Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak hakankulacoglu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Sevgili Arkadaşlar
    Forma konusunu her zaman önemsedim. Ayrıntı değil, bütün hakkında değerli bir ipucu olarak görüyorum. Pazar günkü Fotomaç'ya yayımlanan yazımı aşağıda paylaşıyorum. Nike mağazalarında yaptığım incelemeler de maalesef şüphelerime destek oluyor.
    Sevgiler, saygılar

Hakan KULAÇOĞLU

YENİ FORMALAR
    Her sezon başlangıcı yeni bir heyecan. Yeni transferler ve yeni formalarla bitmek bilmeyen umutların buluşması. Taraftarlık meşakkatli olduğu kadar renkli bir uğraş.
    Trabzonspor’un yeni formalarını ilk kez dün gördüm, uzun uzun inceledim. Sanırım taraftar forumlarındaki forma tartışması bu sezon da devam edecek. Zira, Nike ile yapılan anlaşmadan sonra oluşan büyük beklenti hâlâ tam anlamıyla karşılanabilmiş değil.
    Aslında, Nike’ın kulübe verdiği ilk formalarla kıyaslandığında bu sezonun ürünleri bir iki adım ileride. Kumaşlarda kısmi kalite artışı, kesimlerde de belli bir düzelme göze çarpıyor. Beş forma da bir şekilde sınıfı geçer ama takdirlik temsilci yok maalesef.
    Özel ürün olarak tasarlanan gri formadan oğlum Kuzey’e aldım. Trabzonspor’un renkleri zaten erkek giyiminin temel unsurları. Gri renk de aynı alanın başat ögelerinden. Haliyle, kombinasyonda zorluk çekileceğini söylemeyiz. Geçer not alabilecek bu formanın detayları ise yine sıkıntılı.
    Neyse, ayrıntıya inmeden temel bir saptamamı söyleyeyim. Nike’ın, bu sezona kadar, bu kumaşlardan, bu yaka malzemesinden, bu dikiş tekniği ile herhangi bir Avrupa kulübüne yaptığı bir formaya rastlamadım. Nike’ın hiçbir mağazasında da, beyaz forma hariç, Trabzonspor’a yapılan ürünlerin farklı temalıları satılmıyor. Varsa da gözden kaçırmışsam, hangi renklerde olursa olsun, firma yetkilileri gösterdiği taktirde haklarını teslim ederim.
    Burada atlamamamız gereken bir nokta, Trabzonspor yönetimi ile Nike firması arasındaki anlaşmanın ayrıntılarıdır. İki tarafça bugüne kadar açıklama gereği duyulmayan ya da açıklanmasında sakınca görülen bu sözleşme aslında sorunun hem nedeni hem de çözümüdür.
    Ortada 3 olasılık vardır: Trabzonspor yönetimi bu kumaş, tasarım ve dikiş kalitesinde formalar talep etmiş olabilir, ki bu o tarafın bilgi ve görgü eksikliğine işaret eder (Nike’ın verdiği ilk formayı tutarak “Ne var eleştirecek, şahane forma işte” diyen en az bir yönetici tanıdığımı bu noktada ifade etmeliyim). Firma, bu formaların orijinal ve aktüel Nike ürünü olduğunu ifade ederek tedarik yolunu seçiyorsa başka bir konudur, bizim eksik bilgimizi ya da firmanın etik anlayışını yansıtıyor olabilir. Ya da firma Trabzonspor’un marka değerini kendi marka değerinin ve Avrupa kulüplerinin marka değeri altında görerek orijinal bedelsiz ürün sağlama sistemini orijinal Nike ürünü ile değil Nike logolu fason ürünlerle yürüteceğini peşinen kulüp yönetimine bildirmiş ve onlar da çaresiz kabul etmiştir.
    Niyeyse bana daha muhtemel gelen üçüncü şıkka dayanarak son sözüm şudur. Trabzonspor taraftarı tasarımı, kumaşı, dikişi ve ne olursa olsun bu ürünlerin satışı konusunda özverisini sürdürmelidir. İkincisi… Yönetimden çok umudum yok ama Şenol Güneş, bu takımı yeniden bir Avrupa markası yapmak, Şampiyonlar Ligi oynatmak için her zamankinin 3 katı çalışmalıdır. Kupalar geldikçe formalar da formacılar da sıraya girecektir.
    Hakan abinin yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Bir nevi benim düşüncelerimin aynıısnı yazmış gibi. ama işte hakan abi yazınca aferin tebrikler oluyor. ufuk yazınca aaaaa oluyor.

burda hakan abi şöyle bir şey söylemeiş "Nike’ın, bu sezona kadar, bu kumaşlardan, bu yaka malzemesinden, bu dikiş tekniği ile herhangi bir Avrupa kulübüne yaptığı bir formaya rastlamadım. Nike’ın hiçbir mağazasında da, beyaz forma hariç, Trabzonspor’a yapılan ürünlerin farklı temalıları satılmıyor"

tabiki Türkiyedeki nike mağazalarında bu kesim bulunmaz. çünkü Türkiyede ki nike mağazalarında bulunan avrupa kuluplerinin formalar,ı farklı bir teknikle daha ileri bir üretim kalitesinde üretiliyor. bunu 80 kere yazdım. juventus, barcelona, inter, celtic, a. madird, m. united gibi hatta yeni forması bu sayfalarda paylaşılan werder bremen formasının üretim teknikliğinin farkı formanın sağ alt kesminde bulunan siyah kutucuk içinde yazmaktadır. hatta milli takım formalarıda bu üretim yönetmi ile üretilmektedir. ondandır ki bunların fiyatları pahalıdır. her ülke için farklı bir fiyat söz konusu değildir. ( Trabzonspor formasının bu kulüplere göre formasının ucuzluğunu buna bağlaayan arkadaşlar var, bağlamasın lütfen)

bunların bana göre tek nedeni de ( hakan abi 3 neden koymuş ortaya biride benim düşüncem) "Ya da firma Trabzonspor’un marka değerini kendi marka değerinin ve Avrupa kulüplerinin marka değeri altında görerek orijinal bedelsiz ürün sağlama sistemini orijinal Nike ürünü ile değil Nike logolu fason ürünlerle yürüteceğini peşinen kulüp yönetimine bildirmiş ve onlar da çaresiz kabul etmiştir." budur.

Tekrar söylüyorum bu senenin milli takım formalarının orjinalleri ve fason üretimleri ( ki buna taraftar forması deniliyor) boynerlerde mevcuttur. arada ki fiyat farkıda ortadadır.

Yorum

• İlk olarak Ufuk Bayraktar61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Tekrar söylüyorum bu senenin milli takım formalarının orjinalleri ve fason üretimleri ( ki buna taraftar forması deniliyor) boynerlerde mevcuttur. arada ki fiyat farkıda ortadadır.
      Tam da aklımdaki şeye değinmişsiniz. Madem kaliteli forma pahalı olur deniyor; her iki kalitede de forma yapılsın. Taraftar işine geleni alsın.
      En son tsukru61 tarafından düzenlendi; 05.07.2010, 14:55.

Yorum

• İlk olarak Kereşenli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Nike tarafından Werder Bremen'e özel üretilen forma. Futbolcuların üzerinde nasıl duracağı merak konusu.
        Offf bu forma cok hosuma gitti ya

Yorum

• Ben hala daha nike ile ilk sezonumuzdaki bordo göğüs mavi kollu klasik formamızda kaldım. Ayrıca geçen seneden de bulursam düz mavi formanın arması nakışlı olanını almayı planlıyorum. Bu sene de çubuklu forma güzeldi ama arma ve nike logosu dengesizliği hiç içime sinmedi.

Bana ait değillerdir.
          En son Oktay AKKUŞ tarafından düzenlendi; 05.07.2010, 15:30.
          Herkesin polisi kendi vicdanıdır ; fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır..

Yorum

• Soldaki forma çakma zaten. Nike logosuna bakın

Yorum

• 69,95 €

İki mesaj üstteki forma gerçekten korsan bir ürün, orijinal değil.
              En son a f s tarafından düzenlendi; 05.07.2010, 16:10.
              https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• İlk olarak a f s tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

69,95 €

İki mesaj üstteki forma gerçekten korsan bir ürün, orijinal değil.
                Farkındayım Ali Fuat abi. Netten başka foto bulamadım Mecbur onu koydum. Bana ait değiller zaten.
                Herkesin polisi kendi vicdanıdır ; fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır..

Yorum

• Ali Fuat abi, yukarıya bir ürün resmi koydum.

Konu ile ilgili olarak bir de mail attım TSClup'a. Ama bir geri dönüş olmadı.

------------------------------------------------------------------------

İyi günler;

TSClup ile ilgili bazı sıkıntılarımı sizinle paylaşmak istiyorum.

30 Haziran 2010 Çarşamba günü resmi siteden bir tişört siparişi verdim. Tişört tam 6 gün sonra yani bugün elime ulaştı. Açıkcası biraz daha bekleseydik yaz sezonu bitecekti. Daha önce aldığım ürünkerde ne yazık ki 5-6 günlük süreler ile elime ulaştı. Trabzondan başka şeyler de getirtmekteyim, onlar 2 günde elime ulaşmasına rağmen aldığım her ürün elime geç ulaşıyor. Tabi istediğim gibi gelirse. Bazen beden konusunda sıkıntı yaşıyorum, bazen de ekli resimde göreceğiniz gibi bir hata. Bu son aldığım tişört. Armaya bir bakar mısınız ? bu tişörtü size geri göndermeyi düşünüyorum, ama göndermeyip herkesin içinde de giymeyi istiyorum.

Sayın Yetkili;

Bu nasıl bir pazarlama anlayışıdır, utanmasak armayı iyice kalıbın dışına çıkaracakmışız, üzerinde ki yıldız ayrı bir güzellik katmış (!) olaya. Ürünlere verdiğimiz paranın hiç önemi yok, 25 olur 50 olur, önemli olan o değil, bunun karşılığında ne aldığımız. Trabzonspor kulübü olarak bir armayı bile ürünlerimize düzgün yerleştiremiyorsak neden bu sevdanın peşindeyiz ki.

Dümdüz Lacivert olan tişörtün üzerinde görülecek tek bir şey var, o da armamız. Ama o nasıl ve ne halde ?

Trabzonspor gibi bir camianın bu kadar amatör hatalar yapması, bir Trabzonspor sevdalısı olarak beni inanılmaz derecede üzüyor. Ben ürün gelsin bir an önce sırtıma giyeyimin derdindeyken, ürün geldikten sonra geriye göndersem mi göndermesemminin derdine düşüyorum.

Daha fazla yazmanın bir mantığı yok, derdimi anlatabildiğimi düşünüyorum.

Recep ALKAN
                  Telefon Numarası

--------------------------------------------------------------------------

Sence ürünü geri göndersem mi ? Yoksa bu şekil iyimidir ?

Yorum

• İlk olarak tsukru61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Tam da aklımdaki şeye değinmişsiniz. Madem kaliteli forma pahalı olur deniyor; her iki kalitede de forma yapılsın. Taraftar işine geleni alsın.
                    bende bundan yanayım. hem pahalısını çıkart hem ucuzunu çıkart olabilecek kargaşaya son noktayı koy. ama burda sorumlu olan kulupmüdür nike mıdır. bilemeyiz. aralarında ki sözleşme şartlar nedir onu bilmeden bir yorum yapmak yanlış olur...

bir senesi tsclup yapmıştı bunu çubuklu formada. bir taraftar forması çıkarmıştı birde birde maç forması arasında yanlış hatırlamıyosam 20 civarı bir fark vardı. ben pahalı olandan almıştım o senesi. ama nike olurda böyle bir şey yaparsa pahalısından almam , alamam ( en azından öğrenci halimle)

Yorum

• İlk olarak Ufuk Bayraktar61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      bende bundan yanayım. hem pahalısını çıkart hem ucuzunu çıkart olabilecek kargaşaya son noktayı koy. ama burda sorumlu olan kulupmüdür nike mıdır. bilemeyiz. aralarında ki sözleşme şartlar nedir onu bilmeden bir yorum yapmak yanlış olur...

bir senesi tsclup yapmıştı bunu çubuklu formada. bir taraftar forması çıkarmıştı birde birde maç forması arasında yanlış hatırlamıyosam 20 civarı bir fark vardı. ben pahalı olandan almıştım o senesi. ama nike olurda böyle bir şey yaparsa pahalısından almam , alamam ( en azından öğrenci halimle)

Gerçek taraftar lisanslı ürün kullanır! demek kolay. Adamın maddiyatı kötüyse ve bir formaya 70-80 lira verecek durumda değilse bu adam gerçek taraftar değil midir ? Dediğiniz gibi kesinlikle farklı kalitelerde ürün çıkartılması gerekir.
                      50. yılda şampiyonluğa! Güveniyoruz USTA!

Yorum

• Recep tüketici hakkı diye bir şey var. Ürünü geri iade et ve hatalarını düzeltmeleri için uygun bir dille derdini anlat. Herkes baştan tavrını doğru ortaya koyarsa kimse Trabzonspor'a baştan defolu ürün üretmeye cesaret edemez.

İşin kurumsal boyutunda o ürünün o şekilde defolu üretilmesi, kontrol edilmeden o şekilde satışa sunulması işin kırılma noktası. Kendi lisanslı ürünlerinde kendi logosunu yanlış uygulayan bir kulüp yapısıyla karşı karşıya olduğumuz gerçeğini unutmayalım.

Bu hataları kabul edelim demek değil, bilakis üzerine giderek tamir yolunu deneyelim.
                        https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• Eyvallah abi, ürünü şimdi aynen kargo ile gönderiyorum. İçine de güzelce bir not yazıyorum. Bakalım neler olacak.

Yorum

• FC Saarbrücken

Yorum

• Gri formanın keşke kollarıda gri olsaydı.Tadından yiyilmezdi

Yorum

• Dün Trabzon Forum Ts-Club standında formaları inceledim ...

Daha doğrusu çubukluyu inceleyebildim diyelim ...

Bekleyelim inceleyelim demiştim , geçen seneki kumaş kalitesinden pek farklı gibi gelmedi açıkçası , çizgileri dizaynı dışında değişiklik yok gibi ...

Yapıştırma tekniği hikaye , arma daha manken üzerinde deforme olmaya başlamış , Türk bayrağımızın kenarı açılmıştı incelediğim örnekte ...

Neyse artık yorum yazmaya gerek yok boşverin gitsin ...
                                En son Fatih Bayrakdar tarafından düzenlendi; 05.07.2010, 21:49.
                                RTE :" Kişilerin işlediği suçlardan dolayı Kurumlar cezalandırılmamalıdır " 22.03.2012

UNUTMA UNUTTURMA

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X