İlk olarak ilyskm tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Papara Park | Kapasite: 41.461
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
İlk olarak gökçay61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBana cahil diyen arkadasa benim yerime de bu soruyu sordugun icin tesekkur ederim. Baska bir arkadas da fore kazik uygulamasi yapilirken ordaymis gibi tabiki deniz tabanina diye cevap vermis. Simdi arkadaslar yine cok kucuk bir ornek vereyim. Istanbulda mall of istanbul projesi var yapildi ve yasam basladi. Bu projenin avm olarak insa edilen kisminda haritacilarin kot vermesinden dolayi yapilan hata yuzunden koskoca avm katini 3 cm kalinliginda tabla tutuyor. Yine ayni projede kolonlarin birinde 8 cm kayma var. Elbette isini iyi yapan turk muhendisler var ancak benim anlatmak istedigim sey cok baska. Simdi akyaziya donecek olursak stadin kiyidan uzakligi kac metre? Bu uzakliktaki bir dolgu alanda atilan fore kaziklar denizin altindaki toprak alana ulasip ve onu gecip gercekten sert zemine sabitlenmis midir? Yoksa bu kaziklar dolgu alanin dibindeki taslara saplanmistir? Hic bir denetci ac su kazigin kenarini boyunu olcecem demez. O yuzden bana cahilce konusuyorsun diyen arkadas bos yere ve bilgisizce daha fazla konusma. Ben bir insaat muhendisiyim ve yapilan uygulamadan endise ediyorum. Binlercr insan pisi pisine olmesin diye birsey sorguluyorum. Sen ise kendi cehaletinle bana cahil diyorsun. Umarim dediklerimi anlamissindir.
Bugün dünyada en itibar gören yapıların altında Türk İnşaat firmalarının imzası var,büyük ölçekli işlerin altından kalkıyorlar hatta sadece müşavirlik ve danışmanlık işlerinden bile hatırı sayılır gelir eden firmalar var dünya çapında.
Yani bu kadar büyük bir firma neden bir kazık çalmak istesin?Yani en kötü mütahit olan firma bile bir yapının temel yapı elamanlarından asla eksik işçilik yapılmayacağını bilir,tesisat ve alt yapı malzemesinde ucuza kaçmaması gerektiğini bilir.
Üst yapı malzemesi ve işçiliği ise maliyet azaltma maksadıyla kullanılır,genel geçer kanun bu.
3000 tane eksik kazık çaksa ne kar edecek bir inşaat firması?O işin sorumlusu kullanması gereken kazık adetini biliyorken ve kullanmadıysa bunu nasıl açıklayacak?
Hangi bilgi ve belgeye dayanıyorsun bunu iddia ederken?- Memento mori
Yorum
-
İlk olarak gökçay61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBana cahil diyen arkadasa benim yerime de bu soruyu sordugun icin tesekkur ederim. Baska bir arkadas da fore kazik uygulamasi yapilirken ordaymis gibi tabiki deniz tabanina diye cevap vermis. Simdi arkadaslar yine cok kucuk bir ornek vereyim. Istanbulda mall of istanbul projesi var yapildi ve yasam basladi. Bu projenin avm olarak insa edilen kisminda haritacilarin kot vermesinden dolayi yapilan hata yuzunden koskoca avm katini 3 cm kalinliginda tabla tutuyor. Yine ayni projede kolonlarin birinde 8 cm kayma var. Elbette isini iyi yapan turk muhendisler var ancak benim anlatmak istedigim sey cok baska. Simdi akyaziya donecek olursak stadin kiyidan uzakligi kac metre? Bu uzakliktaki bir dolgu alanda atilan fore kaziklar denizin altindaki toprak alana ulasip ve onu gecip gercekten sert zemine sabitlenmis midir? Yoksa bu kaziklar dolgu alanin dibindeki taslara saplanmistir? Hic bir denetci ac su kazigin kenarini boyunu olcecem demez. O yuzden bana cahilce konusuyorsun diyen arkadas bos yere ve bilgisizce daha fazla konusma. Ben bir insaat muhendisiyim ve yapilan uygulamadan endise ediyorum. Binlercr insan pisi pisine olmesin diye birsey sorguluyorum. Sen ise kendi cehaletinle bana cahil diyorsun. Umarim dediklerimi anlamissindir.
Fakat bir inşaat mühendisi olarak "Deniz kendinden olanı elbet alır" gibi saçma bir söz söylemeye hakkın yok. Ki ben de inşaat mühendisiyim. Sen burda sorgulayınca yanlış olan iş düzelmez.
Yapılan işlemi incelemeden de ortalığa böyle laflar salman doğru değil.Bize Her Yer Trabzon
Yorum
-
İlk olarak sasone tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBunu bulmak için aç kenarında kazık boyunu ölçeceğim demesine gerek var mı?Deniz zemini ile temel başlangç noktasının kaç metre olduğu belli,kullanılan kazığın boyu belli.Kaç adet kazık kullanıldığı ortada.
Bugün dünyada en itibar gören yapıların altında Türk İnşaat firmalarının imzası var,büyük ölçekli işlerin altından kalkıyorlar hatta sadece müşavirlik ve danışmanlık işlerinden bile hatırı sayılır gelir eden firmalar var dünya çapında.
Yani bu kadar büyük bir firma neden bir kazık çalmak istesin?Yani en kötü mütahit olan firma bile bir yapının temel yapı elamanlarından asla eksik işçilik yapılmayacağını bilir,tesisat ve alt yapı malzemesinde ucuza kaçmaması gerektiğini bilir.
Üst yapı malzemesi ve işçiliği ise maliyet azaltma maksadıyla kullanılır,genel geçer kanun bu.
3000 tane eksik kazık çaksa ne kar edecek bir inşaat firması?O işin sorumlusu kullanması gereken kazık adetini biliyorken ve kullanmadıysa bunu nasıl açıklayacak?
Hangi bilgi ve belgeye dayanıyorsun bunu iddia ederken?
Mütahitlerin hakediş elemanları vardır. bunlar aslına uygun hazırlık yaparlar ancak sahada 100 tane kazık unutulabilir yada 20 m yerine 15 m atılabilir. ben sadece bu işin 4*4 lük olduğunu düşünmüyorum ve güvenmiyorum. hepsi budur ve bu durum halkın can güvenliği ile oynamak olur. bundan sonra kimseye de birşey açıklamak zorunda değilim.HAYATIMA ANLAM YÜKLENİYOR...LOADİNG...%61...
Yorum
-
Az önce şu videoyu izledim http://www.sporx.com/futbol-spor-tot...n=IcerikPaylas
Avni Aker'in çıkış kapısı taraftarın hesap sorma yeri. O sokak rakibin zırhlı araçlarla çıktığı, hakemlerin gizlice çıkarıldığı, kulüpten her mevkiden insanların gelip taraftara açıklama yaptığı Trabzonspor'la özleşleşmiş bir gelenek haline gelmiş bir sokak. Akyazı'da mesela "takım otobüsü taraftara görünmemek için özel tünellerden geçecek" diye bir haber vardı. Avni Aker'den ayrılmamıza en çok bu gelenekleri kaybedeceğimiz için üzülüyorum. Bir kaç yıl sonra Akyazı'da böyle bir maç sonunda hiç bir şey olmadan herkes arabalarına binip evlerine gidecek belkide. Bizi her zaman sindirmeye çalışıyorlar zaten.● Koyu Bordo - Açık Mavi ●
İlk olarak sakoglu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleHala anlamamakta ısrar ediyorsun anlaşılan. Evet hatalar yapılıyor işler ciddiye alınmadan yapılıyor olabilir genel olarak. Biz bunlara laf etmiyoruz haklısın bu konuda.
Fakat bir inşaat mühendisi olarak "Deniz kendinden olanı elbet alır" gibi saçma bir söz söylemeye hakkın yok. Ki ben de inşaat mühendisiyim. Sen burda sorgulayınca yanlış olan iş düzelmez.
Yapılan işlemi incelemeden de ortalığa böyle laflar salman doğru değil.HAYATIMA ANLAM YÜKLENİYOR...LOADİNG...%61...
Yorum
-
İlk olarak gökçay61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüledubai adalarını neden yutar demiyorum. ben tokiye ve bizim stadı yapan firmaya güvenmiyorum. deniz kendinden olanı alır derken bunu düşünerek diyorum. ama sizler çoook farklı kafadan konuştuğunuz için beni anlamıyorsunuz. deniz bu stadı yüzyılda yutmayabilir bir ihtimaldir. ben türkiyede iş ahlakı ve dürüstlük olmadığını ve bu iştede sıkıntılar olduğunu düşünüyorum. bu kadar.
Yorum
-
Hala deniz alır gider muhabbeti var
Valla müstakil organlarımla gülmeye başladım
Yok oraya yeni yapıldı kaydı gitti
Net örnek vereyim sizlere tekrardan
RİZENİN %70 DOLGU ÜZERİNDE.Bu binalar yapılırken ne fore kazık var idi ne de doğru düzgün mühendislik bilimi
Elinizde ki kitaptan iki kelime öğrendiniz mi kendinizi sanıyorsunuz büyük mühendis
Göçüp gitse idi Rize çoktan göçüp giderdi
Yorum
-
İlk olarak gökçay61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleben kimse birşey çalmıştır demiyorum. sadece güvenmiyorum diyorum. kazık olayına gelince. stadın bulunduğu noktanın deniz seviyesine mesafesini 15 m ve deniz altındaki sert zemine mesafeyi 5 m alalım (bunlar tahmindir.) 20 m bir kazık için C30 beton ve 20 mm lik donatı kullanalım. öncelikle 20 m ve çapı 1 m olan kazık için 3,14*(0,5*0,5)*20=~16 m3 beton gider. C30 betonu 135 TL alırsak 16*135=2160 TL yapar. 1 m3 beton için yaklaşık 80 kilo demir dersek 16 m3 beton için 16*80=1280 kg demir gider. demirin tonu 1500 Tl yani yaklaşık 2000 Tl demir tutar. 1 fore kazık için yaklaşık olarak harcanan para 4000 TL. 3000 tane kazık için 4000*3000= 12.000.000 TL. sadece sahanın dibine atılan kazıkların 20 m derinlikte ve 3000 tane olduğu düşünülürse 12 milyon lira eder. (bu kesin hesap değildir tahmini bir hesaptır.). çalınması için yada eksik atılması için çok güzel bir para değil mi?
Mütahitlerin hakediş elemanları vardır. bunlar aslına uygun hazırlık yaparlar ancak sahada 100 tane kazık unutulabilir yada 20 m yerine 15 m atılabilir. ben sadece bu işin 4*4 lük olduğunu düşünmüyorum ve güvenmiyorum. hepsi budur ve bu durum halkın can güvenliği ile oynamak olur. bundan sonra kimseye de birşey açıklamak zorunda değilim.
Sonra neden insanına güven miyorsun?Bir tane yanlış yapan oldu diye işinin hakkını veren yüz binlerce insanı neden töhmet altında bırakıyorsun?
Bu kadar güvensiz bir ruh hali sağlıklı değil.- Memento mori
Yorum
-
arkadaş endişesini dile getirmiş önüne gelen adama demediğini bırakmamış hatta rize dolgu göçse orası göçerdi denmiş ... ozaman size şunu söyleyeyim hiç gölcüğe gittinizmi orada denizin depremle birleştiğinde ondan alınanı nasıl aldığını gördünüz mü... yada hatırlıyormusunuz veli göçer ismini ... lütfen unutmayalım benimde aynı endişelerim var ve aslında herkesin içinde de aynı endişeler mevcut ama hiç birimiz bunu dillendirmek hatta aklımıza getirmek istemiyoruz. evet inşallah mühendisler mütahitler bunları yapmamıştır. yapmamış olmalarına da inanmaktan da başka birşey gelmez ... yani burada endişesini dile getirende bunu çürütmek için çabalayan da sadece kendi hissiyatına göre konuşabilir ve dediğiniz gibi bu işin artık bir kontrolü olmaz bir tek diyeceğimiz İnşallah böyle bir şey yoktur ve İnşallah Allah bizi ve milletimizi böyle bir sorumsuzluk ve onun sonuçlarıyla karşı karşıya bırakmaz ...
saygılarımla ...Biz Trabzonsporluluğu Sizden Öğrenecek Değiliz...
Yorum
-
koskoca iki kule çökmüş, gelip hâlâ buraya "bişey olmaz ya, herhalde önlemini almışlardır, yemez o." demek, hadi diyelim ki dedik, endişesini dile getiren adama demediğini bırakmamak ve bu sonsuz güven. =))
yok arkadaş, bu milletin başına ne facia gelirse gelsin aklı başına gelmez.
adam iki sorgulamış afaroz etmişler. yazık.
Yorum
-
stad yapıyoruz diyorlarda stadların hepsi aynı hiç degişen birşey yok afyon stadıda rize stadıda biraz estetik olsun git bundesliga daki stadlara bak premier league ye bak harabe gibi dümdüz stad yapıyorlar.gerçi yapsanda birşey degişmez seyirci maca gitmiyorki bombos stadlar.
Yorum
-
İlk olarak sasone tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleDiyelim ki en dandik beton ve 15 metre kazık ile işten kaçtılar onun da bir maliyeti yok mu?Yarısı kadar bir maliyeti olsa 6 milyon lira yapar.Bu çapta bir iş yapan firma bu kadar önemli inşaatta,onlara gelecekte belki milyar liralık işler kazandıracak olan bir prestij projesinde 6 milyon için mi riske girecek?
Sonra neden insanına güven miyorsun?Bir tane yanlış yapan oldu diye işinin hakkını veren yüz binlerce insanı neden töhmet altında bırakıyorsun?
Bu kadar güvensiz bir ruh hali sağlıklı değil.HAYATIMA ANLAM YÜKLENİYOR...LOADİNG...%61...
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum