Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• "........ Kıyısı"

Yorum

• İlk olarak Ömer Akdağ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Hava bulutlu oldugundan oyle gozukuyor bence, hava acikken cekilen fotograflarda hala kirmizi gozukuyor. (Kirmizi olup olmamasini elestirmiyorum)
      ozaman membranin altinda sence nasil gözükecek
      membran %98 isin dalgalarini gecirsede bloke ettigi dalgalarin %80 i insan gözünün görebildigi isin dalgalari
      yani membranin alti gölge olacak
      "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• İlk olarak karahanbakar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Yazdıklarından anladığım kadarıyla algını yönlendirebilmekte ve değiştirebilmekte ciddi sıkıntılar yaşıyorsun. Hala diyorum ki; Park, Stadium, Arena= Stad. Yani bu kelimeler köken itibariyle Türkçe olmayıp, Türkçeleşmiştir ve belli özel ölçüleri bulunan kompleks yapıyı tarif eder. Anlatabiliyor muyum. Yani burda özel isim+genel isim(terim)= Komple isim. Sen başına istediğin özel ismi koy ama sonuna bu terimlerden birini koymak zorundasın. Bu şekilde bu isim verdiğin şeyin ne olduğu tarif edersin.

Örneğime gelince Giresun fındığı dersem benim dediğim gibi olur. özel isim+genel isim(terim)=Giresun fındığı. Ama sen fındığı da atıp tamamen özelleştirme çabasındasın. Giresun lokumu dersen senin gibi, lokumu da fındığa isnad ederek anlamca özelleştirmiş oluruz. Çünkü artık o fındığın özel adı olur. Örneği de anladın değil mi?

Ayrıca seviyemden bahsetmişsin ancak bunu söylerken fotoğrafımdan yola çıkıp tipimle alay etmeye çalışman ayrıca ezikliğini gösteriyor. Bu konu zaten haddine değildir de kendi fotoğrafını bile koyamayan birinin benim fotoğrafımla dalga geçmeye çalışması seviyesinin en açık göstergesidir.

Ayrıca Futbol konusunda iyi bir genel kültür bilgim olmadığı inkar etmem. Ben bir Edebiyatçıyım. Ancak burdaki olayın genel kültürle alakası olmadığı gibi algı ve kavrama kapasitesiyle çok alakası var. Genel kültürün çok iyi olsa bile eğer yeterli bilinçsel anlama kapasitesine sahip değilsen burdaki karmaşayı çözemez ve hala Stadyum, arena gibi adlar özenti olur 'fırtına bulutu' olsun dersin. Evet evet aynen böyle güzel kardeşim.

Sent from my iPhone using Tapatalk
        Öncelikle bazı konulara açıklık getirelim;
        O fotoğraftaki kişi benim kardeşim. Ünlü fotoğrafı falan sandın belki de ama değil
        Güzel ağabeyim demek istedin belki de. Sen ortada yokken yaşadığın şehirde üniversitede okuyordum ben. Biraz dikkat edelim.
        Böyle bir cevap almış olmanın nedenini bende değil kendinde aramalısın. Yazdığın ilk mesajı tekrar tekrar okumanı rica ederim.

Şimdi gelelim konumuza;

Yazdıklarımı anlayabildiğini pek sanmıyorum. Zira anlasaydın bu şekilde cevap vermezdin. Tekrar ediyorum; Ülkemizde neredeyse her yapının adı arena oldu. Ben de sıradanlaşmak yerine farklılaşmanın bize daha uygun olacağını düşünerek öylesine bir örnek verdim. Olay sadece bundan ibaret. Yani daha basit bir ifadeyle diyorum ki; Swarovski Arena olacağına ya daha özgün bir şey olsun ya da atıyorum Atatürk Stadı olsun.

Anlamadığın şu;
        Ben "Bulut" kelimesini "Stat" kelimesinin yerine kullanmadım. Stadyum ifadesini tamamen kaldırdım. Mesela kağıt mendilin adı nasıl "Selpak" oldu dilimizde ? İkisi de aynı şeyi ifade ediyor değil mi ? "Nescafe" dediğinde her kafede ne istediğin anlaşılıyor. Olaya biraz böyle bakalım.

Son olarak sana şunu tavsiye edebilirim;
        Sadece buradaki değil hayatımızdaki her olayın genel kültürle alakası vardır.
        Genel kültür seviyemiz zaten kavrama kabiliyetimiz ile doğru orantılıdır. İkisini birbirinden ayırmak yanlış olur.
        Kavradıkça öğrenirsin. Öğrendikçe kavrarsın. Bu süreçte meydana gelen aksaklıklar bizi yanlış yönlendirebilir.
        İşte tam da bu örnekte olduğu gibi "Bulut" kelimesinin "Stat" kelimesi yerine kullanıldığını sanıp daha ilk adımda hata yaparsın.
        Bu hata da sana doğru bir şeyler yaptığın hissiyle edebiyatçı olmana rağmen bir büyüğün ile nasıl konuşman gerektiğini bile unutturur.
        Aldığın cevap sonrasında da olay böyle saçma bir yön alır.

Sevgiler,

Yorum

• Stat tamamlandığında adında Akyazı geçmeyecektir diye düşünüyorum çünkü yapıldığı yer itibariyle ilk andan beri öyle bir isim kullanıldı. Sponsor gelince vs. adı değişecektir. Akyazı olması da saçma olur zaten bence. Turkcell Arena, Samsung Arena vs. yeterli bence. Arena'ya neden bu kadar takıldığınızı da henüz anlamış değilim bence güzel bir ifade. Akılda kalması kolay olması bir stad isminin, nasıl Vodafone Arena yerleşti, Timsah Arena yerleşti bizim ki de öyle olmalı bana göre.
          2010-2011 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR!

O SENE BU SENE! ŞAMPİYON TRABZONSPOR!

Yorum

• Bünyamin abi harbi fotoğraf eski amerikan yıldızlarına benziyo

Stadın ismi TÜRKCELL FIRTINA STADYUMU olarak düşünülebilir, hem sponsor hem bizle alakalı..
            Başkalarını affet, ama kendini asIa..

Yorum

• Şu Akyazı ismini ne olur artık bir kenara bırakalım, stadyum bittikten sonra isim herhangi bir yerinde Akyazı ismi geçmeyecek.

Yorum

• İlk olarak Muhammet Hacısalihoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Bünyamin abi harbi fotoğraf eski amerikan yıldızlarına benziyo

Stadın ismi TÜRKCELL FIRTINA STADYUMU olarak düşünülebilir, hem sponsor hem bizle alakalı..
                Oğlum dur eski falan deyip bunalıma sokma beni ))

Yorum

• Akyazı Stadyum Projesi | Stat Kapasitesi 41.461

Arkadaş burda ne zaman birileriyle tartışsam hep forumun abileri çıkıyorlar ve tartışma kısura bakma abi diyerek bitiyor [emoji1]

Düzenleme: Ben 23 yaşındayım.

En son karahanbakar tarafından düzenlendi; 08.01.2016, 13:48.

Yorum

• İlk olarak selcuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    ozaman membranin altinda sence nasil gözükecek
                    membran %98 isin dalgalarini gecirsede bloke ettigi dalgalarin %80 i insan gözünün görebildigi isin dalgalari
                    yani membranin alti gölge olacak
                    Membranin alti golge olabilir, boya bordo da gozukecek olabilir ama biz burda boyanin kendisini konusuyoruz. Bu arada kirmiziydi ya da bordoydu gibi bir tericihim elestirim yok, tekrar belirteyim de.

Yorum

• İlk olarak karahanbakar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Arkadaş burda ne zaman birileriyle tartışsam hep forumun abileri çıkıyorlar ve tartışma kısura bakma abi diyerek bitiyor [emoji1]

Düzenleme: Ben 23 yaşındayım.

Sıkıntı yok, kardeşimsin

Yorum

• İlk olarak Ömer Akdağ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Membranin alti golge olabilir, boya bordo da gozukecek olabilir ama biz burda boyanin kendisini konusuyoruz. Bu arada kirmiziydi ya da bordoydu gibi bir tericihim elestirim yok, tekrar belirteyim de.
                        ilk basda o boya pembe gibiydi
                        renk ceker kurudukca bordo lasacak dedik
                        isitmedigimiz kalmamisdi
                        su an o boya günes altinda bilen kuyu kirmizi

ozamanda dedigim gibi membranlar gerildimi bunlar beyaz degil sarimsi, kirli diyenleri heycanla bekliyorum
                        "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• Turkcell Avni Aker Stadyumu......
                          Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Turkcell Storm Arena desem Tdk' cılar çıldıracak.

SM-A700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
                            Şahıslardan önce kafalar değişmeli.

Yorum

• İlk olarak kyodou tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Turkcell Storm Arena desem Tdk' cılar çıldıracak.

SM-A700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
                              Arena değil de park daha uygun olur bu isme
                              HER ZAMAN SENINLEYIZ HICBIRYERE GITMEYIZ PAROLAMIZ 61 TEK YUREGIZ HEPIMIZ CILDIRTSANDA SEVERIZ YALVARTSANDA SEVERIZ TRABZONLU DOGDUK BIZ OYLE DE OLECEGIZ!!

Yorum

• [MENTION=47179]BunyaminEraslan[/MENTION] abi ama cidden resmi bende bir filim karesi olarak düşünmüştüm . hatta desperado filmindeki meksikalı kiralık katillerden biri var o sanmıştım abi. bulabilirsem resmini eklicem buraya
                                Biz Trabzonsporluluğu Sizden Öğrenecek Değiliz...

Yorum

Çalışıyor...
                                X