrla bu nike düşmanlığınız anlamak mümkün değil,
yazılan o kadar yazıyı okumadığınız ya da okuyup anlamadığınız açıkça ortada. gs için parçalı forma her yıl çıkar ve değişmez, ama biz parçalı çıkardık diye ortalığı yıktı millet,
gelelim gs nin aslanlı formasına, adidas aynı şekilde fenere de forma yaptı, bunun için kalkıp NİKE firmasını suçlamak yerine neden işin işleyişini görüp anlama gayretinde bulunmuyorsunuz.
Nike size bir katalog verir ve seçiminizi yapın der, yönetim çıkar ben bunları istiyorum şu fiyat aralığındaki kumaştan olsun söyler, nike istenileni yapar gönderir.
Yönetim Nike firmasına bana Trabzonspor logolu forma yap şu kumaştan olsun, diye teklif yaptı da nike kabul mü etmedi
ayrıca taraftarı memnun etmek imkansızdır, sayısızca forma tasarımları yapılıyor ve herkes farklı formaları beğeniyor tabi o formalar olmayınca da çıkıp veryansın ediyor,
geçen yıl çubuklu forma çıktığında bir üyeye ait 2 mesajı alıntılamıştım, 1 tanesi aylar önce yazdığı çubuklu formamız olması muhtemel olan tasarım ile ilgili yorumuydu, öve öve bitirememişti formayı çıksın 2 tane bile alırım diyordu,
Çubuklu forma çıktı formayı yerin dibine soktu o arkadaş, üstelik çok beğendiği öve öve bitiremediği çubuklu forma tasarımı ile çıkan forma aynıydı.
Bu arkadaş çıkıp beni rencide etmek için mi yapıyorsun demişti, öyle bir düşüncem yoktu kesinlikle sadece örnek olarak o kişi denk gelmişti.
Sırf eleştirmek için değil bilerek düşünerek yazılar yazmak gerektiğini düşünüyorum, çıkıp reklamlardan, armadan dolayı Nike firmasını suçlayanalar forma modelleri için Nike firmasını suçlayanlar sadece bilgisizlikten kinlerini kusuyorlar,
Nike Trabzonspor'la herhangi bir Anadolu takımını(2.Lig,3.Lig dahil) aynı kefeye koyduğu sürece düşmanlığım devam edecektir.
Bu forma almadığım anlamına tabiki gelmez.Her sene en az 2 forma alıyorum.Kendimde bu yükümlülüğü gördüğüm için alıyorum yoksa Nike'ın alelade tasarımlarına hayran değilim.
Trabzonspor forması takımın şehrin ruhunu yansıtmalı bize özgün olmalı.Bunu Nike yapmaz Adidas yapar Adidas yapmaz Lescon yapar kim yapacaksa onla anlaşılsın sadece bunu istiyorum.
Burda yönetimin de suçu vardır tabi orası başka bir boyutu.
s.a arkadaşlar bırak şu eziklerin foırmalarını beğenmeyi kendi takımınıza sahip çıkın destek verin burası trabzonspor sayfası başka takımlara yer yok bize her trabzon bizim formlarımız on numara kim ne derse desin gerisi beni alakadar etmez biz formalara değil renklere aşığız herkes bunu böyle bilsin aşığız trabzonsporumuza...
Nike Trabzonspor'la herhangi bir Anadolu takımını(2.Lig,3.Lig dahil) aynı kefeye koyduğu sürece düşmanlığım devam edecektir.
Bu forma almadığım anlamına tabiki gelmez.Her sene en az 2 forma alıyorum.Kendimde bu yükümlülüğü gördüğüm için alıyorum yoksa Nike'ın alelade tasarımlarına hayran değilim.
Trabzonspor forması takımın şehrin ruhunu yansıtmalı bize özgün olmalı.Bunu Nike yapmaz Adidas yapar Adidas yapmaz Lescon yapar kim yapacaksa onla anlaşılsın sadece bunu istiyorum.
Burda yönetimin de suçu vardır tabi orası başka bir boyutu.
Nike Türkiye'de milli takımdan sonra sadece bize sponsor olmuştur, o dediğiniz anadolu takımları Nike ürünlerini para vererek alıyor,
Biz Trabzonsporumuzun şampiyon olmasını isteriz ama sadece şampiyon olacak diye sevmeyiz
Gs'nin formaları iyi ya da kötü umurumda değil. Ama beyaz formaları özel olduğu her yerinden belli. Özel forma dediğin düz olmaz. Özel olduğunu belirten bir motif vardır üzerinde. Fb formalarınıda pek beğenmedim. Ama onların formalarında da motif var.
Bizim özel formamız ise düz gri renk. Kollarında renk şeritleri. İyi ya da kötü bilemem, ama bence özel falan değil. Özel demek başka... Özel deyince insan düz sadece bir forma beklemiyor. Bizim bu seneki çubuklular dışında, parçalı biraz iyi. Diğerleri isterse kalitelinin de kalitelisi olsun fark etmez. Özel formamız yok. Ben inanmıyorum gri formanın özel olduğuna. Bildiğimiz düz bir forma yahu. Özel etiketiyle taraftara satışa sunulmuş. Formaya lafım yok, özel değil BANA göre.
“Ben basit bir 'iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
“Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”Eduardo Galeano
"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar
yönetim nıke a forma siparişi verirken kumaş kalitesi seçiyorlar yaa..bizimkiler 2. kalitemi seçmiş 3. kalitemi tam çözemedim..herhalde nıke a kalan kumaş artıklarınızdan bize forma yapın demişlerdir..daha ucuz olur maliyeti ya o bakımdan yanii:!
Yorum