İngiltere'deki yaklaşık 130 stadyumdan sadece iki tanesi "Arena" diye geçiyor. Tesislerde genelde "Park", "Road", "Field" gibi ibareler var. Ancak bu ibareler stadyumların olduğu yerlerin zamanında gerçekten park, çayır, yol v.b yerler olduğu için kullanılan eski adres tanımlamalarıdır. Bu yönde hareket edersek, stadımızın ismi bir sponsor ya da kişi ismi olmayacaksa bulunduğu yerin adı olmalıdır diye düşünüyorum.
akyazı dolgu sahası
Attan inip eşeğe bindik!
okay gudubetinin bizde oynadığı sürede bir tane bile kupa kazanamamışız!!! toplam 6 senede sıfır kupa!
Ben üstüme aliniyorum bu konu ile ilgili. Siz cocugunuzun ismini önemsemiyor olabilirsiniz ama bir cok insan sizin gibi degil.
Burada belki 50 sene kullanilacak bir isimden bahsediyoruz. Zirt pirt istediginiz zaman degistirelecek bir sey degil.
Koskoca Trabzonspor'un en az bir yarim asir zaman gecirecegi yer. Birakin da bir zahmet vizyonumuz bu yarim asiri göz önünde bulundursun.
Ayrica su an sayin baskandan site yenilemesi disinda bir icraat ben göremedim.
Koskoca vizyonlu baskanimiz stadi kirmiziya boyattiriyor. Vizyonsuz oldugumuz icin, bir zahmet bu vizyonu bize anlatir misiniz?
Senin çocuğunun özel ismini zaten sponsor koyacak. Sen buna "çocuk mu diyelim, oğlan mı, erkek mi?" tartışmasındasın. Bu algının sığ bir yere takılmasından dolayı sonuçlanmayan bir tartışma.
Vizyon meselesini öylesine söyledim. O konuya hiç girmem yalnız bu isim tartışması gerçekten saçma.
Yerel medya haberleri hazirlamistir simdi her farkli isim icin.
Ne olursa olsun "ya bu da olur mu yonetim beceremiyorsa biraksin, usta secilirken boyle dememisti" dicekler.
bugün bir stadyuma mabedim dersen yarin rakiplerin seni putperest olarak gösterir
1 adim atarken onun üretecegi artci depremleri hesaplamalisin
milyonlarin pesinden kosan bir vakifin evinin ismi verilirken ince düsünülmeli, sükürki bu hakki satiyoruz
burdaki önerileri okuduktan sonra iyki bu yapitlarin ismini alan sirketler varmis diyorum
"Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."
Senin çocuğunun özel ismini zaten sponsor koyacak. Sen buna "çocuk mu diyelim, oğlan mı, erkek mi?" tartışmasındasın. Bu algının sığ bir yere takılmasından dolayı sonuçlanmayan bir tartışma.
Vizyon meselesini öylesine söyledim. O konuya hiç girmem yalnız bu isim tartışması gerçekten saçma.
Sponsor verilecek eki belirleyecek diye bir kaide yok.
Eskiden Bankasya 1. Lig idi, simdi oldu PTT 1. Lig.
Gördügünüz gibi "1. Lig" eki sabit, sadece sponsor ismi degisiyor.
Sen eki belirlersin, o sponsor ismini koyar. Tabii bunlar vizyon meselesi. "Amaaan bana ne?" mantigiyla bir yere varamadigimiz kesin.
Hadi diyelim bundan önce gelen tüm yönetimler modern caga ayak uyduramamis, eski kafali.
Ama sayin Muharrem Usta vizyon getirecegini vaad ediyor ve bu profile uygun biri. E o zaman ben bu baskandan bu vizyonu beklemeyecegim de, kimden bekleyecegim?
Neyse, yine "oldu bittiye" getirecekler. Yapacak bir sey yok.
En son cerasus tarafından düzenlendi; 07.06.2016, 21:02.
Sponsor verilecek eki belirleyecek diye bir kaide yok.
Eskiden Bankasya 1. Lig idi, simdi oldu PTT 1. Lig.
Gördügünüz gibi "1. Lig" eki sabit, sadece sponsor ismi degisiyor.
Sen eki belirlersin, o sponsor ismini koyar. Tabii bunlar vizyon meselesi. "Amaaan bana ne?" mantigiyla bir yere varamadigimiz kesin.
Hadi diyelim bundan önce gelen tüm yönetimler modern caga ayak uyduramamis, eski kafali.
Ama sayin Muharrem Usta vizyon getirecegini vaad ediyor ve bu profile uygun biri. E o zaman ben bu baskandan bu vizyonu beklemeyecegim de, kimden bekleyecegim?
Neyse, yine "oldu bittiye" getirecekler. Yapacak bir sey yok.
Nasıl yani iyiden bank Asya'da sponsor du ozaman şimdi ptt aksi durumunda ne olabilir başka spor toto süper lig veya pTT 1.lig 1.Ligi kaldırma ihtimali yok zaten aynı örnek değiller
bugün bir stadyuma mabedim dersen yarin rakiplerin seni putperest olarak gösterir
1 adim atarken onun üretecegi artci depremleri hesaplamalisin
milyonlarin pesinden kosan bir vakifin evinin ismi verilirken ince düsünülmeli, sükürki bu hakki satiyoruz
burdaki önerileri okuduktan sonra iyki bu yapitlarin ismini alan sirketler varmis diyorum
futbol mabedi terimi dilimize gireli çok oldu. kastedilen şeyin ne olduğunu okuyup yazan insanlar anlar, dertte etmez. ayrıca bu mabet mevzusunu da stada isim verilmesinden bağımsız olarak açıkladım ben. yoksa tabi sponsorların devreye gireceği bir işte turkcell mabedi, thy mabedi çok sakil durur.
Stadyum, Arena, Park gibi isimler yerine verilecek ismi Türkçe bir deyiş ile tamlasak fena mı olur?
"İsmini zaten sponsor verecek" diye düşünenler için de bilinmesi gereken bir şey var ; Avrupa maçlarında stadyumların sponsor isimleri kullanılmıyor. Asıl vitrine çıkacağımız noktada, verilecek olan isim iki kat ehemmiyet kazanacak demektir bu...
Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
Nasıl yani iyiden bank Asya'da sponsor du ozaman şimdi ptt aksi durumunda ne olabilir başka spor toto süper lig veya pTT 1.lig 1.Ligi kaldırma ihtimali yok zaten aynı örnek değiller
Ne demek ayni örnek degil? Ben komple stadin isim ekini kaldirsinlar mi dedim? Gelip eksiz bir "Emirates" ismi koyacak halleri yok zaten. Ek muhakkak gelecek, ayni 1.lig örneginde oldugu gibi.
Ancak zamaninda Bankasya 1. Lig veya PTT 1. Lig yerine Bankasya Lig veya PTT lig diye koyabilirlerdi. Kullaga da fena gelmiyor "PTT Lig".
Ama ben zaten burada 1. Lig ekinin degistirilmesini konu etmek istemedim. Burada önemli olan "1. Lig" tabiri kesinlesmis olup, sadece onun önüne sponsor ismi alinmasidir.
Ayni sekilde sen de gidip stadin isim ekini belirlersin, adam gelir sponsor ismini öne koyar. 10 yil sonra da ek yerlesmis olacagindan, daha kimse o eki kaldirma düsüncesine girmeyecektir, sadece sponsor isimleri degisecektir.
Mesela bugün Türk Telekom Arena diyorlar. Sponsorluk degisti diyelim, THY sponsor oldu o malum takima. Gidip "THY Park" diyecekler midir sence? Yoksa "THY Arena" mi diyecekler? Gördügünüz gibi ek kalici. O yüzden bin kere düsünüp, bir kere ek belirlenmesi lazim. Cünkü simdi ne koyarsaniz, o öyle gider.
İstediğiniz ismi koyun artık yeni dönemde sponsorların adı ön planda ve onunla anılmak zorunda.
Mesela Galatasaray'ın yeni stadının ismi normalde Ali Samiyen Spor kompleksi ama sponsor adı ile yani TT arena olarak söyleniyor.
Fenerbahçe sponsoru yeni aldı Ülker Şükrü Saraçoğlu spor kompleksi deniyor.
Beşiktaş eski adı kullanmıyor. Vodafone arena olarak sponsor adıyla söyleniyor.
bunlar kendine kompleks diyosa biz hayli hayli kompleks dememiz lazım. Asıl kompleks bizimki. Futbol sahaları tenis kortu vs. Ama yok adı Akyazı kültür ve spor kompleksi olan yere avm ve hastane yapalım alakaya maydonoz olsun. Bizde böyle garip insanlarız.
Yorum