Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Basketbol Transfer Dosyası

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Kusura bakmayın ama Trabzonspor Kulübünün ''Basketbol'' takımına ne gibi maddi veya resmi bir katkısı oluyor?

Evet eleştirelim eleştirmesine...

Adı Medicalpark Spor olsun! Zira Trabzonspor'un bir katkısını göremedim bu basketbol takımına!

Bu işe uzak duran Trabzonspor Yönetimine ne demek lazım bilmiyorum.

Yorum

• Zihniyet bu iste. Size mustehak vallahi... Adam agzinizdaki lokmayi da alsa kabullenirsiniz.
      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• O arkadaşı görmezden gel Oğuz.

Onun yorumlar hep o düzey. Akyazı, Basketbol v.s

Para veren, para bulan hep haklıdır.

Bir bina diken mutlak haklıdır.

Sen de yap öyle eleştir.

Haşa yoksa sus. ))))

12 yılda yetişen gençliğin müzelik örneklerinden kendisi.

Şu dönem bitince müzeye isteyeceğim onu.
        Bir Gün Mutlaka Aslına Döneceksin. Dönmek Zorundasın. Bu Senin Genlerinde var...

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Sanmıyorum.

Bu Yaz Ligi'ndeki performansıyla NBA'e gitme ihtimali yok gibi. Yine de belli olmaz, farklı bir tarzı var. Düşük bir kontrat da alabilir.

Avrupa'ya dönerse ciddi piyasası oluşacaktır.
          Nba'e gitcegini dusunmuyorum bende.

Bize donmesini cok isterim. Kendisi gelisime acik bir oyuncu. Yaz Ligi'ndeki performansi ile kendini gelistirdigini gosterdi zaten.

Yorum

• Oyak Renault, Antalya Bld., Kepez Bld, Bornova Bld ve Hacettepe ligden düştükten sonra ne haldeler? Sebepleri nelerdir? Üzerine düşünmek lazım. Gerçekçi olmayan bütçelerle yapılan akılsız harcalamalar ve sonrasındaki borçların altından kalkamadılar. Allah'tan Medical Park gibi zenginler tarafından yönetilen bir takım var da, para sorun olmuyor Karadeniz'de!

(Bandırma Kırmızı farklı bir proje, onu değerlendirme dışında tuttum. Bu yıl düşen Mersin Bld ve Aliağa umarım yukarıdakiler gibi olmaz).

Lige katıldığımız 2010'dan sonra, bize benzer durumdaki takımlar neler yapmışlar, detaya girmeden şöyle bir inceleyelim:

Uşak Sportif

2013-14'te lige geldi.
            Normal sezon 16 G -14 M
            Play - off 0/2
            Türkiye Kupası 1/2
            Bu yıl EuroChallenge'da oynayacak.

*

Royal Halı Gaziantep

İki sezon önce lige katıldı.

İlk yıl;
            Normal sezon 12/18
            Play - off (yok)
            TK 0/3

İkinci yıl;
            Normal sezon 13/17
            Play-off (yok)
            TK 0/3
            EuroChallenge 13 g - 3 m (EuroChallenge üçüncüsü)

*

Torku Selçuk

Dört yıl aradan sonra geçen sezon lige döndü.

Normal sezon 10/20
            TK 0/3

*

Ted Kolejliler

Onlar da TB2L'de üç sezon geçirdikten sonra lige dönmüşlerdi.

Önceki sezon;

Normal sezon 18/12
            Play-off 1/2
            TK 2/2

Bu yıl;

Normal sezon 12/18
            Play-off (yok)
            TK 1/2
            EuroCup 11 G - 9 M (Avrupa'nın ikinci kupasında çeyrek final)

*

Olin Edirne

Bizimle birlikte çıktılar ve ilk sezonda 17 G -13 M ile play-offa kaldılar. Play-offta 2-3 ile Banvit'e elendiler.
            Sonraki üç sezonda istikrarlı şekilde 8 g - 22 m aldılar.

EuroChallenge'a katıldıkları sene 2 g - 4 m ile gruptan çıkamadılar.

*

Tabii Tofaş

90ların sonunda zirvedeki yerini bütçede küçülmeye giderek altyapı takımı misyonuna bıraktılar. 2009'da lige yeniden kalıcı şekilde döndüler.

İlk sezon 12-18 ve ikinci sene 13-17 ile play off dışı kaldılar.

Ardından 14 -16 (play - off 0-2) /// 12 - 18 (play - off 0/2) /// 16-14 (play-off 0/2) ile üç sene arka arkaya play offa kaldılar.

Son iki sene EuroChallenge'a katıldılar. İlkinde ikinci gruplara kadar gittiler (8/6). Bu sezon ise ilk gruptan çıkamadılar (3/3).

Efes'in yeniden yapılanıp dirilmeye çalıştığı,
            Fb Ülker'in bütçeyi kısmadığı,
            Gs'nin EuroLeague hakkını kaybetmemek için yukarılara tutunmaya devam edeceği,
            Banvit'in artık EuroLeague takımı olmaya göz diktiğini görüyoruz.

Bu dörtlünün arkasında bütçeleri ne olursa olsun şube geçmişleri, tecrübeleri, altyapı çalışmalarıyla, EuroCup tecrübeleriyle Pınar KSK ve Bjk geliyor.

Darüşşafaka Doğuş koç Mahmuti ve güçlü bütçesiyle iddialı geliyor.

Sahip olduğu ekonomik gücü son beş yıldır ilk 10'dan yukarı çıkamayarak çarçur eden Telekom...

En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 20.07.2014, 12:28.
            Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Murat' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Başkan açıklama yapmıştı kalıyor diye, başkan ne dediyse tersi çıkıyor.
              ÖNCE Bir yabancı oyuncu haklarının daha kalacağını ifade eden Hopikoğlu, "Bu transferde aceleci davranmayacağız. Maçlarımızın başlamasının ardından takımımızda eksiklik görürsek yabancı kontenjanımızı değerlendireceğiz ancak şu an için bu konuda arayış içinde değiliz" diye konuştu.

SONRA Andrija Stipanovic Trabzonspor'da

Bu kaçıncı örnek oldu, hatırlamıyorum...

Yorum

• Basketbol sayfası çok ilgisiz kalmış.

Oyuncu kadrosu, gelen gidenler henüz güncellenmemiş.

Biraz yorum biraz da aldığımız isimleri toparlayacak olursak şöyle bir manzara var.

Sean Marshall - Tam bir sayı makinesi. Her türlü pozisyonda sayı atacak, winner tarzda bir oyuncu. En önemli artısı ligimizi iyi tanıması.

Dwight Hardy - Pek bilgim yok ama istatistikleri göz kamaştırıcı.

Veliçkovic - Hep alanı açacak, çember altını boşaltacak 3 sayı tehdidi olan bir oyuncu istemiştim nihayet o amacımıza ulaştık. Harika bir transfer.

Simmons - Olyp. rotasyonunda kenardan gelip pota altını karartan, ikili oyunları bitirebilen bir oyuncu. Aslında buna ek olarak sırtı dönük oyunu olmasını arzu ederdim maalesef o özelliği yok.

Randle - Büyük olasılıkla yabancılarda yerini koruyan yegane isim Randle olacak. Ego'su olmayan, takımı düşünen bir oyuncu. Dengeli oyunu, savunması ile katkısı olacaktır. Zaten yanında İki tane elit skorer olacak. Kalması bizim için iyi olur.

6. yabancı oyuncu - Summer League'da bütçemizi sarsmayacak birçok SİYAHİ uzun var. Cooley gibi yumuşak oyuncu kesinlikle alınmamalı.

Bunun dışında yeni yabancı kontenjanı bizim lehimize oldu.

Çünkü kaliteli yerli isimler daha çok rakiplerimizde olduğundan bu takımlarla mücadele etmek zorlaşıyordu.

Bu sistemle eşit ve adil şartlarda rekabet etme şansına erişeceğiz.

Banvit gibi yabancılar şehre ve takıma uyumu kolay sağlanırsa normal sezonda 1.'lik neden gelmesin.

Hakan Demir'in oynattığı basketbolu beğeniyorum kaliteli yabancılarla hakettiği değeri görecektir.

Taraftarın Giresun seyircisini birazcık olsun örnek almasını, tribünleri tıklım tıklım doldurması elzem.

Çünkü boş ve sessiz bir atmosferde oyuncu motive olamaz, takımı ciddiye almaz ve enerjisini %100 vermez.

Onun konsantrasyonunu, ritmini hep diri tutmak istiyorsan o salonu panayır havasına sokacaksınız.

Yorum

• İlk olarak Tuğrul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Basketbol sayfası çok ilgisiz kalmış.

Biraz yorum biraz da aldığımız isimleri toparlayacak olursak şöyle bir manzara var.

Sean Marshall - Tam bir sayı makinesi. Her türlü pozisyonda sayı atacak, winner tarzda bir oyuncu. En önemli artısı ligimizi iyi tanıması.

Veliçkovic - Hep alanı açacak, çember altını boşaltacak 3 sayı tehdidi olan bir oyuncu istemiştim nihayet o amacımıza ulaştık. Harika bir transfer.

Simmons - Olyp. rotasyonunda kenardan gelip pota altını karartan, ikili oyunları bitirebilen bir oyuncu. Aslında buna ek olarak sırtı dönük oyunu olmasını arzu ederdim maalesef o özelliği yok.

Randle - Büyük olasılıkla yabancılarda yerini koruyan yegane isim Randle olacak. Ego'su olmayan, takımı düşünen bir oyuncu. Dengeli oyunu, savunması ile katkısı olacaktır. Zaten yanında İki tane elit skorer olacak. Kalması bizim için iyi olur.

6. yabancı oyuncu - Summer League'da bütçemizi sarsmayacak birçok SİYAHİ uzun var. Cooley gibi yumuşak oyuncu kesinlikle alınmamalı.

Çünkü kaliteli yerli isimler daha çok rakiplerimizde olduğundan bu takımlarla mücadele etmek zorlaşıyordu.

Banvit gibi yabancılar şehre ve takıma uyumu kolay sağlanırsa normal sezonda 1.'lik neden gelmesin.

Hakan Demir'in oynattığı basketbolu beğeniyorum kaliteli yabancılarla hakettiği değeri görecektir.

Taraftarın Giresun seyircisini birazcık olsun örnek almasını, tribünleri tıklım tıklım doldurması elzem.

Çünkü boş ve sessiz bir atmosferde oyuncu motive olamaz, takımı ciddiye almaz ve enerjisini %100 vermez.

Onun konsantrasyonunu, ritmini hep diri tutmak istiyorsan o salonu panayır havasına sokacaksınız.
                  Tuğrul, altıncı yabancı Stipanovic oldu.

Yeni yabancı düzenlemesi bizim gibi takımların lehine mi, zaman gösterecek. Ancak şu var ki girenin çıkanı aratmadığı geniş rotasyonlu (doğru orantılı olarak yüksek bütçeli) takımlar bizim gibi takımlara büyük üstünlük kuracaktır.

Sonuçta 5 yabancı sahada 40'ar dakika kalmayacak. O yüzden benchten gelecekler önem kazanıyor. Bizim yerli kadromuzun yeterli olmadığını düşünüyorum. Banvit örneğinde Erkan, Cevher, Ermal, hatta Simmons gibi yerliler vardı. Yabancıları EuroLeague ayarında: Meija, Markovic, C. Davis...

Biz henüz oralarda değiliz bence Tuğrul.

Yorum

• Stipanoviç ile tekrar anlaştıysak Stoll'da gelmeli...

Yorum

• İlk olarak Tuğrul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Basketbol sayfası çok ilgisiz kalmış.

Sizin gibi iyimser olabilmeyi isterdim.
                      Sadece yabancilar uzerinden konusacak olursak.

Sean Marshall ve Velickovic savunmada cok yumusaklar. Velickovic'in kariyeri sakatlandigindan beri hep asagi dususte. Umudum ayaga kalkmasi.
                      Cedric Simmons - Euroleague seviyesindeki rakiplerimize karsi cok yeterli olmayabilir.
                      Kisisel olarak Dwight Hardy'den umutluyum...
                      Turk kadrosu olarak ise geriye bile gittik diyebiliriz.
                      O yuzden ben play-off yaparsak kendimizi basarili sayacagim.
                      Istanbul'un eziklerine bir Istanbullu olarak "TRABZONSPORLUYUM" demenin gururunu her zaman yasadim, yasiyorum ve sonsuza dek yasayacagim...
                      You'll Never Walk Alone...
                      https://twitter.com/UgurBerkin

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Oyak Renault, Antalya Bld., Kepez Bld, Bornova Bld ve Hacettepe ligden düştükten sonra ne haldeler? Sebepleri nelerdir? Üzerine düşünmek lazım. Gerçekçi olmayan bütçelerle yapılan akılsız harcalamalar ve sonrasındaki borçların altından kalkamadılar. Allah'tan Medical Park gibi zenginler tarafından yönetilen bir takım var da, para sorun olmuyor Karadeniz'de!

(Bandırma Kırmızı farklı bir proje, onu değerlendirme dışında tuttum. Bu yıl düşen Mersin Bld ve Aliağa umarım yukarıdakiler gibi olmaz).

Lige katıldığımız 2010'dan sonra, bize benzer durumdaki takımlar neler yapmışlar, detaya girmeden şöyle bir inceleyelim:

Uşak Sportif

2013-14'te lige geldi.
                        Normal sezon 16 G -14 M
                        Play - off 0/2
                        Türkiye Kupası 1/2
                        Bu yıl EuroChallenge'da oynayacak.

*

Royal Halı Gaziantep

İki sezon önce lige katıldı.

İlk yıl;
                        Normal sezon 12/18
                        Play - off (yok)
                        TK 0/3

İkinci yıl;
                        Normal sezon 13/17
                        Play-off (yok)
                        TK 0/3
                        EuroChallenge 13 g - 3 m (EuroChallenge üçüncüsü)

*

Torku Selçuk

Dört yıl aradan sonra geçen sezon lige döndü.

Normal sezon 10/20
                        TK 0/3

*

Ted Kolejliler

Onlar da TB2L'de üç sezon geçirdikten sonra lige dönmüşlerdi.

Önceki sezon;

Normal sezon 18/12
                        Play-off 1/2
                        TK 2/2

Bu yıl;

Normal sezon 12/18
                        Play-off (yok)
                        TK 1/2
                        EuroCup 11 G - 9 M (Avrupa'nın ikinci kupasında çeyrek final)

*

Olin Edirne

Bizimle birlikte çıktılar ve ilk sezonda 17 G -13 M ile play-offa kaldılar. Play-offta 2-3 ile Banvit'e elendiler.
                        Sonraki üç sezonda istikrarlı şekilde 8 g - 22 m aldılar.

EuroChallenge'a katıldıkları sene 2 g - 4 m ile gruptan çıkamadılar.

*

Tabii Tofaş

90ların sonunda zirvedeki yerini bütçede küçülmeye giderek altyapı takımı misyonuna bıraktılar. 2009'da lige yeniden kalıcı şekilde döndüler.

İlk sezon 12-18 ve ikinci sene 13-17 ile play off dışı kaldılar.

Ardından 14 -16 (play - off 0-2) /// 12 - 18 (play - off 0/2) /// 16-14 (play-off 0/2) ile üç sene arka arkaya play offa kaldılar.

Son iki sene EuroChallenge'a katıldılar. İlkinde ikinci gruplara kadar gittiler (8/6). Bu sezon ise ilk gruptan çıkamadılar (3/3).

Efes'in yeniden yapılanıp dirilmeye çalıştığı,
                        Fb Ülker'in bütçeyi kısmadığı,
                        Gs'nin EuroLeague hakkını kaybetmemek için yukarılara tutunmaya devam edeceği,
                        Banvit'in artık EuroLeague takımı olmaya göz diktiğini görüyoruz.

Bu dörtlünün arkasında bütçeleri ne olursa olsun şube geçmişleri, tecrübeleri, altyapı çalışmalarıyla, EuroCup tecrübeleriyle Pınar KSK ve Bjk geliyor.

Darüşşafaka Doğuş koç Mahmuti ve güçlü bütçesiyle iddialı geliyor.

Sahip olduğu ekonomik gücü son beş yıldır ilk 10'dan yukarı çıkamayarak çarçur eden Telekom...

İlk olarak UğurB tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Sizin gibi iyimser olabilmeyi isterdim.
                        Sadece yabancilar uzerinden konusacak olursak.

Sean Marshall ve Velickovic savunmada cok yumusaklar. Velickovic'in kariyeri sakatlandigindan beri hep asagi dususte. Umudum ayaga kalkmasi.
                        Cedric Simmons - Euroleague seviyesindeki rakiplerimize karsi cok yeterli olmayabilir.
                        Kisisel olarak Dwight Hardy'den umutluyum...
                        Turk kadrosu olarak ise geriye bile gittik diyebiliriz.
                        O yuzden ben play-off yaparsak kendimizi basarili sayacagim.
                        Bence de play-off başarıdır. Zaten Medical Park Spor Başkanı da hedeflerini öyle koymuştu:

1) Avrupa kupalarında gruplardan çıkmak

2) Türkiye Kupası'nda ilk 4’de girmek

3) Ligde ise kesinlikle play-off’a kalmak

Yorum

• Hasan Aktaş : Uşak Sportif'ten Alper Saruhan'ı transfer ettik, gelecek sezon bizimle olacak
                          En son Sacit tarafından düzenlendi; 23.07.2014, 18:29.

Yorum

• Basketbol Yorum ‏@BasketbolYorum1 4 Min. Übersetzung anzeigen
                            Trabzonspor Medical Park, Uşak Sportif'ten Alper Saruhan'ı kadrosuna kattı.
                            *
                            * Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *

~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~

Yorum

• Alper Saruhan güzel hamle
                              Oyun bitince şah da piyon da aynı kutuya konur...

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                              Yükleniyor...
                              X