büyük hayaller ve basit gerçekler
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Papara Park | Kapasite: 41.461
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Türkiye 2016 'yı alabilir mi?
Avrupa Futbol Şampiyonası 2008 organizasyonuna talip olanlardan biri de Türkiye-Yunanistan ortak girişimiydi. UEFA bu organizasyonu bize değil İsviçre-Avusturya ortak girişimine verdi.
Herkes gördü ki İsviçre- Avusturya ortak girişimi bu işi iyi yapamadı. Bu şampiyona için her şeyin mükemmel olduğunu düşünseniz bile iki ev sahibi ülkenin “futbol duygusu” yoktu. Oysa FİFA Başkanı Blatter her fırsatta “futbol duygudur” demiyor mu?
Şampiyona devam ederken Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan ile konuşuyorduk. 2016 Avrupa şampiyonasına talip olacağımızı ve çalışmalara şimdiden başlayacağımızı söyledi.
Keşke alabilsek. En azından duygumuz var, coşkumuz var. İsviçre-Avusturya gibi iki soğuk ülkenin insanları değiliz. Şampiyonayı köpürtürüz, parlatırız, renk katarız.
Ama... İşin aması var. Yapabilir miyiz? Eğer konu statlar ise işin en kolay tarafı o... Üstelik 2016’ya kadar yeni statlar da yapar, mevcutları düzeltebiliriz de... Ancak bu şampiyonada gördük ki, maçların oynandığı her stadın hemen yanında, 2000-3000 metre kapalı alanları bulunan Medya Center’lar var. Canlı yayın araçları için enaz 2-3 dönüm boş alan gerekiyor.
Sözün kısası iyi bir stat yapmak, organizasyona ev sahipliği yapmak için yetmiyor. Bu statların hemen yanında çok geniş boş alanlar da gerekiyor.
En önemlisi maçlara gelen 40-50 bin yabancı nerede kalacak. Daha da önemlisi bir şehirden bir başka şehre nasıl ulaşacak. Diyelim ki grup maçlarının oynanacağı şehirlerden üçünü İstanbul, İzmir, Antalya olarak belirlediniz. Hadi, üç şehirde, çevredeki yerleşim alanlarını da düşünürseniz, konaklama işini rahatça çözersiniz.
Peki maçları izlemeye gelen onbinler bir şehirden bir başka şehre nasıl gidecek. Örneğin İstanbul’daki onbinleri İzmir’e nasıl göndereceksiniz. Uçağın yetmesi mümkün değil. Hızlı trenimiz yok. En kötüsü ve ayıbı 100. yılına yaklaşan Cumhuriyet tarihimizde henüz İstanbul-İzmir arasında bir otoban bile yapamadık. O zaman sorarım, bu onbinleri İstanbul’dan İzmir’e nasıl gönderir, nasıl döndürürüz.
Aynı şeyler Antalya ulaşımı ya da bir başka şehir için de geçerli. Belki Ankara-İstanbul ulaşımı sorun olmaz. Başka hangi kentte oynanırsa oynansın, ciddi bir ulaşım sıkıntısı ve İstanbul, İzmir, Antalya dışında çok ciddi bir otel sorunu yaşanacağı apaçık ortada.
Şehir ulaşımı bir başka sorun. Viyana’da beş hatlı bir metro var. Kentin en uzak noktasında oturan bile, metroda hat değiştirerek evine ya da kaldığı otele ulaşabiliyor. Bizde böyle bir ulaşım imkânı henüz yok ve önümüzdeki 5-10 yıl içinde olacak gibi görünmüyor.
Bir de siyasi sakınca. 2016’yı alırken, maçların oynanacağı kentleri gerçekçi verilere göre mi belirleyeceğiz, yoksa siyasetin baskısı ve gölgesi altında mı kalacağız. Grup maçlarını kendi bölgelerine aldırmak için ciddi baskı yapan siyasi gruplar olmayacak mı?
Eğer gerçek anlamda 2016’yı istiyorsak yapılacaklar ve öncelikler çok açık ortada. Önce şehirlerarası ve şehiriçi toplu ulaşım. Sonra oteller, sonra çevresinde geniş alanlar bulunan statlar.
Bugün başlarsak, 2016’ya ancak bitiririz. Kimse “henüz erken” deyip kulağının üstüne yatmasın.
Şansal Büyüka
Yorum
-
İlk olarak MUSTAFA C. tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülearkadaslar ben bu bizim stadyum projesinin üzerine son zamanlardir haber okiyamadim .. ve simdi bir iki sayfa geriye baktim ve halen kendi kendime soriyorum akyazi yapilcakmi yapilmiyacakmi .. birisi bana lütfen son haberleri söyleyebilirmi ?yapilacagini kim soylediki
tut-ku 61 (plakam) https://twitter.com/#!/erkankoc61
Yorum
-
İlk olarak erkankoc tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleyapilmayacakyapilacagini kim soylediki
İlk olarak TS-FAN tarafından gönderildiBu akşam bakanımız sayın Faruk ÖZAK'ı Kanaltürk programında izledim.Konuşmalarına göre Akyazı için stadı yapacak firmaya Avni Aker,Yavuz Selim sahası,Kapalı spor salonu verilecek dedi.Görüşmeler yerli ve yabancı girişimcilerle sürüyor dedi.Projenin fizibilitesi için çalışılıyor dedi.Ayrıca 660 dönüm dogudan bahsetti.Ayrıca Avni Aker'in kapalı otoparkı olmadığı için poligonun yıkılacağını söyledi.Stadın tüm tribünlerinin üstünün kapatılacağını söyledi.Hatta bu konuda yarın da bir toplantıdan bahsetti.Bakanımızın konuşmaları içimdeki heyecanın üstünde biriken külleri biraz olsun araladı...
Yorum
-
İlk olarak MUSTAFA C. tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülebunu bir renkdas yazdi ..
anlamadigim sey hem bakan yapilacak diyo akyazi , sonra da diyorki avni akerin otoparki yok poligon yikilcak stadin ustu kapanacak diyo...ne yaman celiskitut-ku 61 (plakam) https://twitter.com/#!/erkankoc61
Yorum
-
İlk olarak erkankoc tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleanlamadigim sey hem bakan yapilacak diyo akyazi , sonra da diyorki avni akerin otoparki yok poligon yikilcak stadin ustu kapanacak diyo...ne yaman celiski
Yorum
-
İlk olarak MUSTAFA C. tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleiste bende bunun yüzünden sordum birisinde son haberler varmi diye
2010'da şampiyonayı düzenleyecek ülkenin Uefa tarafından ilan edileceğini düşünürsek , lobi faaliyetleri için adaylık dosyasının son günlere kalmayacağını söyleyebiliriz . Muhtemelen Mayıs-Haziran gibi her şey netleşecektir .
Trabzon halkına camiasına düşen , oturduğunu yerden "bu iş olmaz" edebiyatı yapmak değil . Nasıl bu şampiyona adaylığının bir parçası oluruz sorularını sormak , Trabzon neden vazgeçilmezdir sorusununda yanıtlarını vermektir .
Yorum
-
TRABZONUN GELECEĞİ OLAN BU STAD PROJESİ İÇİN, MEDYA KURULUŞUYLA,TARAFTARIYLA,TAKIMIYLA YÖNEİCİSİYLE HERKES GEREKLI TEPKİYİ KOYMALI... EĞER YAPILMAYACAKSA BİLELİM VE ZAMANI GELİNCE BİZ GERÇEK TEPKİMİZİ KOYALIM!!!! kayseri bu yıl sattığı 700 kombineyle bu stadı hak ediyorsa, TRABZON VE TRABZONSPOR BU STADI HER ZAMAN HAKEDİYOR
Yorum
-
İlk olarak balıkesirli TS tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleTRABZONUN GELECEĞİ OLAN BU STAD PROJESİ İÇİN, MEDYA KURULUŞUYLA,TARAFTARIYLA,TAKIMIYLA YÖNEİCİSİYLE HERKES GEREKLI TEPKİYİ KOYMALI... EĞER YAPILMAYACAKSA BİLELİM VE ZAMANI GELİNCE BİZ GERÇEK TEPKİMİZİ KOYALIM!!!! kayseri bu yıl sattığı 700 kombineyle bu stadı hak ediyorsa, TRABZON VE TRABZONSPOR BU STADI HER ZAMAN HAKEDİYOR
Yok bizim yerel medya'nın şu anda daha önemli bir malzemesi var.Oda Alanzinho iyi bir topçu mu kötü bir topçu mu.Böyle basit! işlerle uğraşmaz bizim yerel medya.uff msglsn glba .s.s.s
Yorum
-
Ya arkadaşlar anlamıyorum neden sesimizi duyurmuyoruz.Maçta pankart açalım " stad istioruz , akyazı ne zaman " falan 20metrelik bak 1 ay ağızlardan düşüyormu ? Neden yapmıyoruz ? Neden organize olmuyoruz ? Ağlamayan bebeğe meme vermezler diye bir atasözümüz var unutmayalım.Elimde değil...
Yorum
-
İlk olarak Night61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYa arkadaşlar anlamıyorum neden sesimizi duyurmuyoruz.Maçta pankart açalım " stad istioruz , akyazı ne zaman " falan 20metrelik bak 1 ay ağızlardan düşüyormu ? Neden yapmıyoruz ? Neden organize olmuyoruz ? Ağlamayan bebeğe meme vermezler diye bir atasözümüz var unutmayalım.
denizli maçında futbolcularımız ''akyazı hakkımız söke söke alırız BMN'' PANKARTIYLA ÇIKSIN.. YADA KALE ARKALARINA BUNU YAPSINLAR GZL OLUR BNCE.TRABZONSPORUM VARLIĞIN YETER
Yorum
-
Eğer imkan varsa mevcut stadımızın şükrü saracoğluna uygulanan işlemlerden geçirilerek yeni bir görünüm kazanmasını ben daha mantıklı buluyorum.Bunun ilk adımım kale arkaları ile atılmış gibi gözüküyor.Kale arkalarının büyütülmesi,maratonlara kat eklenmesi ve tüm tribünlerin birleştirilmesi maliyetler hakkında hiç bir bilgim olmamasına karşın yeni bir stad yapılmasına karşı daha ucuza mal olacağını düşünüyorum.Ve bana göre kabul edilebilirliği daha yüksek oranda olur.
Bu bahsettiklerimin yapılması için elbetteki stadın dar bir alanda sıkışmış olması ve otopark işi temel problemlerdir diye düşünüyorum.
Sonuç olarak yeni bir staddan ziyade bahsettiğim gibi bir olaya girişilmesi sonucunda da istenilen olimpiyatın herhangi bir maçına stad olarak ev sahipliği yapabiliriz.Şehir olarak ise özellikle avrupa şampiyonası gibi bir organizsayonun bir maçına ev sahipliği seyirci ve futboldaki bilgi potansiyeli bakımından elbetteki yaparız fakat özellikle konaklama konusunda yapabilirmiyiz? açıkçası bu konuda şüphelerim var."Dünyada bir yerdeyim ben"
Yorum
-
İlk olarak farabi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAkyazı'nın yapılıp yapılmaması , Trabzon'un euro 2016'ya dahil edilip edilmemesiyle belli olacak .
2010'da şampiyonayı düzenleyecek ülkenin Uefa tarafından ilan edileceğini düşünürsek , lobi faaliyetleri için adaylık dosyasının son günlere kalmayacağını söyleyebiliriz . Muhtemelen Mayıs-Haziran gibi her şey netleşecektir .
Trabzon halkına camiasına düşen , oturduğunu yerden "bu iş olmaz" edebiyatı yapmak değil . Nasıl bu şampiyona adaylığının bir parçası oluruz sorularını sormak , Trabzon neden vazgeçilmezdir sorusununda yanıtlarını vermektir .
Ne bekliyolar hala...!Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen
Yorum
-
İlk olarak bordo61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle2010 a kalır o zaman bu projenin başlaması 2011 e neyi yetiştirecekler o zaman Trabzon lisesi saha yaptı orda yaparlar artık açılışıda olimpiyat yetkililerine açılış ve kapanış töreni akyazıda yapılacak statta yapılacak diye açıklamadılar mı??
Ne bekliyolar hala...!
Eğer arzumuz kuru bir stad değilde , Trabzon kentine yeni bir heyecan katacak dev bir kompleks ise yelkenlerimizi dolduracağımız tek rüzgar 2016 .
2011'de dolaylı olarak 2016'ya hizmet edecek . Bölgedeki belgeli otel pansiyon sayısı artacak , bir takım peyzaj düzenlemeleri olacak . Avrupa şampiyonası için iki büyük kriter var 1-konaklama 2-ulaşım . Bunun dışında stadınız isterse bir uzay üssü olsun , çok şey değiştirmiyor .
Konaklama ve Ulaşım konusunda , Ankara ve Antalya dahil olmak üzere şampiyona adaylık dosyasında olmasına kesin gözüyle bakılan şehirlerde bile büyük yatırımlara ihtiyaç var. Tam anlamıyla hazır bir tek bölge yok . Kimi bölgelerde otel yok , kimi bölgelerde demir yolu , hatta otoyol ...
(Ayrıntılı açıklama için tıklayın)
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum