Trabzonspor aslinda her Sene playoff yapmali. Ancak bu Sene 12-14 sirada bitiririz Ligi. Hic hazir degiliz Mala sagolsun. Giresun macini sezon sonu arariz.
Ihsan Bayülgen karsiyaka macini da kaybedersek Kadroda degisiklik olur dedi. Kadji gitmeli ve Elonu gelmeli.
5 numarasiz Takim mi olur, Takimlarda 2-4 pivot var. 3 numaraya da transfer sart, bu rotasyonla sezon bitemez. Ha birde dün Mamak - eskisehir Macini izledim.
Tutku Acik fizik gücü kötü ve savunmada yok ancak ne paslari var hala, en az 10 asist yapmistir. nikolov yerine iyi bir oyun kurucu alinmaliydi.
Kısa rotasyonuna eklenecek yerli kalmadı. Daha önce dediğim gibi ya genç Mustafa'yla geçeceğiz sezonu ya da yabancı değişip esnek pozisyonlu çok yönlü oyuncular getireceğiz.
Bir yandan da mevcut kadronun uyumu ve gelişimini bekleyeceğiz.
[MENTION=50773]kanterts[/MENTION]
Sezon başlamadan bir hafta önce dört eksikten bahsetmiştim.
Şimdi gelelim kadro eksikliklerine:
- Oyun kurucu
- Pivot (Elonu - Kravtsov tarzı)
- Şutör PF (Caleb Green tarzı)
- Ve savunmacı "uzun" SF (Adres belli: Serhat-Simmons)
PF için Green ve Kadji alındı.
Oyun kurucu pozisyonunu yetersiz de olsa Moody-Lee-Nikolov'la geçiyoruz.
Pivot için geçen gün Nihat Mala "Çakılı pivot olmayacak bu sene" dedi.
SF ise kadroda yok.
*
Kadro üzerinde oynama taraftarı değilim. Bunu iki defa yazdım.
Diğer bir hedef (işler yolunda giderse) sezonu başladığımız koçla tamamlamak. Markovic gibi oyuncularla iletişimi bozulmazsa (ki Bazarevich daha sempatiktir) ilk defa sezonu tek koçla geçebiliriz.
Başka bir hedef ödeme sorunu yaşamamak, bir diğeri ise sezonu sakatlıksız bitirmek benim açımdan. Gerekmedikçe oyuncu gel-gitleri görmemek (Kinsey senaryosundaki gibi)...
- Önce ligde kalmak. 12-14 arası doğal yerimiz gibi görünüyor. İlk 10 büyük başarıdır.
- Sezonu koçla tamamlamak (Olağan dışı durumlar hariç)
- Ödeme sıkıntısı yaşamamak
- Sakatlık yaşamamak
- Geçen seneki gibi oyuncu sirkülasyonuna girmemek
Fakat maddi kaynak bulunduğu takdirde hamle yapılacaktır. Şahsi düşüncem Simmons gelseydi, yağmasa da damlar misali her şeye çare olmasa da bazı açıklarımızı kapatırdı. En azından maçlara 12 kişi çıkardık. Yerli kısa hamlesi yapmak bugünkü tabloda çok zor.
Yabancı hamlesi olarak sezonu kurtarmak için;
Moody-(Büyük tepki çekecek olsa da) Hardy-Kadji'den çıkıp;
(Vereceğim isimler örnektir, yanlış anlaşılmasın)
PG için savunmacı, içeriyi zorlayan ve tempoyu ayarlayan bir saha içi lideri (J. Gordon veya D. Perkins)
SF için sahayı çabuk geçebilen, atlet ve ceza şutu olan savunmacı (P. Harris)
C için pas istasyonu olabilen, boyalı alanda bitirici, TAKIM SAVUNMASINI SERTLEŞTİRECEK hareketli bir uzun (V. Dragicevic gibi)
* Elonu'yu ben de beğeniyor ve istiyordum. Fakat geçen gün sorduğumda sakatlığını öğrendim. Caleb'e kronik denilen yerde onun durumu nasıl adlandırılır?
* Çok yönlülüğünü hep örnek verdiğim JP Prince, eski OYAKlı Joseph Jones'la birlikte İran'a gitmiş.
Mesela;
Gordon-------------Nikolov
Lee-------Erol Can
Harris--------------Mustafa
Wright----Green----Ozan
Dragicevic----------Dusan
- Lee'yi yine yeri geldiğinde 1 numaraya kaydırdığımızda kenardan Erol Can gelebilir (Lee-Erol Can-Harris). Veya Harris'i dinlendirirken 3 numara olarak oynatabilir (Moody-Erol Can-Lee).
- Lee iki numara oynarken topa yön verebilen iki gardımız olacak. Hardy'nin bu yönü yok.
- Mevcut kadroda Lee kenara geldiğinde Moody/Nikolov-Hardy-Erol Can gibi dördü de 190 altı kısa üçlüyle parkede kalıyoruz.
- Ayrıca baskı yapmak gereken dakikalarda Nikolov-Gordon çift gard düzeninde oynayabiliriz. Üç numara ister Lee'yi ister Harris'i koy. Şimdi Nikolov-Moody oynayamıyoruz.
Green-Wright
Wright-Dragicevic
Green-Dragicevic gibi iç-dış dengesi sağlayabilecek uzun ikilileri kurabiliriz.
- Veteran olmasına karşın atletik bir kadro olurdu. Lee'nin bire birleri, Harris'in yay gerisi tehdidi, Green'in tepe oyunları, Wright'ın yüzü dönük etkisi, Dragicevic'in çembere yakın bitiriciliği ve en önemlisi Gordon'un takım oynatma becerisi (Aslında o da kariyerinin başında tam playmaker değildi)...
Arkalarında Nikolov, Mustafa, Ozan ve Dusan gibi gençler...
Kağıt üzerinde şu anki kadrodan daha DENGELİ bence. Bu takım da transition oynar. En azından yarı saha oyununa daha fazla çözüm üretir. En önemlisi de koç Bazarevich, Miles-Delaney-Hodge gibi saha içindeki komutanına (Gordon) kavuşur. Moody başka şeyleri iyi/kötü yapabilse de en büyük eksiği bu zaten.
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
İzlediğim 2 maç sonunda sanki Darius Johnson Odom gibi bir adam eksik gibi geldi. Basketten anlamam ama işte öyle göz gördüğü kadar tahmin sayılır diyelim.
Aklıma gelince bir bakayım dedim Odom ne yapmış diye. Bu yıl Sassari'de 4 maç oynamış ve 3'ünde en skorer oyuncu olmuş. Çok beğeniyordum zaten ama daha iyi duruma gelmiş sanırım.
Kötü kaçırdık sanki bu adamı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Anladim Oguz Abi. Isi biliyorsun. Mesela Paul Harris diyorsun, cuk oturur. Özellikle bizim Ribaund alerjisi olan Takima cok katki saglar. Gecen Sene Usak Maclarini nezaman izlesem 10-15 ribaund aliyordu. Bizim gibi Cember savunucusu olmayan Takimlarda 1-2-3 numaralay kolay kolay gecilmemeli. Cekmece maci tam skandaldi, isteyen potaya gitti. Jamon Gordon da tecrübesiyle liderlik yapardi Takima. Doron perkins de savunmasiyla.
Nba de cut edilen cok Oyuncular oldu son 1-2 Günde.
Oğuz gerekeni yazmış ama Nihat Mala işin içinde olunca takımın gelecekte ne olacağını kestiremiyorum. Şu kadroyu 3 hafta önce kursa belki şu an 2'de 2 ile başlamıştık. Bir de pişkin pişkin takımı geç kurduk diyor. Sanki göreve lig başlarken geldi. o Acibadem'in de alacağı olsun almadı seni yaktı bizi.
Ülkemizde üçüncü sezonunu geçiren koç Markovic, yaz döneminde Pınar Karşıyaka’nın teklifine evet diyerek Türkiye macerasına İzmir’de devam etme kararı aldı. Trabzonspor Medical Park maçı öncesi bizleri kırmayarak vaktini ayıran koç Markovic ile yazın en başından bu zamana kadar geçen periyodu ve sezondan beklentileri konuştuk. Sohbetimiz yaz döneminin en başından başladı. Karşıyaka’dan gelen teklif sonrası ilk tepkisi […]
Markovic roportajinda dikkatimi ceken iki sey.
Erdi'nin gelisimi ve gecen sene Muhammed Baygul'u bize almak istemesi...
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Nba'den dün itibariyle bir alamet oyuncu kesildi takımlardan. Çok geçmeden hamlelerin yapılması lazım. Takımından kesilmisse Bobby Brown'ı al Moody'ı şutla. Gerekirse Kadji yolla adam gibi Pivot al.
NBA'den birçok iyi swingman boşa çıktı. Daha iyisini alma ihtimalleri olduğunu düşünmüş olabilirler. Ayrıca her takım yanlış oyuncu getirebilir, yeter ki bu yanlış seçimler kronik hâle gelmesin. "Uşak modeli"nin hayranı olduğum söylenemez ama Trabzonspor'daki "Genel menajerin oyuncu temsilcisi dostlarıyla rakı sofrasında oyuncu belirleme" modelinden kat kat iyidir. O fotoğrafı da paylaşmışlardı dalga geçer gibi, utanç vesikası.
Yorum