Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Armağan Dere tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    ALINTIDIR

hukuk fakültesi 2. sınıfta öğretilen bir konuyla gireyim: usül kanunundaki değişiklik yargılamanın yenilenmesi için bir sebep midir? elbette hayır.

böyle bir uygulama olsa 10 sene önce restoranda sigara içtiği tespit edilenler ceza alırdı mesela.

şike yok ama 6222 nolu sporda şiddet kanunu değiştirilsin.

şike yok ama bir kereliğine küme düşme kaldırılsın.

şike yok ama 58. madde değiştirilsin.

şike yok ama kişilerle kurumlar ayrılsın.

şike yok ama tff etik kurulu kararı değiştirilsin.

şike yok ama inşaat işçileri dixon, kahe, ömer aysan'a laf edilsin. tarlalar sürülsün. ekinler başak salsın.

kulüp sitesinden yapılan açıklamaya, tribünde edilen küfürlere haftalarca ceza veren sistem yöneticilerinin sözkonusu şike olunca örtbas için yarıştığı bir dava.

çapraz sorgulama öncesi mahkemede tansiyonu fırlayan, şekeri azan aziz yıldırım'ın sağlığı da gayet yerinde olmalı. (bkz: ali ismail korkmaz fenerbahçe yıkılmaz) dimi? ali ismail yoğun bakımda yatarken aziz yıldırım ferit şahenk'le barbekü partisi yapıyordu. yıkılmaz son kale fenerbahçe...

edit: ben bu ülkenin nasıl bir bok çukuru olduğunu şike davasında suçluların daha az ceza alması için üç partinin birden nasıl bir araya geldiğinde anladım. suyun rengi üzerine haftalarca kavga edecekler şike için zırh olduğunda ben ve benim gibiler bir don kişot bile olamadığımızdan habersizdik ama haklısınız, eksilemeye devam edin okumuş cahiller.

helal olsun ,bizimde bunları söylemekten dilimize tüy bitti. Allah belalarını versin bunların.

Yeryüzünün görebileceği en büyük ve en pervasız hırsızlık olayı bu şike davasında zuhur etmiştir.
    Hominem te memento... - Sadece bir insan olduğunu unutma...-

StopMatchFixing.Com

Yorum

• IHO'nun sattığı davada durumlar nasıl.

Yorum

• İlk olarak Hazar_ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        IHO'nun sattığı davada durumlar nasıl.
        madem satıyor sen alda sen yürüt hemşerim.
        Hominem te memento... - Sadece bir insan olduğunu unutma...-

StopMatchFixing.Com

Yorum

• İlk olarak 28TS61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          az önce erciyesspor-genclerbirligi macinda, genclerbirligi kalecisi ramazan köse'nin yedigi golü gördünüz mü?

resmen sike yapti. bilerek gol yedi. uzandigi topa elini geri cekiyor.
          bana kalırsa kurtaramayacam dedi refleks olarak kafasında vazgecti.

degilse şike olsada Gb- erciyes arasında olmaz. sonucu etkilemedi
          olsa serdar ile kaleci arasında olur
          13 Vitor Hugo

Yorum

• İlk olarak My tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Yani şikeyi unutalım, sistemlerine entegre olalım, geleceğe bakalım diyorsun. Kulübün hukuk kurulu o iş o kadar kolay değil daha bu iş bitmedi diyecek BMN'nin yöneticisi bu iş bitti diyecek. Güzel Müthiş Harika
            Hukuk kuruluna göre FB küme düşüyordu -45 puan ceza alıyordu vsvsvs. kupayıda bir kaç ay içerisinde alıyorduk onlar istediklerini söylesinler ben gördüğümü konuşuyorum. Trabzon şehri böyle bir duruş sergilemişken sen şike davasında ne kadar ileri gidebilirsin? Şikeyi unutmuyormusun, şikeyimi konuşacaksın bak Trabzonspor şikeci Federasyonun liginde futbol oynuyor hala takım ligden çekilmemiş hala bu sistemin içerisinde zaten sen Trabzonspor'u konuşarak bu sistemi konuşmuş doğal olarakta yaşamış oluyorsun.

Beşiktaş bir Avrupa kupası maçı kazandığında Trabzonsporluların dilinde 'şike' lafzının dolanması tamamen bir eziklik örneğidir.

Şikeyi unutalım diye bir söz öbeği çıkmadı ağzımdan şikeyi her zaman bir baskı unsuru olarak kullanabilirsiniz bunu çok farklı şekillerde kullanabilirsiniz fakat aldığınız her mağlubiyetten sonra şike diye ağlarsanız veya rakiplerinizin başarısını şike diye zırlayarak çekememezlik yaparsanız yine bu olaydan en fazla zararı siz görürsünüz görmeyede devam edersiniz.

Benim söylemek istediğim özetle şu bu iş Trabzon halkı %61'i verdiği gün bitti esasında. Başarı istiyorsak yapacağımız şey belli herkes konu şike olunca şovmen oluyor şike için sarfettiğim çabayı harcadığım enerjiyi anlatsam ağzınız açık alır ama hikaye. Bu camia için şu anki taraftar profilinde hiçbir umut ışığı görmüyorum bizim takım iyi gittiğinde herşey güzel olur biz dibe vurduğumuzda takımı el ele verip en yukarı taşıyabilecek bir camia değiliz. Modern futbolda Trabzonspor malesef bu kimliğe bürünmüştür.

Umarım söylemek istediklerimi tam manasıyla anlatabilmişimdir. İthamvari cümlelerinizden sonra uzun bir açıklama yapmak istedim.
            "When you start supporting a football club, you don't support it because of the trophies, or a player, or history, you support it because you found yourself somewhere there; found a place where you belong.”

Yorum

• İlk olarak Courage tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              madem satıyor sen alda sen yürüt hemşerim.
              Param yok ki ah paranın gözü çıksın

Yorum

• Hukuk Kurulu'nun yapacağı hiçbir şey yok. Yahu kardeşim siz hangi ülkede yaşadığınızı bilmiyorsunuz heralde Ne hukuku ne kurulu. Ülkede hukuk mu var da mahkemede kupa aranıyor.

Bu dava satılmıştır. Başta siyasi iradeye ve ona çanak tutan IHO ve tayfasına yedirildi bu dava.

Beyaz TV'ye katılıp Ertem Şener'e anlatsın IHO boş laflarını. Atı alan üsküdarı geçti. Bağırıyordu kongrede kürsüde 1 ayda getiririm kupayı diye.

Yorum

• Bugün şikecilerin maçında bariz hakem hataları olsa,
                  saha ve trübün karışsa,maç tatil olsa,
                  ne güzel olurdu,bakarsın olur da,bekleyelim bakalım

Bu yazdığımı okuyup rahatsız olan şikeci mayası bozuklara da selam olsun,
                  siz bir teneke parçası için alçaldığınız için böyle düşünüyorum,
                  adaletin sağlanmadığı için böyle düşünüyorum,
                  inşallah yersiniz akşam birbirinizi.
                  Şike yapanın,şikecileri kollayanın,şikeye şike diyemeyenlerin Allah bin türlü belasını versin inşallah.

Yorum

• Trabzonspor kongre üyesi apoleti ile dolaşan arkadaşlarımız bu iş bitti diyorsa öncelikle kongre üyeliğinden istifa etsinler çünkü taraftar artık o kupanın gelmemesindeki temel neden olarak siyasetin yanında yönetimi hali ile onları seçme hakkına sahip delegeyi sorumlu görüyor.Ayrıca Trabzonspor taraftarının umudu mücadelesi halen devam ediyor o kupanın Trabzon'a geleceğine halen inanıyor, o inanca saygı lütfen.

Yorum

• İlk olarak U.Sadıkoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Hukuk kuruluna göre FB küme düşüyordu -45 puan ceza alıyordu vsvsvs. kupayıda bir kaç ay içerisinde alıyorduk onlar istediklerini söylesinler ben gördüğümü konuşuyorum. Trabzon şehri böyle bir duruş sergilemişken sen şike davasında ne kadar ileri gidebilirsin? Şikeyi unutmuyormusun, şikeyimi konuşacaksın bak Trabzonspor şikeci Federasyonun liginde futbol oynuyor hala takım ligden çekilmemiş hala bu sistemin içerisinde zaten sen Trabzonspor'u konuşarak bu sistemi konuşmuş doğal olarakta yaşamış oluyorsun.

Beşiktaş bir Avrupa kupası maçı kazandığında Trabzonsporluların dilinde 'şike' lafzının dolanması tamamen bir eziklik örneğidir.

Şikeyi unutalım diye bir söz öbeği çıkmadı ağzımdan şikeyi her zaman bir baskı unsuru olarak kullanabilirsiniz bunu çok farklı şekillerde kullanabilirsiniz fakat aldığınız her mağlubiyetten sonra şike diye ağlarsanız veya rakiplerinizin başarısını şike diye zırlayarak çekememezlik yaparsanız yine bu olaydan en fazla zararı siz görürsünüz görmeyede devam edersiniz.

Benim söylemek istediğim özetle şu bu iş Trabzon halkı %61'i verdiği gün bitti esasında. Başarı istiyorsak yapacağımız şey belli herkes konu şike olunca şovmen oluyor şike için sarfettiğim çabayı harcadığım enerjiyi anlatsam ağzınız açık alır ama hikaye. Bu camia için şu anki taraftar profilinde hiçbir umut ışığı görmüyorum bizim takım iyi gittiğinde herşey güzel olur biz dibe vurduğumuzda takımı el ele verip en yukarı taşıyabilecek bir camia değiliz. Modern futbolda Trabzonspor malesef bu kimliğe bürünmüştür.

Umarım söylemek istediklerimi tam manasıyla anlatabilmişimdir. İthamvari cümlelerinizden sonra uzun bir açıklama yapmak istedim.
                      Yani şu yazdıklarına o kadar çok şey var ki yazılacak...

Sap saman, doğru yanlış hepsi birbirine girmiş.

Şike bitti, artık geleceğe bakın, Trabzonspor'a zarar (çok afedersin ama) tam da Fikret Orman'ın ağızı. Öyle şeyler yazmışsın ki şike bitti artık kabul edelim ama şikenin varlığını baskı unsuru olarak kullanalım demişsin misal, vallaha ne diyeceğimi şaşırdım.

Mesela, evet, Atilla Dilaver o dediklerini başta demişti. Ama hangimiz Erman Toroğlu billur geçerek savcıları, polisleri içeri almasalar bari derken bunu cidiye alabilidik, şartların bu derece değişebileceğini bırakın düşünmeyi hayal bile edebildik. En son kararın bozulup yeniden yargılama safsatasından sonra da bu işin kapatılamayacağını ama 2, 3 yıl daha uzatıldığını söyleyen de yine kedisi. Yanlışları söylenebilir, eleştirilebilinir ama bu iş bitti ne arkadaş bunu anlamıyorum ben. Sanki şike sürecinin başından beri Trabzon şehri ve ya camia tam destek verdi de şimdi dağılmışız gibi, yeni bir durummuş gibi...!

Zaten adalet gelecekse bunun yurt içinden değil yurt dışından zorlanabileceğine yönelik değil mi tüm çabalar!? CAS, FİFA, İHM süreci bitmeden BMN YÖNETİCİSİ nasıl olur da bitti der!? Neye dayanarak diyorsun bunu!? CAS'ın da FİFA'nın da hatta İHM'nin de bağlandığını mı ima ediyorsun yani!? Ha şunu dersen kabul ederim. Tüm çıkacak karar ve zorlamalara rağmen bu şerefsizler buna her ne pahasına olursa olsun uymazlar de tamam. Bu ayrı bir mevzu ve tartışılabilir ama bu iş bitti artık önümüze bakalım ne abi!? Sonraki cümle de Saral'ın dediği gibi bu dünyada alamazsak öbür dünyada mı alırız kupayı olacak!?

Velev ki istediğimiz sonucu sürecin sonunda alamadık. O zaman oturur düşünürüz bu sistemin parçası olacak mıyız olmayacak mıyız. Daha yolun ortası her şey bitmiş gibi bir de sistemin parçası olmakla suçlanıyoruz. Dediğin her şey yanlış demiyorum ama çok keskin sonuçlar çıkarıyorsun. Süreç sonu istediğimiz gibi olmazsa ben bir daha futbolla ilişiğimi keserim diye düşünüyorum. Şu anda bile maç izleyemiyorum mesela.

Ayrıca sanki kulüp hep doğru yönetiliyormuş ta şikeden sonra, şike sürecine takılı kalmışız da tüm yetersizlik ve yanlışlıklarımızın günah keçisi şike sürecini canlı tutmamız mı oldu yani!? Şike süreci olmasaydı tüm bunlar olmayacak, doğruları yapıp doğru yönetilip endüstriyel futbola ayak uydurup şampiyonlukları mı kovalıyor olacaktık? Camianın yetersizliği, çapsızlığı artık ne ad verilirse verilir ayrı bir konu şike sürecinin bu yetersizliklere ve yanlışlara bahane olarak öne sürülmesi ayrı, sürekli canlı tutulması ayrı..

Bu iş daha bitmedi.

Bu işin bittiğini BMN yöneticisi burada yazabiliyorsa o zaman kapatalım dükkanı gidelim.
                      Hakan KULAÇOĞLU: "Sabırlı, sistemli ve ekonomik, tüketen değil üreten bir Trabzonspor oluşturmak."
                      Murat

Yorum

• İlk olarak Ertan 51 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Bugün şikecilerin maçında bariz hakem hataları olsa,
                        saha ve trübün karışsa,maç tatil olsa,
                        ne güzel olurdu,bakarsın olur da,bekleyelim bakalım

Bu yazdığımı okuyup rahatsız olan şikeci mayası bozuklara da selam olsun,
                        siz bir teneke parçası için alçaldığınız için böyle düşünüyorum,
                        adaletin sağlanmadığı için böyle düşünüyorum,
                        inşallah yersiniz akşam birbirinizi.
                        bende keske olay ciksada iptal olsa diyorum ama sikar hakemin maci iptal etmesi. yürek ister. avni akerde balon atinca mac iptal oluyor

Yorum

• He kardeşim he.. dava devam ediyor.. üzerinden 4, 4 buçuk sene geçmiş bir dava devam ediyor.. he kardeşim he.

sayfa başındaki arkadaşın da dediği gibi siyasiler zaten el atmış. dostları uefa, fifa ile de gizli görüşmeler ile bitirilir bu işler.

inşallah yanılırım,
                          ha eğer bu ahlak yoksunları ceza alırsa 12159. sayfaya gelip, 303964. yorumu görüp yüzüme tükürebilirsiniz..
                          MCMLXVII

Yorum

• genclerbirligi kalecisinin sonuca etki etmesine gerek yok. sonucta bilerek o golü yedi.

Yorum

• İlk olarak U.Sadıkoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Şike dosyası tamamen kapandı demeniz teslimiyetçilikten başka bir şey değil. İşimizin zor olduğunu, avantajın şikecilerde olduğunu hemen herkes biliyor ama böyle keskin ifadeler kullanmak her ne kadar bmn yönetimin genel görüşünü yansıtmasa da bir forum yöneticisi olarak biraz daha konuya hassas yaklaşabilirdiniz.

Yaşanan olumsuzulukların da farkındayız ancak hala yurt dışında devam eden bir süreç var . Ülkedeki siyasi iradeden bahsettiniz ancak bu siyasi irade sonsuza kadar orda kalacak da deği. Yarın daha başka tanımlarla daha başka siyasi iradeler ülkenin başına gelebilir. Biz şimdiden dosyayı rafa kaldırırsak bu sayfayı kimse bir daha açmaz.

Şike lobisinin özellikle medya kanalıyla Trabzonspor camiası üzerinde yönettiği bir algı operasyonu vardı. Bu algı şuydu; "Siz 2011'e takılı kaldığınız için başarılı olamıyorsunuz, o yüzden 2011'den sonra ligde varlığınız belli değil. Şikebahçeyi de hiç yenemiyorsunuz ."

Bu yazınızda bu algı yönetiminin etkilerini görüyorum. 2011'de sonra bu yüzden mi başarılı olamıyoruz? Kupaya takılı kaldığımız için mi? Bu işin bittiğini en baştan itiraben kabul etseydik daha mı başarılı olacaktık? Ya da şu anda şike gündemini sıcak tutmak Trabzonspora ne kaybettiriyor? Ya da bugunden itiraben bu gündemi tamamen kapatmak Trabzonspora ne kazandıracak?

Şikeyi baskı unsuru olarak kullanmaktan söz ettiniz. Bu sözünüz şu anda iHO'nun uyguludIğı siyaset ile bence tamamen aynı. Yani sözünü ettiğimiz sistemin bir parçası olmak, sistemden beslenmek. Bu etik açıdan sorgulanması gereken bir hadisedir. Biz hak arayışından bahsederken daha başka yollardan menfaat sağlamak. Sistemin adamı olmak. O zaman şikecilerden ne farkımız kaldı.
                              Seni ölüme de götürse doğruluktan sakın ayrılma.
                              Hz. Ömer.

Yorum

• buyrun

İlk olarak 28TS61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

dava kapandi sikebahce seneye avrupada oynayabilir diyenlere soruyorum:

-Sikebahce cezasini tamamladi deniyor. sike yapmadiysa neyin cezasini tamamladi ?
                                -peki sike yapmayan kulübe hangi sebepten ceza verdiler?
                                -sike yapmanin cezasi nedir?

bunlarin cevabini verin?
                                İlk olarak U.Sadıkoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Şike dosyası artık tamamen kapandı siyasi irade Federasyonla el ele vererek UEFA'ya karşı ama öyle ama böyle bu dosyayı sümen altı ettirdiler ve Türkiye içindede yeniden yargılama kapsamında şike suçlulularının daha fazla ceza almasını önleyecek kararlar aldıracaklar.

Artık Trabzonspor'un geriye değil ileriye dönük olarak birşeyler yapması gerekiyor 2010-11'e saplanarak geleceğe yönelik hiçbir proje ortaya koyamayassanız malesef 2011 sezonundan itibaren içeride dışarıda biri Türkiye kupası finali olmak üzere 4 yıl boyunca Fenerbahçe'yi yenemezsiniz.

Şahsım adına konuşacak olursam bu dava için en başlarda çok umutluydum bundan 6-7 ay öncesine kadar şike davası için gecemi gündüzüme katarak çalışmalar yapardım fakat siyasi ortamın değişmesiyle birlikte malum dansözlüğün ana mekanı olan T.B.M.M.'ninde yoğun gayretleri ve Trabzonspor'un içeride dışarıda sahip olduğu dinamikleri oluşturan nüfuzlu insanlarında gerek para gerek siyasi istikbal gerekse hatır için susmaları bu davayı bugünlere getirmiştir. Artık Trabzonspor camiası şike davasına takılıp kalmamalı bu şeref yoksunluğu ilgili zevatların ülkenin en başındaki insandan sıradan bir asker kaçağı olan spor yöneticisine kadar hepsinin üzerinde kalacak alınlarında ve camialarında kara bir leke olarak yer edinecektir.

Bunun ilk adımını şu anki yönetimden kurtularak atmamız gerektiğini düşünüyorum umarım Mayıs ayında kongre olur ve yeni bir jenerasyon yeni bir sayfa açılır.
                                İlk olarak İlkhan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                He kardeşim he.. dava devam ediyor.. üzerinden 4, 4 buçuk sene geçmiş bir dava devam ediyor.. he kardeşim he.

sayfa başındaki arkadaşın da dediği gibi siyasiler zaten el atmış. dostları uefa, fifa ile de gizli görüşmeler ile bitirilir bu işler.

inşallah yanılırım,
                                ha eğer bu ahlak yoksunları ceza alırsa 12159. sayfaya gelip, 303964. yorumu görüp yüzüme tükürebilirsiniz..

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X