Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

11 Oyuncumuz Soğuktan Etkilendi

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• ulusoyada sallarken başımızdaki itiraz etmeyen müsveddelere ne demeli ...

Yorum

• Antep sıcaktır....

Sivas soğuktur....

Rize yağmurludur....

Erzurum karlıdır.....

İstanbul sislidir....

Antalya Rüzgarlıdır....

Konya donludur ( yanlış anlamayın soğuktr manasında )

Velhasıl elverişsiz hava koşulları maç oynanırken sadece bizim yarı sahamızda olur....
      Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Trabzon'da 11 oyuncu donma tehlikesi geçirdi
        EN ÇOK UMUT
        Trabzonspor'da soğuk havada oynanan Sivas maçında oyuncuların bir çoğunun ölüm tehlikesi geçirdiği ortaya çıktı. Kulüp Doktoru Ahmet Kalaycıoğlu, "Maç -25 derece oynandı. İlk yarı sonunda 11 oyuncu da soğuk havaya uyum sağlamadıkları için kulakları kopma tehlikesi yaşadı. Bu durumlarda vücut ve dolaşıma bağlı ölümler bile olabilir. Bu havada maç oynanmamalıydı. Soğuktan en çok Umut etkilendi. Bir çok oyuncumuz Oftaş maçında oynamayabilir" dedi.

umut harbiden bayagi etkilenmis kulaklarina baksaniza o ne öyle ya , ilk defa böyle birsey gordum soguktan kizarir falan ama bu tuhaf adamin kulaklari kopacakti nerdeyse ustelik berede takiyodu ... hay ben bu federasyonun iptal etse maci sasardim
        Trabzonspor Türkiye'nin Porto'su olmalidir...

Yorum

• Fifa bildiğim kadarıyla 2500 veya 3000 metre rakımın üstünde maç yapılmasını yasakladı. Benzer şekilde çok sıcak havalarda da maç yapılması sakıncalı. Çok sağanak olursa yine maçlar iptal edilebiliyor. Yönetimin -25 derecede maç yapılmasına itiraz etmesi lazımdı. Aynı şekilde federasyonun da bu karşılaşmaya izin vermemesi lazımdı. İyi ki kutuplarda takımımız yok! Şimdi göreceğiz 3 ukalalar buna itiraz edecek mi etmeyecek mi? Vicdansız yönetim! Vicdansız federasyon!
          Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
          Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
          Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
          Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• ne -25'i.herhalde gece yarısı bir ara ulaşılan ısıdan bahsediyorlar.-25'in ne olduğunu bilmiyorlar galiba.-5 olmuş 25! kıbrıs çok sıcaktı keza romanya'da öyle. bu durumda sivas herhalde çok soğuk olur...sanki maçı biz kendi aramızda oynuyoruz.bıraksınlar bu bahaneleri.
            Yediden yetmişe 7'yi bekliyoruz...

Yorum

• ileri_libero orda o civarda, belki biraz daha az (-15,-20) sıcaklık vardı. Üstelik nem de hatırladığım kadarıyla çoktu. Bu da hissedilen sıcaklığı daha da düşürür. O günün medyasına, haberlerine bakarsan bunu görebilirsin
              En son Travelair tarafından düzenlendi; 15.01.2008, 12:33.
              Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
              Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
              Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
              Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• halen daha ısınamadım hayatımda bole soguk gormedım kıprıklerımız bıle dondu basımızdakı bere kaskollar bıle buz tuttu kendı trıbunlerı kardan temızlenmıstı fakat bızım bulundugumuz trıbun hep kardı ayaklarımızı bıle hıssedmedık halen daha ayaklarım agrıyo bu sogukta bu maçı oynatanlar ne dusunuyor acaba

Yorum

• hayır umutdada maşallah rüzgar kalkanı gibi kulak var..
                  gelip geçerken ister istemez rüzgar kesiyo...
                  .... yok, sadece takım değil; bir yaşam biçimidir Trabzonspor!

Yorum

• bari oynayamasalarda bu hafta paflar çıksa oynasa ozellikle ayman keçeli erdinç umut ferhatın soğuğu atlamamalarını temenni ederim
                    Trabzon-Çaykara-Yeşilalan (Holaysa)

Yorum

• Hadi maçı oynattınız...Peki maçın en azından güneş batmadan önce bitmesini sağlamak çok mu zor?

Meteoroloji 1 hafta önceden hava tahmüni yapabiliyor.Yani -25 gibi bir ısı olşacağı önceden biliniyor.

Bunu öğrenip birkaç gün önceden maçın başlama saatini 13.00 olarak değiştirmek çok mu zor?4-5 derece fark bile ne kadar önemli olur.

Peki sevgili yönetcilerimiz bunu kimse düşünmedi,siz niye düşünüp maçın başlama saatinin öne alınması için başvuru yapmadınız.

Ağustos ayında saat 22.00'da maç başlatan TFF, -25 derecede niçin gündüz başlayıp gündüz bitecek şekilde bir saat ayarlaması yapmaz.

Maçın bitişini güneş battıktan sonraki bir saate ayarlayıp,ısının daha da düşmesine neden olur.

Neden...neden...neden...
                      ÖNCE TRABZONSPOR DİYECEKSİN…ENDÜSTRİYEL FUTBOLA HAYIR!!! #DİREN TRABZONSPOR

UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN...#KORAY ÇAPOĞLU

Yorum

• Sivasspor maçında 11 futbolcumuzun soğuktan etkilenmesiyle ilgili olarak Kulüp Doktorumuz Doç. Dr. Ahmet Kalaycıoğlu ve oyuncumuz Umut Bulut birlikte bir basın toplantısı düzenlediler.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında ilk olarak söz alan Doç. Dr. Ahmet Kalaycıoğlu, Sivasspor maçında tahmin edemedikleri, hesaplayamadıkları bir hava koşulu ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, ''Maç 3'de başladığı zaman güneşli bir ortam söz konusuydu ama yine de soğuktu. Ben kendi yaptığım ölçümde gölgede -7 dereceydi. Tribündeki skorboarddaki ısı ise hep -4'ü gösterdi. Maçın ilk yarısı soğuk bir ortamda ve üstüne üstlük ikinci yarısı çok daha soğuk bir ortamda oynandı. 16.00'dan sonra karanlık çökmüş ve daha soğuk artmıştı. Resmi kayıtlara göre bize maçın -25 derece ısıda oynandığı söylendi. İşin içine koşu ve egzersiz girerse insan vücudu o sıcaklığı -30 gibi hisseder. Bunun da sporcu sağlığını olumsuz etkileyeceği de kesindir. İnsan fizyolojisinin belli sınır ve kapasitesi vardır'' dedi.

Futbolcuların ilk yarı bitirip devre arası içeriye girdiğinde donma noktasına geldiğini ifade eden Kalaycıoğlu, ''Devre arasında müdahale yaparak durumu toparlamaya çalıştık. Birkaç futbolcu ile tedavi yaparken oynasaydık donmuş yerleri kırılabilirdi. Un gibi donmuş yerleri elimizde dağılabilirdi'' diye konuştu.

Sivasspor deplasmanından pazar günü döndüklerini dile getiren Kalaycıoğlu, şöyle devam etti:
                        ''Oyuncularımız pazartesi günü geldiklerinde çoğunda birçok problemle karşılaştık. Özellikle kulak problemleri öne çıktı. İnsan vücudunun kan dolaşımının uç noktalarında bu tür problemler ortaya çıkar. Burun ucu, el, ayak parmak ve kulak uçları etkilendi. Mustafa Keçeli, Umut, Erdinç, Çağdaş, Ayman, Yattara gibi oyuncular soğuktan zarar gördü. Problemin bazı futbolcularda olup bazılarında olmaması da o sporcunun fizyolojisine bağlı.''

Sıcak havalarda federasyonun önlemler aldığını kaydeden Kalaycıoğlu, şöyle konuştu:
                        ''Aşırı sıcaklıklarda kural değişiklikleri oldu. Çok sıcak aylara rastlayan dönemlerde her iki devrede de 2-3 kez su molası verildi. Aşırı soğuk ile ilgili de önlemler alınmalı. Ben Kayak Milli Takım doktoruyum. Kayak yarışmalarında sporcunun fizyolojisini zorlayan yüksek yerlerde yarışmalar yapılmamasına karar verilmişti. Futbolda da bir öneridir. Bu durumda mağdur olan bir takımın sözcüsü olarak değil, bir hekim olarak söylüyorum. İnsani boyut olarak değerlendirmek gerekiyor. Kesinlikle takım doktoru olarak yanlı bir demeç gibi düşünmemeli. Önemli olan insan sağlığı. Futbol federasyonu belli bir derecinin altında maçın oynanmaması veya ertelemesi gibi bir takım uygulamalar yapabilir. Spor keyif almaksa, sağlıklı ve keyifli bir ortam oluşturmak gerekli. Ben kendi adıma kulakları gördüğümde faciadan döndüğümüzü düşündüm. Kulaklar donsaydı kopabilirdi. Çok şükür bunu atlattık.''

İlk defa böyle bir olay yaşadıklarını kaydeden Kalaycıoğlu, ''Bu bize bundan sonrası için tecrübe oldu. Mesela futbol maçlarında bere takmak yasak ama müsamahalar olmalı. Belli ısının altında bere takmasına müsaade edilmeli. Eşofman altlarıyla maça çıkılabilinir. Malzeme kullanımıyla ilgili esneklikler yapılabilir. Futbolculara mola verilip malzeme desteği sağlanabilir. Federasyonun sağlık kurulu bu hava koşullarıyla ilgili değerlendirme yapmalı'' diye konuştu.

Kalaycıoğlu, maçın 15.00'de değil de 12.00’de yapılmış olsaydı bu tür problemler yaşanmama durumunun olabileceğini belirterek, “Sosyal boyutundan çok beni işin tıbbi boyutu ilgilendiriyor. Akşama doğru zaman ilerledikçe hava ayaza çekti ve daha da soğudu. Zemin de sertleşti. Adale ve eklem ağrılarıyla bize gelen oyuncular var” açıklamasında bulundu.

Umut: ''Soğuktan ağlayacak gibi oldum”

Soğuk havadan en fazla etkilenen golcü oyuncumuz Umut Bulut ise, Sivas'ta çok soğuk bir hava ile karşılaştıklarını belirterek, ''Maç şartlarında biz yenildik diye bunu mazeret olarak kabul etmiyoruz. Onlarında sağlık problemleri olmuş. Biz bu koşullarda maç oynanmamasını istiyoruz. Futbol daha sağlıklı bir ortamda oynanmalı. Alınacak önlemlerle bundan sonra oraya gidecek takımlar ve Sivasspor’lu futbolcular için daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

Hayatında ilk kez böyle bir soğuk havada maç oynadığını kaydeden Umut Bulut, ''İki takım oyuncularının da elleri koşu anında kulaklarındaydı. Kulaklarını ısıtmaya çalışıyordu. Tabi bu soğuk hava mücadele anında bizi olumsuz etkiledi. Devre arasında çok sancı çektim, ağlayacak duruma geldim'' diye konuştu.

"Beş sene evvel ilk defa Samsun'a ayak bastığım zaman bana kuvvet-i kalp veren vatandaşlarımın ilk safında kahraman Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım."
                        Mustafa Kemal Atatürk - 15 Eylül 1924

Yorum

• ben maçı izlerken stadı gösterdiler dedim burda maç olmaz arkadaslara aha bakın bu maçı ertelicekler...hava durumunu soledi -24 dedim kesin ertelenir hadin uşaklar okey çevirelim..ohoo nerdeeeee 2-0 yenildirildik bile......Kula Kulluk Edene Yazıklar oLsun
                          volkannn KOYDUK MU ?

Yorum

• yuh rezillik buya resmen futbolcularımza çok çok geçmiş olsun.Şimdi ik konu var önemli olan
                            1:TFF bu şartları görmedimi mi veya gördüde ilk maçta ertelem kararının çıktı maçı cesaret gösterip ileri bir tarihe alamadılarmı tartışılır.
                            2:Bizim yöneticilerimiz uyuyormu nede n yazılı bir tff kınama yazısı yayınlamıyorlar neden sessiz kalıyorlar bunu anlamış degilkim bu futbolcular sizin futbolcunuz degilmi bunları siz korumayacakmısınız bunu bile yapmaktan hacizseniz veya kafanız basmıyorsa neden hala orda duruyosunuz anlam vermek zor
                            GÖZLERİNDEKİ KARADENİZDE BOGULMAK İSTİYODUM AMA OLMADI BİZE DÜŞEN GÖZLERİNDE DEGİL YOKLUGUNDA KAYBOLMAK MIŞ

Yorum

• yav bu doktor ilk açıklamasında oftaş maçınada yetişemeyebilirler dedi.acaba oynayabileceklermi
                              • Forum Kurallarına aykırı her türlü durumu lütfen butonunu kullanarak yönetim ekibine raporlayınız.

Yorum

• Biraz Fazla Soğuk Değil mi ?

Takımımızın oynadığı Sivasspor deplesmanında aşırı soğuklar nedeniyle birçok oyuncunun kulaklarında , parmaklarında , burunlarında donmalar meydana geldi.. Eğer maç devam etseydi oyuncular bu uzuvlarını donma sonucu kaybedebilirlerdi.. Buna buz ısırığı veya soğuk yanığı ismi veriliyormuş.. Özellikle takımımızdan Umut Bulut ve Sivasspordan Mehmet Yıldız bu durumdan çok etkilenmiş..

-25 derece de maç oynanması durumunda bere takılması veya vazelin sürülmesi ile bu olasılık bir nebze azaltılabilirmiş..Fakat uzmanlar maçın daha erken oynanması daha iyi oldurdu diyor..

Aynı zamanda Sivas da amatör ligde oynanan bir maçta, bir oyuncunun parmakları dondu.Zamanında yetişilemeseydi kangren riski yüksekti ..

-25 bu yav açıklaması olur mu
                                "Büyüklük haksızca kazanılanı hak görmek değil, haksızlıklara rağmen kazanabilmektir."

Özkan Sümer

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X