Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Basketbol Transfer Dosyası

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Basketbola yakin ilgilenen arkadaslara sorum olacakdi...

Bu yapilan kadro Beko Basketbol liginde ne yapabilir ??
    ...TRABZONSPOR...
    "Bize Her Yer Trabzon"

Yorum

• İlk olarak Samet Yildirim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Basketbola yakin ilgilenen arkadaslara sorum olacakdi...

Bu yapilan kadro Beko Basketbol liginde ne yapabilir ??
      Bana sorarsan ilk 6 ya oynar bı yarı fınal yapar orda da efes ve fenerle eslesırse 3 maclık serıde 1 mac alırız.Ancak belli olmaz taraftar destegımız 7500 kişi full oynarsak daha iyi olabılır(İnsallah da oyle olur)

Yorum

• Ben Erdal Albayrak, Ramazan Öksüz, Kerem Öztoprak, Volkan İncekara, Eddy Fobbs ve Serhat Büker'in takımdan kesinlikle gönderilmesi gerektiğine inanıyorum.
        Teşekkür edilip, medeni bir şekilde yollar ayrılmalı.
        Evren'in durumundan ötürü Serhat tutulur mu bilmiyorum ama bu oyuncular takıma çok fazla katkı sağlayamamış arkadaşlar bana göre.
        ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam!'' Dozer CEMİL

Yorum

• bu nasıl transfer yaa..ilk gereksiz transferimizi yaptık..selcuk üniversitesinde oynarken kendisinin maçlarına gidiyordum,kepez-erdemir gibi takımların oyuncusu....artı bizim boy ortalamamız oldukça düşük olcak.en uzun adam 2.08 mi olcak...insallah fobbs gonderilmez,yoksa potaltı zayıf kalır...
          Çaykaralı , Kazım Koyuncu , Konya'da yaşayan Trabzonlu Spor Muhabiri. www.twitter.com/fatihhseker

Yorum

• İlk olarak lazfatih61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            bu nasıl transfer yaa..ilk gereksiz transferimizi yaptık..selcuk üniversitesinde oynarken kendisinin maçlarına gidiyordum,kepez-erdemir gibi takımların oyuncusu....artı bizim boy ortalamamız oldukça düşük olcak.en uzun adam 2.08 mi olcak...insallah fobbs gonderilmez,yoksa potaltı zayıf kalır...
            Fobbs gitmeyecek gibi geliyor . Eğer üstteki haber doğruysa transferi kapatacaklarmış ki yabancı alma haklarıda var hala . Kullanmak isteseler Fobbs'u gönderirlerdi öyle düşünüyorum

Yorum

• İlk olarak kemalist tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Ben Erdal Albayrak, Ramazan Öksüz, Kerem Öztoprak, Volkan İncekara, Eddy Fobbs ve Serhat Büker'in takımdan kesinlikle gönderilmesi gerektiğine inanıyorum.
              Teşekkür edilip, medeni bir şekilde yollar ayrılmalı.
              Evren'in durumundan ötürü Serhat tutulur mu bilmiyorum ama bu oyuncular takıma çok fazla katkı sağlayamamış arkadaşlar bana göre.
              Diğerlerini bilmem ama Volkan daha 20 yaşında hocam

Yorum

• Futboldan ümidi kestik artık baskete yanaşalım bare bu maçları canlı veren kanal varmı peki?
                Adalet herkese eşit uygulanırsa güzeldir!!

Yorum

• Transferlerin yanında kadroda kalacak isimlerde önemli.Bu konuda nedir son durum bilmiyorum.Fırat 2.ligde kalmayı tercih ediyor sürekli ama onun dışında kimler kalır sanırım belirsiz.
                  ÖNCE TRABZONSPOR DİYECEKSİN…ENDÜSTRİYEL FUTBOLA HAYIR!!! #DİREN TRABZONSPOR

UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN...#KORAY ÇAPOĞLU

Yorum

• 1) Yabancı oyuncu takviyesi konusunda...

Bildiğimiz gibi bu konuda bir kısıtlama mevcut. Sayısal ve bölgesel (Amerika-Bosman) olarak... Bu sezona ilişkin karar henüz kesinleşmedi ( ya da ben bilmiyorum)... İki yıl önce yapılan açıklamada 2010-11 için 6 yabancıya izin verileceği belirtilmişti. Ancak resmi bir açıklama henüz yok. Bunu biz bilemesek dahi kulübümüzün yetkilileri planlarını en iyi şekilde yapıyorlardır.

2) Kadro yapısı...

TBL için yerli oyuncu rotasyonu en önemli konudur. Bundan kastım, bireysel hücum veya savunma yetenekleri değil, sahada önemli süreler alabilecek Türk oyuncuların sayısının yeterliliğidir. Bunun için Evren Büker transferi altın değerindedir. Hem ligin iki yıldır en çok gelişme gösteren oyuncusu olması (birçok otoriteye göre) hem de Dünya Şampiyonası aday kadrosunda yer alması göstergedir.

Böylece 2 numara için iyi bir adım atılmıştır.

Yine ligin tecrübeli oyuncularından Ersin Görkem takviyesi de 2-3 için takıma derinlilk kazandıracaktır. Hem dış şutları hem de savunma becerisiyle bence ligin en iyi yerli 2-3 numaralarından (zaten dün açıklanan milli takıma bakıldığında Ömer-Cenk dışında bu tarz başka oyuncumuz olmadığı da görülür).

Havuzdaki diğer isimler Erkan Veyseloğlu, Bekir Yarangüme, Haluk Yıldırım, Caner Topaloğlu, Serhat Çetin... vs. olduğu düşünüldüğünde bence çok yerinde bir transfer olmuştur.

Uzun pozisyonlarında 4 numara bir şekilde bulunabilir. Zaten mevcut kadroda da Hakan-Hadi-Serhat ile potansiyelimiz vardı. Ama 5 numara bulabilmek kolay değil. Ömer Aşık-Semih-Oğuz'u Euroleague yapmadan Trabzon'a getirmek şimdilik gerçekçi değil. Geriye kalanları kategorize edersek, Asım-Hüseyin-Nedim gibi veteranlar var. Asım'la ilgili haberler vardı. Ama takımında kalmış.

Bir de Ümit Türköoğlu-Umut Yenice gibi ortalama oyuncular vardı.

Tercih genç gruptan oldu.

Mutlu; Emre Bayav ve Bora Paçun'a göre daha fazla süre aldı. Gelişimi daha çok.

Hem genç hem de iyi bir fiziğe sahip olması, artıları. Ayrıca elimizdeki diğer pivotları düşündüğümüzde onları tamamlayacak meziyetlere sahiptir: ayakları çabuktur; serttir...

Elbette başka bir oyuncu da seçilebilirdi; ama hocalarımız böyle uygun görmüş. Maddi yapımızı da unutmamak gerek...

3) Kadro mühendisliği...

Bir takımda 12 tane Kobe veya LeBron olmaz! Herkesin bir görevi olacak. Kimi 30 dk alacak, kimi 5...
                    Zaten oyuncu da koç da bunu bilir. Siz, "rakip 4 kısa oynarsa kimi kullanabilirim" veya "zone yaparsa tepede kimi oynatmalıyım"ı düşünüp 12 farklı tipi bir araya getirmelisiniz.

Gelen her oyuncunun sayı kralı olmasını bekleyemeyiz bu yüzden. (Sonuç: Mutlu, yerinde bir tercihtir.)

4) Boy konusu...

Ben Wallace, 206 görünüyordu (ki 203 olduğu iddia edilir); NBA'de hem ribaund hem blok kralı olmuştu. Ya da Charles Barkley: 196 boyla NBA ribaunt kralı oldu. Veya Dennis Rodman..

Basketbolun en önemli ölçüsü boy olsa da; kilo-vücut yağ oranı-kas yapınız- atletik yetenekleriniz-kol boyunuz-sıçrama yüksekliğiniz-kulaç uzunluğunuz... gibi yan faktörler de vardır.

Yani "en uzun oyuncumuz 208" diye düşünüp karalar bağlamaya gerek yok. Biz ne Slavko Vranes'ler, Pavel Podzolkin'ler gördük; Allah boy vermiş gerisini koyvermiş cinsinden...

5) TB2L'deki kadromuz...

Evet, o kadronun TBL için yeterli olamayacağı aşikar. Ama bu demek değil ki, hepsini gönderelim.

Mesela Caner, defalarca mili takımlarda oynamış bir altyapı yıldızı. Takip edenler bilir; Cenk Akyol'dan daha yetenekli olduğuna inananların sayısı hiç de az değildi (biri efes diğeri Ülker'de defalarca kapışırlardı). Böyle bir oyuncunun kadroda yer alması gerekir bence. 2 numara için Evren'i rahatlıkla dinlendirebilir. Ya da Hakan'ın 4 numara için iç-dış dengesini kurabilecek bir oyuncu olduğuna inanıyorum. Volkan İncekara ise Ümit Milli Takım'da yer alıyor. Zaten kadroda altyapıdan oyuncu bulundurma gerekliliğinden ötürü pg rotasyonuna zamanla dahil edilecektir.

Son: Daha zaman var. Sabredelim. Hızlı geçen mayıs ayı hepimize umut aşıladı. Ancak rakiplerin yatırımlarını beklemek gerek. Kendi çalışmalarımız kadar onların kararları da önemli.

Hepsinden önemlisi, bu kadar kısa sürede çıtayı yükselttik. Şimdi biz bekleyelim, izleyelim, görelim...
                    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Mustafa Uzuner 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Transfer bitmiştir diyorlar bence bu kadro yetersiz hala yapılan transferler iyi ama geçen seneden takımda kalacak basketbolculardan tbl de rotasyonda kullanabileceğimiz oyuncu yeterlilik açısından az yabancı oyuncu alma hakkımızı sonuna kadar kullanmalıyız bence ve birkaç iyi yerli oyuncu takviyesi yapılmalı.Seneye ilk 4 takım içinde olmayı hedefliyoruz . Efes ve feneri geçmemiz gerçekçi olmak gerekirse çok zor , Oktay mahmutiyi takımın başına geçirmiş bir galatasarayı da zor beşiktaş son yıllarda mali açıdan çok zor günler geçirse de yabancı oyujcu transferleri bir o kadar da iyi oluyor türk telekomda oldukça iyi bir bütçeye sahip ve çok önemli bir takım , Keza banvit karşıyaka da kısıtlı bir bütçeye rağmen çok iyi kadrolar kuruyorlar . Geçen senenin flaş takımı ve bizim baş belamız bornova da ligde ki 2. yılına dahada tecrübelendi. bu kadar iyi takımlar karşısında bizim bu kadroyla yeterli olduğunu ve bizi hedeflerimize ulaştıracağını açıkçası düşünmüyorum. Tabi ki bu takımların hepsine karşı kesinlikle üstün olduğumuz bir tek yön var o da Doğan HAKYEMEZ, Aydın ÖRS ve Alaaddin YAKAN üçlüsü Efes Pilsen efsanesini yapan ikili ile yıllarını ülker alt yapısından çok önemli oyuncular çıkmsını sağlayan allaattin hoca tüm rakiplerimize karşı bizi üstün kılacaktır
                      Haydi bakalım hayırlısı
                      Mustafa arkadaşım,

Banvit hakkında bir ekleme yapayım.

Şuanda ülkemizden en iyi altyapı sistemine sahipler belki de... Yiğitcan, İbrahim ve Şafak'a daha fazla süre vermek için o bölgelere yabancı oyuncu getirmedi Orhun Ene.

Ayrıca kısıtlı bütçe için birşey söyleyeyim:

Başkan Özkan Kılıç AA'ya verdiği demeçte, "milyon dolarlık oyuncu alabiliriz" demişti. Bütçeleri hiç de kısıtlı değil yani...

Hedef hakkında...

İlk sezon hedefimiz ilk 6 olarak açıklandı. Rakiplerden bağımsız düşünürsek (ne yaptıkları henüz belli değil) bu hedefe uygun adımlar atıyoruz. Zamanla, görüntü daha da netleşir.
                      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Bu ne şimdi ?

TS’ye Aydın Örs Şoku!
                        10 Haziran 2010 / 14:31
                        Trabzonspor basketbol takımının sözleşme imzalamaya hazırlandığı ünlü coach için yeni bir takım devreye girdi

Trabzonspor Medical Park'ın teklif götürdüğü ve imza atmasının an meselesi olarak duyurulduğu Aydın Örs'ün, Fenerbahçe Ülker ile görüşme halinde olduğu iddia edildi.
                        Daha önce yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un teklifine çok sıcak baktığını ifade eden Örs, Fenerbahçe Ülker'in araya girmesiyle çark etti ve Beko Basketbol Ligi'nin son şampiyonu ile görüşmelere başladığı ifade edildi.
                        Örs'ün, yakın çevresine, “Fenerbahçe Ülker ile yapacağı görüşmelerden bir netice alamazsam Trabzonspor Medical Park ile sözleşme imzalarım” dediği iddia edildi.

Yorum

• Bigben'in görüşlerine katılıyorum. Önemli olan takımın kimyasını oturtabilmektir.Efes Avrupa'nın en pahalı 5 oyuncusundan iikisini getirdi, geri kalan yabancı ve yerlilerde Avrupa'nın yıldız oyuncusuydu ama 2 hatta 3 cephede de hüsran oldu.300-400 bin dolarlık çabuk ayaklı,ribauntçu bir dört numara olsaydı her şey farklı olacaktı belki de. Bir tarafta 25 milyon Euroluk avrupa'nın en pahalı 2.kadrosu Efes diğer tarafta 3 milyon dolarlık Partizan.Sonuç: Önemli olan takım kimyası.

İsimlere çok takılıyoruz, utanmasak King James'i isteyeceğiz.Şu anki transferler gayet olumlu ve hedef play off'ta iyi bir yer kapmaki,final four için henüz erken!
                          ÖNCE TRABZONSPOR DİYECEKSİN…ENDÜSTRİYEL FUTBOLA HAYIR!!! #DİREN TRABZONSPOR

UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN...#KORAY ÇAPOĞLU

Yorum

• İlk olarak erti tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            TS’ye Aydın Örs Şoku!
                            Trabzonspor basketbol takımının sözleşme imzalamaya hazırlandığı ünlü coach için yeni bir takım devreye girdi

Trabzonspor Medical Park'ın teklif götürdüğü ve imza atmasının an meselesi olarak duyurulduğu Aydın Örs'ün, Fenerbahçe Ülker ile görüşme halinde olduğu iddia edildi.
                            Daha önce yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un teklifine çok sıcak baktığını ifade eden Örs, Fenerbahçe Ülker'in araya girmesiyle çark etti ve Beko Basketbol Ligi'nin son şampiyonu ile görüşmelere başladığı ifade edildi.
                            Örs'ün, yakın çevresine, “Fenerbahçe Ülker ile yapacağı görüşmelerden bir netice alamazsam Trabzonspor Medical Park ile sözleşme imzalarım” dediği iddia edildi.
                            şahsen gelmesini çok istiyorum, ama gelmedi vah da gelmedi ..biz de Çetin Yılmaz'ı getiririz başa...

Yorum

• Hangisi doğru?

İlk olarak erti tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              TS’ye Aydın Örs Şoku!

haberin kaynağı :http://www.trabzonunsesi.com/news_detail.php?id=56727

Birisi yalan söylüyor. Umarım yalancı bu sitedir.

Yorum

• Ben yanlış hatırlamıyorsam Doğan HAKYEMEZ dörtlü finalde hedefin bu sene için ligi ilk dörtte bitirmek ve 5 sene içinde şampiyonluk yaşamak olduğunu söylemişti. Banvit çok yüksek bedele oyuncu alabilir ama almıyor. Trabzonspor hedeflerini kısa sürede başarı hedefleyerek yapıyor bu yüzden daha yüksek bütçeli bir takım oluşturması gerekiyor. Herkesin dilinde bir PARTİZAN kelimesi geçiyor. Ya allah aşkına nasıl TRABZONSPOR'u partizanla karşılaştırıyorsunuz Partizan yugoslav ekolünün en önemli temsilcisi ve tüm dünyaya bedel bir alt yapısı var. Resmen fabrika gibi özellikle 4 ve 5 numara fabrikası türkiye de efes bile onlarla başedemezken Trabzonsporu onlarla KISA VADEDE değerlendirmek haksızlık olur. Tabi ki TRABZONSPOR hedeflediği gibi trabzonu bir basketbol şehri haline getirmeyi gerçekten istiyorsa örnek alması gereken takım kesinlikle partizan ama bu UZUN VADEDE Kİ hedefler için gereklidir. Bir Gerçek var alt yapımız şuan için çok yetersiz bu gayet normal bir şey zaten 4 sene önce basketbol takımımız yoktu. Efes avrupa da final four hedefiyle sezona başladığı için çok kaliteli oyuncuları transfer etmesi gerekiyor ve final four hedefi haricinde ki her sonuç başarısızlık olarak kabul ediliyor ama Partizan top16 kalsa dahi başarılı kabul ediliyor . Hal böyle olunca kişisel yorumum el insaf diyorum
                                sadist trabzonsporun mazoşist yaptığı taraftarı

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X