Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• TÜRK olmak faşizm, kürtçülük demokratlık oldu..

Ölene kadar faşistim.

Bundan 5 sene önce emekli Özel Harekat Polisi olan bir akrabam yıllarca boşuna çatışmışız, hiç değeri yokmuş verdiğimiz şehitlerin anlıyorum dediğinde ben o insanın gözünde ki hayal kırıklığını görmüştüm.. Yanında ki arkadaşının canını alan katiller kahraman oldu günümüzde..

Yorum

• Ynt: Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!

Ben bir öğretmen olarak çocuklara her sabah ızdırap çektirilen, dolu çantalarla dakikalarca ayakta bekletilen Andımız törenlerinin hiçbir manevi havası olmadığına aksine çocuklara bir külfet olduğuna şahit birisi olarak destekliyorum bu kararı.
      Andımızın anlam kazanabilmesi için yapılması gereken buydu bence.
      Ben yine çocuklarıma andımızı ögreteceğim ve öneminden bahsedeceğim.
      Emin olun ki şimdiki halinden daha değerli bir duruma gelir.
      Geçenlerde sokakta ve yüksek okullardaki öğrencilere Andımız soruldu, çoğu bilmediğini söylediler zaten.
      Ögrencilik zamanlarında her sabah okumalarına rağmen hem de.
      Nasıl ki ögretmen, doktor, asker yemini 1 seferliğine oluyor ve bundan heyecan duyuyir isen, öğrenci andı da o sekikde olmalı.
      Şimdi özellikle erkek öğretmenlerin kıyafet yönetmelîğinin elden geçnesi gerekiyor.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
      En son Yaşar tarafından düzenlendi; 01.10.2013, 03:34.

Yorum

• İlk olarak Yaşar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Ben bir öğretmen olarak çocuklara her sabah ızdırap çektirilen, dolu çantalarla dakikalarca ayakta bekletilen Andımız törenlerinin hiçbir manevi havası olmadığına aksine çocuklara bir külfet olduğuna şahit birisi olarak destekliyorum bu kararı.
        Şimdi özellikle erkek öğretmenlerin kıyafet yönetmelîğinin elden geçnesi gerekiyor.

Hocam sen olayı çözmüşsün zaten andımız sırf senin belirttiğin sebeple kaldırıldı..

Milliyetçiliğin ayaklar altına alınmasıyla alakası yok yani..

Yorum

İlk olarak Kadir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Hocam sen olayı çözmüşsün zaten andımız sırf senin belirttiğin sebeple kaldırıldı..

Milliyetçiliğin ayaklar altına alınmasıyla alakası yok yani..
          11 senedir msleğin içindeyim, Andımiz okurken Milliyetcilik duygusu tavan yapan kimseyi görmedim.
          Eger bu bir ant ise öğrenci zorunluluktan değil isteyerek okumalı.
          Benin baķiş açım budur.
          Bunun olayı cözüp çozmemekle alakası yok.
          Yakınında ilk okula giden birileri varsa Andımızı sor bakalım, ne diyecekler?

En son Yaşar tarafından düzenlendi; 01.10.2013, 03:40.

Yorum

• Toplumu Türklükten soğutup ümmet bilincini hakim kılarsanız, her türlü bölücülüğe taviz verip milliyetçiliği öcü gibi gösterirseniz hiç bir öğrenci o dediğiniz duyguları zaten yaşayamaz, yaşayamayacakta..

Yorum

Toplumu Türklükten soğutup ümmet bilincini hakim kılarsanız, her türlü bölücülüğe taviz verip milliyetçiliği öcü gibi gösterirseniz hiç bir öğrenci o dediğiniz duyguları zaten yaşayamaz, yaşayamayacakta..
              Ben 4 yıl doğuda da çalıştım, ķurtçe düsünen , kürtçe okuyan, kürtçe konuşan çocuğa zorla Andımızı okuttuk, sonra da neden hain oldular diye düşünüyoruz.
              Milliyetçilik Andımızla falan olmaz değerli renktasım.

(Bu değerlendirme Andımız konusuyla alakalıdır.)

Yorum

• Abi benim memleketim Sarıkamış ve Allah'a şükür ki milliyetçi bir Türküm.Zaten bu iş doğu-batı işi değili birilerinin projelerinin desteklediği kürtçülük meselesi..
                Ben kendi memleketimi hiç görmesem de baba mesleğimden dolayı Tunceli Pülümür'de yaşadım, kendi mesleğimden dolayıda Van'da 3 hafta kaldım.Gözünü kan bürümüş ve geleneksel devlet düşmanlıkları günümüzde de devam eden bu insanlarla ne yaparsanız yapın sulh ortamını sağlayamazsınız. Ne verseniz 2 katını isteyecekler çünkü. Etnik köken olarak Kürt olup bu memleketin evladı olanları kast etmiyorum, bu memleketin evladı olmayı kendilerine hakaret gören memleketin eli kanlı düşmanlarını kast ediyorum.. Kanlı teröristle barış olmaz ve ona tavizde verilmez..

Andımız bunun için ufak bir şey değildir.. Ben Pülümür'de o andımızı okurken kendime güven duyuyordum bana hepiniz öleceksiniz diyen yaşıtlarıma karşı..

Yorum

• "Tek paketin Kürdistan'a statü, başkan Öcalan'a özgürlük olduğunu gösterdiniz"

Bdp milletvekili toplanan kalabalığa seslenirken

Yoksa Pkk milletvekili mi demeliydim?
                  Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                  Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                  Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                  Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• İlk olarak Tolga tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Kendi adıma şöyle söyleyeyim. Ben Trabzonspor'a karşı yapılanların ardından çevremdeki tepkilerin de doğrudan katkısıyla Türk Milliyetçiliğimi, Vatan Sevgisini vs. herşeyimi kaybettim.

İnsanların doğrular karşısında tepkisiz kalması bir yana, inandığım sevdiğim insanların doğrunun karşısında durmaya çalışması ve gördüğüm birkaç olay, duyduğum birçok söz var.

Siyaset ve Medya dünyası da buna eklenince ben zaten bazı kişilerle aynı safta yer almadığımı anladım.Yani ben bu ülkenin bölünmüş insanlarından sadece bir tanesiyim.

Ben 3 kez oy kullandım kime attığımın bir önemi var diye biliyordum ama hiçbir önemi yokmuş bunu gördüm.Kime oy verirsek verelim yanlışı seçtiğimizi ve insanların kaderine doğrudan etki ettiğimizi gördüm. Allah Katında bunun hesabını nasıl vereceğimi ise hâlâ düşünüyorum.

Hayatın belirli dönemlerinde ne kadar çok seversek sevelim en yakınımızdakilerin bile acı çekmesi gerektiğini gördüm, belki duygularımı, bazı inançlarımı kaybettim ama bunun gerektiğini gördüm.

Bunların akabinde benimle aynı hiçbirşeyi olmayan insanlarla birlik olamayacağımı, Türk olamayacağımı, başka bir düşüncede de olamayacağımı gördüm.

Hayata dini inançlarını kaybetmeden tek başıma yeterek devam edebilmeyi istiyorum.Başarırım başaramam soru işareti.Ama ben onlarla Türk olamam.Sizlerle Türk olabilirim, Trabzonlu olabilirim ama onlarla olamıyorum.

En başta da dediğim gibi ben buna inancımı kaybettim, bunu o ülkeyi yönetenler başardı.Benim gibiler arttıkça belki parçalanacak ülke belkide yeniden büyüyecek bilinmez. Ama benimle olmayacak . . .
                    Evet, çok üzülüyorum bu durumuma ama aynen ben de böyleyim Tolga,
                    az biraz kırıntı var geldim şu başlığa yorum yaptım,yakında o da kalmaz.

Yeniden bişiler anlatmaya çalışmayım anlatamam meramımı,
                    sen gerekeni şahane bir biçimde özetlemişsin,sağolasın gardaşım.
                    En son Ertan 51 tarafından düzenlendi; 01.10.2013, 08:11.
                    Şike yapanın,şikecileri kollayanın,şikeye şike diyemeyenlerin Allah bin türlü belasını versin inşallah.

Yorum

• İlk olarak Yaşar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Andımızın anlam kazanabilmesi için yapılması gereken buydu bence.
                      Ben yine çocuklarıma andımızı ögreteceğim ve öneminden bahsedeceğim.
                      Emin olun ki şimdiki halinden daha değerli bir duruma gelir.
                      Geçenlerde sokakta ve yüksek okullardaki öğrencilere Andımız soruldu, çoğu bilmediğini söylediler zaten.
                      Ögrencilik zamanlarında her sabah okumalarına rağmen hem de.
                      Nasıl ki ögretmen, doktor, asker yemini 1 seferliğine oluyor ve bundan heyecan duyuyir isen, öğrenci andı da o sekikde olmalı.

Aynen "adet yerini bulsun" diye yapılıyor. Kimse de doğru düzgün okumuyor. Hatta öğretmenlerimizin defalarca söyleteni susturup "Haydi gür bir şekilde söyleyin" diye ikaz ettiğini hatırlıyorum.
                      En son ozturk tarafından düzenlendi; 01.10.2013, 08:20.

Yorum

• BDP: Bu paketi tanımıyoruz, tanımayacağız

Diyarbakır'da BDP tarafından düzenlenen 'Öcalan'a özgürlük, Kürtlere statü' yürüyüşüne son ayların en büyük katılımı gerçekleşti.

DİYARBAKIR - BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, demokratik açılımın beklentilerini karşılamadığını belirterek, "Bugün bu paketle aslında cazevlerindeki arkadaşlarımızın tutukluluk haline devam denmiştir. Ana dilde eğitimin kabul edilmediği, seçim barajının kaldırılmadığı, İmralı koşullarının değiştirilmediği, sayın Öcalan'ın müzakere koşullarının gereğinin yerine getirilmediği için bu paketi tanımıyoruz, bu paketi tanımayacağız" dedi.

Diyarbakır'da BDP tarafından düzenlenen 'Öcalan'a özgürlük, Kürtlere statü' yürüyüşüne son ayların en büyük katılımı gerçekleşti. BDP il binası önünde toplanan ve aralarında BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ile parti yöneticilerinin bulunduğu yaklaşık 30 bin kişi, PKK ve Suriye'de PYD'nin kullandığı sarı, kırmızı, yeşil renklerden oluşan flamalar taşıdı. Suriye'de PYD'nin silahlı oluşumu olan YPG adına bestelenen şarkıların söylendiği yürüyüş boyunca tapluluk, "Yaşasın başkan Apo", "Yaşasın PKK", "Öcalan'a Özgürlük" sloganları attı. Yürüyüşe katılanlar, 'Çözümünüz askeri karakol, yığınak yapmakmıdır', 'Erdoğan'ın paketinden Kürtlere çıkan devrimci halk savaşıdır' yazılı dövzlerle Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan demokrasi paketine tepki gösterildi. Yürüyüş güzergahı üzerinde güvenlik güçleri tarafından onlarca panzer ve yüzlerce çevik kuvvet ekibiyle alınan önlemler dikkati çekerken, kalabalığın önü BDP İl binasına 100 metre mesafede polis tarafından TOMA ile kesildi.

POLİS MÜDÜRÜ: YASALARI MECLİS'TEN DEĞİŞTİRİN
                        Kalabalık içerisinde PKK flamaları taşındığı gerekçesiyle polis yolu kesince, BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ile partili yetkililer, Güvenlik Şube Müdürü Murat Gök ile görüştü. Murat Gök, BDP'liler ile görüşürken kalabalığın sürekli kendilerine doğru hareket etmesi üzerine megafonla, "Kitleye sesleniyorum. Lütfen müzakere yapıyoruz. Daha fazla üzerimize gelmeyin. Demokratik haklarını kullanmak için sokağa çıkan kitleye sesleniyorum. Aranızdaki 50-60 kişi yüzünden bugünümüzü berbat etmiyelim. Diyarbakır'a yakışır bir gün olsun bugün. Bayrakları da kapatalım. Şu anda müzakere sürüyor daha fazla yaklaşmayın" dedi.

Parti yöneticilerinin yürüyüşlerde yasalar nedeniyle kendilerine güçlük çıkarıldığını söylemesi üzerine Güvenlik Şube Müdürü Murat Gök, "Kanunları ben yapmıyorum. Ben kanunları uyguluyorum. Kanunları milletvekilleri yapıyor. Değiştirsinler kanunları. Sayın vekilim değiştirin o halde bu kanunları" dedi. BDP Milletvekili Emine Ayna ise, söz konusu kanunların değiştirilmesi için 2 adet soru önergesi verdiğini ve bu konuda çabaladığını söyledi.

POLİS PANZERİ ÖNDE, KALABALIK ARKADA YÜRÜDÜ

Yapılan görüşmelerin ardından yasadışı bayrakların açılmaması şartıyla izin verilen yürüyüşün en önünde bir polis panzeri sürekli yer aldı. Tüm uyarılara rağmen topluluktaki bazı kişiler Abdullah Öcalan posterleri ile PKK flamaları açtı. Yürüyüşte çevik kuvvet ekipleri ve polis panzerleri ise caddenin iki tarafında önlem aldı. Bir kilometrelik yürüyüşten sonra Koşuyolu parkı önünde duran kalabalığa BDP otobüsü üzerinden Milletvekili Emine Ayna ile parti yetkilileri hitap etti.

PKK VE ÖCALAN'IN ÖNÜ SİYASET İÇİN AÇILMALI

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine ayna, yürüyüşte halkın Öcalan'a özgürlük ve Kürdistan'a statü iradesini ortaya koyduğunu belirterek, "Siz yürüyüşte gösterdiğiniz iradeyle tanıdığınız ve tanıyacağınız tek paketin Kürdistan'a statü, Başkan Öcalan'a özgürlük olduğunu gösterdiniz. Eğer silahlar susacak, fikirler konuşacaksa bunun yolu PKK'nın ve başkan Öcalan'ın demokratik siyaset yapmasının önünün açılmasıdır" dedi.

BU PAKETİ TANIMIYORUZ, TANIMAYACAĞIZ

BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ise, 3 ay boyunca demokratikleşme paketi denilenerek Türkiye halklarının büyük bir beklenti içine sokulduğunu belirterek, şunları söyledi:

"21 mart'ta sayın Abdullah Öcalan'ın manifestosu ile bu halk kararını verdi. Hükümete güvenerek değil, kendi önderine güvenerek 'ben çözüm sürecini destekliyorum' dedi. Taleplerini meydanlarda haykırdı. Ama bugün iktidar hiç bir değişiklik yapmadan halkın kendi gücü, insiyatifiyle elde ettiği hakları biz size veriyoruz diyor. Bu alay etmeye biz izin vermeyeceğiz. Onbinlerce siyasi tutsağın içerde olduğu bir dönemde Başbakan çıkıp demokratik siyaset konuşacak diyor. Sormazlarmı sana bu siyasetçileri kim tutukladı? bunları serbest bırakmayan kim. Bugün bu paketle aslında cazevlerindeki arkadaşlarımızın tutukluluk haline devam denmiştir. Ana dilde eğitimin kabul edilmediği, seçim barajının kaldırılmadığı, İmralı koşullarının değiştirilmediği, sayın Öcalan'ın müzakere koşullarının gereğinin yerine getirilmediği için bu paketi tanımıyoruz, bu paketi tanımayacağız. Bir an önce oyalamadan, halkla alay etmeden bu taleplerin yerine getirilmesi gerekiyor. Anayasal taleplerimiz de var. Şu anda Anayasa'da ana dilde eğitim yasak. Ama AKP bu yasağı kaldırmıyor. Hiç bir ilerleme kaydetmeden Anayasa çalışmsalarında muhalefeti suçlamayı tercih ediyor. Biz o masada Türkiye halklarının bütün hak ve özgürlüklerini savunmaya devam edeceğiz. Bugün Diyarbakır bu görkemli yürüyüşü ile paketi kabul etmediğini, etmeyeceğini göstermiştir. Bunu Ankara iyi okumalıdır. Sayın Öcalan'ın özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğüdür. Bu nedenle bu yürüylüşten ne istediğimizi herkes çok iyi biliyor" dedi.

Konuşmaların ardından kitle dağılırken bazı gençlerin polislere taş atması üzerine küçük gerginlikler yaşandı. Polis panzerlerine taş atan gençleri çevik kuvvet ekipleri anında dağıttı. (dha)

http://www.radikal.com.tr/politika/b...yacagi-1153323
                        Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                        Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                        Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                        Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Diyarbakır'da BDP tarafından düzenlenen 'Öcalan'a özgürlük, Kürtlere statü' yürüyüşüne son ayların en büyük katılımı gerçekleşti.

15 sene önce biri çıkıp bunları deseydi ki, pkk lılar meclisin içine kadar girecek.. ne diyor bu diye bakardı herkes.
                          hepsi gerçekleşti.. artık her şeyi rahatça söyleyip talep ediyorlar. bunun adı demokrasi oluyor bide.
                          Türkiyeyi bölerek demokrasi.. bunların istekleri bitmez..
                          Kürtleri kullanarak memleketi karıştırmak istiyorlar..
                          Kürtlere statüymüş..
                          Kürt milletvekilleri bakanlar yok mu.. Cumhurbaşkanı Özal Kürt değilmiydi?? ne statüsü istiyorlar hala..
                          bu kafayla devam edildikçe 10 sene sonra çok daha farklı şeyler istemeye başlayacaklar..
                          2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
                          Gerçek budur. ☆

Yorum

• Dilini kaybeden her millet, bağımsızlığını da kaybeder; ben bunu bildim, bunu söylerim.
                            Ben Türk'üm! Andımı niye içemeyeceğim birilerinin yüzünden? Kim ki onlar? Neyin çocukları bu kendini bilmezler?

Gelişmeleri korku ve endişe ile takip ediyorum; ve ne yazıktır ki benim bu olaylara karşı gösterebileceğim tek tepki sandıkta vereceğim oy! Onun da düzgün bir şekilde yapıldığına dair şüphelerim var!
                            Fanki tonki zonki...

Yorum

• İlk olarak Ertan 51 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Evet, çok üzülüyorum bu durumuma ama aynen ben de böyleyim Tolga,
                              az biraz kırıntı var geldim şu başlığa yorum yaptım,yakında o da kalmaz.

Yeniden bişiler anlatmaya çalışmayım anlatamam meramımı,
                              sen gerekeni şahane bir biçimde özetlemişsin,sağolasın gardaşım.
                              Seninle aynı duyguları paylaştığımı bana söylediğin için asıl sen çok sağol Ertan Abim
                              9 # Osvaldo'

Yorum

Abi benim memleketim Sarıkamış ve Allah'a şükür ki milliyetçi bir Türküm.Zaten bu iş doğu-batı işi değili birilerinin projelerinin desteklediği kürtçülük meselesi..
                                Ben kendi memleketimi hiç görmesem de baba mesleğimden dolayı Tunceli Pülümür'de yaşadım, kendi mesleğimden dolayıda Van'da 3 hafta kaldım.Gözünü kan bürümüş ve geleneksel devlet düşmanlıkları günümüzde de devam eden bu insanlarla ne yaparsanız yapın sulh ortamını sağlayamazsınız. Ne verseniz 2 katını isteyecekler çünkü. Etnik köken olarak Kürt olup bu memleketin evladı olanları kast etmiyorum, bu memleketin evladı olmayı kendilerine hakaret gören memleketin eli kanlı düşmanlarını kast ediyorum.. Kanlı teröristle barış olmaz ve ona tavizde verilmez..

Andımız bunun için ufak bir şey değildir.. Ben Pülümür'de o andımızı okurken kendime güven duyuyordum bana hepiniz öleceksiniz diyen yaşıtlarıma karşı..
                                Bu konu uzun uzun oturulup konuşulacak bir konu.
                                Ama şundan emin olmalısın ki, oradaji insanların bu hale gelmesinde bizim de payımız var.

En son Yaşar tarafından düzenlendi; 01.10.2013, 11:35.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X