Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kazım Koyuncu Kalbimizdesin

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Dün çıkan DVDyi seyrettim. oldukça duygu yüklü bir çalışma. 5 dakikalık bir bölümü de Kazım'ın Trabzonspor sevgisine ve Trabzonspor üzerine söylediklerine ayrılmış. Tekrar ve tekrar dinledim. Çok doğru söyledin be Kazım Abi.

Mekanın cennet olsun
    KAZIM YAŞIYOR, KAVGA DEVAM EDİYOR...

Yorum

• Dvd'yi dün edinebildim,3 saat daha olsa izlerdim galiba,özlemişim.Anlatım ve kurgu oldukça başarılı,Kazım Koyuncu adına yakışır bir belgesel çıkmış ortaya.Emeği geçen herkese teşekkürler.

Nur ol Kazım.
      Her daim TRABZONSPOR!
      Türkiye Kyoto'yu imzaladı
      "7"

Yorum

• ne olurdu gitmeseydin
        Trabzon'da dogan Kanuni Sultan Süleyman
        Padişahlar arasında en uzun süre ve en çok topraga sahip olandır
        çünkü o da bizim gibi BİZE HER YER TRABZON demiştir .

Yorum

• Çok sevdiğim Şarkısı Dünyada bir yerdeyim ben

Kazimişi gzas vorert

Yorum

• bence kazimkoyuncu ölmedi onun ölmüs olmasan ahala dah aiynanamiyorum
            Gitme demek cok da Zor olmamali

Yorum

• Bizi en güzel ifade eden şarkıları dolamıştın dilimize! Bağıramadığımız, içimizde sakladığımız ve aslında çok şey söylemek isteyip de susmak zorunda kaldığımız onca şeyi haykırdın ki bu dünyaya!!!
              Kimse duymamıştı, rüzgar esmişti inadına, kapamıştı insanların gönül kapılarını… Yılmadın sen! Seslendin! ‘Gelevera’ dedin, ‘Dido’ dedin, ‘Denizde Kararti Var’ dedin, ‘Ella Ella’ dedin… Sonra Karadeniz gibi coştu yüreğin ve coşturmak istediğin o yürekleri coşturdun işte!... Kısa sürdü fırtına. Kısa sürdü ama hep bir yara bıraktı içimizde…
              Ve sen sonunda: ‘İşte gidiyorum’ dedin… Dedin ve kanattın uçurduğun yürekleri. Kırıldı kanadı gönlü sevdalıların! Yoktu artık onların sesini duyuran! Hatıraların dile geliyor artık! Bir zamanlar sesi olduğun Karadeniz, şimdi senin sesini duyurmaya aday!!!
              Yeter ki ara sıra göklerden seslen yüreklerimize, arada bir gider özlemini, buram buram yakan hasretini dindir!
              Sen! Karadeniz çılgın dalgası! Asi sesi! Seni çok seviyoruz! Bizi sevdiğini de biliyoruz! Vuslatta buluşacağımız temennisiyle şimdi söz şarkılarında ve biz seni o şarkıların arasında arıyoruz!!! Her fırsatta, her şarkıda, ağzından çıkan her kelimede bir dem daha vur ve ak gönlümüze!... Her güzel şey vuslata dair Tabi seninle…(vuslata_dair)
              En son vuslata_dair_61 tarafından düzenlendi; 01.03.2008, 16:41.
              KARADENİZ'İN SUYUNU İÇMİŞUM
              HIRÇINDIR BİR YANUM!
              BORDO MAVİ DE
              UŞAĞUM AL SENİNDUR CANUM!

Yorum

• Yalnızlık…

İlla tek başına kalmak mı sanki?...

Yağdığında yağmur

Yüzüne vuran her damla acıtıyorsa canını,

Sevdiğin şarkılar dahi bir anlam ifade etmiyorsa artık,

Yalnız değil midir insan?

Gölgesinden korkup, karanlıklara sığınırken

Ve hep bu hayattan iyiler giderken

Yalnız kalmaz mı insan?!

Umutlara balta vurulduğunda,

Yüreklere korku tetiği değdiğinde,

Bir de gelip ihanet vurdu mu gönlüne

Nasıl yalnız kalmaz ki insan?

Ağladığında, bir omuza ihtiyacı olduğunda

Güvenemezse bir zamanlar güvendiğine

Yalnızlığın vakti gelmiş demek değil midir?

Kalabalıkların arasında kaybetmek benliğini

Kahkahaların arasında gözyaşı dökmek değil

Hangi bahtiyarlıkta vardır ki?

İşte yalnızlık…

Yalnızlık…

(vuslata_dair)
                HIRÇINDIR BİR YANUM!
                BORDO MAVİ DE

Yorum

• Ellerine sağlık..
                  Yaşamak Direnmektir!

Yorum

• sağolasın... teşekkürler...
                    HIRÇINDIR BİR YANUM!
                    BORDO MAVİ DE

Yorum

• Şarkılarla geçti aramızdan

Her ölüm erken ölümdür ama Kazım Koyuncu’nun aramızdan ayrılışı gerçekten erken oldu. Bazı insanları sevmek için çokça neden gerekmez, aramazsınız.

O insanları sevmek için yakından tanımanız, içini dışını bilmeniz, dertleşmeniz ya da birlikte eğlenmeniz de zaruri değildir. Sadece seversiniz. Varlıkları, duruşları, adam gibi adamlıkları yeterlidir. Şarkılarını saymıyorum bile...

Ümit Kıvanç demiş ki: "Hiç tanışmadığım halde, onu kaybettiğimizde bir arkadaşımı kaybetmişçesine üzüldüm. Üzüntümün çokluğundan söz etmiyorum; bir arkadaşımızı kaybettiğimizde hissettiğimiz şey, başka üzüntülerle karıştırılmayacak kadar farklıdır... Kazım, şarkılarla aramızdan geçti. Ne yazık ki hakikat bu. Geçip gitmesin istiyorum."

Böyle demiş ve geçip gitmesini engelleyecek ne yapabilirim diye düşünüp "Şarkılarla Geçtim Aranızdan- Kazım İçin Bir Film" adlı belgeseli hazırlamaya karar vermiş. "Kazım Koyuncu, tam da bu memleketin ihtiyaç duyduğu insanlardandı. Memleket bunu ne kadar fark etti, bilemiyoruz. Ama ben öyle düşündüm. Kazım’ı ’Zuğaşi Berepe’ zamanından beri izliyor, günün birinde yeni ve önemli bir müzikal açılım getireceğine inanıyordum" diyor Kıvanç.

Ama Kıvanç’ın bu filmi yapmaya karar vermesinin ardındaki asıl neden; Kazım’ın; bu memleketin kolay kolay yetiştiremediği insan tipinin harika bir örneği olması. 3 DVD’den oluşan ve 3,5 saat süren belgeselin her saniyesi için harcadığı emeğin sebebinin de, sonucunun da Kazım Koyuncu’nun böyle bir insan oluşu olduğunu söylüyor. Siz de, bu belgesel filmi izlediğinizde Ümit Kıvanç’ın asıl söylemek istediği cümlenin bu olduğunu hemen anlıyorsunuz.

Belgesel dediysek; gözünüzün önüne şöyle bir şey gelmesin; gidenin ardından, insanların "şöyle iyi bir insandı, böyle güzel şarkılar yazardı" dedikleri belgesellerden değil. Bu filmde sadece Kazım Koyuncu konuşuyor, farklı dönemlerinde grup arkadaşlarıyla birlikte çalıp söylüyor. Diğer bir deyişle; Kazım’ın bu dünyadaki kısa müzik serüvenine eşlik eden; çarpıcı ve duygusal anlatımıyla da bir dakika bile kopmanıza izin vermeyen bir film.

Ümit Kıvanç’a tamamen katılıyorum; Kazım Koyuncu bu memleketin müziğine de çok ihtiyaç duyduğu bir adamdı ve yine evet, bu adamlar kolay yetişmiyor. Bırakın, elimizde olmayan nedenlerle onları kaybedişimizi; sanıyorum yaşarken de pek anlayamıyoruz onları. Kazım gibi; kendi müziğini yaratırken hem kendi köklerinden yola çıkabilen hem de bunu rock aracılığıyla haykırabilen iyi müzisyenler ne yazık ki kolay yetişmiyor. Öyle magazin etiketi değil bu işler; Laz Rock falan değil. Basbayağı Türkiyeli rock.

Bugüne kadar Kazım’ın şarkılarıyla tanışmayanlar için müthiş bir deneyim olacak "Şarkılarla Geçtim Aranızdan-Kazım İçin Bir Film". Kazım Koyuncu’yu özleyenler içinse bambaşka bir anlam ifade edecek kuşkusuz. Ümit Kıvanç’a ve Kalan Müzik’e içten teşekkürler.

32 YIL 32 ŞARKI

Avrupa Yakası’nın Şahika’sının sık sık söylediği bir şarkı var, "Olmaz Olmaz Deme". Ülkü Aker’in sözleri ve Selmi Andak’ın bestesiyle döneminin en büyük hitlerinden. Seslendiren Nil Burak...

Yetmişlerin ikinci yarısında başlayan kariyeri; çok iyi bir yorumcu olmasının avantajıyla kısa sürede zirveye çıkan Nil Burak; şimdi müzik hayatının 32. Yılı’nı kutluyor. Hem de en iyi 32 Nil Burak şarkısını içeren iki CD’lik bir koleksiyon albümle. "En İyileriyle Nil Burak" ve "Bir Numaramsın" albümlerinden oluşan özel kutuda Nil Burak’ın en sevilen şarkılarının yanı sıra; hiç duyulmamış şarkıları ve kimi eski şarkılarının günümüz koşullarında yeniden seslendirilip düzenlenmiş versiyonları da yer alıyor.

Hürriyet Gazetesi-Tolga AKYILDIZ

Yorum

• wikipedia'dan bir cumle :

````Kazım Koyuncu'nun genç yaşta kaybı, gönülden bağlı olduğu Trabzonspor'un vefakar taraftarları, Laz dilinin tanınmasına yaptığı katkılardan dolayı Laz halkı, çevre sorunları konusunda gösterdiği duyarlılığın yanısıra alçakgönüllü, samimi ve hümanist kişiliğiyle kalbini kazandığı büyük halk kitleleri tarafından üzüntüyle karşılanmıştır.````

````Akıllardan hiç çıkmayacak bir sözü: "Bu arada; hiç başımızdan eksik olmayan gökyüzüne, günün karanlık saatlerine, ara sıra kopsa da fırtınalara, bir gün boğulacağımız denizlere, eski günlere, neler olacağını bilmesek de geleceğe, kötülüklerle dolu olsa bile tarihe, tarihin akışını düze çıkarmaya çalışan tüm güzel yüzlü çocuklara, Donkişotlar 'a, ateş hırsızlarına, Ernesto "Çe" Guevara'ya, yollara-yolculuklara, sevgililere, sevişmelere, sadece düşleyebildiğimiz olamamazlıklara, üşürken ısınmalara, her şeyden sıcak annelere, babalara ve tadını bütün bunlardan alan şarkılara kendi sıcaklığımızı gönderiyoruz. Kötü şeyler gördük. Savaşlar, katliamlar, ölen-öldürülen çocuklar gördük. Kendi dilini, kendi kültürünü, kendisini kaybeden insanlar, topluluklar gördük. Yanan köyler, kentler, ormanlar, hayvanlar gördük. Yoksul insanlar, ağlayan anneler, babalar, her gün bile bile sokaklarda ölüme koşan tinerci çocuklar gördük. Biz de öldük. Ama her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik. Teşekkürler dünya."````
                        ''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)

feneri "ampül" aydınlatır ancak "güneş" kendiliğinden ışık verir !

Yorum

• Çok Mutsuzum

Hayatım karmakarışık,çok üzgünüm ne dinlemeden durabiliyorum ne de dinleyince kendime gelebiliyorum.Yapabilecek hiç bir şey yok.Her an aklımda ;neden diyorum ;iyiler neden gidiyor;artık ölümden bile çok korkmuyorum.Çünkü Onunla karşılaşma ihtimaline inanıyorum.Gözlerimden yaşlar süzülüyor.Bir gün mutlaka Hopa ya gideceğim,Ona yakın olmak için;bu arada ben Mersinliyim ve Karadenizi Onun şarkıları ile sevdim.
                          Seni asla unutmayacağım........

Yorum

• Senin şarkılarındı sözlerinden hiç bir şey anlamasam bile gözlerimden yaşlar damlatan.
                            Senin konserlerindi hep isteyip, hiç gidemediğim.
                            Senin hastalığındı ciğerlerimi acıtan.
                            Senin ölümündü cenazem.
                            Senin takımındı en az senin kadar gurur duyduğum.

Hep sana armağan edecek bir şampiyonluk istedim Allah'tan. Yazıyor işte imzamda.
                            Gün gelir,bir gün biz şampiyon olursak, türkiye'nin dört bir köşesinde horonlar oynanırken, gözleri yaşlı, artvin otobüsüne binmiş birisini görürsen oralardan bilki o benimdir. Seninle kutlamaya geliyorumdur şampiyonluğu. Kandıramazsın beni, biliyorum ben senin trabzonspor aşkını, "trabzonspor" dediğin an gözlerindeki parlayışları hiç kaçırmadım kusura bakma. Uykuymuş,hastalıkmış,ölümmüş hadi oradan.

Ben bordo derim yatağına doğru, sende esirgemezsin o kurban olduğum karadeniz'in mavisini benden, bir yerlerden bir şekilde geri dönersin bana.Biliyorum.

Didou çalıyor arkadan, fotoğrafların geçiyor gözlerimin önünden. Ben inanamıyorum hala senin için söylediklerine. Sen karadeniz kelimesinin, senin uğraştıklarının aksine akıllara kazınmasına kızdın, sen trabzonspor'un karaktersiz futboluna, başarısızlıklarına kızdın diye yapıyorsun bunu bize. Hepsi geçecek, herşey güzel olacak.

Kaç kez rüyamda gördüm, şampiyonluk golünü atıp, formamın altında senin fotoğrafının basılı olduğu t-shirti kameralara göstermek için koştuğumu bir bilsen.

Diğer takımların şampiyonluk kutlamalarını izlerken, "başkanıma, teknik direktörüme,arkadaşlarıma" hediye ediyorum deyişlerine inat "en büyük trabzonsporlu kazım ağabeyime ve tüm trabzonsporlulara hediye ediyorum"diyebilmeyi ne kadar çok isterdim bir bilsen.

Senin bu hiç keyifli olmayan şakanı sürdürdükçe içimde oluşan fırtına ve isyanlarıı bir bilsen.

Susuyorum.Ama şimdilik.Beni,bizi,trabzonspor'u,Karadeniz'i bekle ağabeyim.Belli ki sen bize gelmeyeceksin ama bizi bekle.

Jansoldier
                            Anıl Caner Topaloğlu
                            07.03.2008
                            10:32
                            En son Anıl Caner tarafından düzenlendi; 07.04.2008, 10:34.
                            Delikanlı kız arkadaşına "Sana olan aşkım 4 kardeşiminki gibi olacak.Bedenen ölse de onu ruhen hep yaşatacaklar" diyordu.

Yorum

• kalmasın gerilerde..Arka sayfalar yakışmaz kazım a.. Çünkü o en ezeli rakiplerimizin bile saygısını kazanmış bir Tarabzonspor luydu... Başka hangi sanatçı kazanabilirki böyle bir onuru..
                              En son Cüneyt Canlıca tarafından düzenlendi; 26.04.2008, 21:41.

Yorum

• İlk olarak Kara_Elf tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                kalmasın gerilerde..Arka sayfalar yakışmaz kazım a.. Çünkü o en ezeli rakiplerimizin bile saygısını kazanmış bir Tarabzonspor luydu... Başka hangi sanatçı kazanabilirki böyle bir onuru..
                                İstanbul takımlarına kızıyoruz ama Çarşı grubu bazen bu gibi güzel işlere imza atıyor.

Kan bağışı, toplumsal mesajlar vs.."Teşekkürler Çarşı" diyorum böyle değerlere sahip çıktıkları için..

Kazım Koyuncu mu ?

Yorum yapmaya gerek bile yok..Kendisi hiçbir zaman ölmedi..Şarkıları ile kulaklarımızda, sevgisi ile yüreklerimizde kalp atışları devam ediyor
                                "Büyüklük haksızca kazanılanı hak görmek değil, haksızlıklara rağmen kazanabilmektir."

Özkan Sümer

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X