Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Devam eden projeler
    Havalimanı inşaatları

Yeni Doha Havalimanı Yolcu Terminali ve İskele Yapıları - Katar
    Uluslararası Yeni Tripoli Havalimanı Yolcu Terminalleri - Libya
    Uluslararası Sabha Havalimanı Yolcu Terminalleri - Libya
    Uluslararası Maskat Havalimanı Pist ve Altyapı Çalışmaları - Umman
    Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı alt yapı kazık temel uygulaması / BAE

Diğer inşaat projeleri

Sulafa Tower - Dubai\BAE
    Emirates Financial Tower - Dubai\BAE
    Marina 101 Tower - 101 Katlı Gökdelen İnşaatı - Dubai\BAE

Tamamlanmış projeler
    Havalimanı inşaatları

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali – Türkiye
    İstanbul Atatürk Havalimanı İç Hatlar Yenileme Çalışmaları - Türkiye
    Ankara Esenboğa Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali - Türkiye
    İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali - Türkiye
    İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç hatlar Terminali yenileme - Türkiye
    Dubai Emirates A380 Hangarları Çatı Çelik Konstrüksiyonu – BAE
    Uluslararası Tiflis Havalimanı - Gürcistan
    Uluslararası Batum Havalimanı - Gürcistan
    Uluslararası Kahire Havalimanı TB3 Terminali - Mısır
    Uluslararası Yeni Enfidha Havalimanı - Tunus
    Uluslararası Ohrid Havalimanı Modernizasyonu - Makedonya
    Uluslararası Üsküp Havalimanı – Makedonya

Diğer inşaat projeleri

Al Sharaf Alışveriş Merkezi - Dubai\BAE
    Tohid İran Okulu - Dubai\BAE
    Majestik Tower, Al Memzar - Dubai\BAE

Tav ın tamamlanmış ve dewam eden projeleri.

Yorum

• İlk olarak A. Aydın tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      TAV firmasıının Ceo su Sani Şener. Sadri Şenerin kardeşi oluyor.
      Bizim Başkanın bu işten sonra sırtı bi daha yere gelmez.
      Arkadaşlar bilip bilmeden konuşmayın, atıyorsunuz iftirayı hem kul hakkı alıyorsunuz, hem de insanlara attığınız çamur kalıyor..

Evet Sani Şener TAV'ın CEO'sudur doğru, ama patronu değil.. Patron ve CEO farklı şeyler.. Patron firmanın sahibidir, CEO maaşlı (ev primli) çalışanı..

TAV'ın patronu eskiden büyük ölçüde Hamdi Akın'dı (nasıl Fener'li olduğunu söylememe gerek yok sanırım), şimdi de TAV'ın büyük kısmı Fransızlara satıldı, artık TAV'ın sahibi Fransızlar.. Sani Şener CEO olarak %2-5 kar payı alıyor, ama buradan Sadri Başkan'ın sırtı yere gelmez demek, kusura bakmayın ama en hafif ifadeyle ayıp.. Yapmayın lütfen..

Yeterlilik alan firmalardan Yenigün'de ayrıca biliyorsunuz, FB asbaşkanı Mithat Yenigün'ün firması, şahsen yeterlilik verilmemeliydi bence.. Yönetim kurulu FB üyesi olmasın diye bir madde konulabilirdi.. Ama Albayrak'lar bile yeterlilik almış, Mithat Yenigün sonuçta Nuri Albayrak kadar bu takıma zarar veremez istese de herhalde...
      İnadına Trabzonspor !

Yorum

• İlk olarak haydar6153 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        inşaatçı olduğumuz için şirketleri tanıyoruz Faik hocam bana sorsanız bende Tav'ı isterim bir de rönesansın alt şirketi Belda var bunlar yurt dışı tecrübesi olanlar.Ama para konuşacak bu sefer çok değil MENKUL ÖLÇÜDE az veren alacak ihaleyi
        Konuya hakim olduğunu bildiğim için soruyorum, gerçek anlamda fiyat olarak kıracak ve işi alabilecek olan hangileri?
        ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam!'' Dozer CEMİL

Yorum

• Dun stadın ıhalesi yapıldı yonetımden hıcbır tepki yok haber bıle yapmamışlar resmı sıtede
          bu stadı bıze yamadıkları acık yonetım de bunun farkında ama neden kimse tek kelam edemıyor?
          Trabzonspor kendı ıstedıgı stadı yaptıramayacak acizliktemidir?
          yönetimdekiler başka bır klube yapılıp kabul edilmemiş projeyi nasıl içlerine sindirmişlerdir? birda bizim başkan en iyi insaattan anlarım dıyordu
          bu erdogan bayraktar denen herif nasıl bi yüz karasıdır ki utanmadan arlanmadan calıntı projeyı memleketıne yapmaya calısmaktadr

Yorum

• İlk olarak A. Aydın tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Devam eden projeler
            Havalimanı inşaatları

Yeni Doha Havalimanı Yolcu Terminali ve İskele Yapıları - Katar
            Uluslararası Yeni Tripoli Havalimanı Yolcu Terminalleri - Libya
            Uluslararası Sabha Havalimanı Yolcu Terminalleri - Libya
            Uluslararası Maskat Havalimanı Pist ve Altyapı Çalışmaları - Umman
            Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı alt yapı kazık temel uygulaması / BAE

Diğer inşaat projeleri

Sulafa Tower - Dubai\BAE
            Emirates Financial Tower - Dubai\BAE
            Marina 101 Tower - 101 Katlı Gökdelen İnşaatı - Dubai\BAE

Tamamlanmış projeler
            Havalimanı inşaatları

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali – Türkiye
            İstanbul Atatürk Havalimanı İç Hatlar Yenileme Çalışmaları - Türkiye
            Ankara Esenboğa Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali - Türkiye
            İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali - Türkiye
            İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç hatlar Terminali yenileme - Türkiye
            Dubai Emirates A380 Hangarları Çatı Çelik Konstrüksiyonu – BAE
            Uluslararası Tiflis Havalimanı - Gürcistan
            Uluslararası Batum Havalimanı - Gürcistan
            Uluslararası Kahire Havalimanı TB3 Terminali - Mısır
            Uluslararası Yeni Enfidha Havalimanı - Tunus
            Uluslararası Ohrid Havalimanı Modernizasyonu - Makedonya
            Uluslararası Üsküp Havalimanı – Makedonya

Diğer inşaat projeleri

Al Sharaf Alışveriş Merkezi - Dubai\BAE
            Tohid İran Okulu - Dubai\BAE
            Majestik Tower, Al Memzar - Dubai\BAE

Tav ın tamamlanmış ve dewam eden projeleri.

Ayrıca TAV'da çalışmış biri olarak şunu söyliyim, TAV bu işi eline yüzüne bulaştırır.. TAV havaalanı işletmesinde iyi ama inşaat olarak çok kötü durumda..

TAV'ın inşaat kadroları çok zayıf, bilgi birikimi de aynı şekilde.. Zamanında İstanbul Havaalanını yapan ekipten kimse kalmadı gibi birşey.. Onun dışında havaalanı ve birkaç çokkatlı bina dışında bir iş yapmışlığı da yok, stadyum işinin altından kalkamazlar..

Şu anda devam eden proje olarak 5 adet proje yazılmış, hepsini söyliyim size:

Yeni Doha Havalimanı Yolcu Terminali ve İskele Yapıları - Katar - TAISEI İSİMLİ BİR JAPON İNŞAAT FİRMASIYLA ORTAK OLARAK YAPIYOR, İŞİN BÜYÜK KISMINI DİĞER FİRMA YAPIYOR.
            Uluslararası Yeni Tripoli Havalimanı Yolcu Terminalleri - Libya - CCC VE ODEBRECHT İSİMLİ İKİ FİRMANIN YANINDA KÜÇÜK ORTAK OLARAK YAPIYORDU, İŞİ ASIL DİĞER İKİ FİRMA YAPIYORDU. LİBYA KARIŞTIKTAN SONRA DA 2 YIL ÖNCE DURDU PROJE.
            Uluslararası Sabha Havalimanı Yolcu Terminalleri - Libya - CCC YANINDA KÜÇÜK ORTAK OLARAK YAPIYORDU, PROJE BAŞLAYAMADI BİR TÜRLÜ DAHA SONRA LİBYA KARIŞINCA İŞ BAŞLAMADAN BİTTİ.
            Uluslararası Maskat Havalimanı Pist ve Altyapı Çalışmaları - Umman - CCC (GENERAL CONTRACTORS COMPANY) İSİMLİ BİR İNŞAAT FİRMASIYLA ORTAK OLARAK YAPIYOR, İŞİN BÜYÜK KISMINI DİĞER FİRMA YAPIYOR.
            Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı alt yapı kazık temel uygulaması / BAE - BASİT BİR ALTYAPI VE HAFRİYAT İŞİ, PROJE BİLE DEMEYE GEREK YOK...

Niyetim TAV'ı kötülemek felan değil de, gerçekler de bilinsin.. TAV'ın şu anda yaptığı doğru düzgün tek iş bu listeden olmayan Medine/S.Arabistan havaalanı işi, onu da yine CCC ile beraber yapıyor. TAV'ın inşaat ekipman/personeli çok zayıf, stadyum işini eline yüzüne bulaştırır...
            İnadına Trabzonspor !

Yorum

• dolgu ihalesinde albayraklar baya bir fiyat kırmıştı ve ihaleyi almışlardı. şimdi yine aynısını bekliyorum açıkcası. büyük firmalar kar paylarını yüksek tutarlar ama albayrak kar payını fazla tutacağını sanmıyorum. kazanması büyük ihtimaldir bence. kim yaparsa yapsın zaten proje ne ise o olacak.

bu arada bursanın stadına baktım fotolardan. bence çok güzel bir stad. sadece kale arkalarını tek kat yapmışlar onu beğenmedim ama oda taraftarın isteğiymiş. bizde öyle olsa pek çok taraftar grubu yanyana olacağından kötü bir görüntü ortaya çıkacak. zaten o kadar yeri de dolduramazlar. çünkü 40-50 kişi ile grup kurup yer tutuyorlar. yani koskoaca kale arkasında küçücük bir grup diye görünürler, komik olur.
              Dünyada İsrail ne ise; Türkiyede fenerbahçe o'dur! Dünyada Türkiye ne ise; Türkiyede Trabzon O'dur!

Yorum

• Bu ülkede ihaleye fesat karıştırma diye bir şey var hatırlatırım burası türkiye albayraklar siyasi destekle aldığı projelerle zengin oldu.

Kimse şu firma güçlü alır diye düşünmesin her an her şey olabilir.

Yorum

• su CCC Cinin gayri resmi insaat sirketi degil mi?Benim öyle aklimda kaldi.Afrikada baya faaler.Altyapi bina vs. yapiyorlar ve karilinda yeralti zenginlikler icin kontrat veriyorlar.Calisanlarin 100% cinli.Onun icin baya karli isler yapiyorlar Afrikada.
                  çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar." Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Yorum

• İlk olarak kamaleyte tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Bu ülkede ihaleye fesat karıştırma diye bir şey var hatırlatırım burası türkiye albayraklar siyasi destekle aldığı projelerle zengin oldu.

Kimse şu firma güçlü alır diye düşünmesin her an her şey olabilir.
                    Şu konuya açıklık getireyim.Nuri Albayrakı tanırım.siyasi irade sayesinde zengin oldukları gerçek dışı.bu ailenin zenginlikleri atalarından geliyor.yaklaşık 70-80 yıllık bir mazileri var.bu hükümetten öncede çok iyi durumdaydılar.ayrıca bu aile hükümet yanlısı değil saadet partili.her neyse işte züğürtün malı çene yorar hesabı bizimkiside.

Yorum

• Biri başkana para yer daha sırtı yere gelmez diyor öbürü siyasi destekle aldığı projeyle zengin oldu diyor. Sorsan nerden biliyorsun diye cevap veremez.
                      Adresler farklı ama. İftiranın biri bir para. Bu başlıkta böyle şeyler yerine stadı konuşalım stadı.

Yorum

• Taka gibi bir stad.şehrin herhangi bir özelliğini mutlaka taşımalı

Yorum

• şehrin özelliğini taşıma olayı bana pek mantıklı gelmiyor.. gaziantepinki hoşuma gitti sadece. o da uygulanabilir bir yapıda olduğu için. diğerleri oyuncak gibi olmuş

Yorum

• İlk olarak Hamdi Karamahmutoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Konuya hakim olduğunu bildiğim için soruyorum, gerçek anlamda fiyat olarak kıracak ve işi alabilecek olan hangileri?
                            hocam öncelikle sağolun , sizin teveccühünüz öyle birşey ki bu:

1-ihale ön eleme (14 şubatta yapılan) eğer siyasetten uzak hakkaniyetle yapılırsa yani teklif edilen rakamlardan ziyade TEKNİK değerlendirme ile (iş deneyim belgeleri,teknik ekipman vs) 5 tane kaliteli firma potaya girebilir bu işin kalitesi anlamında çok iyi olur ama dediğim gibi ön incelemedeki şeffaflık önemli.
                            2-yaklaşık maliyet önemli bir kıstas 100 milyon euro civarı rakamlar telaffuz ediliyor. (bilgim yok söylenen) Teklif edilen değerler aşırı düşük veya üst sınıra girmezlerse sorun oluşabilir.Şöyle ki iyi firmalar tahminim iyi fiyat vereceklerdir 100 milyona yakın mesela, tam tersi şekilde Albayrak gibi firmalar girer ve düşük (aşırı düşükten yüksek) fiyat verirlerse 70 milyon gibi bedelle ihale onlara kalır bu iyi olmaz .Malesef ki ihale yeni düzende böyle yüzlerce ihale oluyor ekonomik öncelik herşeyden önde tutuluyor ve işin yapımı sıkıntılı sürüyor.Epey sayıda batan firma biliyorum sırf bu yüzden.
                            3-ismi geçen firmalar az çok iş yapan firmalar yarıya yakını yurt dışında iş yapan firmalar ancak stadyum deneyimi olan tek firma var ENKA o da zaten burda yok.Dolayısı ile bu işte hangisi iyidir diye yorum yapamayız.Ama benim gözümde önde olan az çok yurt dışı tecrübesi olanlar ise:
                            Cengiz son dönemde çok atak 3. boğaz köprüsü ana arter dışındaki tüm yolları aldı, ankarada yeni yapılacak otogar işini aldı, yurt dışında özellikle arap yarım adası ve türki cumhuriyetlerde sağlam işler alıyor. Tav daha çok havaalanı işleri aldı ama havaalanları ve stadyumlarda çelik yapılar ağırlıklı kullanıldığı için diğerlerine göre daha artı değerde sayılabilir. Gülermak ankara metrosunu yapan firmalardan biri , metro zor bir iştir (en zor inşaat işi) bu işin altından kalkan daha iyisini deneyebilir.Belda Rönesansla iş yapan daha çok Türkmenistanın yeniden dizaynında rol alan özellikle mimarı açıdan estetik üst yapı eserleri ortaya koymuş bir firma. Nur-Soy da yine köprü baraj üst yapı inşaatları yapmış ortakalite şirkettir. YDA da özellikle ankarada faal olan havaalanı işleri, metro işleri yapan yine kalbur üstü firmadır...Diğerleri de eh işte seviyesindedir (Günal,İçtaş,Mapa, Makro vs)..

İnşallah hakkı ile kazanan olur ve güzel birşey ortaya çıkar.
                            Trabzon-Çaykara-Yeşilalan (Holaysa)

Yorum

• Cidden bazıları olayı kavrayamamış.

Bu ön yeterlilik ihalesi idi.

İlk 5 gerçek ihaleye yani finale kalacak.

Eleme usulü sadece finansal değerlerdeğil.

Puanlama yapılıyor.

Şirketlerin iş yapabilme becerileri, makina parkları, insan gücü ve niteliği...

Yani ben kabaca baktım tabiki...

Ama bu şartlara bakıldığında ön yeterlilikten Albayrakların geçmesi çok çok zor.

İsmi bilinmese de çok sağlam firmalar var orada.

Uluslararası işler yapmış, yapmakta olan firmalar.

Mesela bakıyorum da Gülermak&Kolin ortaklığını gözden kaçırmış bir çok kişi...

Bunlar Albayraklardan çok daha iş tecrübesi olan insanlar...

Umarım hakkaniyetli bir eleme yapılır.

Ayrıca birisi çok büyük fiyat kırma olmaz demiş.

Devletin eksperlerinin 80 milyon dediği dolguyu bu adam 36 milyona aldı unutmayalım.

Bir Gün Mutlaka Aslına Döneceksin. Dönmek Zorundasın. Bu Senin Genlerinde var...

Yorum

• Arkadaslar oncelikle foruma yeni katildim bunu belirtmek istiyorum.Oxfordda masterini yapan Fanatik Trabzonsporlu mimar bir kardesinizim.Genelde vaktim olmuyo boyle forumlarda takilmaya ama su stad konusunda inanin ruyalarima girecek kadar sikintiliyim.
                                Bu stad isleri dunyada bizden cok farkli ilerliyo.Boyle alin size bu stadi yapiyoruz buna sukredin mantigi yoktur hic bir yerde.Ben bu stad soylentileri basladigindan beri bir yarisma acilir bende bu yarismaya projemle katilirimin hayalini kuruyorum ve inanin suanda bize dayatilmaya calisan projeden cok daha iyileri cikacagina da eminim.Boyle bir yarisma acilsa, bu sefer biz hangi projeyi secsegin tatli telasina dusecegiz.Dusunsenize bu projeler Trabzonda meydanda sergileniyor,insanlar gelip oylarini kullaniyor,online oylamalar yapiliyor.Mimarlar konferanslarla soz hakkina sahip oluyor ve projelerini anlatiyorlar,yeri geldiginde taraftarlardan,bilirkisilerden elestiriler geliyor.Ben bu surecin daha heyecanli,Trabzon sehrini tabiri caizse daha bir havaya sokan sekilde yapilmasini bekliyorum,cani gonulden istiyorum.Biz bugun taraftarlar olarak sesimizi yukseltmezsek bizim Trabzonsporlularin belkide yuz yil boyunca kullanacagi stadyum bize dayatilip insa edilecek.
                                Sizin fikirlerinizi de merak ediyorum.Acaba sadece ben mi boyle dusunuyorum? Uzakta oldugumdan sehirde ki havayi da tam bilemiyorum tabi.

Su stadyumlara da bir goz atin derim sizce bu stadlari goren bir alman gidip o stadi begenir mi?
                                En son OX52BP tarafından düzenlendi; 15.02.2013, 15:31.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X