http://www.tff.org/Resources/TFF/Doc...i-05-09-09.pdf
ekte en son çıkan tff sportif ekipman ve reklam talimatlarını yolluyorum.. öyle kulaktan dolma bilgilerle diil, gerçekleri bilerek konuşmak lazım.. tffnin beyaz forma mecburiyeti olmadığını eğer talimatları okursanız görebilirsiniz.. eski yeni karşılaştırması da ekte..
ekte en son çıkan tff sportif ekipman ve reklam talimatlarını yolluyorum.. öyle kulaktan dolma bilgilerle diil, gerçekleri bilerek konuşmak lazım.. tffnin beyaz forma mecburiyeti olmadığını eğer talimatları okursanız görebilirsiniz.. eski yeni karşılaştırması da ekte..
C) Yedek Forma Setleri
Kulüpler, oynayacakları tüm müsabakalarda yedek forma setlerini yanlarında bulundurmak zorundadırlar.
Beyaz demiyor olabilir ama, 2 iç saha, 2 dış saha +1 yedek olması gerekiyor.
Federasyon kulüplerin çoğunun ortak renk kullanmasından dolayı beyaz rengi mecbur tutuyor. Uygulama ile ilgili bazı detayları şifaen söyledikleri de oluyor. Beyaz forma mecburiyeti bilgisini ilk paylaşan benim ve bu işin sorumlularından bunu bizzat öğrenmiştim. Federasyonun resmi sitesinde de yayınlanan geçen sezonki forma kataloğunu incelerseniz bütün takımların forma setlerinde beyaz formanın olduğunu görebilirsiniz. Büyük ihtimalle bu sene de olacaktır. Kimse beş forma mecburi demedi.
Gerekli açıklamaları TFF'nin sitesinden takip eder burada paylaşırız.
TFF Sportif-Ekipman-ve-Reklam-Talimatından birkaç madde:
MADDE 4 – İÇ SAHA, DIS SAHA ve YEDEK FORMA SETLERİ
(1) En üst iki profesyonel ligde mücadele eden kulüpler, sezon basında en fazla 2 adet iç saha, 2
adet dıs saha ve 1 adet yedek forma setlerini bu talimat hükümlerine uygun sekilde
belirleyecekler ve TFF’den onay almak suretiyle kullanacaklardır.
A) Đç Saha Forma Setleri
Kulüpler, sezon basında TFF’ye bildirilen iç saha formalarını kendi sahalarında oynayacakları
lig ve kupa müsabakalarında giymek zorundadırlar. Aksine kararı müsabaka 4. hakemi
verebilir.
B) Dıs Saha Forma Setleri
Kulüpler, sezon basında TFF’ye bildirilen dıs saha formalarını deplasmanda oynayacakları lig
ve kupa müsabakalarında giymek zorundadırlar. Aksine kararı müsabaka 4. hakemi verebilir.
C) Yedek Forma Setleri
Kulüpler, oynayacakları tüm müsabakalarda yedek forma setlerini yanlarında bulundurmak
zorundadırlar.
(2) En üst iki profesyonel ligin dısında kalan profesyonel liglerde mücadele eden kulüpler, biri
açık renk diğeri ise koyu renk olmak üzere en az 2 adet forma seti kullanmak ve müsabaka
saatinde yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Bu liglerde forma seti sayısı sınırlaması
yoktur.
(3) Forma setlerinin karısıklığa sebebiyet vermesi durumunda, kulüpler iç ve dıs saha formalarını
getirmisler ise müsabaka 4.hakemi herhangi bir formanın giyilmesi hususunda karar verebilir.
(4) Kalecilerin forma setleri de bu maddedeki hükümlere tabidir.
MADDE 9 – FORMA SETLERİNİN RENKLERİ
(1) Kulüpler, formalarında, sortlarında ve çoraplarında
(2) Forma setlerinde kulübün tescilli renklerinin bulunması
(3) Kulüpler, kullanacakları formaların ince veya
veya yatay çubuklu olsa dahi, kulübün tescilli
30x35 cm alan üzerinde açık veya aksi rengiyle
zorundadırlar.
MADDE 10 – NUMARALAR ve İSİMLER
(1) Futbolcuların formalarında ve sortlarının sol ön
zorunludur. Numaralar, formalarda 25-27 cm, sortlarda
(2) Numaralar, forma setlerinden farklı olacak biçimde
(3) En üst üç profesyonel ligde, formanın arkasında
7,5 cm’yi geçmeyecek sekilde futbolcunun isminin
(4) En alt profesyonel ligde mücadele eden kulüpler,
uymak kosuluyla isim uygulamasına gidebilirler.
(5) Futbolcuların sırt numaralarının alt iç kısmında,
logosu bulundurulabilir. Üretici logosu,
konumlandırılmalıdır.
(6) Kulüpler, futbolcuların sezon boyunca kulübünde
arasında belirlemek ve müsabakaların baslamasından
(7) Forma numaraları, sezon boyunca herhangi bir nedenle
olması vs.) baska bir futbolcuya devredilemez.
numaralardan birinin verilmesi zorunludur.
MADDE 12 – KULÜP LOGOSU
(1) Kulüp Logosu, formaların sol üst kösesinde, sortlarda ise sol ön yüzdeki numaranın üzerinde
bulunacaktır.
(2) Çoraplarda kulüp logosu, ismi veya isminin kısaltması bulunamaz.
MADDE 13 – AY-YILDIZLI AMBLEM
(1) En üst profesyonel ligde sampiyon olan kulüp ve Türkiye Kupasını kazanan kulübün, takip
eden sezonun sonuna kadar tüm resmi müsabakalarında formalarının sol üst kösesinde
ay-yıldız amblemi, sağ üst kösesinde kulüp logosunu tasımaları zorunludur.
En son a f s tarafından düzenlendi; 28.06.2010, 19:14.
(1) En üst profesyonel ligde şampiyon olan kulüp ve Türkiye Kupasını kazanan kulübün, takip
eden sezonun sonuna kadar tüm resmi müsabakalarında formalarının sol üst köşesinde
ay-yıldız amblemi, sağ üst köşesinde kulüp logosunu taşımaları zorunludur.
geçen sene Fbahçe ve Bjk 3, Gsaray 4 forma kullandı.. federasyona kendi sahanda sadece bu forma ama şortu başka renk diye yollamak yeterli.. forma aynı kalarak şort ve çorap renklerini değiştirmek şartıyla başka bir set yapmış oluyorsun zaten.. 5 forma MECBURİ DEĞİL KESİNLİKLE..
örnek olarak Fbahçenin ekte..
(1) En üst profesyonel ligde şampiyon olan kulüp ve Türkiye Kupasını kazanan kulübün, takip
eden sezonun sonuna kadar tüm resmi müsabakalarında formalarının sol üst köşesinde
ay-yıldız amblemi, sağ üst köşesinde kulüp logosunu taşımaları zorunludur.
sol üst diyor ama ortada kullanılıyor ?
Bu konuda defalarca konuşuldu bu sayfalarda. Üretici logosu gibi sorunlar ortaya çıkarsa bayrak ortada kullanılabiliyor.
Yeni sezon formalarımız şortlarımız ve konç çoraplarımızın tamamı ve bedenleri mağazamıza gelmiştir. Yeni formalarımız gerçekten kaliteli ve güzel olmuş şimdiden takımımıza ve taraftarlarımıza hayırlı olması dileklerimle inşaallah şampiyonluk hasretimiz bu yılki ayyıldızlı formalarla sona erer ve şampiyonluk kutlamalarını bu formalarla yaparız.
Yine uzun kollu forma almayı düşünüyorum. Umarım bu sene de üretirler uzun kollu formalardan. Gri forma uzun kollu olursa daha iyi olacaktır adım kadar eminim. Aston Villa tarzı dediğimiz modellerde kol rengi gövdeden farklı olduğu için uzun kollusu her zaman simetri sağlamıştır.
Onun dışında bu sezon şortlarımızda da değişme olması sevindirici. Bordo şort alacağım.
Çubuklu forma çoğunluğun isteğine uygun olarak yapıldı ve güzel de oldu. Bende çok fazla çubuklu oldu bu sezon farklı forma alacağım.
Bordo formayı çok düz buldum. Tek bir mavi yok üstünde.
Parçalı forma gereksiz oldu bence, yine de tasarımını seviyorum, uzun kollusu çıkarsa alabilirim.
Gri forma beni kararsız bıraktı. Yakından görüp son kararımı vereceğim. Uzun kollusunu alabilirim.
Beyaz formada mavi tonumuz tutturulmadığı için 3 sezondur en sevmediğim forma.
Konçlar da güzel görünüyor. Yine de bordo-beyaz veya mavi-beyaz yerine bordo-mavi beraber olsaydı daha iyi olabilirdi. Zamanla olur gibime geliyor.
bu formalarin hic birine para vermem..hepsi normal pazarda satilan formalar gibi olmus...nike in bize hic önem vermedi ne kadar beli...bi iki cizgi degisikligi ve biraz rengi degismis..ve yeni forma olmus?????? gece senenin ayni formasi bunlar...
“Ben basit bir 'iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
“Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”Eduardo Galeano
"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar
Yorum