Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Papara Park | Kapasite: 41.461
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Stada ulaşımın problem olduğu aşikar, bunu burada yıllardır söylüyoruz. Dolmuş filan yok hadi koydular diyelim ne farkedecek ki? Normal günde bile iş çıkışı saatlerinde Akyazı-Havaalanı arası tıkanıyor. Kendi aracın değil dolmuşun içinde trafiği bekleyeceksin, 15 kişi alan dolmuşun ne hayrı olur?
Dünyanın her yanında bunun çözümü bellidir: Bu dümdüz hatta, yani sahil yolu boyunca yüksek miktarda yolcu taşıyan bir raylı sistem olması lazım. Hızlı, kolay, trafikten etkilenmeyen. Yalnız bizim, halkını canından çok seven devlet büyüklerimiz ve belediyemiz türlü baheneler öne sürüyor ve bu iş yapılmıyor. Neymiş, raylı sistem maliyetini kaldırmazmış. Kafaya bak, devlet iş yaparken halkın ihtiyaçlarını değil, para kazanıp kazanmayacağını düşünmeliymiş demek ki! Hadi diyelim raylı sistem yapmadın, o zaman bari bir metrobüs hattı geçirin, o da mı çok masraflı? 5-10 kilometre dümdüz yol gidip gelecek birkaç tane metrobüs yeter. Bunun bahanesi nedir acaba?
Ayrıca bir alternatif daha var ama o da pek dile getirilmiyor niye bilmiyorum. Bu şehir sahil boyunca uzanmıyor mu? 2-3 duraklı bir feribot seferi ayarlarsın. Maç günleri daha fazla sayıda olur. Tamam herkesi oradan taşıyamazsın, yetmez anladık da en azından bir alternatif oluşturursun. Ekstra bir altyapısı filan da yok. Feribotu alıyorsun iş bitiyor, neden yapılmaz böyle bir şey? Gerçi bize devletten iş çıkmayacağı belli. Bari Trabzonspor yapsın şu işi, maç günleri 2 feribot gitsin gelsin meydan-akyazı-akçaabat arası. Millet hep birlikte türkü söyleye söyleye maça gider, denizde fener yakar, insanlara bi coşku gelir. Hem belki üstüne kar bile ederiz, neden olmasın?
Edit: Biraz araştırdım, idonun sadece yolcu taşıyan deniz otobüsleri yaklaşık 500 kşi kapasiteliymiş, hızı da saatte 50-60 km civarı. Sadece moloz/akyazı arası olsa hadi 10 km desek 10 dakika ediyor. İndisi bindisi olsun 30 dakika. Git gel bir deniz otobüsü ile saatte yaklaşık 1000 kişi taşıyabilirsiniz. Maç öncesi 2 saat içinde bir adet deniz otobüsü ile 2000 kişi taşınmış oluyor. İki tane olsa 4000 kişi. Düşünün işte sadece iki deniz otobüsü ile bu 4000 kişiyi trafikten kurtarıyor, yoldan da yaklaşık 1000 adet aracı kaldırmış oluyorsunuz. Tabi sadece maç günü çalışması işi şaka, o zaman tabi ki çok zararlı olur.
Edit2: Büyük, konforlu olanların fiyatı tabi çok daha yüksektir ancak fikir vermesi açısından şöyle bir şey buldum:
96 kişilik deniz otobüsü 300 bin dolar
10 tane alsan Sefa'nın bonservisi ediyor. (Hesaplayan adam)
Edit3: 2.el araba bakar gibi gemi bakıyorum. Bu da bir başka örnek:
900 kişilik 3 milyon euroEn son atomantcum tarafından düzenlendi; 21.04.2016, 16:47.yattara tribününde maç izlemiş çocuk
Yorum
-
İlk olarak evonon tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleO otobüslerin 4 tanesi 1 Cardozo parası bizimkilerde binek araç alacak para yok
Ama diğerleri baya ucuz. https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...88808720/detay
Yorum
-
Ekmek almak için fırına gitmeye üşenen adamlarız biz,stad için 5 dakikalık mesafeye uzak diyen adamlar zaten aynı zihniyet.Ben beşirlide oturuyorum,benim evle avni aker arasındaki mesafeyle akyazı arası mesafe hemen hemen aynı.Hem stad birazcık şehir dışına çıkarsa birazdaha kültürleşir taraftar topluluğumuz.İnsanları hor görmeyi sevmem lakin genelleme yapmamakla birlikte stadımız Erdoğdu,Yenimahalle,Yenicuma gibi serseri tayfasının fazlaca olduğu merkezi yerleşim yerlerinden ne kadar uzaklaşırsa bir o kadar da vasıflı bir taraftar profiline kavuşuruz buna emin olun.Sırf mevcut stad yapımız ve taraftar profilimiz yüzünden maça gitmeyen ve o ortamdan uzaklaşan insanlar tanıyorum.Bu taraftar gruplarına üçe beşe bakmadan toplu kombine satacağımıza stad boş olsun daha kaliteli olur.100 tane soytarı geliyor tribündeki eşiyle,çocuğuyla maça gelen adamı rahatsız ediyor,stadı dışarı taşırsak kısmen bu serserilerden kurtuluruz.
Yorum
-
İlk olarak ÖmürKaradeniz61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleEkmek almak için fırına gitmeye üşenen adamlarız biz,stad için 5 dakikalık mesafeye uzak diyen adamlar zaten aynı zihniyet.Ben beşirlide oturuyorum,benim evle avni aker arasındaki mesafeyle akyazı arası mesafe hemen hemen aynı.Hem stad birazcık şehir dışına çıkarsa birazdaha kültürleşir taraftar topluluğumuz.İnsanları hor görmeyi sevmem lakin genelleme yapmamakla birlikte stadımız Erdoğdu,Yenimahalle,Yenicuma gibi serseri tayfasının fazlaca olduğu merkezi yerleşim yerlerinden ne kadar uzaklaşırsa bir o kadar da vasıflı bir taraftar profiline kavuşuruz buna emin olun.Sırf mevcut stad yapımız ve taraftar profilimiz yüzünden maça gitmeyen ve o ortamdan uzaklaşan insanlar tanıyorum.Bu taraftar gruplarına üçe beşe bakmadan toplu kombine satacağımıza stad boş olsun daha kaliteli olur.100 tane soytarı geliyor tribündeki eşiyle,çocuğuyla maça gelen adamı rahatsız ediyor,stadı dışarı taşırsak kısmen bu serserilerden kurtuluruz.Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir.
Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı.
Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti.
Yorum
-
İlk olarak zafer6161 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleeleştirenler trabzon trafigini basit zannediyor
akşam 7 den 9 a kadar terminalden meydana en az 30 dk da gidildiğinin farkında değil heralde...
burası tanjant yani meydana giriş,her akşam burada araçlar cm ile ilerliyor..
burasıda stada giden yolardan birisi,yuani çölekci,,eğer moloz tarafına gidecekseniz bu yoldan gececeksiniz,,burasıda her akşam çok yoğun...
demek istediğim.avniaker de maç olduğu zaman iki yolda kullanılıyordu.genelde tanjant ağırlıklıydı.
şimdi yeni stada tek yol gidecek.çömleci yolu.zaten ağır olan trafikte maç günleri tam işkence olacak
başka alternatif yol yok..."...Gelen Karadeniz'den Dalga Dalga Fırtına..."
Yorum
-
dostlar elbet sorun olacaktır. Yeni oluşan bir lokasyondan bahsediyoruz. Ama ulaşım konusu istenilirse çok kolay halledilir ki buda belediyenin o sallama mega projelerinden daha mega bir proje ile oftan beşikdüzüne kadar sahilden ilerleyecek olan bir raylı sistem projesidir. Bu proje ile trabzonun trafik sorununu azltırsınız ki sahilden geçen bu yola dikine bağlanan hafif raylı sistemlerle trabzon şehri bir anda avrupa şehri olur.Biz Trabzonsporluluğu Sizden Öğrenecek Değiliz...
Yorum
-
İlk olarak Ege Kum tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle100 soytarı demeyelim 1 çoban 99 koyun diyelim
Yorum
-
İlk olarak karahanbakar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülekörüklü olanlar azcık pahalıymış. 125. bin euro. https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...85926545/detay
Ama diğerleri baya ucuz. https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...88808720/detay
Yorum
-
İlk olarak Oğuzhan Fidan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülebunlar kulüp için para değil.kulübe ait uçak bile alınır. anlaşırsın 2 milyon tlye 4 tane körüklü otobüsü koyarsın ama ne gerek var? maç saatinden önce ve sonra belediyeniz koysun seferleri sık sık halletsin işi
Yorum
-
Vapurla ulasim olabilir mi? Alsınlar 2 tane Mac gunleri gider gelir 30 dakkadan fazla surmez.
İlk olarak Enaldo61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleVapur kaldırın stada yansın KaradenizEn son Poor tarafından düzenlendi; 21.04.2016, 20:23.
Yorum
-
İlk olarak Poor tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleVapurla ulasim olabilir mi? Alsınlar 2 tane Mac gunleri gider gelir 30 dakkadan fazla surmez.
Ben demeden diyen olmus bile
Kimse okumuyor mu forumda yazılanları?
Alın hatta burada alıntalayayım:
İlk olarak atomantcum tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleStada ulaşımın problem olduğu aşikar, bunu burada yıllardır söylüyoruz. Dolmuş filan yok hadi koydular diyelim ne farkedecek ki? Normal günde bile iş çıkışı saatlerinde Akyazı-Havaalanı arası tıkanıyor. Kendi aracın değil dolmuşun içinde trafiği bekleyeceksin, 15 kişi alan dolmuşun ne hayrı olur?
Dünyanın her yanında bunun çözümü bellidir: Bu dümdüz hatta, yani sahil yolu boyunca yüksek miktarda yolcu taşıyan bir raylı sistem olması lazım. Hızlı, kolay, trafikten etkilenmeyen. Yalnız bizim, halkını canından çok seven devlet büyüklerimiz ve belediyemiz türlü baheneler öne sürüyor ve bu iş yapılmıyor. Neymiş, raylı sistem maliyetini kaldırmazmış. Kafaya bak, devlet iş yaparken halkın ihtiyaçlarını değil, para kazanıp kazanmayacağını düşünmeliymiş demek ki! Hadi diyelim raylı sistem yapmadın, o zaman bari bir metrobüs hattı geçirin, o da mı çok masraflı? 5-10 kilometre dümdüz yol gidip gelecek birkaç tane metrobüs yeter. Bunun bahanesi nedir acaba?
Ayrıca bir alternatif daha var ama o da pek dile getirilmiyor niye bilmiyorum. Bu şehir sahil boyunca uzanmıyor mu? 2-3 duraklı bir feribot seferi ayarlarsın. Maç günleri daha fazla sayıda olur. Tamam herkesi oradan taşıyamazsın, yetmez anladık da en azından bir alternatif oluşturursun. Ekstra bir altyapısı filan da yok. Feribotu alıyorsun iş bitiyor, neden yapılmaz böyle bir şey? Gerçi bize devletten iş çıkmayacağı belli. Bari Trabzonspor yapsın şu işi, maç günleri 2 feribot gitsin gelsin meydan-akyazı-akçaabat arası. Millet hep birlikte türkü söyleye söyleye maça gider, denizde fener yakar, insanlara bi coşku gelir. Hem belki üstüne kar bile ederiz, neden olmasın?
Edit: Biraz araştırdım, idonun sadece yolcu taşıyan deniz otobüsleri yaklaşık 500 kşi kapasiteliymiş, hızı da saatte 50-60 km civarı. Sadece moloz/akyazı arası olsa hadi 10 km desek 10 dakika ediyor. İndisi bindisi olsun 30 dakika. Git gel bir deniz otobüsü ile saatte yaklaşık 1000 kişi taşıyabilirsiniz. Maç öncesi 2 saat içinde bir adet deniz otobüsü ile 2000 kişi taşınmış oluyor. İki tane olsa 4000 kişi. Düşünün işte sadece iki deniz otobüsü ile bu 4000 kişiyi trafikten kurtarıyor, yoldan da yaklaşık 1000 adet aracı kaldırmış oluyorsunuz. Tabi sadece maç günü çalışması işi şaka, o zaman tabi ki çok zararlı olur.
Edit2: Büyük, konforlu olanların fiyatı tabi çok daha yüksektir ancak fikir vermesi açısından şöyle bir şey buldum:
96 kişilik deniz otobüsü 300 bin dolar
10 tane alsan Sefa'nın bonservisi ediyor. (Hesaplayan adam)
Edit3: 2.el araba bakar gibi gemi bakıyorum. Bu da bir başka örnek:
900 kişilik 3 milyon euroEn son atomantcum tarafından düzenlendi; 21.04.2016, 20:56.yattara tribününde maç izlemiş çocuk
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum