Hakemler! Şimdi Değilse Ne Zaman?

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • Yunus Güneş
    • 02.10.2008
    • 1435
    • Elektrik Mühendisi
    • Çanakkale

Valla takımımızı tebrik etmek lazım 11 kişi deil 11+3 kişiyi yendiler
    En son ilhan tarafından düzenlendi; 05.10.2008, 16:12. Sebep: Yazının tamamı kalın fontta yazılamaz. Lütfen forum kurallarına uyunuz.
    farklı açıdan aynı aşka bakmak.. bordo mavi

Yorum

• colman
      • 27.07.2008
      • 820
      • SELBES
      • Kocaeli

bende hep selçuk derelinin yönettiği maclardan bize bi hayır çıkmaz diye maçı izledim ama bu seferde yan hakem mübarek ofsayt bayrağını kaldırmak için yaratılmış birde çok kaldırdığından olsa gerek bayrağı elinden düşürdü
      2010-2011-ŞAMPİYONU TRABZONSPOR-

Yorum

• john_61
        • 23.02.2008
        • 116

İlk olarak Bülent Şirin tarafından gönderildi
        Ey gidi Osmancığım, bu kadar uzun süre ortalarda görünmezsen, bir üyenin arka arkaya üç gün arzı endam etmediği zaman unutulduğu yerde böyle derler işte. Askerliği kastetmiyorum, daha uzun bir zamandır görünmüyorsun çünkü.

Arkadaşımızın adı dediğim gibi Osman’dır. Bordomavi.net’in en eski üyelerinden ve başta teknik altyapısı olmak üzere her tuğlasında emeği olan biridir.

Hakem meselesi çok önemli. Hâttâ ne yazık ki sahada oynadığınız oyunun kalitesinden, oynattığınız oyuncuların klasından bile belki de. Zaman zaman burada ya da başka yerlerde “Zamanında falanca oyuncuyu alsaydık kesin şampiyonduk” ya da “Ah, filanca oyuncuyu bir transfer edebilsek banko şampiyon oluruz” diyen ve yazanları görüyorum da gülsem mi ağlasam mı bir türlü kestiremiyorum.

Cem Papila duvarına tosladığımız sezon nasıl bir takımımız vardı ve nasıl futbol oynuyorlardı? Bir hatırlayın bakalım. İnsan hatırlamak istemediği şeyi daha çabuk mu unutuyor yoksa? Tekerlek kırıldıktan sonra neden düzgün yola gitmediğinize hayıflanmak fayda etmiyor. Yapacak bir şeyiniz de kalmıyor. Ne kadar köpürürseniz köpürün, ne kadar fırtına koparırsanız koparın, günde dört mevsimin değiştiği canım memleketimde bir başka gündem maddesi egemenlerin imdadına yetişiveriyor.

Trabzonspor yönetiminin kaliteli bir takım kurmak dışında başka önemli görevleri de olduğunu düşünüyorum. Futbolu ve ülkeyi yönetenlere gidip, “Bizi tutup şampiyon yapın demiyoruz. Hiç değilse gölge etmeyin. Trabzonspor’un şampiyonluğuna Türk futbolunun ihtiyacı var” mealinde telkinatta bulunması ve ikna etmeyi başarması icap etmektedir. Yoksa nasıl bir kadro kurarsak kuralım, nasıl bir futbol oynarsak oynayalım, birileri çıkar taşla, sargıyla, başka vilayetlerden getirilen alay alay güvenlik kuvvetleriyle şampiyonluğu elimizden alır. Bir Mehmet daha gider, biz de yıllarca ardından ağıt yakar; acıyı bal eyleriz.

Baki selamlarımla…
        Bülent abi, yazındaki tespitlerin çok isabetli ve yerinde, ama sana katılamayacağım bir nokta var. 'Onlar istemedikçe biz ağzımızla kuş tutsak şampiyon olamayız' cihetinde bir ifade kullanmışsın.

Dönüp geriye, şampiyon olduğumuz yıllara baktığımız vakit, şuanki durumun o zamanki ahval ve şeraitten pek farklı olmadığını görüyoruz; ben göremesem de şampiyonluğu yaşayan futbolcularımız, taraftarlarımız böyle söylüyor.

Fazla uzatmadan ne demek istediğimi söyleyeyim; 'bu zamanda şampiyon olmak artık elimizde değil, bu, ancak egemen güçlerin insafa gelmesiyle mümkündür' demek efsanin yaratıcılarına haksızlık etmek olmaz mı?

Yorum

• butthead
          • 20.02.2007
          • 131
          • ögrenci

yan hakem iyice saçmaladı maçta, bi ara bayrakta tayanamadı kesti kendini aşaaa ula ne güldük yaaa
          gaNgus...

Yorum

• Selman

Selçuk Dereli'ye şunu hatırlatmak isterim.Taban göstermek tehlikeli harekettir, cezası endirek serbest vuruştur.Ama tabanı adamın ayağına vurursan bunun karşılığı sarı karttır.O bahsettiğiniz kitabı açın okuyun arada bir.

Yorum

• MahmutHSO

Ben bizim maçlarımızda,yeni ve acemi hakemler istiyorum.En azından yanlış düdük çaldıklarında hata yaptılar deyip geçeriz.Ama böyle ,Selçuk Dereli gibi,tabiri caizse kaşar hakemler,herzaman rüzgarın estiği yöne göre hareket ederler.

Yorum

• Sadık Bıyık
                • 20.12.2005
                • 679
                • İstanbul

yahu ne kaç haftadır aklımda bu konu gelip burda sizle paylaşacağım diyorum bi türlü fırsat olmadı. hatta artık dün akşam ki maçtan sonra kafaya koymuştum başlıkta "tetikciler iş başında yeni oyun ofsayt taktiği"

denankara ankaragücü denizli ve en son şu karşılaşmada yan hakemlerin bizim aleyhimize kaldırdıkları ofsaytlarda bariz hatalar var. daha doğrusu bana göre kasıt var. bir pozisyon faulmü penaltımı ellemi aldı ayağı değdimi değmedimi diye şüpheye düşebilirsin. bazı kritik pozisyonlarda yanlış ofsayt kararı bile verebilirsin. bunlar hakem hatalarıdır.

ama tam hakemin gözünün önünde 2 mt geriden gelen adam için ofsayt kaldırmak art niyet değilde nedir. hemde bu bi kaç maçta oluyorsa bunun adı tezgah değilde nedir.

aynı şekilde orta hakemlerde rakibe karşı gayet musammahalı bize karşı hemen ceza veren rolünde. dün maçın 35. dakikasında jefferson topu alıp kale vuruşu yapması yarım saat sürdü hiç bir ihtar bile yapılmıyor. aynı şekilde 87. dakikada tolga yapınca hemen ceza.

açıcası yönetim bu konuda bişeyler yapmalı diye düşünüyorum, lobi faliyetleri felan. azizenin dediği gibi hiçbir şampiyonluk sadece saha içinde başarılı olmakla kazanılmaz
                bizde hiçbir zaman toplama yapılmaz, bazen çarpılır bazen bölünür bazende sıfırlanır

Yorum

• Emirhan Makul
                  • 05.11.2006
                  • 29272
                  • Üniversite Öğrencisi
                  • İstanbul

Bursa-Galatasaray maçındaki hakem bize geldiğini düşünemiyorum hakem kanayaklının tekiydi çok pasifdi
                  Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Erdal DİLEK
                    • 14.04.2008
                    • 5250
                    • memur
                    • Sakarya

fener macındaki peneltıyı hakem neresinden uydurdu anlamdım, ya kalkan bayraklar, hakem resmen fenerin şefeni kurtarmak için uğraştı, onamı kalmış bu iş.
                    BİZE HERYER TRABZON!!!
                    Bordo Mavİ

Türk futbolunda en az yuvarlak olan toptur. . .

Yorum

• Sen_Teksin_61
                      Forumdan Uzaklaştırılmıştır
                      • 24.09.2008
                      • 460
                      • Serbest

Bazı hakemler sahaya Trabzonspor'a tavır almış şekilde çıkıyorlar. Bunları kim, neden dolduruşa getiriyor anlamak gerçekten güç. En son örneğini Konya maçında Selçuk Dereli'nin kararlarında gördük. Hele bir kararı vardı ki içler acısı. Dereli'nin Cale'ye sarı kart gösterdiği pozisyonu izleyen varsa Allah aşkına söylesin. Cale'nin rakibe herhangi bir teması var mı? Böyle bir temas olmamasına rağmen ve pozisyon da çok açık olmasına rağmen hakem sadece sarı kart göstermeye şartlanmış olmanın verdiği hırsla güzelim çocuğa sarı kart gösterdi. Bu hakem mi mahluk mu ne desem bilmem işte bu ve bunun gibiler bu sene bizi rakiplerden daha çok uğraştıracağa benziyor...
                      FİLİSTİN'E SAHİP ÇIKMAK, TÜRKİYE'YE SAHİP ÇIKMAKTIR. HEPİMİZ FİLİSTİNLİYİZ, GAZZELİYİZ, IRAKLIYIZ. ZULME KARŞI SESSİZ KALAMAYIZ...

Yorum

• Erdal DİLEK
                        • 14.04.2008
                        • 5250
                        • memur
                        • Sakarya

fener1 kaseri 4

penaltı bomba, 3 tane net ofsayt olmayan penaltı, birde gözü önünde uğurun meslektaşına sen nasıl orda durusun diye yaptuğı pis hareket, ille bacağının kırılması mı lazım gündeme gelmesi için artist
                        BİZE HERYER TRABZON!!!
                        Bordo Mavİ

Türk futbolunda en az yuvarlak olan toptur. . .

Yorum

• Tunga
                          Trabzonspor Kongre Üyesi
                          • 29.11.2004
                          • 11392
                          • Yüksek Mühendis
                          • İstanbul

Burada Cale'nin iki maçtır verilmeyen kırmızı kartlarını da konuşalım. Biri elle smaç yaptığı Antalya maçı, diğeri de bu maç. İlk sarı kartı trajikomik olsa da, art niyetli hakem ikincisinde, düdükten sonra topa vurduğu için atılabilirdi de.

Bu sene Trabzonspor çok göz önünde. Geçen sene "Trabzon'un maçlarını seyredeceğime boğazda balık yerim" diyen Erman, bu sene kaçırınca üzülüyorum diyor. Bu da demektir ki artık maçlarımız çok daha ciddi takip ediliyor.

Hakemlerle ilgili sorun yaşayacağımız belli. Aslında önemli olan bunu baştan bilmek. Yani insani hataları bilemeyebiliriz elbette. Ama ön yargıları biliyoruz ki, bu da ciddi bir avantajdır aslında.

Bu konuda Trabzonsporlu Futbolculara imza ile okutulacak bir söz, Şenol Güneş'in Papila katliamından sonra söyledikleriydi. O sözleri aslında tüm futbolculara her maç öncesi; ama en çok da İstanbul maçları öncesi okutmalı. Özetle ne demişti?

- Maçtan önce hakem konusunda sıkıntı yaşayacağımızı tahmin ediyorduk, futbolcuları da bu konuda ciddi olarak uyardık. İkili pozisyonlarda dikkatli olmaları konusunda uyardık. Ama oyuncularımız buna dikkat etmedi ve baştan tahmin ettiğimiz gibi tüm şikayetlerimiz bu alanlarda gerçekleşti.

O geceden akıllarda kalan söz: "Seneye hakemleri de yenecek bir takım kuracağız" olarak kaldı; aslında hatırlanması gereken aynı gece Güneş'in söyledikleriydi.

Gözümüz açık olacak ve özellikle Trabzon'daki maçlarda ters kararlarda, en az hatalı pas atan oyuncumuza homurdandığımız kadar uğultu yaratacağız.
                          Trabzonsporlu olmak...
                          Zor ama güzel be kardeşim!

Yorum

• ÜNAL
                            • 10.09.2007
                            • 8063
                            • Ankara

Şampiyonluk yolunda hakemlerin etkisi büyük.Umarım bu yolda hakemler yüzünden pahalıya patlamaz Trabzonsapor'a.
                            Ünal İhtiyaroğlu

Yorum

• Sen_Teksin_61
                              Forumdan Uzaklaştırılmıştır
                              • 24.09.2008
                              • 460
                              • Serbest

Önümüzde gs maçı var. Umarım hakemlerin bize yönelik olarak verdikleri haksız kararlar bir son bulur. Aynı dileğim bize karşı oynayan takımlar için de geçerli. Onlara da haksızlık yapılmasın. Ancak her nedense genellikle mağdur olan taraf Trabzonspor oluyor!..

Hakkımızı arama noktasında yöneticilerimizden daha fazla gayret bekliyorum. Tabi taraftarın da Cem Papila'nın olası şampiyonluğumuzu engellediği dönemde gösterdiği tepki gibi sesini Türk ve dünya kamuoyuna gür şekilde duyurması gerektiğine inanıyorum. Trabzonsporumuza fiilen sahip çıkmamız lazım...
                              FİLİSTİN'E SAHİP ÇIKMAK, TÜRKİYE'YE SAHİP ÇIKMAKTIR. HEPİMİZ FİLİSTİNLİYİZ, GAZZELİYİZ, IRAKLIYIZ. ZULME KARŞI SESSİZ KALAMAYIZ...

Yorum

• Bülent Şirin
                                Trabzonspor Kongre Üyesi
                                • 08.06.2004
                                • 1232
                                • İstanbul

Son yazımız konuyla doğrudan ilgilidir. İlgilenenler bakabilir.

Teşekkürler.

http://www.gunebakis.com.tr/makale.p...nebilir_miyiz?..

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...