Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Çok değil 30 sene önce insanları "ideolojileri" için çatıştırıyorlardı. Bir sağcının solcuyla konuşması, evlenmesi, ortak düşüncelerini dile getirmesi hayal bile edilemezdi. Sonra 12 Eylül silindir gibi ezince, sonrasında Özal dönemiyle farklı kutuplardaki insanlar önce "ihaleler" ile, "köşe dönmeler, hırsızlık, enflasyon ortamında stokçuluk" gibi paydalar altında birleşti. Bunların namuslu olanları da vatan için ortak düşüncelerini dile getirdiler, özgür ortamda tartışmayı da bir nebze olsun öğrenmeye başladılar. Sonra dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de ideolojik kutuplaşmalar neredeyse tamamen sona erdi. Örneğin vaktiyle Trabzon'da tüm sosyalistlerin "kutbu, fikir önderi" diyeceğimiz bir şahıs bugün Rekabet Kurulu'nda başkan yardımcısı...

İdeolojik tartışmalar sona erince insanları kutuplaştırmak için daha basit, daha aşağılayıcı bir zemin bulundu: ETNİSİTE
    Ancak bu kutuplaşma dünyanın her yerinde yapılmıyor. Yugoslavya ile başlayan "etnik sidik yarışı" nın merkezi bugün Irak, Afganistan ve Türkiye'ye kaymış durumda. Hadi ideolojilerin bir altyapısı vardı, bu etnik tartışmanın ise tutar tarafı bile yok. Yani dağdaki 5-6 bin kişi, yüzbinlerce kişiden oluşan Türk Ordusu, geçen haftaki şaklabanlıkları yapan parti ve bunun karşısında olanlar; sadece bir dilin yaşatılması, bir etnik gruba verilecek otonomi üzerine mi çatışıyor zannediyorsunuz ? Zaten dünyada bütün diller İngilizce'nin karşısında ağır bir yenilgiye uğramış, hatta çoğu da yokolma sürecine girmiş durumda. Şimdi de birilerinin koltuk çıkmasıyla şımaranlar, koskoca bir devletle dalga geçiyor. Ancak dalga geçilen o "koskoca devlet" ise vaktiyle bu insanlara az çektirmemiş. Yani önce "taraflar" oluşturulmuş, sonra da bu taraflara anlatılacak, hırslandıracak hikayeler sunulmuş. Maalesef bu hikayelerin hepsi gerçek. Kimi Diyarbakır'da işkence görmüş, kimi Haznedar'daki Karadenizliler Derneği'nin önündeki bombalı saldırıda çocuğunu kaybetmiş...

Ancak 30 yıl önce sorulan soruyu yine sormak gerekiyor. Ne için, yani gerçekte ne için ? Hani insanlar uyanmıştı, bilinçlenmişti, eski ideolojik numaralar tutmuyordu ? Şimdi çok daha gerici, çok daha anlamsız bir "etnik siyaset" saçmalığı içine düşmüşüz. Olan yine gariban Mehmet'e oluyor tabi, "öz vatanında garip, öz vatanında parya"
    BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yorum

• İlk olarak adem6167 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Korkup korkmaman önemli değil, tv'deki görüntülere kızıp burada insanlara ince imalarda bulunman hiç hoş olmuyor. o görüntüleri türk evladı olan hiç kimse içine sindiremiyor.Herkes düşüncesini yazıyor burada farklı olsada görüşler amaç aynı.
      Ayrıca o görüntüler ilk defa olmuyor.Her yıl senenin belli günlerinde İstanbul ve Ankara'nın göbeğinde pkk bayrakları apo sloganları göğe yükseliyor.
      Bunlara müdahale etmeyenlere göz yumulmasına anlam veremiyorum. Sessiz kalınmasına anlam veremiyorum. Ben sağduyulu falan olamıyorum.
      "Kocaeli bizi ilk maçta 1-0 yendi. 'Hamsinin kafasını ezdik' başlığı attılar. Gazeteleri soyunma odasına astım. 20 dakikada skor 5-0 oldu. Bizde öyle bir güç vardı o zamanlar."
      Ali Kemal Denizci

Yorum

• İlk olarak Emirhan Ömeroğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Bunlara müdahale etmeyenlere göz yumulmasına anlam veremiyorum. Sessiz kalınmasına anlam veremiyorum. Ben sağduyulu falan olamıyorum.
        Kadınları ve çocukları ortaya sürdükleri için göz yummak zorunda kalıyorsun Emirhan.

Kendi içimdeki açılımımı yazmak istemiyorum, Saddam'ın ruhu şadolsun diyorum sadece.Büyük adammış.Ayrıca Kuyucu Murat Paşa da.
        Özkan SÜMER

Yorum

• Elazığ'da tehlikeli tırmanış

Elazığ’da PKK'lıların dönüşü ile ilgili basın açıklaması yapmak isteyen DTP'li bir grup ile karşıt görüşlü olduğu belirtilen bir grup arasında kavga çıktı....
          "Kocaeli bizi ilk maçta 1-0 yendi. 'Hamsinin kafasını ezdik' başlığı attılar. Gazeteleri soyunma odasına astım. 20 dakikada skor 5-0 oldu. Bizde öyle bir güç vardı o zamanlar."
          Ali Kemal Denizci

Yorum

• Ben devlete VERGİ ödüyorum. Onlar ne yapıyor, otobüs yakıyor, bankaların camlarını kırıyor. Bizim ölen vatandaşlarımızın canı YOKMU? Onlar abd'den destekleniyor, bizim askerlerimizin başına ÇUVAL geçiriliyor.

ŞEHİTLERİMİZİN hesabını kim verecek. Benim,senin,onun içi yansa da ŞEHİT AİLELERİMİZİN yüreği sızlıyor.

pkk'lilerin HEPSİ CEHENNEME,

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
            Baskalari ile ugrasmak kendinle ugrasmaktan daha kolaydir.
            Kobra

Yorum

• Türkiye'nin haber sitesi sloganıyla 2001'den beri haberler, son dakika gelişmeleri haber sitesi Haber3.com'da...
              Ali Kemal Denizci

Yorum

• Sağ duyulu olalım bari madem öyle istiyorsunuz.

Yarın bir gün fedarasyon,toprak istiyoruz derlersede

Sağ duyulu olmayacağım şimdiden söyleyeyim.

Ha o zaman derseniz ne olacak canım zati onlar yıllardır ordalar ne olur fedarasyon kursalar.

O zaman sağduyulu olmayacağım

Ha derseniz Ne Mutlu Türküm diyeneden vazgeçeceksiniz ne olacak canım

O zaman sağduyulu olmayacağım.

Şimdi diyorsunuz ya sağ duyulu olun tamam olalım bakalım.

Hadi hayırlısı
                En son bordo61 tarafından düzenlendi; 24.10.2009, 16:21.
                Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

Yorum

• İlk olarak bordo61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Sağ duyulu olalım bari madem öyle istiyorsunuz.

Yarın bir gün fedarasyon,toprak istiyoruz derlersede

Sağ duyulu olmayacağım şimdiden söyleyeyim.
                  Ben sağduyulu olmayı kabul etmiyorum.
                  Ali Kemal Denizci

Yorum

• İlk olarak Emirhan Ömeroğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Ben sağduyulu olmayı kabul etmiyorum.
                    Bende kabul etmiyorum.

O pkklıların otobüslerine çıkıp kahraman ilan edilmesini

Pişman olmamasına rağmen jet hızlıyla serbest kalmasını

Kabul edemiyorum.

Ama kabul edemeyince biz anaların ölmesini istiyormuşuz,biz bu ülkede barış istemeyip oy avcılığı yapıyormuşuz.

Biri bana özelden anlatsın ya gerçekten neye dayanarak göz yumucaz bunlara ne olacak tüm bu süreçte cahiliz ya biz bir anlatsınlarda anlayalım cahil kalmayalım

Özellikle İhtilal nickli arkadaş bana özelden ulaşırsa sevinirim.

Ama özelden lütfen ben bu konu hakkında daha burdan bişey yazmak istemiyorum.

Gerçekten bu gidişte siyaset meydanına dönecek burası
                    En son bordo61 tarafından düzenlendi; 24.10.2009, 16:31.
                    Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

Yorum

• az önce carsamba günki pisliklerin gelisinin ertelendigi aciklandi

Yorum

• pkklılara yalakalık ve yataklık edenlere karşı birşey dendiğinde hemanda söylenen şu "siz barışa karşısınız, kan mı istiyorsunuz?" he kan istiyoruz şerefsizler! tıpkı sizin 25 seneden beri içe içe doymadığınız kanı istiyoruz! ne namussuzlar var şu dünyada.

Yorum

• - Ben burada doğdum. O sıralar kötü şeyler oluyordu. Şu duvarları ördüklerinde 18 yaşındaydım. Peki ben bu cezayı hak edecek
                          birşey mi yapmıştım? Hayır, her kurala kelimesi kelimesine uydum. Uyuşturucu satmak için okuldan ayrılmadım. Ama onlar okulu kapattılar. Tek kusurum burada doğmuş olmamdı.

- İnsanların arabalarını yakmak bu durumu değiştirecek mi?

- Daha iyi bir yol biliyormusun?

Banlieue 13 isimli güzel filmden bir replik. Terör savunulacak birşey değil, örnek yerine hiç mi hiç oturmuyor aslında -insan öldürmekle araba yakmak aynı şey değil çünkü- ama oradaki insanların psikolojisi tam olarak böyle.

Şık değil. Teröristin dağdan inip benim ülkemde şov yapması hiç mi hiç şık değil. Ama karşılıklı yumuşama ile çözülür sorunlar. Kıpkırmızı çizgilerle dünyada sorun çözüldüğü görülmemiştir şimdiye kadar.
                          Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                          Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                          - Eomer -

Yorum

• Benim fikrim gelenlerin suçu varsa cezasını çeksin yoksa yasadan yararlanabilir..Tabi bu durumda suçu olan gelirmi bilmiyorum..Bunu kabul ettireceksin ona göre gelsinler..Bunu kabul ettirecek bir politika izlemeliler...Diyelimki geldiler gösteriye şova izin vermiyeceksin..Sessiz sakin bitireceksin işi..Suçu olan cezasını çekmeyecekse imralı canisininde bundan yararlanması çok doğal..

Şuanki durumda barış değil daha çok ayrışma oluyor..Şahsen hiç bir şekilde kürt halkına hiçbir duygu beslemezken şimdi bir duygu besliyorum..O da negatif..
                            Mario Alberto Kempes - El Matador

Yorum

• Gökhan bir kampanya düzenleyeceksen bunun reklamını yapman lazım bir şekilde. İnsanlar için dağdan inmeyi cazip hale getirmeleri lazım. Amaç da bu zaten.
                              Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                              Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                              - Eomer -

Yorum

• Ömer saçmalık ya KAMPANYA manavdan mal mı alıyoruz kampanya yapılacak. Senin yakınlarından biri şehit olsaydı böyle konuşabilecekmiydin acaba.
                                En son Emirhan Ömeroğlu tarafından düzenlendi; 24.10.2009, 19:23.
                                Ali Kemal Denizci

Yorum

Yükleniyor...
                                X