evet en güzel renklere biz sahibiz. ancak dediğiniz gibi ts clublerde nike dışındaki ürünler resmen işporta. insan alıp hediye etmeye utanıyor malesef. varsın pahalı olsun ama çeşit ve kalite olsun.
Nike ile yapılan görüşme sonucunda kumaş kalitesinin iyileştirilmesi ve özel modeller olması kararlaştırılmış. Şu an modeller çalışılıyor, netleşen bir durum yok.
Şaşırmadığım bir şekilde benim önerdiğim model ve renkler gündeme gelmemiş. Unutmaları normal zira Nike ile yapılan görüşmeye benim de katılmam için beni aramışlar fakat cep telefonumun arızası nedeniyle serviste olduğu günlere denk gelmiş, bana ulaşamamışlar.
TS Club sorumlusu ile İstanbul'da bir görüşmemiz olacak, paylaşabildiğim kısmını sizinle paylaşırım.
İskoçların ekose deseni erkeklerin de giydiği bir desen, fakat keşan erkeklerin değil kadınların giydiği bir şey. Anlam olarak aynı şeyler değil.
Başkalarının kullandığı kültür kodları bize uyarlanınca güzel olacak veya doğru olacak değil, kendi doğru ve güzelliklerimizi üretme zorunluluğumuz var. Bunu yapabilecek geçmişimiz ve potansiyelimiz fazlasıyla var.
Odun ateşi bizim için bir yaz akşamında közde mısır gibi çağrışımlar yaparken, bir Hintli için ölü yakma ve cenaze törenini çağrıştırır. Kültür kodlarımız farklı olduğu için, renkler, şekiller, insanlar için farklı şeyler ifade edebilir.
Ekose desenler Celtic'in için anlamlı ve güzel dururken başka bir takım yaptığı zaman komik görünür. Aynı şekilde keşan deseni geleneksel güzel bir desen iken zorlama ile böyle bir tasarım içinde olursa, zorlama ve komik durur.
Keşan desenli Trabzonspor ürünleri elbette çıkarılabilir. Hatta bu sene bordomavi renklerden oluşan keşan desenli bir ürün bile çıkardı TS Club. Satış sitesinde olmadığı için görüntüyü paylaşamıyorum fakat hangi ürünü kastettiğimi anlamışsınızdır.
Formamızda bizim coğrafyamıza tarihimize ait özel çizgiler olsun derseniz o başka. Denizimiz, mavimiz, yeşilimiz birbir rengimiz esinlenecek çok daha fazla şey var.
Daha doğru renkleri ve formları bulup bunu bir gelenek haline getirememişken, böyle sıra dışı tasarımlar için çok erken diyorum. Yenilik, yeni düşünce mutlaka olmalı ama belli disiplin ve estetik süzgeçten geçtikten sonra.
Gittigidiyor.com da korsan formalarımızı satan kalpazana mail yazdım ağızıma geleni söyledim.Kulübün ihbar hattına bildirdim seni dedim.
Verdiği cevabı aynen aktarıyorum.
yorumlarıma bakarsan ürünlerimin sahte olmadığını anlarsın! korsan değil benim sattığım ürünler! istediğin yere şikayet et, benim yaptığım iş legal! ürünlerde faturalı!
Kullanıcının hesabını sattığı korsan ürünlerin linklerini kulübün ihbar hattına ve altuğatalaya maille bildirdim.Bi sonuç çıkacağını sanmıyorum ancak ben taraftar olarak üzerime düşeni yaptım.
Kulübün İhbar Hattından Gelen Mail
Ürünün satışa sunulduğu siteye yapmış olduğum itiraz sonucu söz konusu ürünün satışı durdurulmuş olup, ürün siteden kaldırılmıştır. Bilgilerinize sunarım.
Saygılarımla,
Av.Celal ÇOBANOĞLU
Trabzonspor Kulübü Hukuk Müşaviri
Ve Alış Veriş Sitesinde Yaptığım Araştırmada bulduğum korsan ürünler
Yorum