.. iyi de adam projenin resmini yollamisti.. kosu pisti olmayacagi belli, loca olacagi belli .. cati sistemi de gözüküyor.. degistirmek icin ugrasmamiz gerekiyor..yani proje hazir
Arkadaş şaka yapmış azıcık temel yapı değişmez tabi de şu bizi rahatsız eden konuları sor.
Proje, eksik veya fena değil daha iyisi lazım kıvamında değil.
Berbat!
1-Trabzonspor'un 50 yıl sonra yapılan yeni stad projesi bu. Devletin gs'ye yaptığı stadyuma harcanan para ortada iken.
2-galatasaray kulübü projenin tam göbeğinde yer alırken, dönüp siyasi otorite sormuş mu kulübe "nasıl bir proje?" diye...
3- Akustik konusuna girmiyorum. Zira Türkiye'de mimarlar arasında akustiği çok takan olduğunu sanmıyorum. Bilkent'de sadece akustikle alakalı bir prof. var ama kapısını kim çalmış sormak isterdim bugüne dek.
4-Dış görünüm. Stadyum gibi toplumun ortak kullanacağı alanlar şehir için "eser" kategorisine girer. Yani estetik açıdan bir eser ortaya koymak zorundasınız. Milyon dolarları sadece ama sadece beton bir yapı için harcamamak gerek. Bu konuda da şehrin sembollerinden ya da kulübe atıfta bulunulmuş, yakıştırılmış sembollerden yararlanılabilirdi. Bizim hayalgücümüzde düşlediğimizi mimarlar gerçeğe dönüştürmek için varler.
Böyle olsun demeyecem. Diyebilseydim mimar olurdum. Ama bu olmamış. Bunu diyebilirim.
5- Loca yeri tam bir facia üzerine konuşmaya değmez.
6- Ben bu ucubenin iç mekanında kaliteli malzeme ve dekorasyon olacağından bile şüpheliyim. gs stadının iç mekan dekorasyonunu izleyen, görenler konuşsun lütfen. Hangi malzemeleri ısrarla kullandırtmışlar?
7-Aşağılık kompleksi ile konuya yaklaşmayalım. Trabzon şehri yıllardır hangi yatırımı almış? Kompleks yapıyorlarmış. Babalarının parası ile yapmıyorlar bunu. O kompleks ayrı stadyum ayrı. Biz stadyum için konuşuyoruz. Konuyu saptırmasın bazıları. Zira, o komplekse bulunan kılıf da stadyum idi zaten.
Özetle; Madem stad adam gibi olmayacaktı, aynen kalalım bize denizi geri versinler!
Kompleks onların olsun.
Bir Gün Mutlaka Aslına Döneceksin. Dönmek Zorundasın. Bu Senin Genlerinde var...
4-Dış görünüm. Stadyum gibi toplumun ortak kullanacağı alanlar şehir için "eser" kategorisine girer. Yani estetik açıdan bir eser ortaya koymak zorundasınız. Milyon dolarları sadece ama sadece beton bir yapı için harcamamak gerek. Bu konuda da şehrin sembollerinden ya da kulübe atıfta bulunulmuş, yakıştırılmış sembollerden yararlanılabilirdi. Bizim hayalgücümüzde düşlediğimizi mimarlar gerçeğe dönüştürmek için varler.
Böyle olsun demeyecem. Diyebilseydim mimar olurdum. Ama bu olmamış. Bunu diyebilirim.
Bu koyulastirdigim yerleri söylemen yeterlidir bence.
Karsi taraf tamamen muhalefet amacli bu konunun üzerine gittigin düsüncesine kapilmasin. Tatli dille belki bir seyleri degistirebiliriz.
Milli Takımım TRABZONSPOR
Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!! Helalin adı kaldı, onu gören yok.
Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip
aslında bmn yöneticilerinden biri konuşsa mete beyle. ''ts stadını yapan kişi '' ile röportaj tarzı merak edilenleri sorup anasayfadan da haber değeri taşıyan bir iş çıkar ortaya.
normalde bizim medyanın işi bunlar. taraftarın en fazla kafa yorduğu, Ts için en önemli yatırımlardan birinin üzerine ayrıntılı bir haber yapılmıyor. masa başı sallama transfer haberleri daha zahmetsiz tabi ki.
Avni Aker stad bitmeden yıkılacaksa maçlar istanbulda oynanmalı, şehir futboldan 1-2 sene uzaklaşmalı, çok yüklenildi şehire bence herkes futboldan nefret ediyor, ek iş olarak görüyor, takımdan staddan futbolculardan tiksiniyorlar, 1-2 sene de biz ağırlıyalım takımı ölüm yok ya ucunda.
Yorum