Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak oflubektas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    DEDİKODU 1: Başakşehir önümüzdeki sezon önce A.Ş. statüsüne geçirilecek, daha sonra satılacak. Küçük enişte İBB başkanlığı için zorlayacak (en büyük rakibi Ahmet Misbah Demircan) , Başakşehir satışı da maddi yönden elini güçlendirecek. Öncelik yabancı sermaye, olmasa yerli ve sükse yapmak isteyen bir zengin.

DEDİKODU 2: Fifa'nın feneri düşürme vb. karar vereceğini neredeyse kimse beklemiyor. Beklenen karar FİFA'nın Astana kararını referans verip davayı reddetmesi yönünde. Ancak çok düşük bir ihtimal de olsa böyle bir karar verildiğinde, Başakşehir takımı "yeni fenerbahçespor" vb. adıyla lige devam edebilir.

Bilginize,
    2. bence imkansiz
    bu bütün sampiyonluk haklarindan feragat etme anlamina gelir, yildizlar gider...

++++ 1. icin
    uefa yk kararlarini FIFA neden esas alsin
    kendi haklarini kisitlamis olur
    En son selcuk tarafından düzenlendi; 08.08.2017, 16:16.
    "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamaya hazırlanan Beşikdüzü'nde Fenerbahçe tişörtlü çalışan oldukça dikkat çekti!

Mustahak bize hersey fenerli c.baskanini arkasina alip provakasyon yapiyor aklinca daha once yine ayni sey yasanmisti c.baskani sehire geldiginde otobusunde sikebahce formali biri vardi bu surekli tekrarlancak mi boyle..bu ise artik tepki gosterilmeli de kim gostercek merak ediyorum..ezik herifler neyi ispatlamaya calisiyorsunuz c.baskaninin arkasina siginarak..delikanliysaniz baska zaman dolasin oyle de gorelim karin agriniz neymis..
      En son gurur6134 tarafından düzenlendi; 08.08.2017, 20:46.
      1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
      2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
      3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.

Yorum

DEDİKODU 1: Başakşehir önümüzdeki sezon önce A.Ş. statüsüne geçirilecek, daha sonra satılacak. Küçük enişte İBB başkanlığı için zorlayacak (en büyük rakibi Ahmet Misbah Demircan) , Başakşehir satışı da maddi yönden elini güçlendirecek. Öncelik yabancı sermaye, olmasa yerli ve sükse yapmak isteyen bir zengin.

DEDİKODU 2: Fifa'nın feneri düşürme vb. karar vereceğini neredeyse kimse beklemiyor. Beklenen karar FİFA'nın Astana kararını referans verip davayı reddetmesi yönünde. Ancak çok düşük bir ihtimal de olsa böyle bir karar verildiğinde, Başakşehir takımı "yeni fenerbahçespor" vb. adıyla lige devam edebilir.

Bilginize,
        2. olay imkansız hatta çocukça olmuş sebebinide yazmış selçuk o yüzden onu yapamazlar.

1. olayı bende düşünüyorum ama satılma falan olarak değil istanbul büyük şehir belediyespor sadece bir basamak göksel için müstakbel ibb adayı kendisi ama halkın gözünde bi değeri yok bunun için sempati kazanması gerekiyor bunuda ibşb ile yapıyorlar bu yüzden burda bile övdükleri zaman bu takımı midem bulanıyor çünkü hakederek değil kazandıkları. hem maddi yönden elini neden güçlendirmek istesin ki ben o yönden hiç bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.
        sadece aşk bizimkisi

Yorum

Bilginize,
          Şu Astana kararları tam olarak ne başımıza neden sıkıntı açabilir aciklayabilir misin abicim ama bence FIFA feneri düşürür. Bu arada fenerliler dışında bu konu hakkında bilgi sahibi olan çoğu insan fenerin düşürüleceği yönünde hemfikir

Yorum

• İlk olarak HIZIR_IR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Güzel Kardeşim. Söylediğiniz her seye cevap vermeye calistim. Siz verdigim cevaplara direk cevap vermediniz. Her mesajın arkasından konuyu başka bir alana tasiyacak seyler yazdiniz. Burada tartışmaya katilan değerli arkadaşlar da kiymetli fikirlerini beyan ettiler. Onlari da gormezden geldiniz. Son olarak yine soylediklerime cevap vermeyip hic savunmadigim bir seyi kendi fikrim gibi yansittiniz. Bakin Sizin gormek istemediginiz sey şu: Karşı taraf belirlediğiniz topluluğu ne ile itham ediyorsanız aynısi Sizde de mevcut. Hicbir fark yok aranızda. Ayrica ben karsi taraf olarak belirlediginiz yerde degilim, Sizin tarafinizda da degilim. bulundugum yer tam orta nokta. baginsiz ve tarafsiz olan yer orta nokta cunku.
            Cok uzuldum. ben bas suclu diyorum. Siz laf gelmesin diye soyle soyle dedigimi iddia ediyorsunuz. ben butun muhalefet diyorum, Siz bir partiyi anliyorsunuz. yine ben her seye muhalif olan muhalefetin iktidarin onderliginde şike sucunu iktidarin kuyruguna takilip örtbas ettigini soyluyorum, Siz de aslinda ikrar edercesine karsilik olarak baski altina mi alsalardi diyorsunuz. ben ve degerli Arkadaslar; herkes sucludur diyor, belgesi ile bilgisi ile konusuyor, Siz hala sucu tek bir tarafa yikiyorsunuz. Lutfen objektif olalım.
            Hayirli gunler. Zaman ayirip yazdiginiz icin tesekkur ederim. lutfen bu tartisma burada kaksin. Goruyorum ki tarafsiz orta noktadan bakmak Sizin icin bulundugunuz nokta oluyor.
            Son olarak Şahsınıza hicbir sözüm yok, lutfen yanlis anlamayin. Sadece bu konuda tarafsiz bakmadiginizi dusunuyorum. Bu kadar. Selametle Sevgili Kardeşim.
            Hakkımızın verilmemesi net o uzun isimli kişinin takındığı tavır yüzündendir diyorum. Kamuoyu algısı onin istediği yönde seyrediyor yıllardır bu memlekette. Ve hedef isim, kilit isim ondan başkası değildir diyorum.

Asıl hedefe yürümemiz gereken yerde o yana bu yana dağılıyoruz "ama diğerleri de vardı" diyip işin sulandırılması yüzünden diyorum.

Başından beri dediğim şey bu. Ya anlayamıyorsunuz ya da anlamak işinize gelmiyor, demagoji yapmak daha tatlı geliyor size.
            Milli Takımım TRABZONSPOR
            Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
            Helalin adı kaldı, onu gören yok.
            Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip

Yorum

• Günaydın.
              Bugün de FIFA'dan gelecek haberi beklemedeyiz.
              Ta ki adalet tecelli edene kadar
              Mutluluk hırsızları layık oldukları yere düşene kadar

Unutma
              Unutturma
              2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
              82 HELAL PUANLA
              TRABZONSPOR

Yorum

• Halit Şahin 38 gündür, Trabzon'dan İstanbul'a, adalet için yürüyüşüne devam ediyor.

Bu rekor yürüyüşü ulusal basında haber yapa(bile)n oldu mu?
                Bize Her Yer TRABZON!

Trabzon Bir Sevda
                Trabzonspor Bir Destan ...

Yorum

• İlk olarak arsinli_akrep61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Şu Astana kararları tam olarak ne başımıza neden sıkıntı açabilir aciklayabilir misin abicim ama bence FIFA feneri düşürür. Bu arada fenerliler dışında bu konu hakkında bilgi sahibi olan çoğu insan fenerin düşürüleceği yönünde hemfikir
                  Şöyle arzedeyim;

Uefa'nın 2013 Astana toplantısında, "bundan böyle Uefa şike teşvik gibi işler olursa yerel liglere doğrudan müdahale edebilirim" diye karar açıkladı. Bazılarımız bunu müjde olarak anladı ama hukukta "cezanın geriye yürümezliği" kuralı var. Yani bir suçun cezası, suç işlendikten sonra aleyhte artarsa, suç işlendiği tarihteki kural uygulanır. Uefa ise bir ceza mahkemesi olmasa da, cezai kararlar verebildiği için aynı mantığı güttü ve daha önce aldığı çelişkili kararları 2013'ten itibaren bu kurala bağladı.

Şimdi diyeceksiniz ki arkadaş bu Uefa değil Fifa, onun üstünde bir kurum. Ancak biz Uefa'nın şike nedeniyle aldığı 2+1 yıl şampiyonlar ligi'nden men kararını yetersiz buluyor ve lig şampiyonluğumuzun tescilini istiyoruz. Yani Uefa bize kupamızı vermiyor diye şikayet ediyoruz, bu kurum da "Astana kararlarım 2013'ten sonraki olayları bağlıyor,ben Uefa olarak TFF Süper Ultra Mega Ligi sıralamasına karışmam, cezamı da verdim zaten" diye savunma yapacak. Cas denetiminden geçmiş bir karara Fifa doğrudan müdahale edemez. Burada biraz umutlanmamızı sağlayan tek husus ise Fifa'nın Uefa muefa dinlemeden liglere doğrudan müdahale edebilmesi (bakın karara değil, liglere müdahaleden bahsediyorum). Bunu geçtiğimiz 6 yıl içinde de yapabilirdi ama yapmadı. Biz de Fifa'ya bizzat başvurmak için Uefa ve Cas aşamalarını beklemek zorunda kaldık. Yurt dışında şubesi dahi olmayan bankanın 30 Milyon € "sponsorluk" anlaşmasını yaptıktan sonra birden tavrı değişen eski Uefa Asbaşkanı ve şimdiki Fifa başkanı İnfantino'nun bu saatten sonra imana geleceğini mi zannediyorsunuz ? Üstelik ne lobi faaliyeti, ne ülke içi ve ülke dışında bu yöndeki adalet arayışına dair infial var. "Alan razı veren razı" bir ortamda Fifa'nin gereğini yapacağına pek ihtimal vermiyorum.Esas aksi yapılırsa infial olur. Rize Meydanı'ndan "eeeyyyy Fifaaa!" sesleri yükselir. Bu forumda bazı renkdaşlarımız "aslına paşkanumuz ole demek istemedi da taktik yapay, konuşurken işmar etti" diye bahaneler arar. Fenerli onlarca iş adamı İsviçre Alpleri'ne kazıkla tırmanır.

Ben de duymak istediğiniz şeyleri yazmak isterdim ama durum bu.
                  En son oflubektas tarafından düzenlendi; 09.08.2017, 11:50.
                  BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yorum

• İlk olarak hasannuhoglu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Başkanın bu konuşmalarını büyük bir memnuniyet ve hazla dinledim. Bunları tüm Türkiye'ye manşetle dinletmek lazım. Farkındalık oluşturmak lazım.
                    Takdirle karşılıyorum bu tip söylemlerini, helal olsun

Videonun bu bölümünden çoğu taraftarın ve medyanın haberi olmadığını düşünüyorum..ben bile yeni gördüm..

Yorum

Şöyle arzedeyim;

Uefa'nın 2013 Astana toplantısında, "bundan böyle Uefa şike teşvik gibi işler olursa yerel liglere doğrudan müdahale edebilirim" diye karar açıkladı. Bazılarımız bunu müjde olarak anladı ama hukukta "cezanın geriye yürümezliği" kuralı var. Yani bir suçun cezası, suç işlendikten sonra aleyhte artarsa, suç işlendiği tarihteki kural uygulanır. Uefa ise bir ceza mahkemesi olmasa da, cezai kararlar verebildiği için aynı mantığı güttü ve daha önce aldığı çelişkili kararları 2013'ten itibaren bu kurala bağladı.

Şimdi diyeceksiniz ki arkadaş bu Uefa değil Fifa, onun üstünde bir kurum. Ancak biz Uefa'nın şike nedeniyle aldığı 2+1 yıl şampiyonlar ligi'nden men kararını yetersiz buluyor ve lig şampiyonluğumuzun tescilini istiyoruz. Yani Uefa bize kupamızı vermiyor diye şikayet ediyoruz, bu kurum da "Astana kararlarım 2013'ten sonraki olayları bağlıyor,ben Uefa olarak TFF Süper Ultra Mega Ligi sıralamasına karışmam, cezamı da verdim zaten" diye savunma yapacak. Cas denetiminden geçmiş bir karara Fifa doğrudan müdahale edemez. Burada biraz umutlanmamızı sağlayan tek husus ise Fifa'nın Uefa muefa dinlemeden liglere doğrudan müdahale edebilmesi (bakın karara değil, liglere müdahaleden bahsediyorum). Bunu geçtiğimiz 6 yıl içinde de yapabilirdi ama yapmadı. Biz de Fifa'ya bizzat başvurmak için Uefa ve Cas aşamalarını beklemek zorunda kaldık. Yurt dışında şubesi dahi olmayan bankanın 30 Milyon € "sponsorluk" anlaşmasını yaptıktan sonra birden tavrı değişen eski Uefa Asbaşkanı ve şimdiki Fifa başkanı İnfantino'nun bu saatten sonra imana geleceğini mi zannediyorsunuz ? Üstelik ne lobi faaliyeti, ne ülke içi ve ülke dışında bu yöndeki adalet arayışına dair infial var. "Alan razı veren razı" bir ortamda Fifa'nin gereğini yapacağına pek ihtimal vermiyorum.Esas aksi yapılırsa infial olur. Rize Meydanı'ndan "eeeyyyy Fifaaa!" sesleri yükselir. Bu forumda bazı renkdaşlarımız "aslına paşkanumuz ole demek istemedi da taktik yapay, konuşurken işmar etti" diye bahaneler arar. Fenerli onlarca iş adamı İsviçre Alpleri'ne kazıkla tırmanır.

Peki abicim CAS ın en son kararındaki TFF tarafsız değildir beyanı hiçbir​ işimize yaramayacak mı ? Biz hem TFF yi hem feneri şikayet ettik daha çokta TFF nin baskı altında olduğu ve tarafsız kalamadıği kararı üzerine yogunlastik işin burada bitmesi gerekmiyor mu sence ?

Yorum

• İlk olarak SixtyOne_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Halit Şahin 38 gündür, Trabzon'dan İstanbul'a, adalet için yürüyüşüne devam ediyor.

Bu rekor yürüyüşü ulusal basında haber yapa(bile)n oldu mu?
                        İşlerine gelir mi?
                        Ama tersi durumda onlar olsa 7/24 verirlerdi
                        2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
                        82 HELAL PUANLA
                        TRABZONSPOR

Yorum

• İlk olarak arsinli_akrep61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Peki abicim CAS ın en son kararındaki TFF tarafsız değildir beyanı hiçbir​ işimize yaramayacak mı ? Biz hem TFF yi hem feneri şikayet ettik daha çokta TFF nin baskı altında olduğu ve tarafsız kalamadıği kararı üzerine yogunlastik işin burada bitmesi gerekmiyor mu sence ?
                          Cas isterse TFF'ye ana avrat sövsün, önemli olan 6 sene önce bitmiş bir ligin şampiyonunu değiştirecek kararı aldırmak. Hukuki metinleri incelemedim, avukatım ama uluslararası spor hukukundan da anlamam. Biz Fifa'ya o kararı aldıracak şartların hiç birini hazırla(ya)madık. Hal böyleyken Fifa'nın kendi kendine adalet timsali olmasını bekliyoruz.

Benim kızdığım nokta Uefa veya TFF değil, kış kışlığını puşt puştluğunu yapacak. Biz camia olarak "gayret bizden tevfik Allah'tan deyip" elimizden gelen her şeyi her imkanı ve tüm güçlerimizi kullanıp bu işe asılmadık ki ? Üstüne üstlük şikecilerin cezalarını hafifleten, 2005'te protesto için yürüdüğümüz eski federasyon başkanı Levent Bıçakçı'yı şike sürecinden hemen sonra 2 yıl kulübün avukatı yaptık. Sonra 2 eski başkanımız da mahkemeye verdiği, şike meselesinin üstünü örten Demirören'i federasyona başkan olarak seçti. (O federasyon da başımıza yağ sürdü) Emin olun yarın aziz çıkıp " bu husumet bitsin, tüm herşeyi unutalım, ne kadar dava varsa çekin de kardeş olalım" dese ceketlerini ilikleyip koşa koşa gidecek bizimkiler. Birinin avukat bile olmadığını öğrendiğim, Trabzonsporlu 4 kişiden oluşan hukuk kurulu ve parasını bile doğru dürüst ödemediğimiz İsviçre'deki bir hukuk bürosuna sadece dilekçe yazdırarak istediğimizi alacağımızı mı zannediyorsunuz ?
                          En son oflubektas tarafından düzenlendi; 09.08.2017, 17:45.
                          BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yorum

Şöyle arzedeyim;

Bizim fifaya uefayi sikayet ettigimizi kupamizi vermiyor diye nerden cikardiniz..benim bildigim biz tff yi uefaya sikayet ettik ordan sonuc alamayinca fifaya basvurduk yani sikayet ettigimiz tff..cas zaten uefayi hakli buldu astana kararlari oncesi dogrudan mudahale hakki yok dedi yerel liglere uefanin daha nesini sikayet etceksin..infantino dan birsey beklemeyin demissiniz daha yeni fifa baskani blatterin platinin basina gelenleri gormedik mi interpolun kilici fifanin uzerindeyken infantino hukuksuzluga imza atabilir mi hic sanmiyorum ha diyelim ki herseyi goze aldi atti fifa kararini cas a tasima hakkimiz var cas verdigi kararla celisebilir mi sizce fifanin kurallari acikken demez mi cas sen neye gore bu karari verdin ey fifa , hadi hepsini gectim şikenin onune daha gecilebilir mi boyle bir karar sonrasi emsal teskil eder..yanlis yerden bakiyorsunuz olaya karistirmissiniz bence..uefayla isimiz yok sikayet ettigimiz kurum tff uefanin yetkisi yok mudahale edemedi senin var sen mudahale et diyoruz fifaya..
                            1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
                            2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
                            3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.

Yorum

• Cas isterse TFF'ye ana avrat sövsün, önemli olan 6 sene önce bitmiş bir ligin şampiyonunu değiştirecek kararı aldırmak. Hukuki metinleri incelemedim, avukatım ama uluslararası spor hukukundan da anlamam. Biz Fifa'ya o kararı aldıracak şartların hiç birini hazırla(ya)madık. Hal böyleyken Fifa'nın kendi kendine adalet timsali olmasını bekliyoruz.

Bilmiyorum reis en büyük spor yargı mahkemesi CAS böyle bir karar verip FIFA nın uygulamamasi ne biliyim olmaz gibime geliyor bence sen çok negatif düşünüyorsun umarım dediğin gibi olmaz da adalet sağlanır tek temennimiz o [emoji53]

Yorum

• İlk olarak gurur6134 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Bizim fifaya uefayi sikayet ettigimizi kupamizi vermiyor diye nerden cikardiniz..benim bildigim biz tff yi uefaya sikayet ettik ordan sonuc alamayinca fifaya basvurduk yani sikayet ettigimiz tff..cas zaten uefayi hakli buldu astana kararlari oncesi dogrudan mudahale hakki yok dedi yerel liglere uefanin daha nesini sikayet etceksin..infantino dan birsey beklemeyin demissiniz daha yeni fifa baskani blatterin platinin basina gelenleri gormedik mi interpolun kilici fifanin uzerindeyken infantino hukuksuzluga imza atabilir mi hic sanmiyorum ha diyelim ki herseyi goze aldi atti fifa kararini cas a tasima hakkimiz var cas verdigi kararla celisebilir mi sizce fifanin kurallari acikken demez mi cas sen neye gore bu karari verdin ey fifa , hadi hepsini gectim şikenin onune daha gecilebilir mi boyle bir karar sonrasi emsal teskil eder..yanlis yerden bakiyorsunuz olaya karistirmissiniz bence..uefayla isimiz yok sikayet ettigimiz kurum tff uefanin yetkisi yok mudahale edemedi senin var sen mudahale et diyoruz fifaya..
                                O zaman iş bitti diyorsunuz Vallahi eğer öyleyse o kadar isterim ki dediğinizin çıkmasını, hatta bu sezon hiç bir şey izlemem, arkama yaslanıp şampiyonluğumun gelmesini beklerim. Neticede aynı taraftayız, inşaallah dediğiniz gibi olur. Ancak başkanın da son röportajında dediği (belki de farkına vardığı) üzere Avrupa-Fifa ve hatta Türkiye nezdinde baskı oluşturmalıyız. Bu zamana kadar gereğini yap(a)madık ama umarım bundan sonra bir şeyler olur.

Bu arada Uefa meselesinde teknik olarak Uefa davalı değil, Fifa'da dava açmadık, başvuruda bulunduk. O bakımdan dediğiniz doğru. Ancak Fifa'ya "Uefa dediğimi yapmadı, Cas da haklı buldu, sen ver istediğimi" başvurusunda bulunduğumuza göre, taraf olarak Uefa'dan da hem bilgi belge, hem de savunma istenecektir. Uefa da şikayet edilen (ya da talebi yerine getirmeyen) kurum olarak savunma verecek. Bundan bahsediyorum.
                                En son oflubektas tarafından düzenlendi; 09.08.2017, 18:46.
                                BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X