İlk olarak Sefer Asan tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!
Daraltma
X
-
İlk olarak mmert tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleHocam sizin yaptığınız tamamen retorik. Kendinizde buna inanmışsınız. Yıllarca Amerika’nın kendi vatandaşlarına “bizim askerlermiz öldürüldüğü için Afganistan’dayız” diyerek insanları ikna etmesi gibi. Esas olay ise hep gündem dışıydı ve konuşan şimdiki gibi bozgunculukla suçlandı. İki suçlunun birbirine kumpası suçun varlığını sorgulatmaz ve bir tarafın mağdur olmasını meşru kılmaz. Şu anda kullanılan kumpas kelimesinin amacı ise suçu örtme suçluyu gizleme amacı gütmektedir. Bu bağlamda kullanıldığını kimse de inkar etmez.7
"Her fikri savunma hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkın vardır. Hiçkimse câhil kalma hakkına sâhip değildir." Harlan Ellison
Yorum
-
İlk olarak Ozan Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBen diyorum ki o dönem görev yapanların nereye mensup oldukları umurumda değil, şike yapılmış, ispatlanmış, kabul edilmiş, dünyada ve ülkemizde yetersiz ve eksik de olsa cezalar verilmiş.
Kim, kime, neden kumpas yapıyor? Olmayan şeyleri olmuş gibi gösteren mi var? Olanların düzmece ya da kurmaca olmadığı herkes tarafından malum ve ilgililerince kabul edilmişken siz burada neyi, niçin devamlı kısır bir döngü şeklinde tartışıp, saçma ve anlamsızca, hakkımızı çalan emek hırsızlarını aklama gafletine düşüyorsunuz?
Bu konudaki gereksiz ısrar ve inadınız neden ileri geliyor? Yeterince uzun ve gereksiz bir hâl almadı mı bu, her olayı kumpasa bağlayarak ucuzca yırtma numaraları?
Ayrıca uzatan, uzamasını isteyen ben değilim, yazdıklarıma saçma cevaplar yazılıyor, mecbûren cevap vermek zorunda kalıyorum. Meselâ şimdi sen şikebahçeyi akladığımı iddia ediyorsun, tövbe estafirullah.En son TekfurÇayır 61 tarafından düzenlendi; 10.05.2018, 22:39.7
"Her fikri savunma hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkın vardır. Hiçkimse câhil kalma hakkına sâhip değildir." Harlan Ellison
Yorum
-
İlk olarak TrabzonVictory tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülebu uydurdukları feto bu şikecileri yakacak en sonda bak... bu arada bravo akhisar keşke 3 - 1 bitse maç daha iyi olurdu TEBRİKLER AKHİSAR!...Trabzon futbolunun kralı, Ahmet Suat Özyazıcı
Yorum
-
İlk olarak TekfurÇayır 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBu emek hırsızlarını aklama gayretimin bir delilini göstersen ben ne yapmışım diye kendimden utanç duyacağım. Lütfen nerede hangi yazıda akladıysam alıntı yaparak beni utandır.
Ayrıca uzatan, uzamasını isteyen ben değilim, yazdıklarıma saçma cevaplar yazılıyor, mecbûren cevap vermek zorunda kalıyorum. Meselâ şimdi sen şikebahçeyi akladığımı iddia ediyorsun, tövbe estafirullah.
Bu işten sıyrılmak için değil mi?
Siz de açık bir kumpas olduğunu hararetle savunmuyor musunuz burada?
İşin sonucu belki farklı amaçlar gütseniz de ortak paydada buluşup kurtulma umutlarına hizmet etmiyor mu?Bize Her Yer TRABZON!
Trabzon Bir Sevda
Trabzonspor Bir Destan ...
Yorum
-
Arkadaşlar ben foruma vedâ ediyorum, umarım yakın zamanda FIFA kararını açıklar ve şampiyonluğumuzu tesciller.
Karara direnç gösterseler, şampiyonluğumuzu tescil etmeye yanaşmasalar dahî kıvranmalarını görmek güzel olacak.7
Yorum
-
İlk olarak Sefer Asan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleonlar kolay kolay yanmaz ama bakalim umarim öyle olur
HAYDİ FIFA SENDE YAPIŞTIR ŞAMARI ŞİKEBAHÇEYE...
Yorum
-
İlk olarak Ozan Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBu suçlu güruh 'kumpas'ı ne için kullanıyor?
Bu işten sıyrılmak için değil mi?
Siz de açık bir kumpas olduğunu hararetle savunmuyor musunuz burada?
İşin sonucu belki farklı amaçlar gütseniz de ortak paydada buluşup kurtulma umutlarına hizmet etmiyor mu?
Benim yaptığım ise kasıtlı olarak yanlış şekilde kullandıkları kumpas kelimesini de ellerinden almak. Yâni şöyle diyorum: "Şikebahçeliler bu işin kumpas olması sizi hiç bir şekilde aklamaz." Tavsiye ederim.7
Yorum
-
İlk olarak TekfurÇayır 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleOzan kardeşim şikebahçeliler kumpas kelimesinin arkasına sığınıp kurtulmuyor, Erdoğan'ın arkasına sığınıp kurtuluyor. Erdoğan'ın koruyup kollaması olmasa sözlükteki bütün kelimelerin tamamının arkasına sığınsalar fayda etmez.
Benim yaptığım ise kasıtlı olarak yanlış şekilde kullandıkları kumpas kelimesini de ellerinden almak. Yâni şöyle diyorum: "Şikebahçeliler bu işin kumpas olması sizi hiç bir şekilde aklamaz." Tavsiye ederim.7
Yorum
-
İlk olarak My tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
yargılamanın yenilenmesi olağanüstü bir yasa yoludur ve olağanüstü koşullara bağlanmıştır. delillerin sahte olduğunun anlaşılması veya hükmü etkileyecek yeni delillerin ve tanıkların ortaya çıkması gibi durumlarda başvurulabileceği yasada açıkça belirtilmiştir. bu yargılama için başvurulabilecek ve yargılamayı yapabilecek mahkeme de şike davasında tanık olduğumuz üzere infaz mahkemesi değildir.
ergenekon ve balyoz davalarında yeniden yargılama yolunu açan ve beraat kararlarının verilmesini sağlayan sahte delil meselesidir. bu davalardan oluşan rüzgarın ve paralel yapı söyleminin arkasına takılarak davaya dair hiç bir somut veri olmadan soyut iddialar üzerinden şike davasına dair yapılan yeniden yargılama talebinin ve infaz mahkemesinde yapılan yeniden yargılamanın hiç bir hukuki karşılığı yoktur.
şike davasında ergenekon ve balyoz davalarından farklı olarak başvurulan tüm mahkemeler, sahte delil olmadığına, kumpas olmadığına ve de hükmü etkileyecek yeni bir delil ve tanık olmadığına hükmetmiştir; buna yeniden yargılama ve beraat kararlarını veren 13. acm'de dahil.
Üzüldüğüm konu ise, geçtim istanbul medyasını vs. bizim forumumuzda bile bu konu üzerine tartışma dönmesi.Marka değerini sevdiğimin Türk futbolu....
Yorum
-
İlk olarak alone_6161 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleOlayın en net, kısa ve doğru anlatımı budur. Ağzınıza sağlık.
Üzüldüğüm konu ise, geçtim istanbul medyasını vs. bizim forumumuzda bile bu konu üzerine tartışma dönmesi.
Kumpas diyen sadece siyaset kurumu ve bu kurumla güdümlü hareket eden şike cenahı ve avukatları.
Bunca şeyi kale alma ama bir kişi cambaza bak dedi diye de gözünü cambazdan ayırma...
şike cenahının davanın yeniden görüşülmesine dair geekçesi şudur:
yine bir fenerli: "ne diyor kararda?
1- şike davasında bu mahkeme görevlidir
2- ortada kumpas falan yok (bunu yazan fenerlidikkat)
3- duruşma tutanakları sahte falan değil
4- sanık lehine yeni bir durum ortaya çıktığı için yargılamanın yenilenmesi gerekir.
peki nedir bu lehe durum? şu:
katalog suçlarda telefon dinlemesi önceden delil olarak kullanılabiliyordu. suç işlemek amacıyla örgüt kurmak da katalog suçlar arasındaydı. işte bu maddeye 2 temmuz 2012'de bir cümle eklendi:
tck 220/6:
(6) (değişik: 2/7/2012 – 6352/85 md.) örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişi, ayrıca örgüte üye olmak suçundan da cezalandırılır. örgüte üye olmak suçundan dolayı verilecek ceza yarısına kadar indirilebilir.(ek cümle: 11/4/2013-6459/11 md.) bu fıkra hükmü sadece silahlı örgütler hakkında uygulanır.
bu eklenen cümle sayesinde de şike yapmak amacıyla kurulan örgüt hakkında artık telefon tapeleri delil olmaktan çıktı. çünkü bu örgüt silahlı örgüt değil. haliyle tapeler artık delil olamaz. her ne kadar dosya içerisinde fiziki takipler olsa da; fiziki takipleri tapeler deşifre ettiğinden; tapeler de artık delil vasfını yitirdiğinden ve dosyada da tapelerin delil vasfını yitirmesinden sonra başkaca delil kalmadığından; hal böyle olunca, hakkında delil olmayan birisi hakkında ceza verilemeyeceğinden tüm sanıklara beraat verilmiştir.
yani kanunda yapılan değişiklik sonrasında şikeden yargılanan herkese beraat kararı vermek zaruridir. burada sormanız gereken soru bu kanun değişikliğini yapanlar kim ve bunlara oy verenler kim? bu davada "kupamız çalındı" diyen kim? trabzonspor. 2012'de kanunu değiştirip şike davasının düşmesine sebep olan kim? akp. akp'ye %66 oy veren kim? trabzon: http://secim.haberler.com/…trabzon-secim-sonuclari/
yani gelip burada "kupamızı çaldılar hühühü kanunu değiştirip şikecileri akladılar ühühühü" demeyin boşuna. hakem yanlış karar verince sahaya inip öldürmeye kadar ileri giden trabzonspor taraftarı gidip akp'ye mührü basarsa gelip burada bana ağlamayacak. infaz mahkemesi diye mabadından kavram uydurmayacak."
Cevap: "şike davası özelinde infaz mahkemesi vardır.
infaz mahkemesi tabirinin kullanılmasının sebebi şudur; davanın görüldüğü 16. ağır ceza mahkemesi kapatıldığı için yargıtay kararı sonrası dosya, bu mahkemenin biten dosyalarına bakmakla görevli 18. ağır ceza mahkemesine gönderildi. ancak 18. ağır ceza mahkemesi söz konusu dosyanın onanan bölümüyle ilgili infaz ve arşiv işlemlerinin kendileri tarafından yapılıp yapılmayacağına dair "terettüte" düştü ve istanbul adalet komisyonu başkalığı'ndan görüş istedi. ne hikmetse komisyon görüş verme konusunda çekinceli davranıp topu iktidarın etkin olduğu hsyk'ya attı. hsyk ise onanan kararlarla ilgili infaz işlemlerini ve bozulan kararlarla ilgili diğer işlemleri yapması için 13. ağır ceza mahkemesini görevlendirdi. dolayısı ile yargıtay kararı sonrası davaya asıl bakması gereken mahkeme yerine adeta bir infaz mahkemesi şeklinde yeni bir görevlendirme yapılmış oldu.
üstteki entry'lerde de belirttiğim üzere yeniden yargılama olağanüstü bir yasa yoludur. ve hangi olağanüstü durumlarda başvurulabileceği belirtilmiştir. yargıtay t.c. anayasasına göre nihai karar merciidir ve kararları kesindir. olağanüstü şartlarda kullanılabilen bir yasal hak üzerinden yargıtay'ın nihai karar mercii olmadığını ve kararlarının kesin olmadığını söylemek abesle iştigaldir. böylesi bir söylem yaklaşık bin dosya içerisinde sadece iki dosyada rastlanabilecek olağanüstü bir durum üzerinden genelleme yapmak olacaktır.
şike davasında, olağanüstü bir yasa yolu olan yeniden yargılama için tek bir gerekçe dahi bulunmamaktadır. ne yeni bir delil ne de yeni bir tanık vardır, ne de sahteliği ortaya konmuş bir delil. 13. ağır ceza mahkemesinin yeniden yargılamaya gerekçe olarak sunduğu dinlemelere dair yapılan değişiklik bir usul değişikliğidir ve sanık lehine olsa dahi tüm yargıtay içtihatlarına göre geriye dönük olarak uygulanması mümkün değildir. bu durum soruşturmayı yürüten savcı ve hâkimlerden gelecekte bu türden bir yasal değişikliği öngörerek, dinleme kararlarını ona göre almalarını beklemek kadar abesle iştigaldir.
nihai olarak burada önemli olan nokta şu; yeniden yargılama olağanüstü bir yasa yoludur ve ancak verilen hükmü etkileyecek şekilde yeni delil veya tanık ortaya çıktığında yada davada sahte delil gibi bir durumla karşılaşıldığında kullanılabilir. şike davasında böyle bir durum olmadığı için yeniden yargılama mümkün değildir ve bu doğrultuda da verilen yargıtay kararı kesin ve nihai karardır."En son My tarafından düzenlendi; 11.05.2018, 00:43.Hakan KULAÇOĞLU: "Sabırlı, sistemli ve ekonomik, tüketen değil üreten bir Trabzonspor oluşturmak."Murat
Yorum
-
Yine gelmişsin kumpas demiş demagoji yapmışsın sırf lafı dolandırmak aslında başka anlamı var demek için yine ortalığı velveleye vermişsin Tekfurçayır yeter da bi sal bizi kumpasın manasını senden öğrenmek istemiyoruzDOZER CEMİL
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum