bugün bi açıklama olur heralde sadri başkan başbakanla görüşebilmişmi?? acaba
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Papara Park | Kapasite: 41.461
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
İlk olarak 61zafer61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleya arkadas rizeye bile stad yapiliyosa trabzona haydi haydi yapilmasi lazim
Yorum
-
Bu İşadamından Neden Yararlanmıyoruz?
1.4 milyar $'lık otelle dünyayı Antalya'ya getiren Telman İsmailov'un hikayesi
Hafta sonu gündemde çok konuşulan bir açılış vardı: Azeri asıllı Rus vatandaşı işadamı Telman İsmailov’un 1.4 milyar dolarlık yatırımla yapıldığı söylenen Antalya Kundu’daki lüks oteli Mardan Palace, dünyaca ünlü sanatçılar ve Hollywood yıldızlarıyla görkemli bir açılış yaptı. İsmailov, "Türkiye’yi çok sevdiğim için bu yatırımı gerçekleştirdim" dedi. İşte İsmailov’un sırları ve başarısının ardındaki az bilinen gerçekler:
Telman İsmailov, Vedomosti gazetesine 1,5 yıl önce zenginliğin sırrını anlatmıştı: "Bir ruble yedik, üç ruble verdik".
İşte o gün TürkRus.Com’da yayınladığımız yazı:
Telman İsmailov ismi, Türk çevrelerinde de artık iyi biliniyor. Azeri kökenli işadamı, Moskova’da Çerkezovski pazarından Prag Restoranı’na çok sayıda mülkün sahibi ve milyarderler arasında adı yazılı. Son dönemde Türkiye’de yaptığı turizm ve inşaat yatırımları ile de konuşulan AST Şirketler Grubu Başkanı İsmailov, ilk kez özel yaşamı ve geçmişi hakkında Vedomosti gazetesine ilginç açıklamalarda bulundu.
Moskova yakınlarındaki malikanesinde konuşan İsmailov, 90’lı yıllarda mafya ve polisten çektiklerinden “Praga”yı neden hayatının sonuna kadar satmamayı düşünmediğine, öğrencilik yıllarından hobilerine kadar birçok bilinmeyen yönünü ilk kez anlattı. İşte Telman İsmailov’un Vedomosti gazetesinde yayımlanan söyleşisinden bazı bölümler:
Bakü’de ev hanımı bir annenin ve tekstilci bir babanın 12 çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Telman İsmailov, Azerbaycan Halk Ekonomi Enstitüsü’nü bitirdi. Askerliğini tamamladıktan sonra Moskova’daki Plehanov Akademisi’nde de eğitim gören İsmailov, henüz üniversite birinci sınıf öğrencisiyken ticarete atıldı.
1982 yılında Moskova’ya taşınarak Ticaret Bakanlığı’nda ekonomist olarak çalışmaya başlayan geleceğin milyarderleri, 1988 yılında “Ticari Hayır Firması” adlı ilk şirketini kurdu. İsmailov, 1989 yılında ise adını çocuklarının isimlerinin ilk harflerinden ( Alik, Sarman, Telman) alan AST şirketinin temelini attı.
Şirketi kurmasının ardından 1,5 yıl içinde 600 bin ruble yatırımla Moskova’da 52 mağaza ve bir pazar (Lujniki pazarı) açan işadamı, o yıllarda polis ve mafyanın baskısı karşısında nasıl davrandığının sorulması üzerine ise, “Bir şekilde hallediyorduk. Bir ruble yiyorsak, üç ruble veriyorduk” diyor.
Telman İsmailov, 1990’ların ortalarında satın aldığı ve 30 milyon dolar yatırım yaptığı tarihi Praga Restoranı’nı satmayı düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine ise şunları söylüyor: “Diyorlar ki tarihi bir yermiş. Moskova’nın kalbiymiş. Ama ben “Praga”yı hiçbir zaman satmayacağım. O benim geçmişimin bir parçası. Akşam kapısından içeri girdiğimde arkadaşlarımı, uzun elbiseli kadınları görmek değişilmez bir mutluluk. Çok özel bir atmosferi var. Ve öyle ki, ‘Praga’ bana kar getirmeyen tek yer. Dedim ya, havasını seviyorum”.
“Benim işim politik risklere bağlı değil” diyen milyarder, Rusya’daki aktiflerinin hiçbirinin Moskova Bölgesi sınırlarında olmadığını söylüyor. İsmailov, “Herhalde bu Moskova’daki devlet görevlileriyle özel bir ilişki kurmadan mümkün değildir” diyen muhabire ise “Mümkündür” diye cevap veriyor.
Sık sık şatafatlı eğlenceleriyle gündeme gelen Azeri asıllı Rus oligark Telman İsmailov, AST Şirketler Grubu bünyesindeki 31 şirketi idare ediyor. Tekstilden matbaaya, kuyumculuktan inşaata kadar bir çok alanda yatırımları bulunan AST Şirketler Grubu’nun yıllık gelirinin 2 milyar dolar civarında olduğu belirtiliyor. İsmailov, Vedomosti gazetesindeki söyleşisinde önümüzdeki yıl grubun yüzde 10-15 hisselerini Londra’da satmaya hazırlandıklarının da haberini veriyor.
Ünlü milyarderin en büyük tutkusu ise sahibi olduğu dev saat koleksiyonu. Zengin işadamı 2 bine yakın saati olduğunu söylüyor.
Antalya’daki açılış nefes kesti
Hürriyet’in haberine göre, Antalya’nın Kundu sahilinde Azeri asıllı Rus iş adamı Telman İsmailov tarafından yaptırılan 5 yıldızlı Mardan Palace Oteli, dünyaca ünlü sanatçılar ve Hollywood yıldızlarının katılımıyla görkemli törenle açıldı. Gümüş çatal, kaşık, bıçak, cam ve porselen takımlarına bile 25 milyon Euro harcanan lüks otelin açılışında AST Group Başkanı Telman İsmailov, 1.4 milyar dolarlık Mardan Palace yatırımıyla 20 yıllık arzusunu gerçekleştirdiğini belirterek, "Türkiye’yi çok sevdiğim için bu yatırımı gerçekleştirdim. Her zaman bu ülkeye böyle büyük bir yatırım yapmayı arzu ediyordum. Sonunda arzuma ulaşmayı başardım" dedi. İsmailov, Mardan Palace’ın şimdiye kadar tek kalemde yaptığı en büyük turizim yatırımı olduğuna işaret ederek, "3 yılda tamamlanan bu yatırımı başka ülkede aynı sürede yapmam mümkün değildi. Küresel kriz ortamında başka ülkede yatırım yapmaydım korkardım. Eğer daha büyüğünü yaparsam, yine Türkiye’de yapacağım. Başka bir yerde yapmayı düşünmem" diye konuştu. İstanbul’un minyatürünü Antalya’ya kuran İsmailov, Hürriyet’in sorularına şu yanıtları verdi:
Bu ülkeyi 20 yıl önce sevdim
Æ1.4 milyar dolar gibi oldukça büyük bir rakama mal olan otel yatırımı için neden Türkiye’yi tercih ettiniz?
- Öncelikle, Türkiye’yi çok sevdiğim için bu yatırımı gerçekleştirdim. Türkiye’yi 20 yıl önce sevdim, şimdi de seviyorum ve gelecekte de seveceğim. Her zaman bu ülkeye böyle büyük bir yatırım yapmayı arzu ediyordum. Sonunda arzuma ulaşmayı başardım.
Æ Mardan Palace, turizm sektöründeki tek kalemde en büyük yatırımınız mı?
- Evet, en büyük yatırımım bu ’saray’ oldu.
Başka ülkede korkardım
ÆMardan Palace yatırımının temellerini 3 yıl önce attınız. Eylül 2008’de ise küresel finansal kriz patlak verdi. Kriz ortamında bu derece büyük yatırım sürdüğü için korktunuz mu?
- Başka bir ülkede bu yatırım yapsaydım korkardım. Ama Türkiye olduğu için böyle bir endişe duymadım. Bu nedenle de hiç korkmadım. Türk hükümeti bize çok yardımcı oldu ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Allah razı olsun, devletten.
Erdoğan’a söz verdim
ÆBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan yatırım kararınızı nasıl karşıladı?
- Başbakana söz verdim, ’öyle bir otel inşa edeceğim ki çok beğeneceksiniz ve memnun kalacaksınız’ dedim. Başbakan inşaat aşamasında geldi, gördü ve çok beğendiğini söyledi.
ÆTürkiye’nin ekonomik olarak geleceğini nasıl görüyorsunuz?
- Çok iyi görüyorum. Türkiye’de her türlü imkan var. İnsan kaynağı da çok iyi. Eğer bu ülkede çalışkan biriysen başarılı olursun.
Daha büyüğünü yine Türkiye’ye yaparım
ÆMardan Palace en büyük otel yatırımınız. Bundan daha büyük bir yatırım yapacak olsanız yine Türkiye’ye mi tercih edersiniz?
- Eğer daha büyüğünü yaparsam, yine Türkiye’de yapacağım. Başka bir yerde yapmayı düşünmem. İnşallah daha büyüğü de Türkiye’de olur.
ÆKrizde Rus zenginlerin servetlerinin üçte iki oranında erdiği söyleniyor. Sizi nasıl etkilendiriz?
- Krizden herkes etkilendi. Ama ben diğerleri kadar etkilenmedim. Öncelikle şanslıydım. Doğru yatırım kararları verdim.
Herkes parayla ilgileniyor yıldızlar misafirim
TELMAN İsmailov, Mardan Palace Oteli’nin açılışı için düzenlenen basın toplantısına dünya yıldızlarıyla birlikte katıldı. Toplantıya Telman İsmailov ile birlikte Hollywood yıldızları Sharon Stone, Richard Gere, Monica Belucci, dünyaca ünlü şarkıcılar Seal ve Tom Jones katıldı. İsmailov, "Açılışı neden Hollywood ünlüleriyle yaptınız ve açılış ne kadara mal oldu" şeklindeki soruya, harcanan para konusuna değinmeden şu yanıtı verdi: "Herkes sadece para konusuyla ilgileniyor, ancak ben dünyaca ünlü bu sanatçıları misafir olarak davet ettim."
NOTLAR... Cengiz SEMERCİOĞLU
Türkler Kremlin’i yaptı ben de İstanbul’u diktim
Bütün yabancı gazeteciler dünyanın en görkemlisi olarak tanımlıyor Mardan’ın açılışını. Haklılar çünkü Mardan’da her yer ünlü kaynıyor, sağınıza dönseniz Mariah Carey, solunuza dönseniz Richard Gere.
Yurt dışından tam 151 gazeteci var, çoğunluk Ruslar’da. Ruslar’ı 30 gazeteciyle İngiliz medyası izliyor. Türk medyasından davetli ise yok denecek kadar az.
Rusya’nın sosyetesi ve en zenginleri burada. Hiç bu kadar pembe pırlantayı bir arada görmemiştim. Rus güzellerin bu yılki tercihi pembe pırlantaymış, hepsinin parmağında bir tane var.
Toplu basın toplantılarına katılmayan Paris Hilton, prensibi bozmadı ancak, otel görevlililerine zorlu anlar yaşattı. Antalya’ya 5 bavulla gelen Paris Hilton’un, 4 bavulun kaybolması sorun oldu.
Telman İsmailov’a, neden Türkiye’ye yatırım yaptığını sordum; "Bu otelin yanında Kremlin Palace var. Bunu bir Türk iş adamı inşa etmişti. Ben de Kremlin’in yanına İstanbul’u yaratmak istedim" diye yanıt verdi.
Otel görevlileri Çırağan’dan ve Burj el Arab’tan transfer edilmiş. Çırağan’dan buraya gelen personel sayısı 65.
1200 personel çalışıyor. Açılış yeni yapılmasına rağmen 2 yıldır personele eğitim veriliyor.
Telman İsmailov, son derece sempatik bir adam Türkçe konuşuyor ve her konuğuyla tek tek ilgileniyor.
Stone: İsmailov bu abideyle krizde istihdam yarattı
HOLLYWOOD yıldızı Sharon Stone, küresel kriz ortamında bu kadar büyük bir yatırımı gerçekleştirmenin önemine dikkat çekerek, "3 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan bu büyük yatırım birçok kişiye iş imkanı sağladı. Oteldeki detaylara hayran kaldım. İsmailov’un böyle kalıcı bir abide yaratması çok güzel bir olay" dedi. Sharon Stone, Mardan Palace Oteli’ndeki odasına hayran kaldığını vurgulayarak, "Otele geldikten sonra 12 saat boyunca aralıksız uyudum. Üç çocuk annesi olarak uzun zamandır böyle iyi bir uyku çektiğimi hatırlamıyorum" diye konuştu.
Gere: İsmailov vakfımıza bağış yaptığı için geldim
HOLLYWOOD’un ünlü aktörlerinden Richard Gere, Telman İsmailov’un başta ADIS olmak üzeri insani sorunlarla ilgilenen Gere Vakfı’na vakfına önemli bir bağış yaptığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Keşke Türkiye’yi gezip görebilmek için fırsatım olsaydı. Eşimle birlikte fazla tanınmadan bu sıra dışı ülkeyi gezmeyi çok istiyorum. Buraya geldim, çünkü Telman İsmailov, benim vakfıma çok ciddi bir bağışta bulundu. Vakıf olarak Tibet’te yeni kilinekler açacağız. Ayrıca Hindistan’da da 50 bin kişiye ulaşacağız."
Belluci: Her şeyi İsmailov tasarlamış inanılmaz
SİNEMA yıldızı Monica Belluci ise otelin tasarımında Telman İsmailov’un katkısı olduğunu öğrendiğinde şaşırdığını dile getirerek, "Her şeyi kendi tasarlamış. İnanılmaz birşey" diye konuştu.
Seal: Osmanlı altın çağını hisettiriyor
DÜNYACA ünlü şarkıcı Seal de Telman İsmailov’u kutlamak gerektiğini belirterek, "Otel, Osmanlı İmparatorluğu çizgileri üzerine inşa edilmiş. Gerçekten burada Osmanlı İmparatorluğu’nun altın çağını hissediyorsunuz. Bir yatırım yaparken, kültüre saygı duyup onu korumalısınız. İsmailov bunu başarmış" diye konuştu.
Jones: Hiç böyle bir otel görmedim
DÜNYACA ünlü şarkıcı Tom Jones ise Mardan Palace Oteli’nde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Daha önce bir kez Türkiye’ye gelmiştim. 1990 yılında Efes’te konser verdim. Hiç böyle bir otel görmedim. Bugüne kadar gördüğüm en güzel otel" dedi.
Kaynak: http://www.turkrus.com/content/view/12766/160/En son Travelair tarafından düzenlendi; 14.08.2009, 13:07.Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?
Yorum
-
Trabzon'da her maçını 20 bin üzerinde taraftara oynayan bir takım var, 2 yıl sonra olimpiyat var, ülkenin en büyük futbolcu yetiştiren şehri ve bunların üstüne trabzon'nun eski başkanı akpden bayındırlık bakanı. Ama bunlara rağmen trabzon'a bir spor tesisinin çivisi çakılmamış. Kayseriye stadı belediye yapmış arazi değerliymiş yapan firmaya satmış bırakın bu işleri arkadaşlar, saf değiliz kayseriye o stadı yapan firma araziyi değil devleten ileride alacağı kıyak ihaleleri satın almıştır. Rize stadıda aynı prensiple yapıldı.“Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı.”
Kazım Koyuncu
Yorum
-
İlk olarak inprise tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleTrabzon'da her maçını 20 bin üzerinde taraftara oynayan bir takım var, 2 yıl sonra olimpiyat var, ülkenin en büyük futbolcu yetiştiren şehri ve bunların üstüne trabzon'nun eski başkanı akpden bayındırlık bakanı. Ama bunlara rağmen trabzon'a bir spor tesisinin çivisi çakılmamış. Kayseriye stadı belediye yapmış arazi değerliymiş yapan firmaya satmış bırakın bu işleri arkadaşlar, saf değiliz kayseriye o stadı yapan firma araziyi değil devleten ileride alacağı kıyak ihaleleri satın almıştır. Rize stadıda aynı prensiple yapıldı.
Rize: başbakan
Trabzon : ?????
diğer şehirlerin nüfusu var trabzonda hiçbir iş yok. ekonomiye zarar[ille d' 7]
Yorum
-
İlk olarak Emre7 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülekayseri: Cumhurbaşkanı
Rize: başbakan
Trabzon : ?????
diğer şehirlerin nüfusu var trabzonda hiçbir iş yok. ekonomiye zarar“Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı.”
Kazım Koyuncu
Yorum
-
İlk olarak inprise tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleTrabzon : Faruz Özak (eski Ts başkanı, bayındırlık bakanı) her maçını şeref tribününden izlemeyi biliyor, seçim zamanları trabzondan da hiç çıkmıyor takım üzerinden oyda topluyor ama iş icraata gelince katkı sıfır. Dikkat edin Sağlık bakanı değil bayındırlık bakanı.[ille d' 7]
Yorum
-
http://www.haber61.net/news_detail.php?id=42189 arkadaşlar yeni bi haber ama yine foss çıkacak gibi
Yorum
-
Akyazı nihayet yapılacak mı?
14 Ağustos 2009 / 13:40
Trabzon'da yaklaşık 2 yıldan beri tartışma konusu olan Akyazı Projesi kapsamındaki modern stadın inşa edilmesi için fikir birliğine varıldı.
Rize'de açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan 15 bin kişilik stat ile birlikte Trabzon'da inşa edilmesi tartışılan Akyazı Projesi'ndeki 40 bin kişilik stat yeniden gündeme geldi.
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak il Başbakanlık Baş Danışmanı Mehmet Atalay'ın da katıldığı mini bir zirve Rize'de yapıldı. Zirvede Başbakan Erdoğan'ın da yapılması için talimat verdiği yeni stat konusu ele alındı.
Zirvede, Kayseri ve Rize'de yapılan modern statların ardından Trabzon'da daha iyi bir stadın bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğu konusunda hem fikir olundu. Akyazı'daki dolgu alanı üzerinde öncelikli stadyumun inşa edilmesi için daha önce belirlenen alanların yapımcı firmaya devir edilmesi çalışmalarının hızlandırılması da kararlaştırıldı. Başbakan Erdoğan'ın da stadın bir an önce bitirilmesi isteğinin alınan kararda etkili olduğu bildirildi.
Yeni stadın yapılması konusunda bu ay içinde Devlet Bakanı Özak'ın başkanlığında Trabzon'da vali, belediye başkanı, Mehmet Atalay, Gençlik ve Spor Genel Müdürü, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in katılacağı bir toplantı yapılarak yol haritasının belirleneceği de bildirildi.
Yorum
-
Simdiki bayındırlık bakanı Mustafa Demir de Trabzonlu Trabzon/Salpazari.simdi Trabzonun 2 Önemli yerde Adamlari var.en azindan biraz ugrasinlar artik.çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar." Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Yorum
-
İlk olarak Atalay tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleKoşu pistinin oldugu hiç bir stadı istemiyorum...
Böyle stadyum yapılacaksa hiç yapılmasın daha iyi...
Ayrıca Şehrimizin tarihi motiflerine uygun dekorasyonlarla stadımız yapılmalı.Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum