İlk olarak ThE_PuNiShEr_61 tarafından gönderildi
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Son Dakika Haberleri (BU BAŞLIKTA YORUM YOK!) Sadece haberler
Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
-
merak etme biz olsak bile söylemezler hepsi istanbul yalakası.''...En neşeli, en hüzünlü, en duyarlı, en vurdumduymaz, en hızlı, en ağır, en çabuk, en acelesiz yanımızdır Trabzonspor. Bu sene olmadı bir dahaki sene kesin şampiyonuz. Ben göremem ama...''Kazım Koyuncu
-
Zeki Çol (Spor) (02.08.2006)
O hasret bitmez!
"Fatih'i satanı biz de satarız"; futbolun ekonomisi ve gerçeklerinden uzak, çağın gerisinde yaşayan bir grup Trabzonsporlu hâlâ bu tehdidi savuruyor.
Amaç üzüm yemek değil, bir âmâ fanatizmle akılları sıra, yönetimi tehdit etmek! Gerçi o yönetim de tutarsız, hatta korkak! Çıkıp da "Evet Fatih'i sattık, çok da akıllıca bir iş yaptık" demek yürekliliğini kendisinde bulamıyor. Lafı ağzında eveleyip, geveleyip, "Fatih istediği için bu transfer gerçekleşti" söyleminin arkasına sığınıyor.
Oysa Fatih'i satmak, Trabzonspor'un son yıllarda yaptığı en doğru tercih. Bu tercihin Trabzonspor'a kazandırdığı para, bonservis bedelinden gelen ve kaldığı takdirde kendisine ödenmesi gereken rakam toplandığında, yaklaşık 17.5 trilyon lira. Peki ya Fatih gitmeseydi ne olacaktı? Trabzonspor bu kadrosuyla şampiyonluğu mu zorlayacaktı? Hayır. Üstelik bir de sözleşme süresi dolduğu için sezon sonu Fatih serbest kalacak ve kulübün kasasına bir kuruş girmeden, bir başka kulübün yolunu tutacaktı!
Fatih'e borçları var
Başta yönetim ve tabii ki camianın Fatih'e kuru bir teşekkürün ötesinde borcu var. Oynadığı dönemdeki katkıları da bir yana, kulübüne kazandırdığı bu 7.5 milyon Euro için. Şu anki dahil, bu kulübü tarihi boyunca yöneten -M Ali Yılmaz dışında- hiçbir başkan dahi, kulüp ekonomisine Fatih'in yaptığı katkıyı yapabilmiş değil! Fatih Trabzonspor'da heykeli dikilecek adam konumunda. Hele de verilen onca söze rağmen, paraya kıyılamayan ve takıma gerçekten yarar sağlayacak oyuncuların alınamadığı şu aşamada! Yazıya hâlâ yanlış yorumlanan, yönetimin başucunda Demokles'in kılıcı gibi asılı durmaya aday ve gündemden düşürülmeyen Fatih konusuyla başladım, genel değerlendirmeyle devam ediyorum.
Kulüp yönetmek ayrı bir sanat. Çok başarılı bir işadamı olabilirsiniz. Ama futbolun kendine özgü dinamiklerini bilmiyorsanız, ya verdiğiniz sözler havada uçuşur ya da parayı çarçur eder, beklentilerin sürekli uzağında durursunuz.
Trabzonspor, geçtiğimiz transfer dönemi de dahil, son 14 aylık sürede 20'nin üzerinde oyuncu aldı. 25 milyon doların üzerinde para harcadı. Ortada henüz 22 yıllık şampiyonluk özlemini giderecek bir kadro yok! Alınan oyuncuların büyük bir bölümü 2. sınıf. Yabancı tercihlerinde yaşanılan fiyaskolar ortada. Şimdi bir Marcelinho bombası patlatılıp, bir anlamda aylardır kaynamakta olan cadı kazanının ateşi düşürülmeye çalışıldı. Marcelinho'nun yeteneklerini kimse tartışmıyor. Geçtiğimiz hafta Almanya'daydım. Marcelinho'yu bir de orada yaşayanlardan dinledim. Özeti şu; "çok iyi bir oyuncu, çok kötü bir profesyonel." Konuştuğum herkes fikir birliği etmişçesine, Marcelinho'nun ne kadar disiplinsiz bir oyuncu olduğunu anlattı, vukuatlarını sıraladı. O yetenekteki bir oyuncu niye satılır? Önce ona bakmak lazım. H. Berlin'in Marcelinho ile yollarını ayırma kararı, asla ekonomik nedenlere bağlı değil. Takım içi dengeleri, profesyonellikle bağdaşmayan yanlışlarıyla bozmasıyla ilgili. Trabzonspor Yattara'ya tahammül etmekte zorlanırken, bir de Marcelinho'yla nasıl baş edebilecek? Bu transfer, bana biraz da Ailton olayını anımsatıyor. Dilerim bir Ailton vakasını da Trabzonspor yaşamaz!
Gereksiz şişkinlik!
Teknik adam tercihinden, diğer oyuncu transferlerine kadar, söylenecek fazla bir şey yok. Çoğu gereksiz, çoğu yetersiz, çoğu anlamsız ve Trabzonspor'u belirlenen hedefe taşımayacak bir kadro şişkinliği. Hazırlık döneminde oynanan futbol tatmin edici olmaktan uzak. Şu anki yönetim anlayışı ve oluşturulan bu kadro ise Trabzonspor'u içeride, dışarıda iddialı hedeflere taşıyacak durumda değil!
Yorum
-
Bu habere gerçketen sevindim.İlk olarak tirabzonli tarafından gönderildiKayıp Çocuk Polis Operasyonuyla Kurtarıldı - Yaklaşık 4 Ay Önce Çanakkale'de Kaybolan 2 Yaşındaki Çocuğu Kaçırdığı Öne Sürülen Bir Kişi Gözaltına Alındı
Ailesiyle Şehitlik ziyareti için gittikleri Çanakkale'de kaybolan 2 yaşındaki Şeref Can Engin, polisin İstanbul'da düzenlediği operasyonla kurtarıldı.
İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yaklaşık 4 ay önce yaşanan olayla ilgili çalışma yürüten polis, dün akşam saatlerinde Kadıköy'deki bir eve operasyon düzenleyerek 2 yaşındaki Şeref Can Engin'i kurtardı.
Operasyonda, çocuğu kaçırdığı öne sürülen A.D. adlı kişi de gözaltına alındı.
Bunun üzerine şubeye davet edilen Şeref Can Engin'in babası Turgay, annesi Yıldız ve babaannesi Fatma Engin'in olayla ilgili bilgilerine başvuruldu.
Küçük çocuk, halen şubede bulunan aileye teslim edildi.
(Anadolu Ajansı)İçimdeki Sevdan Öyle Büyük ki.Trabzonum.
Yorum
-
ne diyo la bu eleman?! fatih gitmeseydi bu kadro sampiyonlugu bile zorlayamazmış , yani şampiyon olamaz demiyo zorlayamaz bile diyo ala ala! insan olan art niyetle yazmaz yazılarını ya, ayıp!İlk olarak tirabzonli tarafından gönderildiZeki Çol (Spor) (02.08.2006)
O hasret bitmez!
"Fatih'i satanı biz de satarız"; futbolun ekonomisi ve gerçeklerinden uzak, çağın gerisinde yaşayan bir grup Trabzonsporlu hâlâ bu tehdidi savuruyor.
Amaç üzüm yemek değil, bir âmâ fanatizmle akılları sıra, yönetimi tehdit etmek! Gerçi o yönetim de tutarsız, hatta korkak! Çıkıp da "Evet Fatih'i sattık, çok da akıllıca bir iş yaptık" demek yürekliliğini kendisinde bulamıyor. Lafı ağzında eveleyip, geveleyip, "Fatih istediği için bu transfer gerçekleşti" söyleminin arkasına sığınıyor.
Oysa Fatih'i satmak, Trabzonspor'un son yıllarda yaptığı en doğru tercih. Bu tercihin Trabzonspor'a kazandırdığı para, bonservis bedelinden gelen ve kaldığı takdirde kendisine ödenmesi gereken rakam toplandığında, yaklaşık 17.5 trilyon lira. Peki ya Fatih gitmeseydi ne olacaktı? Trabzonspor bu kadrosuyla şampiyonluğu mu zorlayacaktı? Hayır. Üstelik bir de sözleşme süresi dolduğu için sezon sonu Fatih serbest kalacak ve kulübün kasasına bir kuruş girmeden, bir başka kulübün yolunu tutacaktı!
Fatih'e borçları var
Başta yönetim ve tabii ki camianın Fatih'e kuru bir teşekkürün ötesinde borcu var. Oynadığı dönemdeki katkıları da bir yana, kulübüne kazandırdığı bu 7.5 milyon Euro için. Şu anki dahil, bu kulübü tarihi boyunca yöneten -M Ali Yılmaz dışında- hiçbir başkan dahi, kulüp ekonomisine Fatih'in yaptığı katkıyı yapabilmiş değil! Fatih Trabzonspor'da heykeli dikilecek adam konumunda. Hele de verilen onca söze rağmen, paraya kıyılamayan ve takıma gerçekten yarar sağlayacak oyuncuların alınamadığı şu aşamada! Yazıya hâlâ yanlış yorumlanan, yönetimin başucunda Demokles'in kılıcı gibi asılı durmaya aday ve gündemden düşürülmeyen Fatih konusuyla başladım, genel değerlendirmeyle devam ediyorum.
Kulüp yönetmek ayrı bir sanat. Çok başarılı bir işadamı olabilirsiniz. Ama futbolun kendine özgü dinamiklerini bilmiyorsanız, ya verdiğiniz sözler havada uçuşur ya da parayı çarçur eder, beklentilerin sürekli uzağında durursunuz.
Trabzonspor, geçtiğimiz transfer dönemi de dahil, son 14 aylık sürede 20'nin üzerinde oyuncu aldı. 25 milyon doların üzerinde para harcadı. Ortada henüz 22 yıllık şampiyonluk özlemini giderecek bir kadro yok! Alınan oyuncuların büyük bir bölümü 2. sınıf. Yabancı tercihlerinde yaşanılan fiyaskolar ortada. Şimdi bir Marcelinho bombası patlatılıp, bir anlamda aylardır kaynamakta olan cadı kazanının ateşi düşürülmeye çalışıldı. Marcelinho'nun yeteneklerini kimse tartışmıyor. Geçtiğimiz hafta Almanya'daydım. Marcelinho'yu bir de orada yaşayanlardan dinledim. Özeti şu; "çok iyi bir oyuncu, çok kötü bir profesyonel." Konuştuğum herkes fikir birliği etmişçesine, Marcelinho'nun ne kadar disiplinsiz bir oyuncu olduğunu anlattı, vukuatlarını sıraladı. O yetenekteki bir oyuncu niye satılır? Önce ona bakmak lazım. H. Berlin'in Marcelinho ile yollarını ayırma kararı, asla ekonomik nedenlere bağlı değil. Takım içi dengeleri, profesyonellikle bağdaşmayan yanlışlarıyla bozmasıyla ilgili. Trabzonspor Yattara'ya tahammül etmekte zorlanırken, bir de Marcelinho'yla nasıl baş edebilecek? Bu transfer, bana biraz da Ailton olayını anımsatıyor. Dilerim bir Ailton vakasını da Trabzonspor yaşamaz!
Gereksiz şişkinlik!
Teknik adam tercihinden, diğer oyuncu transferlerine kadar, söylenecek fazla bir şey yok. Çoğu gereksiz, çoğu yetersiz, çoğu anlamsız ve Trabzonspor'u belirlenen hedefe taşımayacak bir kadro şişkinliği. Hazırlık döneminde oynanan futbol tatmin edici olmaktan uzak. Şu anki yönetim anlayışı ve oluşturulan bu kadro ise Trabzonspor'u içeride, dışarıda iddialı hedeflere taşıyacak durumda değil!
Bazen Sevinç Bazen Keder
YATTARA Oynasın Yeter!!!
Yorum
-
KAZANMAK İÇİN KAVGA EDERALMANYA O'NU KONUŞUYOR
Trabzonspor'un dünya yıldızı futbolcusu Marcelinho, Almanya'daki son günlerinde hem Trabzonspor'u hem de kendini futbolun gündemine taşıdı. Çeşitli televizyonlar, gazeteler, spor dergileri ve internet siteleri, ünlü yıldızın Almanya'dan Trabzonspor'a gidişi ile ilgili yığınla haber, yorum, fotoğraf ve makele yayınladı. Marcelinho'nun kendi ifadelerinin de yar aldığı haberlerde ünlü yıldız ile ilgili ilginç değerlendirmeler yapıldı.
SON İDMANINA ÇIKTI
Marcelinho, Berlin'e ve takımına veda etti. Ve Brezilyalı yıldız son derece ilginç bir uygulama yaparak takımının dünkü idmanına çıktı. Marcelinho, idmanda da çift kale karşılaşmasında yer aldı, bir de golde attı. Marcelinho, Berlin'de Spord.ARD. de adlı internet sitesine yaptığı açıklamada şu ilginç sözü sarfetti.."Kalbimi Berlin'de bırakıyorum. Yüreğimi de Trabzon'da ortaya koyacağım"
GENÇLER UĞURLADI
Marcelinho'yu Berlin'deki son saatlerine ise Hertha Berlinli genç taraftarlar uğurladı. Yaşları 12 ile 17 arasında değişen 300 kişilik gençlerden oluşan Berlinli taraftar, "Seni unutmayacağız kara bela" pankartı ile son idmanda Brezilyalı gölcüye tezahüratlarda bulundu. Trabzonspor'un yeni yıldızının, bu yoğun sevgi selinden gözleri yaşararak sahadan ayrılmak zorunda kaldığı belirtildi
karadenizgazetesi2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
Gerçek budur. ☆
Yorum
-
istanbul medyasını izleyipte dinleyipte morallerimizi bozmayalım''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)
feneri "ampül" aydınlatır ancak "güneş" kendiliğinden ışık verir !
Yorum
-
Avrupa'da artık sönmüş bir yıldız olan ve kendine klüp bulamayan Anelka fb ye geldiğinde kimse böyle şeyler demiyodu ama. Alex de çok iyi topçu olsaydı avrupada büyük takımlar fb den önce davranırdı. Klkeberson zaten yedekti büyük takımlarda direk oynayamazdı o yüzden geldi. vs.vs.
Türkiye'de yıldız diye tabir edilen yabancıların dosyalarını kurcalasak söyleyecek bir çok şey buluruz. Ama hernedense bunlar hiç gündeme getirilmiyor da daha bizle antermana çıkmamış, Bundesliga'nın en iyi topçusu olmuş Marcelinho hakkında üretilen paranoyalara bak.Biraz gece hayataını sevebilir. Anlaşma yapılırken de illaki bunlar göz önüne alınmıştır. Hocamız zaten onun vatandaşı. Onu düzeltecektir.
Ey ezik medyası! Bu sene sizden de intikamı alacağız.Hamsilerin gözyaşları denizde gözükmez.
Yorum
-
bildiğim kadarıyla zeki çok çok iyi bi trabzonsporludur...yani ezik medyasından falan değil...bu arada grüşlerine bnde sonun akadar katılıyorum..marcelinho hakkında bu endişelerinin olması çok normal değil mi...geçmişi belli..disiplinsizlik konsunda sabıkası olmasa zaten ruyamızda grürdük .ozaman 2,5 değilde 10 m euro olurdu değeri...ama tek umudumuz lazaroni inşallah babacan tavırlarıyla marcelinhoyuda adam edecektir...aksini düşünmek bile istemiyorum...ALLAH korusun...İlk olarak Nytre tarafından gönderildiistanbul medyasını izleyipte dinleyipte morallerimizi bozmayalım
Yorum
-
sonan kadar katılıyomusn?!İlk olarak nihat tarafından gönderildibildiğim kadarıyla zeki çok çok iyi bi trabzonsporludur...yani ezik medyasından falan değil...bu arada grüşlerine bnde sonun akadar katılıyorum..marcelinho hakkında bu endişelerinin olması çok normal değil mi...geçmişi belli..disiplinsizlik konsunda sabıkası olmasa zaten ruyamızda grürdük .ozaman 2,5 değilde 10 m euro olurdu değeri...ama tek umudumuz lazaroni inşallah babacan tavırlarıyla marcelinhoyuda adam edecektir...aksini düşünmek bile istemiyorum...ALLAH korusun...
"fatih trabzonda kalsa nolucaktı sampiyonlugumu zorluycaktı (olucaktı demiyorr zorluycaktı diyor)"
bu sozlere katılıyosan bu takıma inanmıyosan ne diyim daha!
Bazen Sevinç Bazen Keder
YATTARA Oynasın Yeter!!!
Yorum
-
trabzonsporlu değildir ama tarafsız sayılabilecek,olaylara objektif bakabilen bir yazardır..kendince sebepleri vardır yukarıdaki yazıdaki düşünceleri için..art niyetli olduğunu düşünmüyorum.İlk olarak nihat tarafından gönderildibildiğim kadarıyla zeki çok çok iyi bi trabzonsporludur...yani ezik medyasından falan değil...bu arada grüşlerine bnde sonun akadar katılıyorum..marcelinho hakkında bu endişelerinin olması çok normal değil mi...geçmişi belli..disiplinsizlik konsunda sabıkası olmasa zaten ruyamızda grürdük .ozaman 2,5 değilde 10 m euro olurdu değeri...ama tek umudumuz lazaroni inşallah babacan tavırlarıyla marcelinhoyuda adam edecektir...aksini düşünmek bile istemiyorum...ALLAH korusun...
Yorum
-
İnsanları sırf düşündüklerini açıklıyorlar ve bu düşünceler de bizim duymak istediklerimizle örtüşmüyor diye art niyetlilikle suçlamayalım. Satır aralarını okuyup gösterdiği tehlikelere karşı önlem alalım.
Unutmayın testi kırıldıktan sonra yol gösteren çok olur.
Yorum
-
"Fatih kalsaydı ne olacaktı" sorusuna cevap aramak nafile bir çaba, kimse bilemez. Adam bir öngörüde bulunmuş. Ben de gidişinin hem Fatih hem de TS için hayırlı olacağını düşünüyorum. Ama sonuçta bu da bir öngörü. Belki de kötü olacak, kim bilir. Yaşama amacımız zaten bir anlamda gelecekte neler olacağını öğrenmek değil mi?
Marcelinho konusuna gelince... Yılda ortalama 33 maç oynayan ve bunlarda 15 gol, 17 asist ortalaması tutturan bir adam varsın biraz disiplinsiz olsun. Şahsen benim Yattara'ya kızıyor olmamın nedeni Yattara'nın Marcelinho olamamasıdır zaten.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum