Tarih elbette yalan söylemez gerçek tarih elbette yalan söylemez. Yalan söyleyenleri ayırt edebilmek bilinçli olmayı sağlıyor cahil olmamayı sağlıyor işte. Öncelikle sana direk sana soruyorum bu ülkeye sen ne vermişsin ? Ciddi soruyorum! Ne vermişsin bu ülkeye de bu ülkenin bağımsızlığı için Kurtuluş Savaşlarında cephelerde savaşan herhangi bir askere 'O' diye hitap edebiliyorsun. İnan sana hiç saygı duymuyorum yazıların çok basit çünkü, ve tamamen önyargılar ile kalıplar ile dolu.
Benim derdim bu ülke için g.tlükten başka bir iş yapmayanların ülkenin bağımsızlığı için yıllarını savaşarak geçiren asker veya askerlere cahilce saygısız olabilmeleri. Allah'a havale ediyorum hepsini.
Görünce yazmadan geçemedim. Yoksa alıntıladığım mesajında benim bu yazdığımında bu başlıkta olması gereksiz.
İnan bende sana karşı aynı duygular içerisindeyim
Atatürk'ün resmini paramızdan, resimlerini devlet dairelerinden indiren, darbelerin önünü açan, çok partili rejime geçince halk desteğini alamayıp asker desteğiyle başa gelen, ezanı Türkçeleştiren v.s kim? Daha yaptığı pek çok şey var. saymaya kalksak uzun sürer. İlk aklıma gelen bunlar.
Ayrıca inönü milli kahraman falan değildir. Tek milli kahramanımız vardır. O da MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'tür.
"Millet sevgisi kadar büyük sevgi yoktur. Kurtuluş Savaşı'nda benim de milletime ettiğim birtakım hizmetler olmuştur zannederim. Fakat, bunlardan, hiçbirini kendime maletmedim. Yapılanın hepsi milletin eseridir dedim. Aranacak olursa doğrusu da budur. Mazide sayısız medeniyet kurmuş bir ırkın ve milletin çocukları olduğumuzu ispat etmek için, yapmamız lazım gelen şeylerin hepsini yaptığımızı ileri süremeyiz. Bugüne ve yarına bırakılmış daha birçok büyük işlerimiz vardır. İlmi araştırmalar da bunlar arasındadır. Benim arkadaşlarıma tavsiyem şudur:
Şahsınız için değil fakat mensup olduğumuz millet için elbirliği ile çalışalım. Çalışmaların en büyüğü budur."
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
"Bazı arkadaşların yoksulluk içinde bu büyük dâvanın başarılamayacağını zannederek, memleketlerine dönmek arzusunda olduklarını duydum. Arkadaşlar! Ben sizleri bu millî dâvaya silâh zoruyla davet etmedim, görüyorsunuz ki sizi burada tutmak için de silâhım yoktur. Dilediğiniz gibi memleketlerinize dönebilirsiniz. Fakat şunu biliniz ki, bütün arkadaşlarım beni yalnız bırakıp gitseler, ben bu Meclis-i Âli'de tek başıma kalsam da, mücadeleye ahdettim. Düşman adım adım her tarafı işgal ederek Ankara'ya kadar gelecek olursa, ben bir elime silâhımı, bir elime de Türk bayrağını alıp Elma Dağı'na çıkacağım. Burada tek başıma son kurşunuma kadar düşmanla çarpışacağım. Sonra da bu mukaddes bayrağı göğsüme sarıp şehit olacağım. Bu bayrak kanımı sindire sindire emerken, ben de milletim uğruna hayata veda edeceğim. Huzurunuzda buna and içiyorum."
"Allah nasip eder, ömrüm vefa ederse; Musul, Kerkük ve Adaları geri alacağım. Selanik de dahil Batı Trakya'yı Türkiye hudutları içine katacağım."
NOT: Tarih derslerinde "Ruslaın Akdeniz'e inme hedefi" veya "Pan-Germenizm" ya da "Megalo İdea"yı öğretenler yukarıdaki gerçekleri bizlerden saklayıp "Yurtta sulh, cihanda sulh"u ön plana çıkardılar.
Sandık ve aldandık ki başkları da Ulu Lider gibi sağduyulu. Ama su uyudu, düşman uyumadı.
Dün dört bir yana yayılırken, bugün dört bir yandan sarıldık.
Atam Bilge Kağan demiş ya "Ey Türk, titre ve kendine dön"...
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
"Her insanın penceresi kendine benzer. Atatürkçülerin penceresindeki mimaride devrimlerin çizgileri vardır. Atatürk devrimlerinin Türkiye’ye açtığı penecerede ne ahşap ev pencerelerindeki kafesler, ne saray pencerelerindeki ağır perdeler, ne konak pencerelerindeki pancurlar, ne tapınak pencerelerindeki vitraylar vardır...
Atatürk’ün Türkiye’ye açtığı pencereden ışık düpedüz girer... Aklın ışığı!"
Ilhan Selçuk
Uğurlar olsun Kemalizmin ışığı Ilhan Selçuk! Nur içinde yatasın.
"Allah nasip eder, ömrüm vefa ederse; Musul, Kerkük ve Adaları geri alacağım. Selanik de dahil Batı Trakya'yı Türkiye hudutları içine katacağım."
zaten ingilizler şeyh sait ayaklanmasını çıkartmasaydılar musul-kerkükü alacaktı Atamız.ama doğuda rahat duramadı birileri...şimdi da doğuda rahat duramıyor birileri...ne kadar ironik!
zaten ingilizler şeyh sait ayaklanmasını çıkartmasaydılar musul-kerkükü alacaktı Atamız.ama doğuda rahat duramadı birileri...şimdi da doğuda rahat duramıyor birileri...ne kadar ironik!
İşte bunları görebilecek siyasetçi, akademisyen, işçi, esnaf, köylü, sanatçı, öğrenci... toplum olmalı.
Ne yazık ki cumhuriyet tarihimiz boyunca biz bunu başaramadık.
Aynı damardan akan derenin kolları bile birbirine yabancılaştı zamanla...
Burada eğitim (öğretim demiyorum) eksikliğinden ve hatalı kültür politikalarını sorumlu tutuyorum.
En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 21.06.2010, 20:29.
an itibariyle hiçbir demokrasi aşıgı siyasi partinin adını bile telefuz edemedigi anti emparyalizmle mücadelemizin önderi olan büyük insana sükranlarımızı sunuyoruz....
Ulusalcı takılıp postal yalamaktan Atatürk isminin adeta lekelenmeye çalışıldığı ülkemizde Atatürk ancak eylemlerle anılır düşüncesindeyim.''Bu adamlar neden Atatürk demiyor'' diye vahlanıp ipini koparanın Anıtkabir'e giderek ''şikayet'' farizasıyla işi yobazlaştıran rozetçi Atatürkçülere karşı yapılacak en iyi mücadele Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilme uğraşısıdır.
İngiltere'nin TÜRK düşmanı başbakanı Lloyd GEORGE'ı istifa etmeye mecbur kılan TÜRK Milli Mücadelesi'nin lideri hakkındaki sözleri (1922'de İngiliz meclisinde muhalefet lideri Mc Donald'ın sorularına verdiği cevaplardan):
"Arkadaşlar, yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki, o büyük dahi çağımızda TÜRK milletine nasip oldu. Mustafa Kemal'in dehasına karşı elden ne gelirdi?"
Yorum