Başkası olsa bunu yazmazdım da böyle heybetli bir şekilde projeyi sulara gömme hayalinin nereden kaynaklandığını öğrenebilirmiyiz sayın Fatih Küçük.
Denizin doldurup stad yapılması fikrine baştan karşıyım zaten onun dışında 6 yıldır inşaatına bile başlanamaması da işin içinde siyaset olduğunun göstergesidir bana göre.Büyük ihtimal bu heybetli proje bir seçim daha kaldırır.
konunun biraz dışına çıkıp artık şu sorulmalı.. bize yapılacak statla ilgili bir proje varmı ? hadi onuda geçtim. dolgu alanında hangi tesislerin yapılacağı net olarak bellimi ? yok alışveriş merkezi yok oteldi falandı filandı deniliyor. yahu kardeşim yokmu ortada net bir proje yapılacak olanların listesi ? bişeyler dolduruyorlar ama ne doluyor ne oluyor.. yoksa vergilerimizimi gömüyorlar denize anlamıyorum ki...... ya varya artık bana öyle geliyorki bu projeyle ilgilenen sadece şu dünyada bir tek şu konuya yazanlar gibi geliyo ( of ne zormuş cümle kurmak ) geri kalan trabzonluların bu projeyle ilgisi yokmuş gibi geliyor bana. hani orada bişeyler oluyor neyabayler orayaaa ? tarzından bir soru bile sorduklarından şüpheliyim....
konunun biraz dışına çıkıp artık şu sorulmalı.. bize yapılacak statla ilgili bir proje varmı ? hadi onuda geçtim. dolgu alanında hangi tesislerin yapılacağı net olarak bellimi ? yok alışveriş merkezi yok oteldi falandı filandı deniliyor. yahu kardeşim yokmu ortada net bir proje yapılacak olanların listesi ? bişeyler dolduruyorlar ama ne doluyor ne oluyor.. yoksa vergilerimizimi gömüyorlar denize anlamıyorum ki...... ya varya artık bana öyle geliyorki bu projeyle ilgilenen sadece şu dünyada bir tek şu konuya yazanlar gibi geliyo ( of ne zormuş cümle kurmak ) geri kalan trabzonluların bu projeyle ilgisi yokmuş gibi geliyor bana. hani orada bişeyler oluyor neyabayler orayaaa ? tarzından bir soru bile sorduklarından şüpheliyim....
Daha önce yine yazmıştım. tekrar edeyim.
Arkadaşlar dolgu alanı üzerine yapılacak bütün tesislerin tüm projeleri şuan hazırlanmakta. Bitirilme aşamasına gelmiş hatta, bence dolgu tamamlanana kadar Temmuz-Ağustos gibi proje kamuoyuna sunulur.
Şuanlık TOKİ nin yaptığı proje ihalesinde bulunan yapılacak olan şeyler şunlar;
-40.000 kişilik UEFA standartlarında stadyum.
-3.000 kişilik kapalı spor salonu.
-3.000 kişilik center kort.
-Kamp eğitim merkezi.
-GSGM il müdürlüğü binası.
- ve donatı alanları.
Otel, Terminal vb. gibi projeler henüz kesin değil. Yapılması kararlaştırılınca belediye yada TOKİ ayrı ihale açacak.
Yukarı da saydığım tesislerin mimari,statik vb. tüm projelerini TT Arena nın projelerini yapan şirket hazırlıyor. Bu konu da içiniz rahat olsun, benim rahat şahsen, TT Arena ayarında bir stadyum yapılacak. Geçenlerde Sadri Şener de böyle söylemişti.
orada sadece bir stat olmayacak bir çok şey olacak.. herşeyden önce yapılan tüm mimari eserlerin bir bütünlük göstermesi lazım. yapıların birbirine benzemesi lazım. yepyeni bir arsa çıkıyor ortaya herşeye sıfırdan başlanacak. o halde yapılan herşey bir plan doğrultusunda olmalı. yapılacaktır da tahminimce ama ne kadar bütünlük gösterecek ? umarım herşeyi düşünürler... iyimser olmak istiyorum
Arkadaşlar bir şey soracağım, bu stadın dolgu alana yapılması deprem için filan problem yaratmaz mı? Başka yer bulamadılar mı koca Trabzon'da niye denizi doldurup yapıyorlar stadı?
Yorum